اخرین اخبار کارتهای گرافیک (AMD & nVidia)

اینقدر حرف ادیتور های سایت های دیگه رو وسط نکشید! خودتون چی دارید؟! برید دیاگرام معماری های قبلی و 980 و بررسی کنید ببینم خودتون میتونید چیزی بفهیمد!!! یاد گرفتید فقط کپی کنید!! اون ادیتور AnandTech (AnandTech ادیتورهاش خیلی خیلی باسوادن و بالاترین اعتبار و از نظر من دارن) نظر شخصی خودش و گفته. دقیقا مثل دیگر ادیتور های سایت های دیگه .....

تو همین ایرانم کم افراد سرشناس و با تجربه تو زمینه سخت افزار نداریم. بهتره به سایت های داخلی هم اعتماد کنیم. نمونه اش هات اورکلام خدابیامرز ...... خیلی از کاربراش الانم هستن و وقتی میان نظر میدن همه میگن نه اینطوری نیست!!! در صورتیکه کاربراش اگر از ادیتورایAnandTech بهتر نبودن کمتر هم نبودن!

معماری ماکسول عالیه ...یه شاهکار مهندسیه بی نظیره..... اما اصلا نسل جدید محسوب نمیشه! اگر نسل جدید بود حداقل به عقلشون نمیرسید اسم جدیدی روش بذارن؟! نسل یعنی فرمی، یعنی کپلر و ماکسول!!!! اما نسخه بهبود یافته اولین معماری ماکسول که نمیشه نسل جدید!!!!!!! میشه نسل دوم معماری ماکسول!!!! طبق نظر برخی ادیتورها فقط نسخه بهبود یافته معماری اول ماکسوله .... همین نه بیشتر .... دلیل اینکه 980 با مشخصات کمتر قدرت بیشتری به نسبت 780TI داره هم بر میگرده به همون بهینه سازی های مهندسی شده عالی تو معماری نسل دوم ماکسول ..... نه بیشتر .....

دوست عزیز! بنده از AMD یا انویدیا یا هر شرکت دیگه ای به هیچ وجه دفاع نمی کنم. چون نه اصلا در اونها پست مهمی دارم و اصلا سودی به من نمیرسه که بخوام طرفداری محصولی رو بکنم.

ضمنا نظر شخصی من این هستش که 980 یا GM204 با توجه نقد و بررسی هایی ازش منتشر شده پیشرفت قابل توجه ای نسبت به سری قبل داشته.

حالا اینکه شما فکر می کنی Maxwell نسل جدید نیست و پیشرفت ناچیزی داشته. نظر شخصی شماست که قابل احترامه.( صرف نظر از درست یا غلط بودنش)

به قول معروف همینی که هست! تقریبا مجبوریم GPU هایی که انویدیا یا AMD عرضه می کنند را بخریم.

شما می تونی کلا کارت گرافیک نخری و خودت بشینی یک GPU فوق العاده درست کنی که انویدیا 980 رو با قیمت 550 دلار تو پاچه ملت نکنه!!!!!

----------------------------------------

ضمنا لزومی نداره بنده یا فرد دیگه ای بیاد بقول شما دیاگرام بکشه که به زور اثبات کنه 980 نسبت به نسل قبل پیشرفت زیادی داشته. چون سودی به ما ها نمی رسه که بخوایم به زوز برتری محصولی رو به بقیه اثبات کنیم.

نقد و بررسی های فعلی به اندازه کافی معتبر هستش که کاربر ها با خوندنش تصیمیم به خرید Maxwell بگیرن یا نه.

افرادی هم 780 ، 780Ti یا R9 290X خرید 980 شاید توجیهی نداشته باشه.
اما قطعا افرادی که سری 5 یا 6 دارند خرید 970 یا 980 می تونه خیلی خوب باشه.

آخرین ویرایش:
دوست عزیز! بنده از AMD یا انویدیا یا هر شرکت دیگه ای به هیچ وجه دفاع نمی کنم. چون نه اصلا در اونها پست مهمی دارم و اصلا سودی به من نمیرسه که بخوام طرفداری محصولی رو بکنم.

ضمنا نظر شخصی من این هستش که 980 یا GM204 با توجه نقد و بررسی هایی ازش منتشر شده پیشرفت قابل توجه ای نسبت به سری قبل داشته.

حالا اینکه شما فکر می کنی Maxwell نسل جدید نیست و پیشرفت ناچیزی داشته. نظر شخصی شماست که قابل احترامه.( صرف نظر از درست یا غلط بودنش)

به قول معروف همینی که هست! تقریبا مجبوریم GPU هایی که انویدیا یا AMD عرضه می کنند را بخریم.

شما می تونی کلا کارت گرافیک نخری و خودت بشینی یک GPU فوق العاده درست کنی که انویدیا 980 رو با قیمت 550 دلار تو پاچه ملت نکنه!!!!!

شما منظور من و بد برداشت کردی! منم کاملا موافقم که پیشرفت قابل توجهی داشته! خیلی خیلی بیشتر از اون چیزی که میگن پیشرفت داشته! این واضحه! اما شما میگی ماکسول نسل جدیده! من که نه!!! میگم ادیتور GURU3D نوشته بود به این نمیگن نسل جدید! این بهینه شده معماری اول ماکسوله!!!! من حرف اون ادیتور و نقل و قول کردم! دقیقا هم یادم نیست کدوم نقد و بررسی کارت 980 یا 970 از کدوم برند بود که توش چنین چیزی رو گفته بود!اما دقیقا یادمه چنینی چیزی و خوندم.

ضمن اینکه GURU3D به کنار ..... TECHSPOT و فکر کنم سایت TOMSHARDWAR بود که نوشته بودن دیاگرام و معماری این کارت بسیار شبیه معماری (اگر اشتباه نکنم) فرمی هست!! و این هم دلیلی دیگر بر نسل جیدد نبودن سری 900 هست! (نقل و قول کردم!)
اصلا هم حوصله ندارم برای توجیه کردن شما برم بین اون همه مقاله و اون همه خط دنبال همین یه تیکه حرفی بگردم که نوشته بودن!!! میخوای باور کن و میخوای باور نکن!

معماری ماکسول یه معماری نسل جدید و متفاوت هست، بهبود یافته ی چه چیزی هست که فقط شما متوجهش بودی و ما نمی دونستیم؟!
بهرحال درست نیست که توی تاپیک خودمون سطح منابع و اعتبار اخبار رو زیر سوال ببریم!

فقط یک مورد رو شما از منبع معتبر نقل قول کن که گفته باشه این کارتها بهبود یافته ی چیزی هستن، اون وقت من اون سایت رو رو سر گویندش آوار می کنم!

تو این شکی نیست که بر اساس مهندسی عالی این نسل بشدت بهینه شدن ولی بر اساس
دیاگرام آیا کلا یه معماری جدید و از صفره یا ارتقا داده شده نسل قبلش این چیز سختیه متوجه شدنش ؟ یاواقعیت تلخیه؟ توهینیه؟ فن بازیه؟

پرفرمنس شگفت انگیز در
++C.
HAWAII سلطان بود که به کنار زد اش
++ AMP C یک کامپایلر
open source
که مایکرو خاص AMD نوشته , البته اگر اشتباه نکنم.

c465cmnwho2q7a4031ot.png

حرف دوستمون مبنی بر عدم تغییر ساختاری فاحش , تا حدی درسته
مثلا به گفته ادیتور Aanad :
:
Physically each SMM is still one contiguous unit, not really all that different from an SMX
دیگه نیاز به ترجمه نیست: کلاستر های معماری maxwell معروف به SMM , تغییری ساختار فاحشی نسبت به کلاسترهای KEPLER نداشتن.( این رو به عنوان یکی از مدیران
Overclockingheroes یا همون HOT سابق گفتم:d)

آخرین ویرایش:
پرفرمنس شگفت انگیز در
++C.
HAWAII سلطان بود که به کنار زد اش
++ AMP C یک کامپایلر
open source
که مایکرو خاص AMD نوشته , البته اگر اشتباه نکنم.

c465cmnwho2q7a4031ot.png

حرف دوستمون مبنی بر عدم تغییر ساختاری فاحش , تا حدی درسته
مثلا به گفته ادیتور Aanad :
:
Physically each SMM is still one contiguous unit, not really all that different from an SMX
دیگه نیاز به ترجمه نیست: کلاستر های معماری فرمی معروف به SMM , تغییری ساختار فاحشی نسبت به کلاسترهای KEPLER نداشتن.( این رو به عنوان یکی از مدیران
Overclockingheroes یا همون HOT سابق گفتم:d)

Overclockingheroes اصلا ربطی به HOTعظیم سابق نداره! حتی اعضای اصلیش (اون بزرگاش که کارای خارق العاده میکردن)اصلا تو این انجمن نیستن! اونا جای دیگه ای دارن فعالیت میکنن! به هر حال بهتره دیاگرام ها رو مقایسه کنید.

پس بالاخره مقاله حسین بروسلی درست در اومد!!! نسل جدید یعنی پاسکال ولتا!! که هنوز نیومدن!

- - -ویرایش - - -

چیزی که تو دو مقاله زیر بهش اشاره شده بود و دوستان میگفتن نویسنده اشتباه کرده!! آناندتچ هم به نوعی تایید کرده:برید ببینید نسل جدید به چی میگن .....

بررسی کامل نسل دوم معماری ماکسول (Maxwell)

تست و بررسی کامل کارت های گرافیکی GTX 970 & GTX 980

[h=2]NVIDIA Updates GPU Roadmap; Unveils Pascal Architecture For 2016[/h]

ببینید Maxwell نسبت به Kepler نسل جدید محسوب میشه.
حالا اینکه پیشرفتش نسبت به کپلر خیلی زیاد نیست یا بقول دوستان معماری Maxwell از صفر طراحی نشده و نسخه بهبود یافته Kepler هستش ، این بحثش جداست.
بعد هم در برنامه ها و سیاست های شرکت Nvidia مشخص شده که در اینده چه تصمیماتی دارند.

ضمنا طراحی معماری کاملا جدید برای GPU ان هم از صفر بسیار سخت هستش و کار یک شب نیست. تایپ کردنش راحته اما در عمل خیلی سخته.
همین AMD با این همه مهندس و سرمایه گذاری هایی که کردن ، دارند سخت تلاش می کنن که معماری جدید طراحی کنن یا همین GCN رو بهبود بدن که بتونه با 980 که مصرف و دمای خیلی خوبی داره رقابت کنه.

به هر حال ما ها به عنوان مصرف کننده فقط می تونیم منتظر باشیم ببینیم در اینده انویدیا و خصوصا AMD چیکار می کنن. چه بخوایم نخوایم فعلا تابع تکنولوژی این دو شرکت هستیم.

تو این شکی نیست که بر اساس مهندسی عالی این نسل بشدت بهینه شدن ولی بر اساس
دیاگرام آیا کلا یه معماری جدید و از صفره یا ارتقا داده شده نسل قبلش این چیز سختیه متوجه شدنش ؟ یاواقعیت تلخیه؟ توهینیه؟ فن بازیه؟
عزیز من خمره رنگرزی نیست که از صفر بشینه معماری طراحی کنه .:d. متاسفانه شماها میرید دوتا عکس از معماری کپلر میبینید بعد میان مقایسه میکنید با معماری ماکس ول اخرشم مثل حسین بروسلی HosseinBrusli به این نتیجه میرسید که فقط بهینه شده :d

شما اول باید بدونید داستان از کجا شروع شد

پیش از کودا کور ها انویدیا برای پردازش دادها از هسته هایی به نامه SP که مخفف Streaming processor بود بهره میبرد
اینجا الان معماری sm در نسل تسلا قبل یعنی gt200 و g80 مشاهده میکنی

68606345739537766062.jpg

همونطور که میبینی هر sm متشکل از 8 پردازنده جریانی یا همون sp streaming processor و به همراه 2 پردازنده چند منظوره خاص SFU که مخفف Special function unit

در ادامه روند توسعه میرسم به تراشه GT200

اینجا ببینی GT200 که انویدیا GT اون رو از نام Graphics TESLA گرفته بود
61194769511838933950.jpg

داری میبینی که این تراشه از 10 فروند TPC بهره برده بود که هر TPC شامل 3 عدد SM هست پس این GPU دارای 240 SP و 60 SFU هست . با توجه به این مشخصات براورد کلی افزایش قدرت 87.5 % رو نسبت به G80 شاهد هستیم

در ادامه مطلب میرسیم به Nvidia Fermi with cuda core

انویدیا با تاخیری 6 ماهه نسبت به رقیب کارت هایه مبتنی بر فرمی رو وارد بازار کرد

اما علل این تاخیر از طرف این شرکت با توجه به تغییرات معماری میشه به اضافه کردن واحد های پولیمورف انجین در هر sm که دقیقا به منظور براورده کردن خواسته های نسل اتی API مایکروسافت یعنی DX11 بود انجام گرفت

انویدیا در ابتدا فرمی به دو منظور طراحی کرد

1:فرمی برای کار در ابر کامپیوترهای تسلا Architected for tesla
2:فرمی برایه صنعت بازی (Architected for gaming)

[FONT=&amp]برخلاف رقبایه انویدیا که به طور مشخص بر این موضوع تاکید دارن که پردازشگر ها اینده رو برای ماروشن نگه میدارن انویدیا خلاف این موضوع رو عنوان میکنه

بر اساس تئوری کلی و اولیه انویدیا: تعداد زیادی پردازنده ضعیف و کم سرعت که داده ها میانشون تقسیم میشن کار هارو بسیار سریعتر از تعداد کمی کارگر با سرعت بسیار زیاد انجام میدن[/FONT]
بعد تصمیم گرفت هسته های cuda core طراحی کنه که از معماری فرمی شاهد هسته های کودا هستیم .

الانم تو ماکس ول به این نتیجه رسیده عملا نظارت بیشتری روی تعداد کمتری کوداکور میتونه نتیجه بسیار بهتری داشته باشه ضمن اینکه رو تک تک اجزا کودا کوردها کار کرده تا به پروفورمنس بهتری برسن

خلاصه اینو گفتم خیلی هم حوصله این همه نوشتن نداشتم فقط همینو بدون تصورت بکل اشتباس . هزینه توصعه معماری بشدت بالاست اینجوری بود که amd هم یه شبه یه معماری جدید رو میکرد میترکوند ولی این خبرا نیست تو مباحث تراشه های گرافیکی باید قدم به قدم جلو رفت
این فرایند برای amd هم همینطوره .

حالا شما دوستداری نسل بعدی حساب نکن یا بگو بهینه شده یا هرچی
چیزی که مهمه شاهد یک انقلاب از طرف انویدیا بودیم که یک تراشه mid range gm204 تونسته اینقدر قدرتمند حاضر بشه

موفق باشی

Overclockingheroes اصلا ربطی به HOTعظیم سابق نداره! حتی اعضای اصلیش (اون بزرگاش که کارای خارق العاده میکردن)اصلا تو این انجمن نیستن! اونا جای دیگه ای دارن فعالیت میکنن! به هر حال بهتره دیاگرام ها رو مقایسه کنید.

من خودم یکی از اعضا قدیمی هات اورکلاک hotoverclock.com خدا بیامرز بودم از مهندس ناجی بگیر تا امیر امید دوتا داداشا مدیرای سایت و.. تمام کاربراشم میشناسم. همچین علیه سلام هم نبودن
ramin cybran از دوستای قدیمی من اونجا پستهای خوبی میزد که خوب خوشبختانه هنوزم با رامین دوست هستمو گاهی صحبت میکنیم

همین داداش amirmahmood که قبل من پست دادن خودشون یکی از قدیمی های هات اورکلاک هستن :d

Overclockingheroes

پس بالاخره مقاله حسین بروسلی درست در اومد!!! نسل جدید یعنی پاسکال ولتا!! که هنوز نیومدن!
HosseinBrusli
حسین بروسلی HosseinBrusli خودش اشکالاتشو پیش رامین رفع میکرد. خواهشا یه منبع بهتر قرار بدید

آخرین ویرایش:
این بحث معماری جدید بودن یا نبودن هم شد عین بحث چند روز پیش من و دوست دیگه سر High end بودن یا نبودن کارتای 980/970

این تعابیر یا برداشتها خیلی مهم نیست، اینکه در مورد قابلیتها و امکانات جدید بیشتر بحث کنیم مهمتره.

آقا جون هرکی دوست دارید مقایسه نکنید
آخه اصلا مقایسه کردن کارت هایی مثل 290x,290,780,780ti با کارتهای 980و 970 کار درستی نیست چون که این دو کارت یه نسل دیگه هستن و کلا مقایسه شون غلطه حتی قدرت هاشون هم نباید مقایسه بشه
حالا اینکه nvidia میتونسته کارتای بهتری رو بده یه بحث جداست که باید تا موقعی که amd نسل جدید رو منتشر میکنه صبر کرد تا ببینیم کدوم پیشرفت بهتری داشتن اونوقت شما میتونید 980 رو مثلا با 390x مقایسه کنید که تازه مقایسه عادلانه است

آخه اصلا مقایسه کردن کارت هایی مثل 290x,290,780,780ti با کارتهای 980و 970 کار درستی نیست چون که این دو کارت یه نسل دیگه هستن و کلا مقایسه شون غلطه حتی قدرت هاشون هم نباید مقایسه بشه
حالا اینکه nvidia میتونسته کارتای بهتری رو بده یه بحث جداست که باید تا موقعی که amd نسل جدید رو منتشر میکنه صبر کرد تا ببینیم کدوم پیشرفت بهتری داشتن اونوقت شما میتونید 980 رو مثلا با 390x مقایسه کنید که تازه مقایسه عادلانه است
خیلی ممنون، نگه می داریم با نسل بعدش مقایسه می کنیم! شما درست می گی، با نسل قبل نباید مقایسه کرد!

اگه مقایسه نشن که نمیشه میزان پیشرفت حاصله رو فهمید. برای مهاجرت از یک نسل به نسل بعدی و تعویض سخت افزار ، این مقایسه ها لازمه. اگه منظورتون اینه که تو سره AMD نزنیم توسط مقایسه با نسل قبلش ، خوب بله ، باید منتظر سری جدیدش باشیم و اونوقت ببینیم که باید تو سر کدوم زد ! ;)

اگه مقایسه نشن که نمیشه میزان پیشرفت حاصله رو فهمید. برای مهاجرت از یک نسل به نسل بعدی و تعویض سخت افزار ، این مقایسه ها لازمه. اگه منظورتون اینه که تو سره AMD نزنیم توسط مقایسه با نسل قبلش ، خوب بله ، باید منتظر سری جدیدش باشیم و اونوقت ببینیم که باید تو سر کدوم زد ! ;)
نه منظورم این نیست که تو سرش نزنیم که کلا نباید اصلا تو سر هیچ شرکتی زد
ولی دوستان دارن میان بنچ مارک میزارن که آره 980 ترکونده و خودشون رو میکشن که از 780ti و 290x قوی تره و دمه نویدیا گرم و از این چرتو پرتا
خب مگه چیز غیر این انتظار میره ؟؟ باید هم قوی تر باشه اگه نباشه که اصلا چرا ساخته شدن؟؟
مقایسه نسل ها کلا کار مسخره ای هر کارتی رو باید تو نسل خودش با کارتای دیگه مقایسه کرد
مثلا مقایسه 980و 970 منتقی هست که چقدر با هم دیگه فرقشونه و اینا ...
با مثلا اگه amd بیاد دوتا کارت 390 و 390x رو بزنه اونقت شما این 4 تا کارتو باید با هم مقایسه کنی

نه منظورم این نیست که تو سرش نزنیم که کلا نباید اصلا تو سر هیچ شرکتی زد
ولی دوستان دارن میان بنچ مارک میزارن که آره 980 ترکونده و خودشون رو میکشن که از 780ti و 290x قوی تره و دمه نویدیا گرم و از این چرتو پرتا
خب مگه چیز غیر این انتظار میره ؟؟ باید هم قوی تر باشه اگه نباشه که اصلا چرا ساخته شدن؟؟
مقایسه نسل ها کلا کار مسخره ای هر کارتی رو باید تو نسل خودش با کارتای دیگه مقایسه کرد
مثلا مقایسه 980و 970 منتقی هست که چقدر با هم دیگه فرقشونه و اینا ...
با مثلا اگه amd بیاد دوتا کارت 390 و 390x رو بزنه اونقت شما این 4 تا کارتو باید با هم مقایسه کنی
شاید یه کمی مقایسه لازمه. که ببینی واقعا از لحاظ عملی در سطح پردازشی چقدر تفاوت کرده که لازمه مثلا کارت قبلی رو با جدیده تعویض کنه یا نه. از لحاظ اقتصادی یا ... . ولی در کل حق با شماست. قطعا پیشرفت داشته.

Sent from my HTC Desire 816 dual sim

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or