The Messenger
سوال: آیا Ninja Gaiden سه گانه افسانه ای میکرو بازگشته است؟!(لطفا پاسخ خود را در چند سطر با رسم شکل شرح دهید...)
نمیشه در مورد این بازی سخن گفت بدون اینکه در مورد Ninja Gaiden های NES حرفی نزد...احتمالا کسانی که اینجا حضور دارند سِندوسالشون به این حرف ها نمی خوره و فقط چند تن محدود از اعضای بازی سنتر که در حال گراییدن به فسیل هستند با این بازی آشنایی داشته باشند....
اولین شماره
Ninja Gaiden در سال 1988 منتشر شد شماره دوم با عنوان شمشیر تاریک آشوب! در سال 1990 , و سوم با عنوان کِشتی باستانی شرور!! در سال 1991 ...همونطور هم که می دونید کنترل همین ریو هایابوسای فعلی رو به دست داشتید البته اون موقع خون و خونریزی در کار نبود و دشمن ها در جهات مختلف با یک ضربه از هم می گُسستند و برای حفظ پاکیزگی و طهارت نیازی به لباس چرمی نبود....لباس پارچه ای آبی رنگ می پوشید...
داستان زیبا, میان پرده های فوق العاده , باس فایت های هیجان انگیز و پر ابهت, گیمپلی سخت و سریع , موسیقی ماندگار در ذهن....دیگه هر چی تعریف کنم کمه....این ها باعث شد که این سری از همون اول جای پاش رو در این صنعت محکم کنه....و کاری کنه که میلیون ها فن سینه چاک از جمله خودم در سراسر جهان متولد بشند و 30 سال آزگار تو هر نمایشگاه دنبال نشونی از گم کرده خودشون باشند....
...
من خودم بازی رو از شماره 3 شروع کردم و بعد 2 و در نهایت یک....عجب ابتکار هایی هم داشت مرحله مرداب تاریک شماره دوم که شب بود و در تاریکی باید رعد و برق می زد تا راه تون رو پیدا کنید یا مرحله برف و بوران شماره یک که وزش باد مانع درست پریدن شما بود یا مرحله آخر شماره 3 که چه جلوه ای می کرد تو تلویزیون های اون زمان...موسیقی شروع مرحله که همراه تصویر ریو و اسم مرحله بود هنوز تو گوشم هست....ولی یک مشکلی همیشه با این بازی داشتم که اون قدیما کسی اطرافم جرئت نمی کرد اسم بازی رو کامل بخونه برام همه تا نینجا می خوندن...
تلفظ اسم بازی مثل راه رفتن روی لبه تیغ می مونه من خودم الان جرات نمی کنم اسم بازی رو به فارسی بنویسم مبادا بازی سنتر فیلتر بشه دیگه از یک پدر یا مادر در مورد بچه 6 ساله چه انتظاری دارید....بچه هست دیگه زبونش درست نمی چرخه که ,کافیه یدونه " ی چسبان " اضافه کنه به اسم بازی و هی تکرار هم بکنه شما باشید در مورد خانواده و تربیت این بچه چه فکری میکنید..!! در مورد Ninja Gaiden تو تایپیک nioh و هر جا گوش مفت پیدا کردم حرف زدم بهتره بریم سراغ این بازی البته قول نمی دم شاید وسطش دوباره حرف زدم.....
نینجاها , این انسان های کم توقع و سخت کوش
اومدن سوییچ باعث شد که خیلی از بازی هایی که روی pc عرضه شده بودند بهتر دیده بشن و شاید قدرشون بیشتر دونسته بشه این هم یکی از اون بازی هاست که فقط برای pc و نینتندو سوییچ اومده ....
نینجا های تاریخ بازی های ویدئویی دو دسته هستند دسته اول اون هایی هستند که تو کار خفت کردن و تاریکی و اینا هستند و کلا خفه کار میکنند مثل ریکیمارو و آیامه از تِنچو......دسته دوم کسانی هستند که چیزی برای مخفی کردن ندارند و رو بازی میکنند مثل ریو یا حالا شاید بشه گفت ویلیام آدامز و همین نینجای تازه وارد به عرصه گیم....البته یک مورد دیگه ای هم که در مورد این عزیزان صدق می کنه اینه که همیشه طرف حسابشون شیاطین و موجودات افسانه ای هستند....
مصائب آقای نینجا
کاراکتر بازی تریپش که کپ جوانی های ریو هایابوسا هست ولی مثل اون سنگین و با وقار و متانت نیست و یخورده خُل مَشنگ می زنه....!! پس قراره تو بازی کمی هم بخندید...شما همون اول بازی شاهد نابود شدن قبیله و استاد و ...به دست شیطان اعظم 4 سر هستید و همون جا مامور میشد که نامه ای رو به سر کوه بلندی برسونید (البته این چیزی هست که تو اینفو ها نوشته ولی در اصل اول بازی یک نفر از گذشته میاد , و طوماری رو می سپاره به شما و شما هم طی فراز و نشیب هایی میرید 500 سال بعد و می سپارید به دیگری...تقریبا شبیه دو امدادی در زمان....از اونجا که طرف از این کاراکتر های جدید شات گان بدست هست و خیلی انسان اُست و قُس داری نیست از هم می پکه و طی رایزنی های انجام شده ادامه کار نیز به شما واگذار میگرده... نمی خوام داستان رو اسپویل کنم ولی اینو بدونید که هم زیباست هم شیرین و خنده دار .....
اوایل بازی گفتم خب خوبه حالا که این بازی شبیه اون بازیه لااقل مثل اون سخت نیست....ولی با گذشت چند مرحله از گفته خود پشیمون شدم هر چی ابراز شکر خوری کردم فایده نداشت دیگه بازی حرفم رو جدی گرفته بود...!
توی مرحله Tower of Time آرزو می کنیدکاش بشه یک قرار ملاقات خصوصی هر چند کوتاه , با
همشیره یکی از سازنده ها داشته باشید...!!
این نینجا بلد نیست دابل جامپ کنه و از سیستمی به نام Cloudstepping استفاده میکنه یعنی بپرید بعد یک موجودی , چراغی چیزی رو , روی هوا بزنید حالا اجازه دارید دوباره بپرید..... که این قابلیت خودش کافیه که به اندازه تاریخ مرگ و میر هاتون در نینجا گایدن مرگ رو تجربه کنید...! ولی از حق نگذریم این نینجا کارایی بَلَته که ریو که هیچ باباشم بلد نبود...
طراحی مرحله ها واستیج ها حرف نداره اینقدر تیغ و لیزر و چاله برای نیافتادن توش جلوتون هست که تمام نیاز های پلتفورمری شما رو ارضا میکنه...! شن های روان رو دیدم می خواستم خودم رو توش خفه کنم .. قابلیت گلاید در هوا رو بدست بیارید تازه بازی حال و حولش رو , رو می کنه...!! و با دادن چنگک دهن شما رو آسفالت....و وقتی پاتون به حفره های زمانی باز بشه می بینید چقدر همه چیز خوب سر جاشه....قسمتی از بازی یادآور پاس داده شدن سیمبا توسط کرگدن ها توی شیر شاه هست ....
با انجام این بازی متوجه می شید که یک نینجا علاوه بر دست بردن به قبضه کاتانا ,کارهای دیگه ای هم از دستش بر میاد و ریو هایابوسا اولش این قدر ظالم و وحشی نبوده که دست و پا وکله قطع کنه و زیر نقابش بخنده....زمونه باعث شد اینجوری بشه....البته ایتاکی هم بی تقصیر نبود...
باس فایت های بازی سخت هستند...نمی دونم چه انتظاریه که از بازی نینجایی داریدکه باید باس فایت خیلی خفن و سخت باشه ( البته من خودم هم همچین انتظاری دارم ...) بابا با داعش که طرف نیستین حالا چون مثل اونا لباس می پوشه باید همه بلاهای عالم سرش بیاد! طرف بد کرده در کسوت نینجا در اومده ...هر چی اون اژدها پرنده اذیتم کرد باس فایت کالو و سِسوس حال داد.... اینا دو تا به معنی واقعی کلمه غول هستند که شما رو با تبسمی بر لب و چهره ای خندان راهی دیار باقی می کنند....
گِل های زمان
نیمه اول بازی درست مثل بازی های قدیمی مرحله به مرحله طی میشه و غول به غول....تا اینکه میرید به زمان جلو تازه بعد 6 ساعت بهتون نقشه میدن و بازی میشه مترویدوانیا اونم با قابلیت سوییچ بین زمان ها در مکان ها...!وقتی متوجه می شید که باید بارها به مکان هایی که با هزار نذر و نیاز ازشون عبور کردید برگردید ...از شدت خوشحالی , دوباره دوست دارید
همشیره یکی دیگه از دست اندکاران ساخت و تولید این بازی رو سخت در آغوش بکشید...
حال این سفر ناخواسته شما در زمان باعث میشه گرافیک و صدای بازی از 8 بیت به 16 بیت ارتقاء پیدا کنه یعنی در همون مکان 500 سال قبل 8 بیت از خط زمان عبور کنید حالا 16 بیت....تعامل سازنده بین NES و SNES ...لباس هاتون هم همون وسط عوض میشه...حتی یکی از غول آخر ها براتون توی تابوتش نامه نوشته و آدرس گنجش رو داده و یا مثلا در نظر بگیرید شما دانه گیاهی رو 500 سال قبل می کارید به زمان جلو سفر میکنید گیاه چایی نایاب بعد از 500 سال دراومده میچیندش و میرید 500 سال قبل پیش استاد و تقدیمش می کنید به امید به دست آورن
بصیرت واقعی....استاد هم چایی رو دم میکنه و می خوره و به جاش یک شمع معمولی بهتون میده این است بصیرت واقعی ....تا باهاش بتونید خوب در تاریکی ببینید ....
ولی خوب زیاد نگران نباشید بعد کراماتی چون راه رفتن روی آب رو به دست میارید و همینطور به کسب فضایلی چون شنیدن اصوات اعماق اقیانوس نایل می شید.....
تعداد دشمن های طراحی شده کمه..واقعا کمه...نینجا گایدن قدیمی که تو 70 دقیقه تموم میشد 3 برابر این جک و جونور خلاف داشت...! این که قراره شما رو 15 ساعت سرگرم کنه....دشمنان اینجا بیشتر شبیه Koopa Troopa های ماریو هستند فقط با ظاهری ترسناک تر....و خبری از نینجاهای قبیله عنکبوت سیاه که قاعدتا نمی تونه باشه , ولی قرمز یا نارنجی شون هم تو بازی نیست...چک پوینت های بازی هم بعضی فرسنگ ها با هم فاصله دارند...اینجاست که دوباره دوست دارید پای یکی دیگه از
همشیره ها رو وسط بکشید...
گیم اسپات به بازی 8 داد این بازی کلی جایزه حتی قبل از ریلیزش گرفته مثل بهترین موسیقی و گیم پلی بازی های ایندی مونترال 2017 لیست نمره های نسخه سوییچ رو هم اینجا بذارم بد نیست یه نگاهی بندازید....
خیلی از شما گیمر های جدید هستید و پیش خودتون میگید این یارو کیه دیگه ما در انتظار رد دد و در آستانه ریلیز اسپایدی هستیم اونوقت این دیونه تو 2018 داره چی بازی میکنه.... خیلی ها هم بهار عمرگیمری تون با ps1 آغاز گذشته ...و شاید من رو کامل درک نکنید ...
چون گیمر حرمت داره چه تازه چه کهنه اش و من از همینجا شصت های آنالوگی پینه بسته و سر انگشت های پوست داده WASD نواز همه شما عزیزان رو می بوسم...( البته فقط پسرها رو ...دختر ها رو شرمنده ...اگه مامانم بفهمه اینقدر با دمپایی کمبو روم می زنه که هِلث بارم خالی کنه بعد فلفل قرمز می پاشه تو صورتم و با فرو کردن همون دمپایی ها در حلقم من رو
Finish Him میکنه
و تهش یک flawless victory هم جایزه می گیره...)
اگه مدتی از عمرتون رو با کارتریج
4 لبه دابل دراگون ,کنترا , نینجا گایدن و روبوکاپ گذروندید....
اگه مثل من کودکی هاتون بوی میکرو و بازی های هشت بیتی , تابستون های خنک و کارت بازی تو کوچه رو میده برید سراغش اگر نه شما به نیت و قصد قربت
Shovel Knight برید سراغش....بازی قشنگی هست , تا اسپایدرمن ارزون بشه ممکنه چند روز یا ماه شاید هم سال طول بکشه... این بابا هم دست به دیوارش بدک نیستا.....
...نمره 8
اینم Ghost of Tsushima یِ ما فقیر بیچاره ها....
سازنده ها روی هر چی نامرد هست سفید کردند ...جون کاراکتر بازی فقط هشت تا خونه داره و 5 دونه شوریکن...تازه با انجام تمام آپگرید ها.....آخه یکی نیست بگه این کاراکتر ریقوی مردنی قراره دنیا رو نجات بده...!
اینجا بازی گریزی هم به استرایدر زده هر چی نباشه تو اون بازی هم یکی از نینجاهای نامی بازی ها حضور داره...!
غول آخر های بازی اصلا شوخی ندارند و از هر طریقی شده قصد دارند به شما آسیب بزنند
حتی شده با لونگ دور تنبونشون...یعنی حاضرند آبروشون بره ولی شما زنده نمونید...
ببین کجاش رو هم خالکوبی کرده نکبت..!
پیدا کردن نوت های موسیقی تازه اول بدبختی هست...اینجا هم دوست داشتید که فقط و فقط یکی از آرزوهاتون ,تاکید میکنم فقط یکی , برآورده بشه و اون هم اینه که آدرسی , نشونی , چیزی از...
همشیره یکی دیگه از سازندگان پیدا می کردید....
موجودی شمارو همراهی میکنه که بی شباهت به کارگرهای زحمتکش کارخونه هیولاها نیست....
گویا با فرشته مرگ زد و بند داره و در ازای دریاف مبلغی گزاف نمی زاره شما بمیرید
دقیقا کارش همون کاری هست که الیکا با پرنس می کرد فقط یخورده از زیبایی هاش کاسته شده ..
. خب دیگه شانس این نینجا بیچاره هم این طوری دیگه....
گرفتن همه 45 تا power Seal پروژه ای هست بس عظیم , که می تونه سلامتی انتهای روده بزرگ شما رو به خطر بیاندازه...! مال من به خطر افتاده هفته دیگه وقت گرفتم برم دکتر ...فقط موندم , برم بگم چی شد که اینجور شد...!