خب من امروز نشستم 7-8 ساعت بازی کردم نسخه pc رو و 4 هم تست کردم دیدم. .
اومد یه توضیح کلی بدم و برم D:
اول از همه از خوده داستان و شخصیت پردازی شروع میکنم :
Story:
داستانش رو که نباید لو بدم اما باید بگه تنه داستان بالا و پایین خیلی زیاد داره و سعی داره شخصیت ایدن رو توضیح بده اما بعضی قسمتهای داستانی خیلی سریع رد میشه و یا حقیقتش به اندازه کافی گاهی به بعضی از جنبه های شخصیتی ایدن پرداخته نمیشه. این باعث میشه که به نظرم شخصیت ایدن بیش از حد بی ثبات باشه و نشه باهاش به طوره کامل ارتباط برقرار هست و این هم فقط به خاطره تن بالا و پایین داستان هست. منظور انیکه یه قسمت داستان سعی میکنه سریعا حالت با مفهوم و dramatic بگیری و قسمت دیگه خشم ایدن رو نشون بده و اینها مقداری توی هم قاطی شدن که باعث شده به نظرم شخصیت ایدن در نهایت متوسط رو به خوب باشه .
اما از اینا گذشته داستان بازی واقعا جذابیت لازمه رو داره. اول اینکه کارکتارهای دور و بره ایدن که بهش کمک میکنن ادمهای جالبی هستن و دنبال کردن cut scene ها و دیالوگهاشون جذاب هست. همچنین اینکه داستان بازی از قسمته جالبی شروع میشه و بعد رفته به رفته بیشتر شما رو به دنیای تاریک بازی فرو میبره و واقعا جالب میشه !
این از داستان
gameplay:
WD شاید به نظرم توی بعضی از جنبه ها کاملا خاص و پرداخته ظاهر نشده باشه اما به عنوانه اولین بازی توی این IP جدید میتونم به جرعت بگم اکثریت ایده های خاصی که داره همه جای پیشترفت و بهتر شدن توی نسخه بعدی رو دارن. اولین چیزی که مهم هست قابلیت hack هست. کله hack ها فقط با یک کلید انجام میشه که چیزه بدی نیست .... چون به اندازه کافی device و ها object های مختلف برای هک کردن هست که ایده یک کلیک بودن رو از ساده و معمولی به یک عمل tactical در بیاره . بهترین جاهایی که خودش رو هک کردن نشون میده در حالت stealth هست و در حالت تعقیب و گریز با ماشینها
هر مرحله از بازی به شما اجازه داده میشه تا حالت stealth و یا action رو انتخاب کنید البته یه تعداد مرحله هم هست که حتما باید stealth برید و در صورت اینکه دشمنان ببیننتون میبازید که من شخصا دوست داشتم اینطوری مراحل هم به عهده بازیباز داده میشد. توی اکثریت این مراحل stealth به قوله معروف smart choice هست و لذت بازی هم دو چندان میکنه چون در نهایت اگر بخوایم همه بازی رو با gun n shoot پیش ببریم عملا میشه گفت hack کردن نقشه خیلی خیلی زیادی رو توی این موارد بازی نمیکنه. البته جالبه که کلا به بازیباز اجازه داده میشه طوری که میخواد مراحل رو پیش ببره ولی بهتر بود hack تو حالت action هم کاربرد بیشتر میداشت .
مراحل اصلی بازی خیلی متنوع و جالب طراحی شدند و حدودا 20 ساعت هم دسته کم طول میکشه تموم بشه و واقعا طولانی و درگیر کننده هست. تنوع بین مراحل بالاست و مراحل توی بیرون و مناطقه داخلی هستن.
به غیر از hacking بخشه skillها هم هست که به بازی حالت rpg گونه جالبی اضافه میکنه . باچند ساعت بازی میشه خیلی از امکاناته جالب رو Unlock کرد و حس کرد که همه این skill ها درجهب بهتر شدن بازی و تجربه fun تری طراحی شدن
اسلحه ها توی بازی مقداری کم تنوع به نظر میرسه.
توی بازی پول و rep مقداری ارزشه خودش رو به نسبت بازیهای هم سبک از دست داده. اونم به خاطره اینکه در اوردن پول عملا کاره ساده ای هست و استرستی برای دراوردن بالای پول توی بازی و حتی اینکه ازش چه استفاده بخواد بشه در level های خیلی بالا نیست. سیستم REP کلا جالب هست اما + یا - بودنش تفاوت انچندانی مثل بازیهای مثل Infamous ایجاد نمیکنه و به نظره من بودن و نبودنش فرقه زیادی توی دنیای بازی ایجاد نمکرد. بهتر بود بیشتر generic باشه .
قسمته دیگه ای که توی gameplay قابل توجه هست به نظرم side mission های بازی هست D: . به نظرم WD کاره خوبی رو توی پرت کردن حواسه بازیباز برای جلب کردنشون به بخشه Side mission آنجام میده . تنوع توی side mission ها به نسبت خوب هست اما میتونه مقداری تکراری و یا خیلی ساده و سریع باشه .
hack کردن مردم و دیدن call هاشون و خالی کردن حسابها و ... همه و همه ایده ها جالبی هست که به نظره من مقداری توی مرحله basic نگه داشته شدن و میشد خیلی عمیقتر به اکثریت ایده ها پرداخت.
ماشنیها و handeling بازی در مجموع خیلی خوب هست و هر ماشین سرعت و handling خودش رو داره و از این من خیلی راضی بودم و تنوع به نسبت خیلی خوبی هم توی ماشینها هست..هر چند که پیدا کردن ماشینهای خوب خیلی سخت نیست و برای همین هست که دیگه خرید ماشین و پس انداز کردن پول نقشه مهمی رو بازی نمیکنه و در واقع اقتصادی که توی WD هست اینجا هست که بی معنی میشه .
در نهایت میشه گفت کارهای زیادی برای انجام دادن توی WD وجود داره ولی در نهایت ایده های زیادی از بازی ور میشد بیشتر پرداخته بشه و پرعمقتر از اینی که هست باشه و 100% جای پیشترفت هست.
گرافیک و پویایی بازی :
من خودم هم نسخه 4 رو بازی کردم مقداری و هم Pc رو روی ultra اجرا کردم و میشه گفت خیلی فرقه بالایی بین این دو نسخه نیست. هر دو نسخه میشه گفت به دموی e3 2012 تا حدودی نزدیک هستن . بهترین زمانهای بازی باران و باران توی شب و پس از باران در صبح هست که میشه گرافیک بازی و texture ها رو به مراتب در زیباترین سطح ممکنه خودشون داد. texture های بازی عموما خوب هستن و میشه گفت از نظر گرافیک و تکنیکیهای نورپردازی WD واقعا در سطح بسیار بسیار بالایی هست و شکی درش نیست اما این فقط نیست.
دنیای بازی پویا هست. تعداد ماشنیها بالاست....مردم در خیابان هستن و شاید به شلوغی دمویهای پیشین نباشه اما همشون دارای animation ها متفاوت و جالبی هستن که دنیای بازی رو زنده میکنن .... درختها و قوطیها و ... در محیط بسته به قدرت باد شناور هستن ... دریای بازی میشه گفت یکی از واقعی گرانه ترین ابهایی هست که تا به حال توی دنیای بازی های دیده شده ... نورپردازی بازی تغریبا در همه جهات فوق القعاده زیبا هست و دنیای chicago به نظرم خیلی واقعی و زنده در اومده . ضمن اینکه نقشه بازی فقط به شهر خطم نمیشه بلکه قسمتی بیرون از شهر هم طراحی شده که شامل مناطق صنعتی و طبیعی و جنگلی میشه .Frame RAte بازی 99% مواقع روی 30 هست و اونطوری که توی DF دیده میشه ظاهرا هرزگاری در زمان شلوغی بیش از حد فریم بازی به زیره 28 و حداقل 24 هم میرسه ( زمان کوتاه ) .
اما باید گفت از نظر گرافیکی WD واقعا عالی عمل کرده و بازی واقعا زیبا هست ...
Online:
حالت online بازی در واقع مثل بازیهای مثل DARK SOULS توی بخشه Single بازی جریان داره. hack Invasion وجود داره که شما وارد بازیه کسی میشید و هک میکنید و یا به اونها در حالت انجام مراحل join میشید. یک سری مدهای جالب هست. من مدی که بازی کردم در واقعا دو گروه بودیم که بایستی Data Server ها capture میکردیم و نگه میداشتیم که هیجان بالایی داشت. چندین بار این مد رو بازی کردم که واقعا خیلی خیلی خوب بود. قسمت Online racing واقعا عالی از اب در اومده و 100% امتحان کنید. نهایت اینکه قسمته online بازی فوق القعاده زیبا از اب اومده
شرمنده طولانی شد D:لول
امتیازه نهایی من
8.5/10