فیلم های ترسناکی که این چند مدت دیدم. اول از گل سر سبد این چند مدت شروع میکنیم.
Evil Dead Rise
2023
-------------------------------------
خیلی خوشحالم که دوباره این سری بعد از نسخه موفق 2013 جون گرفت. فیلم به طور کلی سرگرم کننده و مهیج هست و نمره قبولی میگره اما به عقیده من آنچنان ترسناک نبود با وجود اینکه تمام تو تاریکی مطلق و نصفه شب با صدا بالای هدفون گوش دادم باز هم اونقدر
شوکه کننده یا وحشتناک نبود. به نظرم به نوعی ما ها با دیدن فیلم های ترسناک نسبت به عناصر وحشت فیلم ها واکسینه شدیم و دیگه برامون اون تازگی رو نداره و ترسوندن مخاطب کار سختی هست برای این فیلم ها . باید بگم از نظر ترسناک بودن نسخه 2013 به شدت سر تر هست.
اما این نسخه هم نکات مثبت و معایب خاص خودش رو داره. اول از همه بریم سراغ نکات مثبت. تغییر فضای داستان از اون کلبه همیشگی به یک آپارتمان قدیمی که بی شباهت به ساختمان فیلم ماتریکس نیست نکته مثبت اول فیلم هست درضمن فضا و اتمسفر بی نظیری داره این فیلم
نور پردازی و فیلمرداری عالی هست. فوق العاده از نور پردازیش خوشم اومد. بار Gore فیلم تا دلتون بخواد بالا هست هنوز همون اغراق در فواره زدن خون هست تو این سری. بازی بازیگر های به خصوص آلیسا ساترلند با گریم محشرش و خواهرش بث خیلی خوب بازی کردن. قشنگ باور پذیر هستن
اما نکات منفی فیلم اول از همه کمتر شوکه کننده بودن فیلم و پائین بودن حس تعلیق و ترس فیلم هست از طرفی بازی بازیگر های نوجوان و دختر بچه فیلم بد بود، به خصوص بازی پسر نوجوان خانواده که خیلی بی حس بود دختر بچه هم واقعا بد بود بازیش و حتی رفتاری که برای
نوشته بودن و کارهاش بعضا غیر منطقی و دور از باور بود. کلا بچه مچه تو این فیلم ها کمتر باشه بهتره. برای شروع و استارت دوباره فرنچایز استارت خوبی بود ولی نسخه بعدی باید ایرادات این فیلم رو برطرف کنه.
امتیاز 7/10
===================================================
Marrowbone
2017
-------------------------------------------------------------------
داستان خانواده ای هست که از انگلستان به آمریکا مهاجرت میکنن و به نوعی از گذشته شوم خودشون فرار کردن و خانه ای ویلایی و قدیمی که در منطقه ای دور افتاده به ارث رسیده بهشون رو باید با چنگ و دندون نگه دارن. داستان شاید ساده باشه
اما فیلم یک تویست فوق العداه در پایان داره که واقعا من جا خوردم . همین تویست باعث میشه چرخش وقایع فیلم از مجموعه از اتفاقات ماورالطبیعه به سیری واقع گرایانه بدل بشه و ارزش فیلم هیمنجا چند برابر بیشتر میشه.
به نظرم پایان فیلم می تونست با تعلیق و کشش و هیجان بیشتری به پایان برسه و لیاقت اندینگ بهتری بود. در مورد بازیگر ها فیلم کست خوبی داره و اکثر با وجود اینکه نوجوان هستن خیلی خوب ایفای نقش کردن گرچه الان همشون شناخته شده هستن به جز پسر بچه کوچک داستان که مطابق معمول
بازی متوسطی داره و همیشه این بچه ها بازیشون در مقایسه با بقیه تو ذوق میزنه. قطعا توصیه میکنم ببینید این فیلم رو . از نظر القای حس ترس با توجه به داشته هاش خوب عمل کرد اما هنوز هم میشد بیشتر مانور داد روی بخش ترسناک فیلم.
امتیاز 7/10
========================================
Fresh
2022
--------------------------------------------------------------------------
داستان یک دوستی ساده خیلی سریع فاز هانیبال لکتری به خودش میگیره و مرد اصلی داستان یک آدم خوار از آب در میاد که از قضا گوشت دختر هاییی که باهاشون دوست میشه رو میفروشه به یک مشت خریدار منحرف.
fresh گرچه به ظاهر فیلمی در ژانر وحشت هست ولی باز هم تعلیق و هیجان حرف اول رو توش میزنن و آنچنان ترسناک نیست.به نظرم میشد بیشتر هم روی بار هیجان و فیلم کار کرد چه بسا یک مقدار دوز وحشت به داستان میداد .
داستان بعد از ربوده شدن دختر شخصیت اصلی بیشتر شمارو مشغول به این میکنه که بدونید این دختر چجوری از دست این روانی فرار میکنه.
بازی هر دو بازیگر سباستین استن و دیزی ادگار جونز
خیلی خوبه. اگه تا الان ندیدید فیلم رو که بعید میدونم توصیه میکنم سر بزنید بهش ارزش یکبار دیدن رو داره. زیاد هم حال به هم زن نیست.
امتیاز6.5/10
=================================================
Cube
1997
-------------------------------------------------------------
این فیلم رو زمان نوجونی تو تی وی دیده بودم اما همش رو فراموش کرده بودم. همین شد که چند مدت پیش دوباره چشمم بهش خورد و تصمیم گرفتم تجدید خاطره کنم. فیلم حول محور شخصیت هایی هست که در محیطی مکعب مانند و فلزی
اسیر شدن و به واسطه در هایی که در این زندان مکعبی دور تا دورشون هست یا به اتاقی دیگه میرن که امنه یا در تله می افتند و کشته میشن. به نظرم فیلم حس ترسش رو مدیون همذاد پنداری هست که باید با شخصیت ها داشته باشید و نگران سلامتیشون
ممکنه بشید. به شخصه من زیاد با هیچ کدوم از شخصیت ها در فیلم همذاد پنداری نکردم چون هر کدوم یا مرموز بودن یا کم بهشون پرداخته شد. همونجوری که شاید در نگاه اول بشه تشخیص داد داستان همون نزاع همیشگی بشر برای بقا در این محیط زندان گونه هست و اینکه چقدر
انسان ها از اصول اخلاقی خارج میشن زمانی که تحت فشار قرار بگیرن. به نظرم فیلم در زمینه شخصیت پردازی جای کار بیشتری داشت و می تونست بیشتر مخاطب رو با شخصیت ها نزدیک کنه ولی تو این مورد نصفه و نیمه کار رو دنبال کرده.
پایان داستان شاید به نوعی این رو القا کنه که سیر این وقایع منجر به فراموشی و بیهودگی میشه و انسان به نوعی درس نمیگره از اشتباهات و در دام حماقت های خودش دوباره اسیر میشه و این سیر رو تکرار میکنه به نوعی فضا کلی داستان استعاره ای هست.
فیلم به نظرم سعی زیادی نداشت تا علت قرار گرفتن این افراد یا سازندگان این زندان عریض و طویل رو به مخاطب معرفی و کنه بلکه نگاه کلی فیلم پیرامون همون خروج از اصول اخلاقی به واسطه ترس از مرگ یا نامیدی هست. در ضمن شباهت فیلم پلتفرم 2019 با این فیلم غیر قابل انکار هست.
امتیاز 7/10