وقتی بعدا بیاد روی استیم، قیمتش همون 60 دلاره و ملت همون شور و شوق رو برای بازی کردنش دارن به نظرت؟ اینکه از روز عرضه روی استیم باشه و ملت همون زمان خودش بازی رو انجام بدن تا اینکه سال بعد بیاد و با قیمت کمتر عرضه بشه و هزار تا بازی دیگه عرضه شده باشه که این یکی توشون گم باشه، مطمئنا زمین تا آسمون برای سازنده فرق میکنه. بذار اینطور بهت بگم که من دلیلی نمیبینم از اپیک استور استفاده کنم چون خوشم نمیاد به زور وادار به استفاده از چیزی بشم که نه از سیاست هاشون خوشم میاد و نه بهشون اعتماد دارم. مثال میازاکی رو زدی؛ دقیقا همون کاری رو میکنم که سال های پیش میکردم. اون رو هم پایرت میکنم یا سال بعد با قیمت ارزون تر میخرمش ولی از اپیک نمیخرم و این از اون چیزی که فکر میکنی برام آسون تره. این وسط ناشر باید فکر کنه چه تعداد افرادی مثل من وجود دارن که بهشون احترام نگذاشت و با دیدن پول باد آورده فورتنایت، تمام این افراد رو به کسری از ثانیه فروخت و احترام به طرفدارا رو نیست و نابود کرد.
اما در مورد توجیه اخلاقی حرف زدی؛ هر وقت توی تمامی وسایلی که استفاده میکنی، اعم از گوشی و کامپیوتر و کتاب و ...، کپی رایت رو رعایت کردی، اون موقع
حق داری از اخلاق و اینا صحبت کنی. بیا روراست باشیم با هم. همونجور که نسل های پیش هممون پایرت بودیم و این نسل هم به خاطر اینکه کنسول ها کپی خور نشدن، نتونستیم بریم سمت پایرت کردن (که البته اکانت هکی و اینا در دسترس هستن) و اون موقع اخلاق و اینا مطرح نبود، الان هم خیلی راحت میتونیم همین کارو بکنیم، نه؟ اینکه با این وضعیت اقتصادی که هیچ توجیهی نداره، میریم بازی رو به قیمت 60$ میخریم، در واقع داریم در حد توانمون از سازنده حمایت میکنیم. منم حمایتم رو در این وضعیت از سازنده و ناشری نشون میدم که بهم حق انتخاب بده و بهم احترام بذاره. نذاشت هم مهم نیست؛ منم دلیلی ندارم بذارم چون احترام یه چیز دو طرفه هست.
و در نهایت اینکه به فرض اپیک بتونه ولو رو کنار بزنه و توی ارائه خدمات و سیاست هاش بهتر از ولو عمل کنه. چرا باید برم روی استوری که تحریم هستیم؟
مثل درصد زیاد از هموطنان غیورمون که اپل آدم حسابشون نمیکنه و نمیتونن از امکاناتش استفاده کنن و بازم با خریدن آیفون کلاس میذارن و اخیرا هم اپل یه حال اساسی با مسدود کردن اپلیکیشن های ایرانی بهشون داد
البته شما هم در نظر بگیر خارجیای کافر هم با درصد زیادی این حرف رو زدن و فقط مختص به ایرانیا نمیشه. اپیک کلا اهمیت نمیده چی به سر پی سی گیمینگ میاد. اون 2.5 برابر فروش مترو جدید رو توی سال 2019 (که پایرت کردن به درصد وحشتناکی کم شده) با سال 2013 (که ملت تازه پایرت کردن رو کنار میگذاشتن) مقایسه میکنن؟
راستی چرا آمار نمیدن که چقدر فروخته؟ راستی چرا نمیگن چقدرش پیش فروش وحشتناک بازی توی استیم بوده که ناشر عوضی بازی خوب از موقعیت استفاده کرد و قبل از حذف بازی از استیم، تاپ سلر استیم شد و طبق گفته ها تو 1 ساعت 50 هزار نسخه فروخت؟ راستی اون چهل درصد همونایی نیستن که فقط فورتنایت بازی میکنن و دلیلی نمیبینن کلاینت دیگه ای نصب کنن؟ دقیقا مثل همونایی که فقط از Battle.net استفاده میکنن؟ همونایی که فقط از کلاینت LoL استفاده میکنن؟ راستی چرا هیچ سایتی دزدیدن اطلاعات کاربرای استیم توسط اپیک رو پوشش نداد تا وقتی سر و صداش در اومد؟ راستی چرا هیچ سایتی هک شدن فله ای اکانت های اپیک رو پوشش نداد؟ راستی چرا هیچکس حرف های تیم سویینی راجع به اینکه مایکروسافت با ویندوز استور داره مونوپولی راه میندازه رو یادش نیست؟ راستی چرا هیچکس حرف های متناقض سویینی راجع به هر چی که میگه رو بولد نمیکنه؟ چرا ولو شده آدم بده که 30% میگیره؟ چرا 30% برای سونی و مایکی خوبه و کسی مشکلی نداره؟ ولو خار داره آره؟