View attachment 396339
Death Stranding 2: On the Beach: 8.5/10
نکات مثبت:
+ داستان و روایت داستانی عالی، شخصیت های به یادماندنی و عالی، بازی ها عالی و محشر آنقدر که یک استاندارد جدید برای صنعت ویدئوگیم هستش.
داستان نسبت به قسمت اول خیلی بهتر شده بهخصوص در قسمت روایت خطیتر و جذابتر شده. پختهتر شده و برخی اتفاقات عجیب غریب که در قسمت اول بود اینجا کمتر یا حذف شده.
ژاپنیها هنوز هم 7 سامورایی رو از یاد نبردن و اینجا هم ما شاهد چینش قهرمانان هستیم.
تویستهای جذاب و سکانسهای فوقالعاده جذاب که امضای مخصوص به استاد رو به همراه داره.
ترکیبی از شخصیتهای سفید، خاکستری و سیاه رو داریم.
رفرنسها به متال گیر 4 که دیگه انتهی ماجرا هستن.
+ موسیقی از همه جهات عالیه اما ترکهایی که در نسخه یک برای مسیرها از خوانندگان مختلف انتخاب شده بودن نسبت به این قسمت بهتر بودن اما موسیقی متن بازی به همراه ترکهای ساخته شده توسط آقای فورسل واقعا عالی شدن و از این حیث نسبت به قسمت اول پیشرفت داشت. احساسی هستن و به خوبی روی صحنههای بازی جا افتادن و به قول خودمون کار دراومده.
+ گرافیک م از نظر فنی و بصری که دیگه انتهای چیزی هستش که وجود داره. کوجیما همیشه در این زمینه عالی بوده و اینجا هم کار به قدری بزرگ و شگفتانگیز هستش که من در اندازه ای نیستم که با صفتهایی چون شاهکار و فوقالعاده و این چیزها توصیفش کنم.
+ اما گیمپلی
کوجیما از یک سری چیزهای زده و به یک سری بخشها اضافه کرده. بخشهای مثبت رو اینجا میگم. قسمتهای اکشن بالانستر شدن. مبارزه با دشمنان چه بیتی ها و چه سربازهای دشمن رباط یا آدمیزاد همگی خیلی پیشرفت کردن و از همین رو فایتها جذاب از آب در اومدن.
گانپلی خیلی حساب شده در اومده و وجوداسلحههای مختلف حس و حال میدان نبرد و مبارزات و البته چیدمان استراتژی برای نبردها به خوبی کار شده و از این حیث بازی یک سروگردن به نسبت نسخه اول پیشرفت داشته. مراحل مخصوص به نیل نیروانا فوقالعاده از همه نظر طراحی شدن و بزرگترین نقطه مثبت بازی به حساب میان.
گشت گذار و استفاده از وسایل نقلیه خیلی راحتتر و سهلتر شده. مراحل طوری طراحی شدن که میشه بخشی رو با وسیله نقلیه و بخشی رو پیاده رفت و آمد کرد. دیگه مثل قبل کل مسیر سنگ و کوه و صعبالعبور نیست و همین نکته مثبت هستش. رابط کاربری بین اختیارات، امکانات و هرچیزی که مخاطب را به سم وصل میکرد سادهتر و بهبود پیدا کرده.
دشمنان بهخصوص باسفایتها خیلی بالانس شدن و بهبود پیدا کردن و مهم تر این که دیزاین مبارزه با باس فایت ها هم بهبود پیدا کرده و مثل قسمت اول هم چیز شلوغ درهم و وا رفته نیست.
نکات منفی:
- چند اپیزود اول زیادی طولانی هستند و هنوز هم که فکر میکنم نباید آنقدر کشپیدا میکردن.
- بخشی از دیالوگها طولانی هستند و خسته کننده میشن و وجودشون اصلا لزومی نداشت.
- گیمپلی:
به همان اندازه که پیادهروی و رسوندن بسته در قسمت اول مهم و هیجانانگیز بود در این قسمت یعنی در دث 2 اون ماهیت اقعی و اثربخشی خودشو از دست داده.
ما در قسمت اول واقعا احساس میکردیم ک یک پورتر هستیم و وظیفهای جز رسوندن بسته نداریم و همین حس روی مخاطب غالب میشد اما در دث 2 ما پورتر نیستیم و درواقع اون بخش اتصال ما از نقطه مبدا به مقصد برای انجام ماموریت هستش نه رسوندن بسته که از نظر بصری فقط اسمش رسوندن بسته شده. از این رو حس و حال و ماهیت کولبری یا هر چی که اسمشو بزاریم از بین رفته یا کمرنگ شده. یکی از دلایلش طولانی شدن مسیر در کنار کم اهمیت شدن محمولهای هستش که به مقصد میرسونیم.
با این که استفاده از وسایل نقلیه متنوع و راحتتر شده اما اگر هدف مسیر هستش چرا آنقدر سهولت در استفاده از وسایل نقلیه هستش؟ و در طرف مقابل به مرور ما فقط تلاش میکنیم که سریعا به مقصد برسیم و هیچ لذتی در مسیر در خاطر ما نمیمونه. برای همین نقطه عطف قسمت اول در قسمت دوم به یک اتفاق دم دستی تبدیل شده.
با وجود این که اکشن و نبردها بهتر شده ولی همچنان بی تی ها بیخطر و بعضا اصلا مهم نیستند. هیچ اتفاق خاصی قرار نیست بیوفتد وقتی که به دست بی تی ها میوفتید و فرار کردن از دستشون خیلی راحته، بعضای وقتها فقط کافیه که گاز ماشین رو بگیری و سریع از منطقه خارج بشی. من انتظار داشتم تا نقش و اهمیت خطر بی تی ها بهتر و افزایش پیدا کنه.
دیگه به مانند نسخه قبل این نگرانی که وسایلی و تجهیزاتی که همراهت هست و ممکن خراب شن وجود نداره. در نسخه اول من روی دوام پوتینها خیلی حساس بودم که نکنه وسط راه پویتنم از بین بره و مجبور بشم با پای پیاده حرکت کنم. (البته که پوتین یک مثال هستش) همه چیز در دث 2 بهخصوص تجهیزات اون اهمیت خودشون رو از دست دادن یا کمرنگ شدن. با این وجود جای خودشون رو به استراتژی سلاحها دادن.
هنوزم حمل کردن بستههای سلاح روی کوله وسط میدان جنگ جور در نمیاد و مجبور میشی اونارو دم دستت داشته باشی.
ساخت و ساز و کمک کردن به دیگران هم اون اثربخشی نسخه اول خودشو از دست داده و مهم نیست جادهای بسازی یا نه، نبردبانی بگذاری بقیه استفاده بکنن یا نه و این نکته مثبت در قسمت اول در نسخه دوم به پوچی کشیده شده.
و در آخر:
خیلی باید شکرگذار باشیم که در دوره ای زندگی میکنیم که کوجیما هست و فقط با یک پارچه هد بند ما رو تا آخر عمر درگیر داستان و دنیای جذاب ذهن خودش کرد.