خب من سه گانه دروغ اصغر فرهادی رو دیدم
البته اگر واقعا بهش میگن سه گانه دروغ ، اومدن که بهش میاد.
در هر سه فیلم چیزی که مشهوده بازی بی نقص بازیگرا، سوا از کردیتی که باید به خود بازیگرا بدیم، مشخصه اصغر قشنگ تفهیمشون کرده که چکار کنن
چهارشنبه سوری تنها فیلمی بود که کارگردان سعی زیادی رو در پیشبرد تم فیلم از طریق استایل فیلمبرداری کرده بود.
محو و واضح شدن کرکترا، بازی با نور ، مثلا مورد خاص، برا نشون دادن ابروی گرفته شده که یه نکته کلیدی در داستان بود اگر خاطرتون باشه.
اما این مورد رو در درباره الی و جدایی نادر از سیمین نمیبینیم تقریبا. نماها واضح تر شده و کل کادر به وضوح معلومه. من خوشم نمیاد حقیقتش اینطوری.
تو چارشنبه سوری هر سکانس رو سکانس بعدی لگد میگیره تا قصه رو به ارتفاع بالاتری برسونه
اما در جدایی صحنه اول و اخر فیلم یکیه، و تمام اتفاقاییه که وسط این دو صحنه میوفته برا پر ملات کردن قضیه جداییه، که در نهایت میفهمیم همشون بهونه بوده البته.
در این مورد هم من چهارشنبه سوری بیشتر مورد پسندم واقع شده.
عجب چیزی بود هدیه تهرانی الله وکیلی. از 10 سالم بود دوسش داشتم تا همین الان. از نظر جنسی منظورمه، که با احترام خاصی که بهش دارم، پرچگالی شده.
نکته طنز ماجرا اینه که تا تیراژ پایانی بیاد فکر میکردم ترانه علیدوستی باران کوثریه
نه اینکه خیلی حالا میدونم باران کوثری کیه
عجب بازی کرد همین ترانه و البته حمید فرخ نژاد که تهش بود رسما.
حقیقتش یه لحظه اول فیلم که حمید فرخ نژاد از خونه رفت بیرون و ترانه و هدیه تنها شدن خیلی دوست داشتم یه حرکت لز با هم برن اما خب واقعیت تلخ تر از این حرفاست
ترانه علیدوستی یه کرکتر شبیه Eve در فیلم All About Eve داشت پیدا میکرد که نمیدونم اصغر از دستش در رفته بود خود به خود این شکلی شد یا نه، چون به این موضوع نپرداخت
درباره الی کسل کننده بود در مقایسه با این ها. متاسفانه حتی ایده اینکه 10 نفری با هم برن جایی مسافرت برا من مسخرست تا اینکه بخواد در خلال مسافرت همچین مشکلاتی پیش بیاد.
به خاطر تم فیلم ها که در مورد "حرف زدن" دروغه، مجبوریم که فیلم نامه پر دیالوگی رو داشته باشیم و این حواس زیادی از مخاطب رو در طول فیلم برا توجه به دیالوگا می طلبه که البته به نظرم مخاطب هرچقدر تلاش کنه در بار اول کم میاره برای توجه کامل به فیلم، چون آدم نمیتونه از یه حد که گذره همزمان توجه کامل رو هم به تصویر داشته باشه هم به صدا. این یکی از نقطه ضعف های فیلم هاست که در چارشنبه سوری کمتره چون همون طور که گفتم استایل داره و خود به خود به چشم زیبا میاد.
نمره :
چارشنبه سوری
8/10
جدایی
7/10
درباره الی
6/10