خب first impression رو بدم بعد از حدود 6 ساعت بازی
چیزی که من دیدم تا الان بشدت عالیه. بینقص نیست ولی در مورد مشکلات بازی خیلی بزرگنمایی شده که پایین تر توضیح میدم. تا الان بازی برای من حس و حال fallout در فضا رو داره یعنی به سری fallout نزدیکتره تا اسکایریم یا ابلیوین.
بریم سراغ مشکلات اول اینکه لودینگ با وجود اینکه وجود داره ولی ازاردهنده نبوده برای من. زمانش خیلی کم و در حد یکی دو ثانیه در داخل سفینه تا مثلا 7-8 ثانیه در لودینگهای سنگین مثل شهر و سیاره بوده. شکی نیست که کاش کل بازی یکپارچه بود ولی در عین حال این لودینگ ها مثل تلپورت عمل میکنه و بعد از چند ساعت که بهش عادت میکنیم رفت و امد خیلی اسونتر میشه. من در هر بازی فضایی دیگه ای اول از مسافت بین کره ها لذت میبردم بعد تبدیل به عذاب میشد و چند دقیقه باید منتظر میموندم تا مثلا در نومنز اسکای از یه سیاره به جای دیگه برسم. اینجا همه چیز به سرعت و بدون مشکل انجام میشه و خیلی سریعتره.
مشکلی که من رو خیلی اذیت کرده و امیدوارم با ماد رفع بشه اینه که ایتم ها موقع لوت کردن فقط یک نوشته هستن و اگر مثل خیلی بازیهای دیگه بخواید سریع بر اساس ایکون یا شکل ایتم لوت کنید به مشکل برمیخورید. البته این با مادهای quality of life قابل حله ولی کاش از اول داخل خود بازی بجای نوشته ایکون ایتم رو نشون میداد. داخل اینونتوری خوشبختانه این مشکل نیست و شکل کامل و بزرگ ایتم رو نشون میده و مشخصه چی به چیه. مشکل بعدی که البته به اندازه مشکل قبلی ازاردهنده نیست کم بودن توضیحات و اموزشهاست ولی با صرف وقت کافی همه چیز رو یاد میگیریم.
بازی از لحاظ اتمسفر عالیه. داخل کانستلیشن من رفتم با سم کو حرف بزنم قبلش منو رو باز کردم ماموریتم رو چک کنم یهو دیدم کلی وقت گذشته و من هیچ کاری نمیکنم و فقط دارم موسیقی که پخش میشه (موسیقی منو یا شایدم تم کانستلیشن) رو گوش میکنم. نظیر این قضیه در بازیهایی مثل ویچر یا اسکایریم یا fallout برام اتفاق افتاده بود.
از لحاظ پرفورمنس با معیارهای من استارفیلد بهترین بازی این اواخر بوده. برخلاف خیلی از گیمرها که جزئیات اولترا و اینها براشون مهمه من برام مهمتریم قضیه اینه که با فریم ریت مناسب مثلا 30 یا 60 بازی چقدر به سیستم فشار میاره یا نمیاره. در بازیهای اخیر رمننت 2 و بالدر3 از لحاظ پرفورمنس هر دو بشدت رو اعصابم بودن بخاطر دمای حدود 80 درجه کارت گرافیک و عر زدن فن های سیستم. در استارفیلد با تنظیمات مدیوم کارت ضعیف من یعنی 1070 حتی به 60 درجه نمیرسه و فنها اصلا روشن نمیشن تا بخوان صدا هم بدن یا وقتی هم که میرسه سریع برمیگره به حدود یا زیر 60. فراموش نکنیم که 1070 حتی از مینیمم سیستم هم پایین تره و هیچ مشکلی در اجرای بازی نداره.
از لحاظ موسیقی و صدا واقعا نیاز به توضیح نیست. نکته جانبی ملاقات و همراهی با دوست قدیمی ادام جنسنه
وسط دیالوگ هی دنبال این جمله میگردم که ازش بپرسم پس deus ex بعدی کی ساخته میشه ولی متاسفانه این جمله ظاهر نمیشه. احتمالا نیاز به رنک persuasion بالاتری دارم
از نظر کوئست دارم حداکثر سعیم رو میکنم که فقط کوئست اصلی رو برم ولی خب مگه میشه. هرکاری میکنم بالاخره یه چیزی مسیر رو منحرف میکنه و دوباره باید هی کلنجار برم تا بیخیال ساید کوئست بشم و برگردم به مسیر اصلی. حقیقتش اصلا با این قضیه راحت نیستم و میخوام برم برای خودم بگردم.
از نظر گستردگی هم که خب اولش هستم و حداکثر 3-4 سیستم رو دیدم ولی فکر میکنم واقعا بینظیره.
درکل تا اینجا نظرم اینه که نمرات 7 گیم اسپات و IGN رسما جنایته. البته گیم اسپات سالها بود که برای من اعتباری نداشت و 7 گیم اسپات در حد 7 تسنیم بود ولی از IGN واقعا این انتظار رو نداشتم اینقدر احمقانه امتیاز بده اگر نظرم تا اخر بازی تغییری نکنه و همین باقی بمونه اولین کاری که بعد از تموم شدن بازی میکنم انفالوکردن IGN در یوتیوبه چون واقعا ترجیح میدم از ویدئوهای کسانی که مزخرف میگن حمایت نکنم. حالا اخر بازی معلوم میشه چی به چیه.
درکل خودتون رو از تجربه این شاهکار محروم نکنید. ریلکس کنید و مدتی رو بیرون از دنیای فعلی و مشکلات روزمره بگذرونید.