من توئین پیکس (TP بگیم به اختصار! ) رو بعد از سال ها برای بار دوم همین چند وقت پیش دیدم و چندتا نکته به نظرم میاد بگم
اول اینکه TP رو از لحاظ تاثیر بر تلویزیون شاید بشه با مثلا Citizen Kane در سینما مقایسه کرد
مثلا سریالایی مثل لاست، لفت اورز و حتی بخشایی از سوپرانوز و خیلی موارد دیگه تا حد زیادی متاثر از TP بودن و سریال در زمان خودش واقعا یه تجربه خاص بود کما اینکه کلا تمام آثار لینچ خاص هستن
اما همونطور که شاید الان خیلی از مخاطبای امروزی نتونن متوجه بشن که Citizen Kane برای زمان خودش چقدر مهم و انقلابی بود و نهایتا بعد از تماشاش استنباطشون این باشه که یه فیلم معمولی و خسته کننده بود در مورد TP هم همین باشه که البته اشکالی هم نداره قرار نیست مخاطب امروزی پاشه بره تاریخچه سینما رو بخونه و با فضای سینمای دهه 40 آشنا بشه تا متوجه انقلابی بودن فلان فیلم بشه و ازش لذت ببره! اما خب TP فقط نوآور نبوده و یک اثر دیوید لینچی هم هست!
مورد دیگه اینکه دست اندرکاران شبکه از فصل دوم سریال یه مواردی رو به لینچ تحمیل کردن و باعث شدن روایت سریال از چیزی که مدنظر لینچ بود فاصله بگیره و بعد از مشخص شدن اجباری هویت قاتل اواسط فصل دوم، قطار روایت سریال بره ته دره و افت کیفیت زیادی داشته باشه، آخرشم عملا مخاطب با انبوهی از سوالات و کلیف هنگر رها شد (در واقع سریال کنسل شد) تا زمان احیای سریال در سال 2017
فیلم Fire Walk With Me بعد از فصل دوم سریال ریلیز شد که عمدتا نقش پیش درآمد بر اتفاقات قسمت اول سریالو داشت و یک تعداد زیادی Deleted Scenes داره که تحت عنوان Missing Pieces روی بلوری سریال عرضه شد، حالا یکسری از فن ها بعده ها اومدن این صحنه های حذف شده رو در جای مناسب خودش در فیلم قرار دادن یه نسخه 3 ساعت و خورده ای فن مید از سریال ساختن که شاید داخل تورنت بتونید پیداش کنید:
Twin.Peaks.Fire.Walk.with.Me.1992.Extended.Edition.1080p.Q2.FANEDIT.BluRay.DD.5.1.x264-TPFWWM
اگه علاقه به سریال پیدا کردید به نظرم یکی از بهترین نسخه ها برای دانلود این ریلیزه که شامل تمام محتواهای اضافی و مصاحبه ها و غیره (بیش از ده ها ساعت) هم هست (سرعت دانلود تورنتشم عالیه):
Download Twin Peaks (1990) Season 1-3 S01-S03 (1080p BluRay x265 HEVC 10bit AAC 7.1 Silence) [QxR] Torrent | 1337x
بعد از دیدن سریالم به سبک تمام کارای لینچ با انبوهی از سوالات بی جواب و کلا WTF های فراوان مواجه میشید که کاملا طبیعیه و دقیقا خواسته لینچ هست!!
من توصیه میکنم خیلی دنبال رمزگشایی و به اصطلاح فهمیدن تمام و کمال کارای لینچ نباشید و فقط داخل دنیاش غرق بشید و ازش لذت ببرید چون کل نت رو هم شخم بزنید تفسیری که پاسخ تمام سوالات رو بده پیدا نمی کنید
مثلا
این کلیپ داخل یوتیوب بالای 4 ساعت کل سریالو به شکل فک بر اندازی رمزگشایی کرده و فکر کنم بین فن های سریال جزو قابل قبول ترین تفاسیره ولی خب در عین حالم می تونه تراوشات ذهنی فن های سینه چاک باشه که سال ها انقدر لابه لای سریال و مصاحبه های لینچ دنبال رمزگشایی بودن که دیگه به چیزایی رسیدن که حتی خود لینچ هم ببینه شاخ درمیاره، یادمون نرفته که پایان فصل 6 گیم آف ترونز چه تئوری هایی توی ردیت و ... راجع وقایع فصل 7 و 8 میدادن و آخرش دیدیم که نویسنده ها چی نوشته بودن!
لینچ همیشه مُصر بوده که در رابطه با رمزگشایی آثارش چیزی رو بروز نده و در واقع هدفش اینه که هر کس به تفسیر و رمزگشایی خودش برسه و اینطوری آثارش همیشه مرموز و تازه باقی بمونه! چه بسا که خیلی موارد صرفا تراوشات ذهنی لینچه و واقعا منطقی که خیلیا دنبالشن وجود نداره
راجع به خود سریال و کلا آثار لینچ خیلی میشه صحبت کرد و نوشت که فکر کنم از حوصله اکثرا من جمله خودم خارجه، فقط امیدوارم این چندتا موردی که گفتم به درد کسایی بخوره که میخوان تازه سریالو ببینن
اپیزود پایلوت TP در کنار پایلوت لاست جزو بهترین پایلوت های تاریخ تلویزیون برام بوده! (بله عاشق ژانر Mystery هستم!) و البته خیلی انتقاد به کلیت سریال و افت و خیزهای بسیار زیادی که داشته دارم و معتقدم TP مجموعه ای از بهترین و بدترین هایی بوده که تا حالا توی یک سریال دیدم ولی بازم میگم که در مجموع تجربه بسیار خاصی و بی نظیریه!