متوجه هستم چی میگی.
حرفهات از جهاتی درسته، ولی کلاً این قضیه خیلی پیچیده و بزرگه و به نظرم نمیشه کاملاً سیاه و سفید دونست. یعنی میشه از زوایای مختلف بهش نگاه کرد و حالت حقوقی رو در نظر گرفت، حالت احساسی و همینطور حالت علمی.
بعضی وقتها اتفاقاتی میافته که شاید اگه ظلمی در حق یه نفر بشه، میلیونها نفر نجات پیدا کنن. یعنی یک نفر بیگناه کشته بشه، ولی به جاش جون خیلیها حفظ میشه. یکی از معروفترین مثالها در این زمینه، بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی هست که البته فراتر از یک نفر و دو نفر بود. من خودم به شدت مخالف اون کار فجیع هستم و حتی تصورش هم برام دردناکه، ولی کم ندیدم آدمهایی رو که میگن اگه اون کار انجام نمیشد، ژاپن ولکن نبود و شاید جنگ جهانی دوم هم بیشتر از اینا ادامه پیدا میکرد (باز هم میگم من جزو اون دسته نیستم و اصلاً برام قابل توجیه نیست اون اتفاق وحشتناک
).
حالا توی یه مقیاس خیلی خیلی کوچیکتر، همچین چیزی توی TLoU رخ میده و شاید فدا کردن جون یه نفر بتونه باعث نجات کل انسانها بشه و از دید علمی شاید همچین کاری قابل درک باشه، ولی خب از دید معنوی نه. یه جورایی مثل آزمایش روی موشها و بقیه موجودات که بندگان خدا کلی زجر میکشن و به فنا میرن تا مثلاً انسانها بتونن داروهای جدید پیدا کنن و خودشون رو نجات بدن. از نظر معنوی و احساسی کار اشتباهیه، ولی علم باهاش مشکلی نداره.
راجع به الی، توی نسخه اول چون نمیدونه جریان چیه چیزی نمیگه ولی حرکاتش و نوع واکنشش یه جوریه که مشخص میکنه اگه انتخاب با خودش بود، احتمالاً حاضر بود فداکاری کنه. یعنی یکی از جذابیتهای پایان بازی به نظر من همون لحن خاص الی بود که از جول راجع به این قضیه میپرسه و وقتی جول یه چیزی الکی میگه، انگار الی متوجه میشه و میگه «باشه بابا تو که راست میگی!» و توی نسخه دوم هم میفهمیم که هنوز ماجرا رو ول نکرده و آخرش کار به جاهای باریک میکشه و خیلی عصبانی میشه وقتی موضوع رو میفهمه.
اون بحث کرونا رو موافقم!
اتفاقاً چند وقت پیش با یکی در موردش بحث میکردم و گفتم بشر با این همه پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی نتونسته از پس یه ویروس بربیاد و دنیا داره به فنا میره، دیگه اگه ویروس قابلیت تغییر دادن آدمها به جک جونور رو داشت که هیچی!
در مورد کشتن دکتر هم چیزی که گفتی به نظرم درسته. یعنی اون صحنه جوری چیده شده بود که به مخاطب نشون بده جول برای نجات جون دخترش (دختر معنوی) حتی حاضره انسانهای معمولی رو هم بکشه و انقدر از دیدن اون صحنه عصبانی شده که همچین کاری کرده.