20 <-------------------------- Returnal
(مبنای امتیاز از ۱۰ هست!)
نقاط قوت:
+ داستان بی نظیر
+ داستان سرایی عالی با توجه به ماهیت روگ لایک
+ صداگذاری بی نظیر
+ گرافیک و فضا سازی عالی
+ باس فایت های بسیار جذاب و نفس گیر
+ فریم ریت ۶۰
+ سرعت بالای لود با توجه به ماهیت روگ لایک به لطف سخت افزار PS5
+ سرعت بالا و نفس گیر گیم پلی، با توجه به این نکته که خیلی حساب شده و بجا، گاهاً از دور می افته و اجازه میده که نفس بکشین
+ تنوع بالای اسحله ها
+ تنوع بالای پارازیت ها
+ انتقال عالی احساس سلن از طریق رابط دوال سنس و صدای سه بعدی
+ اضافه شدن قابلیت ساسپند***
نقاط ضعف:
(عملاً قابل چشم پوشی) ولی شامل:
- یکسری از بافت ها دیرتر لود میشن
- لگ های گاه و بیگاه در بایومی سوم
- اضافه شدن قابلیت ساسپند***
*** ساسپند یک قابلیت ۲ پهلو هست در این بازی، از طرفی با توجه به فضای موجود عملاً تصمیم ابتدائی سازنده مبنی بر نبودنش درست تره (چون هر چه ما می بینیم حاصل از حملات ذهنی سلن هستن و قرار نیست بینشون وقفه حاصل بشه)، ولی از طرفی با توجه به کمی طولانی بودن بازی برای یک ران کامل، برای افرادی که زمان کافی نداشتن وجود ساسپند یک موهبت محسوب میشه
مدت زمانی که من صرف این بازی کردم: حدود ۸۰ ساعت
صبر کردم تا داستان رو کامل کنم و بعد نظرم رو بگم. واقعاً باید بگم که با یکی از پدیده های جریان ساز طی چند سال اخیر طرف هستیم. هرچه از این بازی بگم کم گفته شده. اینکه سونی سریعاً هاوس مارک رو خریداری کرد شاید از منطقی ترین کارهایی بوده که طی سالهای اخیر انجام داده. از هر جهتی به این بازی نگاه می کنم، با یک عنوان خاص مواجه میشم، ولی بطور ویژه ۴ عامل زیر بیشترین جذابیت رو برای من داشتن.
* اول صداگذاری واقعاً عالی، اتنقال حس سلن از طریق صداش چیزی هست که واقعاً من رو جلب خودش می کنه. توی تاپیک خود بازی هم عنوان کردم، هر نقل قولی رو از سلن هر جا بخونم صداش توی ذهنم پلی میشه و این نشان از هنرمندی استادانه تیم صداگذاری این بازی داره. الانم که دارم این رو می نویسم صداش توی ذهنمه، اون حس grief ی که توی لحن صداش هست اصلاً غوغا می کنه
** دوم داستان سرایی و کلاً داستان پیچیده ولی سراسر از اندوه این بازی هست. تجربه ی آنچه در ذهن آشفته و افسرده ی سلن می گذره، اینکه هر چه می بینیم عملاً نمادی از اندوه های این کاراکتر هستند، اینکه تمامی orb هایی که به سمتمون شلیک میشن در اصل افکاری هستن که دارن تیشه به ریشه ی ذهن سلن می زنن خیلی تأمل برانگیزه. اگر دقت کنین خودمون هم وقتی با افکار محاصره میشیم همین طوری هست، رگباری، نقطه ای، بصورت اسپایرال و ... این افکار ما رو قیچی می کنن، اینجا هم داریم همونا رو می بینیم و تجربه می کنیم.
*** سوم استفاده ی عالی از قابلیت های دوال سنس که به حق تجربه ی ما رو از آنچه داره رخ می ده بالاتر می بره. لرزش های دائم کنترلر خیلی قشنگ احساس سلن رو منتقل می کنن. باید تجربه کنین تا بدونین دارم چی میگم
**** گیم پلی عالی و ارزش بالای تکرار پذیری.
در کل این اثر از اون بازیهایی هست که شاید سالها بگذره تا بتونه جانشینی براش بیاد.
با توجه به اینکه الان هم می تونین اینم بازی رو روی plus extra تجربه کنین توصیه ی دوستانه می کنم اگر تا الان از کنارش بی تفاوت رد شدین، این لطف رو در حق خودتون بکنید و بازی کنیدش... همین