یک درصد در نظر بگیرید که اونچه ادیان میگفتن درباره زندگی و بعد مرگ درست باشه کی بیشتر ضرر میکنه؟ در حالی که اگر حرف طرف مقابل درست باشه همه کسانی که به رنج زندگی، بیهوده تن میدن در ضرر مطلق هستند و یا در خوشبینانه ترین حالت کسی ضرر نمیکنه 70 سال جسم خاکی رو حمل میکنه و تمام!
این جمله، بیان دیگه از قمار پاسکال (pascals wager) که سعی کرد با استفاده از نظریه بازی (game theory) و صورت سود و زیان، اعتقاد به ادیان رو منطقی نشون بده، البته که ایرادات اساسی بهش وارد شده، بخاطر فرضیاتی که در نظر گرفته:
1- صرف داشتنِ اعتقاد رو برای رستگاری کافی میدونه و تمامی ادیان رو برابر در نظر میگیره، در صورتی که خود این ادیان خلاف این ادعا رو مطرح میکنن، 100 ها دین وجود داره، شما از کجا میدونید کدوم درسته؟
2-فایده اعتقاد (رستگاری) و ضرر عدم اعتقاد (عذاب) رو در صورت وجود پروردگار،
بی نهایت در نظر میگیره ولی
ضرر اعتقاد (هدر رفتن تلاش و زمان) و فایده عدم اعتقاد (هدر
نرفتن تلاش و زمان) در صورت عدم وجود رو
محدود فرض میکنه، که مثال عینی دوگانه کاذب (false dichotomy) هست، چرا که حالات مختلف حذف و محدود به دو گزینه شدند:
از کجا معلوم ضرر عدم اعتقاد در صورت وجود قدرت برتر، بی نهایت باشه؟ در حالی که در خیلی ادیان هم عذاب رو پایان یافتنی و خد*ا رو بخشنده میدونن
اگر وجود برتری نباشه، آیا همین زندگی محدود تمام چیزی نیست که ما داریم؟ پس وقتی تمام اون چیزی رو که داری قمار کنی و بهش نرسی، ضرر دیگه محدود نیست
لاتاری با یک دلار، میلیون ها دلار برنده میشی، هم ضرر محدوده، هم فایده و سود بی نهایت، ایا عقلانیه در لاتاری شرکت کنی؟باز هم جواب نه هست، چون احتمال برنده شدن خیلی پایینه.
===
این بحث اصلا اعتقادی نیست، صرفا تحلیل برهان دفع خطر احتمالی