این حرفی که زده میشه فروش بازی ها به استورفرانت ربط نداره و طرفدار واقعی هرجا باشه بازی رو میخره مضحک هست. اگر استورفرانت هیچ اهمیتی نداره، پس اصلا چه نیازی به وجودشون هست؟ هر شرکت یه لانچر درست کنه و بازی های خودش رو با سوددهی 100% همونجا عرضه کنه دیگه، طرفدار واقعی میخره!!
یه سری از افراد یا با استیم و اپیک آشنایی کامل ندارن، یا اینکه صرفا عمده فعالیتشون کلیک روی دکمه "Play" هست و از بقیه امکانات موجود بیخبر هستن. امکاناتی که استیم به کاربران و بیشتر از اون به سازنده ها میده، شاید 10 برابر بیشتر از اپیک باشه، زیرساخت های مورد نیاز چنین امکاناتی بسیار بیشتر از "ما یه برنامه داریم که میشه باهاش بازی خرید و دانلود کرد" هست و بنابر اون نیاز به پول بیشتری داره. بماند که امکانات قدرتمندی هم برای سازندگان و هم برای کاربران هم در راهه.
درواقع من به عنوان سازنده، بدون رشوه گرفتن از اپیک، باید مغز خر خورده باشم که بازیم رو انحصاری بر روی لانچرش عرضه کنم. جدا از تمامی امکاناتی که بر روی استیم در اختیارم قرار داره،
حرفی که اپیک میزنه اینه که 88% ای که ما میدیم موجب "بهتر" شدن صنعت و افزایش پول سازنده ها میشه، از نظر ریاضی به قضیه نگاه کنیم :
اگر در نظر بگیریم که به ازای 8 بازی فروخته شده بر روی استیم، 6 بازی بر روی اپیک فروخته بشه (که آمار بسیار بدبینانه ای هست و یعنی اپیک فوق العاده موفق بوده)، من برای خودم تو 8 نسخه 60 دلاری، 336 دلار پول برمیدارم. این عدد برا اپیک 316 دلار هست. حالا اگر در نظر بگیریم که یه بازی مثل بردرلندز بر روی استیم 1 میلیون نسخه بفروشه و بر روی اپیک 700 هزار تا (بازم آمار غیرواقعی و کاملا به نفع اپیک هست)، من سازنده برای استیم 42 میلیون دلار پول میگیرم و برا اپیک 36.96 میلیون دلار که حدودا 5 میلیون دلار کمتر هست. حالا در نظر بگیرین اگر یه بازی 5 میلیون نسخه بفروشه این عدد چقدر بالا پایین میشه. حالا این محاسبات بر اساس اینه که استیم کلا 70% میگیره که اینطوری نیست، بخش خوبی از فروش بازیهای استیم بر روی استور های دیگه انجام میشه و با فروش بیشتر از 10 میلیون دلار درصد برداشت سازنده بیشتر میشه. یعنی من میام برا 88% درصد که کاملا یه کمپین تبلیغاتی عوامفریبانه هست بیخیال یه مارکت بزرگتر و بهتر با امکانات بیشتر میشم؟
کار مدیریت مالی اون شرکتی که رشوه گرفته و همچنین مدیران اپیک این هست که برا سود شرکت خودشون و سود شخصی با قضایایی مثل 88% و کمک به سازنده اینا عوام فریبی کنن و کارهای خودشون رو به نحوی توجیح کنن. اما واقعا فکر نکنم دلیلی جز سادگی وجود داشته باشه که کسی واقعا این حرفارو باور کنه و باهاشون موافقت کنه.
‘The Witcher 3’ is More Popular on GOG than Steam
اتفاقا مورد جالب قضیه این هست که اپیک بیشتر از هرچیزی داره استور های کوچکتر که نمیتونن به صورت مستقیم با کمپانی های بزرگ رقابت کنن رو به زیر میکشه. انحصاری های اخیر اپیک اکثرا بازی هایی بودن که به نحوی رو استور های کوچکی مثل GoG و GMG هم عرضه میشدن و فروش بسیار خوبی اونجا داشتن، الان این استور ها به دلیل لطف سویینی برای "بهتر" کردن PC Gaming، یه سری از پرفروشترین بازی های خودشون رو از دست دادن.
درواقع کاملا بر خلاف چیزی که اپیک ادعا میکنه، این قضیه دقیقا موجب ایجاد مونوپولی و ابرشرکت ها تو بازار PC میشه، استیم رو در برابر اپیک قرار میده و بقیه شرکت های فعال کوچک کم کم وسط آتش این دوتا شروع به ضرردهی های بزرگ میکنن(GoG امسال برای اولین بار سه ماهه بسیار بدی داشته). در حالی که تا الان به لطف سیاست غیرخصمانه استیم، استورهای کوچک بسیار موفق بودن.