Darkest Hour
عجب.بلاشک این فیلم از دست دوستان انگلیسی و آمریکایی در رفته.یا شاید هم فکر می کردن دارن از چرچیل تعریف می کنن و ناخواسته بوده!
ج.ج دوم سنگین ترین,عجیب ترین,مهم ترین و سرنوشت سازترین جنگ تاریخ بشری بود که هنوز هم پس لرزه هاش مثل کنفرانس تهران ادامه داره و ادامه خواهد داشت.خود جنگ جهانی و طرف های درگیرش در این بحث نمی گنجه اما اون چیز که برای ما اهمیت داره اینکه بعد از نزدیک به 72 سال از تموم شدنش هنوز طرف برنده داره با تمام توانی که داره با یک حالت بچه گانه می گه من خوبم و اونا اَخن,بدن,من خوبم,چرا نمی فهمید من خووووووبم !!!تاریک ترین ساعت هم دقیقا بر اساس همین الگوی رفتاری ساخته شده ولی در کمال تعجب نتیجه ای که از فیلم بیرون اومده دقیقا برعکس خواست طرف پیروزه و همین هم برام عجیه
فیلم در مورد آقای وینستون چریچل هست که میاد و نخست وزیر برینانیا در زمان پیشروی آلمان در فرانسه میشه.به هر دری میزنه تا در مقابل آلمان بایسته.به رزولت زنگ میزنه اما نتیجه نمی گیره دروغ می گه چون فکر می کنه لازمه,نقشه می کشه تا نیروی های بریتانیا رو از فرانسه بکشه بیرون در حالی در یک قدمی نابودی هستند.به صلح هم اصلا فکر نمی کنه و در آخرین لحظات که داشت سست می شد یهویی سر از متروی لندن در میاره و دوباره به موضع قبلی برمی گرده.در نهایت هم مثلا موفق میشه.
فیلم به جای اینکه بیاد مثلا از چرچیل تعریف کنه عملا داره به چرچیل فحش میده در حالی که خودش نمی دونه؟!
چرچیلی که فیلم به نمایش گذاشت یک آدم خود رای,دروغگو,ناتوان از انجام خیلی از کارها,مغرور,بدون کوچک ترین فکری نسبت صلح,سرخورده از گالیپولی.این مورد آخری اینقدر وضعیت حادی در فیلم داره که ناخودآگاه این حس به بیننده دست میده که چرچیل داره از فرصتی که به دست اومده برای ماله کشی گالیپولی استفاده می کنه و فقط همین براش مهمه و باقی حرفاش فقط برای سرپوش گذاشتن بر این خواسته است.این در زمان مکالمه چرچیل و هالیفکس به اوج خودش می رسه.البته لازم به ذکره چرچیل واقعا همین بوده و فیلم کارش در به تصویر کشیدن چرچیل بی نظیر بوده و همین هم باعث تعجبه که چطور میشه به اصطلاح قهرمان بریتانیا درست و کامل به تصویر کشیده میشه.
میشه گفت فیلم از نظر فیلم بودن قابل قبوله مخصوصا هنرنمایی گری اولدمن.شخصیت الیزابت لیتون با بازی لیلی جیمز توی فیلم در نیومده ولی باقی کارکترها به این سرنوشت دچار نشدن.کارگردانی و تدوین هم در سطح مناسبی قراردارن.فضاسازی ها خوب بوده اما شخصا فکر می کنم فیلمنامه و موسیقی جای کار بسیار زیادی داشتن.مخصوصا فیلمنامه که انتظار داشتم بازگشت به عقاید ضد صلحی چرچیل رو بهتر در بیاره.
تاریک ترین ساعت از فیلم های عجیب در مورد جنگ جهانی دومه.
7/10