An update on PlayStation Store for PS3 and PS Vita
خب از ماه آگوست امسال (یک ماه دیگه) تعطیل شدن استور PS3 و PS Vita شروع میشه و تا جولای 2027 به پایان میرسه.
برای خود من حقیقتا به شدت ناراحت کننده است چون نسل 7 و اتفاقا PS3، اولین کنسول خونگی بود که بعد تجربه PSP گرفتم و عملا علت اصلی آشنا شدن من با خیلی از فرومهای گیم خودمون و حتی اونور آب و اتفاقا پیدا کردن خیلی از رفیقای قدیمی از همون سن کم بود.
حالا اون زمان سنی نداشتم و بیشتر فعالیت من سر آشنایی با جیلبریک/کپیخور و اینا بود، ولی اتفاقا طی سال گذشته تا همین سه هفته پیش یه سری تایتلها مثل GTA V و MGS V Phantom Pain و Assassin's Creed Rogue و ... روی PS3 و از اونور Batman Arkham Origins Blackgate و AC Liberation روی ویتا با DLC هاشون رو شروع کرده بودم آروم آروم به مرور گرفتن و پلی دادن با هدف پلات و گرفتن اچیومنتها (اون گیمهایی که بخش آنلاین ـشون از کار نیفتاده رو میشه همچنان پلات کرد) و خب حالا با اینکه در ادامه میشه باز هم گیمها رو فیزیکی از همونور تهیه کرد ولی عملا پرونده DLCها و Themeهای این دو تا پلتفرم و حتی Demoها برای همیشه بسته میشه.
میگن "Don't be sad that it's over; smile because it happened" و خب حقیقتا خوش حالم که تونستم این نسل طلایی رو به حداکثر شکل ممکن تجربه کنم، با اینکه اون اول سن ـم خیلی کم بود (حدودا 9 سال) و عملا کل اطلاعاتم در این حد بود که هارد اکسترنال کنسول رو بردارم ببرم مغازه روش گیم بریزن، ولی خب نهایتا تو 25 سالگی به این شکل به پایان رسوندم که هم از خود استور تونسته باشم کلی تایتل رو بگیرم هم گیمها رو با هدف پلات کردن و فول اچیومنت پلی داده باشم. نسل هفت من با PS3 Phat 80GB شروع شد و به فاصله چند ماه شروع مشکلات overheat و نهایتا هم YLOD شدن (که البته احتمالا با ریبال قابل حل باشه باید برش دارم ببرم که اوکی ـش کنن، ولی خب تو اون سن کم به عنوان اولین تجربه خرید کنسول حقیقتا خیلی ترسناک و برای خودم عجیب بود) و بعد هم خرید PS3 Slim 320GB که حقیقتا خیلی کارا سر کپیخور باهش انجام دادم (و حتی سر موجهای بن اون زمان سونی، اتفاقا یه سری خود کنسول، و نه فقط اکانت، بن هم شد که دیگه سال 93 از یکی از بچههای همین فروم خودمون psid و idps جدید گرفتم و اوکی کردم و تا الان برای جیلبریک نگهش داشتم و هاردش هم 1 ترا آپگرید کردم) و نهایتا هم همون سالها PS3 SuperSlim 500GB رو گرفتم صرفا برای تجربه تایتلهای اوریج که الان هم با همین کنسول اچیومنت گیمهایی که فیزیکی یا از استور خریدم رو دارم میگیرم و آخریش هم سه هفته پیش GTA V اچیومنت بعد از اتمام بخش داستانی بود
جدای از اینکه با اکثر بچهها خیلی چیزا رو تجربه کردیم؛ از زمانی که دانگل True Blue به عنوان اولین راهکار فریمور 3.55 اومد و بچههای پشت شهرداری آوردن تا انواع و اقسام CFW از Rogero و Rebug تا Habib و Ferrox و الانم روی PS3 اسلیم خودم Evilnat که نصب و تجربه کردیم تا انواع homebrew و backup loader نظیر Multiman و IrisMAN و بعد هم Webman و ... دانگرید نرم افزاری خود کنسول و fan/temp control و ... خلاصه عجیب غریب ترین کارا رو باهاش انجام دادیم. البته اون زمان فرومهای ایرانی خودمون مثل Console-Hax و AS-Team و P30Day و ... هم بودن و الان خیلی ساله که هیچ کدومشون دیگه نیستن و همه کسایی که باقی موندیم همین جاییم

البته الانم همچنان نسل 7 برای خود من قطعا خیلی قوی ادامه دار خواهد بود، فقط دیگه چارهای نیست جز تهیه گیمها به صورت دیسک فیزیکی.
نسل 7 دوره قشنگ ـی بود کلا و اتفاقا ترسناکترین دوره برای جفت کمپانیها سر مشکلاتی مثل YLOD (برای سونی) و RROD (برای مایکروسافت) که حالا خاطرات خیلی بامزهای مثل پیچیدن حوله دور کنسول برای حل مشکل overheat و از اونور هم کلکلهایی که توی message ها سر گیمهای آنلاین رخ میداد و ... هم ازش به جا موند. حقیقتا هم نسل انقلابی بود با وجود محدودیتهای سختافزاری و معماری هر دو پلتفرم. به هر شکل خیلی خوب بود و فقط میگم خوش حالم که دقیقه نود موفق شدم تجربهاش کنم
پ.ن: برای بچههایی که میخوان تو این فاصله برای PS3 و Vita تایتل ـی رو از استور تهیه کنن، اکانت رو باید از PS5/PS4 شارژ کنن و روی PS3 چنین امکانی نیست. ضمنا برای ورود به اکانت هم باید حتما device password از طریق بخش Account Management وبسایت ست بشه و امکان لاگین از طریق پسورد اصلی اکانت نیست.