Video/Audio Codecs

ac3 و pcm در واقع standard digital stereo هستن 2.1
ac3 يا همون dolby digital ميتونه تا 6 تا speaker هم باشه ولی معمولا وقتی به جای dolby digital جايی ميزنه ac3 منظورش همون dolby 2.1 هستش
اين از اين

Dts کاملاً فرق داره ، dts بسيار کامل و پر حجم تر هست که اصلاً با dolby digital قابل مقايسه نيست.
بزار برات يه مثال بزنم که چرا حجم فيلم dvd که mpeg2 هست از vcd مثلاً بيشتره
چون هم resolution بالاتری داره هم تعداد fps بيشتری ميده
در واقع اين فرق هم به نوعی بين Dts و dolby هستش ، dts يا Digital theater systems يه System صدای فراگير multi chanel با حجم و کيفيت بالاست ولی dolby به نوعی همون صدای ساداست که فقط به صورت کانال بندی تفکيک شده
وقتی dts رو ميکنی dolby يا Ac3 در واقع بخش قابل توجهی از صداها رو از دست ميدی
انگار يه mp3 192 khz رو کردی 24 khz
اميدوارم متوجه شده باشيد، الان توی Dts بهترين و کاملترينش dts-hd master audio هستش و توی dolby هم بهترين و کاملترينش dolby truehd هست

نتيجه گيری اين ميشه که وقتی شما يه برنامه داری که حجمش کمتره و decodesh راحت تر خوب پس سرعتت هم ميره بالاتر! شما چرا برای فيلم های hd يا همون h.264 احتياج به کارت گرافيکی قوی داری که حجم رو از Cpu ورداره ؟
در صورتی که برای dvd و vcd احتياج نداری ؟ به همون دليل هم dts به علت حجم و رمز نگاری پيچيدش احتياج به سيستم قويتر داره تا Dolby

post script: اميدوارم به اندازه کافی دقيق بوده باشه در حد توانم و ببخشيد که بازم شما از جناب اشکان ميپرسيد و من زودتر پاسخ ميدم

خيلی ممنون از توضيحاتتون ...

فقط من باز نفهميدم سرعت فيلم چه ربطی به تبديل صدای اون داره؟؟؟چرا سرعت فيلم با تبديل صدا به AC3 برای من به شدت افزايش پيدا ميکنه؟؟

يه سؤال ديگه هم داشتم PS3 قابليت اجرای ترک های DTS رو داره ؟؟ و همچنين ميتونه مديا رو از رو هاردش اجرا کنه؟؟

آخرین ویرایش:
فقط من باز نفهميدم سرعت فيلم چه ربطی به تبديل صدای اون داره؟؟؟چرا سرعت فيلم با تبديل صدا به AC3 برای من به شدت افزايش پيدا ميکنه؟؟
عزیز شما از چه سیستمی استفاده میکنی؟!
قطعا به میزان زیادی از پردازش صوتی روی سیستمهایی که از چیپستهای صوتی onboard استفاده میکنن به عهده CPU گزاشته میشه و بخشی از رم سیستم هم به این پردازش اختصاص پیدا میکنه.
در حالت معمولی و استفاده از کانال های صوتی انالوگ و حتی دیجیتال کم حجم تر مشکلی پیش نمیاد ولی روی سیستمهای نه چندان قوی با انتخاب مدلهای صوتی پیشرفته ای مثل DTS میزان پردازش به حد زیادی بالا میره (البته در صورتی که چیپست صوتی از این قابلیت ها پشتیبانی کنه) و طبعا باری که به CPU اعمال میشه بسیار بالاتر میره و این میتونه روی نتیجه پخش تاثیر زیادی داشته باشه.
بهترین راه خرید یک کارت صوتی قوی هستش که البته خیلی قوی هم دردسره! چون قیمتهاش فضایی میشه!!!
اما اینو بدونید که همیشه خرید یک کارت صوتی هرچند نه خیلی گرون و غیر فعال کردن چیپست صوتی onboard به ازاد شدن بخشی از حافظه رم و م شدن بار پردازشی CPU کمک میکنه و در سیستمهای قوی هم کمک کنندست چه برسه به سیستمهای ضعیف!
بهترین و مشهورترین برند دنیا CREATIVE هستش که از فرمتی که این شرکت اشاعه دهنده اونه یعنی EAX اکثر بازی های روز پشتیبانی میکنن و بسته به پشتیبانی کارت صوت میتونید از EAX یا EAX2 و جدیدتر اشتفاده کنید که اگر کمی از اصوات سردربیارید خرج شدن پولتون برای خرید کارت صوتی کاملا براتون توجیح میشه!
در کل در صورت داشتن یک سیستم صوتی خوب نه تنها در فیلم و بازیها بلکه در پخش فایلهای صوتی هم شاهد پیشرفت های کاملا محسوسی خواهید بود.
برند های دیگه ای هم در بازار پیدا میشن مثل RAZOR و جدیدا ASUS و غیره که بسته به بودجه میتونید تهیشون کنید ولی همونطور که گفتم برند اول همون CREATIVE هستش.

ضمنا PS3 از کابل HDMI و فرمت بلو ری پشتیبانی میکنه پس طبعا باید از جدیدترین سیستمهای صوتی هم پشتیبانی کنه.هرچند من PS3 ندارم!

ac3 و pcm در واقع standard digital stereo هستن

AC3 و PCM ربطی به هم ندارن. توی تاپیک قبلا هم توضیح داده شده PCM یعنی صدای دیجیتال به صورت uncompressed ولی AC3 یک نوع کدک برای compress کردن صدا به صورت lossy هستش. هر کدکی دیجیتالی هم قبل از اینکه بخواد به صدا تبدیل شده باید به PCM تبدیل شه یا همون uncompressed شه که DAC ها تبدیلش کنن به انالوگ

ac3 يا همون dolby digital ميتونه تا 6 تا speaker هم باشه ولی معمولا وقتی به جای dolby digital جايی ميزنه ac3 منظورش همون dolby 2.1 هستش
اين از اين
این حرفم غلطه وقتی AC3 نوشته میشه یعنی کدک استفاده شده Dolby Digital هستش و ربطی به تعداد چنل نداره.
در ضمن معمولا صدا رو به صورت 2.1 میکس نمیکنن و 2.0 هستش

Dts کاملاً فرق داره ، dts بسيار کامل و پر حجم تر هست که اصلاً با dolby digital قابل مقايسه نيست.
این حرفم غلطه
Dolby Digital توی انکودینگ از DTS خیلی efficient تر هستش برای همین معمولا کیفیت DD@ 640kbps با DTS @ 1.5mbps برابری میکنه. صد بار هم که توی جاهای مختلف مثل avs این مطلب بهش اشاره شده.
یکی از دلایلی هم که معمولا DTS روی دیویدی صداش از بهتر هستش ( که روی بلوری و HD DVD همچین امری نیست چون صدا در واقع lossless هست و کدکش مهم نیست) اینه که DD تا بیشتر از 448kbps نمیتونه توی دیویدی استفاده کنه در حالی که DTS تا 1.5mbps میره (و البته بیشتره مواقع 768kbps هستش) کیفیت AC3 هم در 448kbps نسبت به 640kbps که bitrate limit برای این کدک محسوب میشه پایین تره برای همین معمولا DTS کیفیت بهتری داره. این فرق هم برخلاف حرفی که شما میزنی بزرگ نیست و بیشتر نشون میده که شما تا حالا هیچ تستی بینشون انجام ندادی و یک چیزی رو که شنیدی داری میگی! یک ویزیت کوچیک به سایت هایی که دیویدی review میکنن مثل DVD movie guide نشون میده که عمده تفاوتشون در deep بودن و clarity بیشتر در bass و داشتن تا حدودی imaging بهتره.
و البته قبل از هر مقایسه ایی هم باید مطمین شی که هردو ترک AC3/DTS روی یک فیلمی رو که مقایسه میکنی از یک میکس و مستر اومدن و انکود شدن

بزار برات يه مثال بزنم که چرا حجم فيلم dvd که mpeg2 هست از vcd مثلاً بيشتره
چون هم resolution بالاتری داره هم تعداد fps بيشتری ميده
فریم ریت DVD و VCD هر دو یکسان هستش!
دلیل حجم بیشتر DVD رزولوشن بالاتر و استفاده bitrate بیشتر برای detail و بالا بردن کیفیت هر فریم هستش.

در واقع اين فرق هم به نوعی بين Dts و dolby هستش ، dts يا Digital theater systems يه System صدای فراگير multi chanel با حجم و کيفيت بالاست ولی dolby به نوعی همون صدای ساداست که فقط به صورت کانال بندی تفکيک شده
این حرفم که خیلی خنده داره.
هر دو فرمت نوعی lossy compression codecs هستن که از الگوریتم های خودشون برای compression استفاده میکنن و تا شش چنل ( برای DTS تا هفت چنل) رو به صورت discrete روی دیویدی ساپورت میکنن. این صدای فراگیر یا صدای ساده هم چیزیه که شما از خودت درست کردی و همچین چیزایی وجود ندارن!
تنها فرق دو کدک در کیفیت صدایی هست که در پایان ارایه میدن با توجه به بیتریتی که استفاده کردن که معمولا هم زیاد نیست.
کسی که یک دفعه دیویدی که AC3/DTS 5.1 داشته باشه نگاه کرده باشه و بین ترک ها switch کنه میبینه غیر فرق احتمالی در level و کیفیت صدا هیچ فرقی در صداهایی که ازشون میاد نیست

وقتی dts رو ميکنی dolby يا Ac3 در واقع بخش قابل توجهی از صداها رو از دست ميدی
انگار يه mp3 192 khz رو کردی 24
این حرفم باز غلطه. وقتی از DTS 5.1 تبدیل میکنی به AC3 5.1 تنها چیزی که عوض میشه کیفیت صدا هست که پایین میره.

اميدوارم متوجه شده باشيد، الان توی Dts بهترين و کاملترينش dts-hd master audio هستش و توی dolby هم بهترين و کاملترينش dolby truehd هست
این حرف تا حدودی درسته.
Dolby TrueHD با DTS-MA هیچ فرقی در کیفیت صدای نهایی با هم ندارن چون bit for bit مشابه مستری هستن که ازش انکود شدن

توی این تبدیل هایی که انجام میدی هیچ تغییری در فریم ریت انجام نمیشه؟

يه سؤال ديگه هم داشتم PS3 قابليت اجرای ترک های DTS رو داره ؟؟ و همچنين ميتونه مديا رو از رو هاردش اجرا کنه؟؟
PS3 میتونه کدک DTS رو دیکود کنه و پخش کنه.
در مورد اجرای DTS از روی هارد مطمین نیستم چون امتجان نکردم ولی اگه بخشی از فایل تصویری باشه که ساپورت کنه مشکلی نیست من خودم با AVCHD که ترک DTS داشت امتحان کردم.

آخرین ویرایش:
توی این تبدیل هایی که انجام میدی هیچ تغییری در فریم ریت انجام نمیشه؟

نه هيچ تغييری تو فريم ريت انجام نميشه.خودت تا حالا اينکار رو انجام دادی؟؟

عزیز شما از چه سیستمی استفاده میکنی؟!

سيستمم برای ديدن اچ دی خوبه در ضمن مشکل من فقط تو انکوديينگ هست که سرعت رو بالا ميباره ولی اگه به صورت عادی فيلمی که گرفتم AC3 باشه هيچ گونه مشکلی تو پخش نيست

نه هيچ تغييری تو فريم ريت انجام نميشه.خودت تا حالا اينکار رو انجام دادی؟؟

سيستمم برای ديدن اچ دی خوبه در ضمن مشکل من فقط تو انکوديينگ هست که سرعت رو بالا ميباره ولی اگه به صورت عادی فيلمی که گرفتم AC3 باشه هيچ گونه مشکلی تو پخش نيست

نه چون لازم نیستش.
اگه روی کامپیوتر بخوام نگاه کنم که مشکلی نیست. اگر هم روی PS3 بخوام نگاه کنم که DTS رو ساپورت میکنه. بعد هم از یک lossy کدک تبدیل کردن به یک lossy کدک دیگه کیفیت صدا رو پایین میاره.
به نظر من اگه فایل DTS داری همونو دستش نزن و mux کن به container نهاییت.

چه کاریه؟!
به نظر من اگه فایل DTS داری همونو دستش نزن و mux کن به container نهاییت.

آخه اگه بخوام با Home Theater نگاه کنم DTS ساپورت نميکنه اينجا هم هر چی ميگردم کابل Optical پيدا نميکنم برای اتصال از کامپيوتر به Home Theater.

مجبورم يه بار فيلم رو با کيفيت تصوير بالا ببينم يه بر با صدا 5.1:دی

خوب من قبلا در مورد PC مناسب برای پخش فیلم های HD مزاحم آقا اشکان (و همینطور محمدرضا) شده بودم اما با توجه به اینکه فکر میکنم هم بحث وسیعه و هم برای طرفدارهای HD که روز به روز زیادترمیشن مفیده ، گفتم شاید بهتر باشه سوالاتم و بحث رو عمومی تر کنم تا شاید بدرد بقیه هم بخوره.

برای خیلی ها بخصوص ما که تو ایران هستیم یکی از بهترین انتخاب ها برای دیدن تصاویر HD همون PS3 و Xbox360 هست. من خودم مدتها اینکار رو انجام میدادم اما دردسرهایی از قبیل تبدیل فایلها به فرمتهای قابل پخش و همینطور بعضی محدودیتهای عجیب غریب ( برای من با X360) باعث شد که به فکر PC بیافتم البته اونهم دردسرهای خودش رو داره اما من به 360 ترجیحش میدم. (البته تا الان)

این مشخصات پیشنهادی Apple برای پخش فیلمهای HD با برنامه quicktime7 هست:

اینهم مشخصات پیشنهادی MS هست:

سوال من اینجاست:
واقعا سیستمهای پیشنهاد شده بالا میتونن ادعای پخش فایلهای HD رو اونهم بطور مناسب براورده کنن؟
نقش کارت گرافیک در پخش فیلمهای HD چقدره؟ (آقا اشکان میدونم قبلا توضیح دادی ولی یکم مفصلتر بگو لطفا :biggrin1:)
با توجه به اینکه اکثر فیلمهایی که در دسترس ماست MKV هستن میتونید بگید توان مورد نیاز برای پخش این فایلها نسبت به بقیه فرمتها چقدره؟
اوایل که با نرم افزار VIDEORA کار میکردم فایلهای HD رو از mkv به mpegII تبدیل میکردم . در حالیکه کیفیت حفظ شده بود (حداقل ظواهر این رو نشون میداد) اما فایل خروجی بمراتب راحت تر از فایل اصلی اجرا میشد. کسی میدونه علت این مسئله چیه؟

متشکرم

نقش کارت گرافیک توی پخش کردن کدک های AVC/VC1 خیلی مهمه مخصوصا AVC که خیلی کدک سنگینیه در بیتریت های بالا
کارت گرافیک ها دستورات مربوط به دکود این کدک ها رو روی خودشون دارن و بهینه شدن برای پخش این فایل ها و باعث میشن دکود شدنشون به راحتی و بدون فشار به پردازنده انجام شه و در عوض پردازنده به کارهای دیگه مثل دکود کردن صدا مشغول شه.
اگه یادتون باشه اولم که DVD اومده بود پردازنده ها نمیتونستن MPEG2 رو دکود کنن و باید از کارت گرافیک یا کارت های MPEG2 استفاده میکردن.
در مورد mkv هم سیستمی که برای پخشش لازم هست مربوط به استریم های توش داره. یک فایل mkv میتونه حاوی divx + mp3 باشه که دکودش برای Celeron هم مشکل نیست یا میتونه حاوی AVC/DTS باشه که پردازنده قوی بخواد. اگه بیشتر فایل های که دارین x264 هستن و رزولوشنشونم HD هستش یک سی پی یوی Dual Core به همراه Geforce 8500 کفایت میکنه.
من دو سه روز پیش یک کارت 8500 رو روی کامپیوتر کسی تست میکردم توی پخش بلوری و HD DVD هیچ مشکلی نداشت (هر دو کدک VC1/AVC رو تست کردم) و پلیبک روان و سریع بود.
...........

از این که جوابت دیر شد دوست عزیز شرمندم. ایام امتحاناتنه زیاد وقت نمیکنم سر بزنم

سلام
من یه مشکلی دارم!
من وقتی میخوام فیلم HD ببینم تو یه سری صحنه ها که صحنه های به قول معروف هیجان فیلم هستن و شلوغ میشه همه جا فیلم یهو تند تر پخش میشه انگار عقب میمونه البته چند ثانیه هست و درست میشه و مشکلی نیست که نشه فیلم رو دید ولی میخوام ببینم راهی نداره که دیگه این مشکل رو نداشته باشم؟!

سلام
من یه مشکلی دارم!
من وقتی میخوام فیلم HD ببینم تو یه سری صحنه ها که صحنه های به قول معروف هیجان فیلم هستن و شلوغ میشه همه جا فیلم یهو تند تر پخش میشه انگار عقب میمونه البته چند ثانیه هست و درست میشه و مشکلی نیست که نشه فیلم رو دید ولی میخوام ببینم راهی نداره که دیگه این مشکل رو نداشته باشم؟!

مشکل میتونه پردازنده باشه که به علت بالارفتن بیتریت در اون صحنه (وقتی صحنه شلوغ میشه بیتریت هم بالا میره) نمیتونه پردازش بکنه تعداد فریم لازم در ثانیه رو برای همین از سینک با صدا عقب میفته و بعد سعی میکنه با صدا سینک شه برای همین فریم دراپ میکنه.
مشکل البته میتونه از جاهای دیگه باشه مثلا اگه فیلم رو از روی سیدی/دیویدی پخش کنی و برنامه پخش کننده نتونه کنه اطلاعات رو به مقدار کافی بافر کنه.
یک مشکل دیگه هم میتونه خود پخش کننده باشه که توی بافر کردن مشکل داشته باشه و برای اینکه صدا و تصویر رو سینک نگه داره فریم رو دراپ میکنه و معمولا هم صحنه هایی که بیتریت بالا میره مثل صحنه های اکشن یا شلوغ این اتفاق میفته.
مشخصات سیستمت چیه؟ فیلم رو از روی هارد پخش میکنی؟

بنظرم اگر امکانش هست TV رو به PC وصل کن!(پیشنهاد رو حال کردی؟!)
اینطوری با PC بصورت ساراند صدارو گوش میدی و با TV میبنی!!!
من که تلویزیون LCD سامسونگ رفیقم رو به PCش وصل کردم راحت شد!!!
یه کابل HDMI هم برای PS3 جدا نگه داشته تا بخره.مایه داریه دیگه!
ما که باید 6 ماه کار کنیم تا یه pSP بخریم!!!
ولی دور از شوخی من که نفهمیدم بالاخره میتونی 5.1 داشته باشی یا نه!؟
مجبورم يه بار فيلم رو با کيفيت تصوير بالا ببينم يه بر با صدا 5.1
اگر با PC میتونی همونیو که گفتم بکن وگرنه پلیرتو عوض کن!(من یه مدل سونی بصورت 5.1 دیدم که هرچی بخای پخش میکنه فقط مشکل قیمت داره!!!)
من خودم هم نتونستم کابل اپتیکال پیدا کنم هرچند اگر هم پیدا میکردم اسپیکری که بهش بخوره زیر دویست تومن ندیدم!
میدونی چرا پیشنهاد عجیب غریب میدم؟
چون واقعا اعصاب دیکد کردن ندارم اونهم تو حجمهای بالا که هم کیفیت میپره و هم همون یه ذره اعصابی که برام مونده!

سلام
من یه مشکلی دارم!
فکر کنم سیستمت خیلی قوی هستش یکم ضعیف ترش کن!
شاید هم سیستمت جوگیر میشه تو صحنه های هیجان انگیز!
ولی یه نگاه به دی وی دی بنداز ببین در سلامت کامل به سر میبره!؟
بعد هم به DVD ROM نگاه بنداز.
اصلا کسی میدونه چرا من نود درصد دی وی دی هایی که دارم انتهای فیلم یکدفعه شروع به گیر کردن و هنگ کردن و غیره میکنه!؟
انگار که سیستم نمیخاد من نیم ساعت اخر فیلم رو ببینم!!!

این مشخصات سیستم من که واقعا تو انتهای فیلمهای DVD مشکل دارم!

AMD ATHLON 3800
GFORCE7950GT
2GB RAM DDR2 800
SOUND CARD ONBOARD REALTEK SOUNDMAX
ضمنا روی هر دو DVD ROM هم مشکل دارم.اولی سونی هستش و دومی سوزوکی.
دی وی دی ها هم بصورت کپی و زیرنویش هستن و در نود درصد اونها مشکل گیر کردن دارم خصوصا در 30 دقیقه انتهای فیلم.
من که دیگه کم اوردم ببینم شما میتونید بفهمید مشکل چیه!؟

Last edited by a moderator:
فکر کنم سیستمت خیلی قوی هستش یکم ضعیف ترش کن!
شاید هم سیستمت جوگیر میشه تو صحنه های هیجان انگیز!
ولی یه نگاه به دی وی دی بنداز ببین در سلامت کامل به سر میبره!؟
بعد هم به DVD ROM نگاه بنداز.
اصلا کسی میدونه چرا من نود درصد دی وی دی هایی که دارم انتهای فیلم یکدفعه شروع به گیر کردن و هنگ کردن و غیره میکنه!؟
انگار که سیستم نمیخاد من نیم ساعت اخر فیلم رو ببینم!!!
مشکل میتونه پردازنده باشه که به علت بالارفتن بیتریت در اون صحنه (وقتی صحنه شلوغ میشه بیتریت هم بالا میره) نمیتونه پردازش بکنه تعداد فریم لازم در ثانیه رو برای همین از سینک با صدا عقب میفته و بعد سعی میکنه با صدا سینک شه برای همین فریم دراپ میکنه.
مشکل البته میتونه از جاهای دیگه باشه مثلا اگه فیلم رو از روی سیدی/دیویدی پخش کنی و برنامه پخش کننده نتونه کنه اطلاعات رو به مقدار کافی بافر کنه.
یک مشکل دیگه هم میتونه خود پخش کننده باشه که توی بافر کردن مشکل داشته باشه و برای اینکه صدا و تصویر رو سینک نگه داره فریم رو دراپ میکنه و معمولا هم صحنه هایی که بیتریت بالا میره مثل صحنه های اکشن یا شلوغ این اتفاق میفته.
مشخصات سیستمت چیه؟ فیلم رو از روی هارد پخش میکنی؟

سلام
من فیلم رو از روی هارد اجرا میکنم و اصلا مشکل دی وی دی اینا هم نیست...
مشخصات سیستم من اینه:

vga:ge force 5700 256mb
cpu:2.4intell
ram:512

من خودم فکر میکنم مشکل همین cpu هست!
در ضمن با برنامه ی VLC media player تست کردم انگار فیلم اسلوموشنه! ولی با Media Player Classic که باز میکنم همین مشکل رو دارم..

بنظرم اگر امکانش هست TV رو به PC وصل کن!(پیشنهاد رو حال کردی؟!)
اینطوری با PC بصورت ساراند صدارو گوش میدی و با TV میبنی!!!
من که تلویزیون LCD سامسونگ رفیقم رو به PCش وصل کردم راحت شد!!!
یه کابل HDMI هم برای PS3 جدا نگه داشته تا بخره.مایه داریه دیگه!
ما که باید 6 ماه کار کنیم تا یه pSP بخریم!!!
ولی دور از شوخی من که نفهمیدم بالاخره میتونی 5.1 داشته باشی یا نه!؟

اتفاقاً همين کار رو هم ميکنم بعضی وقتا:دی

من تا بحال هيچ پليری نديدم که بتونه اون هم با رزولوشن بالا پخش کنه.تازه اين ها هم که ديويکس پخش ميکنند ديگه بيشتر از 720*480 رو هم ساپورت نميکنند
من يا بايد فيلم با کيفيت تصوير بالا ببينم يا فيلم با صدا 5.1:دی

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or