جدای اینکه این چارتی که گذاشتی معلوم نیست جامعه اماریش چقدر ـه و اماری که گذاشتی سعودی هست یا نزولی بازی های آنلاین همیشه یک سری بازی خاص تو سبک خودش توشون حکومت میکنه (برا کژوال ها هم به همین صورت) و بقیه بازیا باید به این بازیا باج بدن و همیشه هم چند وقت یـ بار یـ ترندی توشون ظهور میکنه و بعد چند سال جوشون میخوابه ولی برعکسش بازی های سینگل پلیر محور بازار جدای خودشون رو دارن و تنوعشون به شدت بالاست و جوری نیست که صرفا یـ بازی همش ترند بشه از ایندی های دو بعدی گرفته تا AAA های بلاک باستری یک عالمه سبک مختلف برا سلیقه های مختلف وجود داره خود فیل هم برا همین اومد این همه استدیو سینگل پلیر محور خرید ماکروسافت از اول نسل با هزار یک ادعا اومد جلو و سیاست هاش رو هی تغییر داده اول نسل که جو All in One و کینکت گرفته بودتش بعد هم تمرکز روی بازی های انلاین و سرویس محور حالا هم باز دوباره برگشته سرخونه اولش بازی های سینگل محور از اون ور سونی کل تمرکزش رو گذاشت رو یـ فرمول جواب پس داده و روی کیفیت انحصاری های سینگل پلیر محورش تمرکز کرد و نسل رو هم کامل برد همین برا نینتندو هم صدق میکنه در کل بازار سرگرمی نیاز به تنوع داره همه کمپانی ها هم همین رو میدونن دیگه پول پرست تر از اکتی که نداریم ؟ اینو فهمید و برا بخش سینگل پلیر کاد پول خرج کرد همون کادی که کل درامدش بخش آنلاینش هست کنسول ساز ها که جای خود دارن .....
میشه گفت این لیست قابل اتکاست و از یه جامعه آماری 4500 نفره گرفته شده.
Market Research: The State of Online Gaming – 2019
حرف شما درسته همیشه یه سری از بازیهای آنلاین ترند میشن و بعد از یه مدت پلیرهاش ریزش پیدا می کنند. اما همیشه همین منوال بوده. یعنی اینکه هر دوره ای برای خودش حداقل یک بازی بسیار پر مخاطب داشته. من با نظر شما مخالفم. کدوم بازی سینگل پلیری تونسته تا چند سال فروش داشته باشه و همواره ترند باشه؟
ولی gta v تونسته به این مهم دست پیدا کنه. حتی cs:go یا dota و... این ها بازیهایی هستن که تو این چندسال هم تونستن ترند باشن و هم کلی پلیر و ایونت و تورنومنت و.... داشته باشن.
من بازی های داستان محور رو دوست دارم. ولی واقعیت امر اینه که با توجه سیر سعودی محبوبیت شبکه های استریم مثل twitch ، که قالب مخاطباش به نگاه کردن گیمرهایی که بازیهای مولتی پلیر انجام میدن گرایش دارن، میشه به راحتی متوجه شد که آینده گیمینگ داره به کدوم سمت میره. به عنوان مثال خود من با نگاه کردن استریم های dbd به این بازی علاقه مند شدم و الان هم چند وقته که حس میکنم بهش اعتیاد پیدا کردم!
در مورد اسپنسر هم قطعا حق با شماست. نظر اسپنسر درباره آینده گیمینگ که به سمت بازی های مولتی پلیر میره یک فکته ولی با اینحال ایشون هم مثل من و شما میدونه که هنوز کمپین های سینگل پلیر و روایت های جذاب، طرفداران بیشماری دارن که احمقانس ازشون چشم پوشی کرد. دقیقا مشابه همون نظر رو هم اینجا بیان کرده. که آینده رقابت در این صعنت بین این سه کمپانی خواهد بود. حالا قاعدتن اسپنسر این پیش بینی رو براساس داشته های این شرکت ها در امروز انجام داده و روندی که در پیش گرفتند و میشه تشخیص داد.
اگر فن بوییسم و تعصبات و علایق خودمون رو بزاریم کنار ، نشانه های زیادی میشه پیدا کرد که آینده گیمینگ رو ترسیم می کنن. مثلا valve در حال پیاده سازی تکنولوژی brain-copmputer هستش. درسته الان شاید فکر کردن بهش آدمو یاد فیلم های علمی تخیلی بندازه. ولی این تکنولوژی قطعا به وقوع می پیونده و در اون زمان نیازمند زیرساخت های رایانش ابری خواهد بود و خب مشخصا این تکنلوژی صرفا در فضایی آنلاین- مولتی پلیر معنا پیدا خواهد کرد.
من الان بخام از اسپنسر زیاد تعریف کنم شاید نتیجه معکوس بده ولی مقاله ای از gamespot در موردش خوندم که با زوایای مختلف شخصیتی/تفکری ایشون آشنا شدم. پیشنهاد نمی کنم بخونید چون خیلی زیاده و نویسنده هم رو فیل کراش داشته
ولی بعد از اون متوجه شدم که این بشر از الان داره به آینده ای که برای امثال من رویاست فکر میکنه و در همون راستا قدم بر میداره.
اگر بتونم یه انرژی خوب پیدا کنم اون مقاله رو ترجمه خواهم کرد و در اختیارتون قرار میدم.
------------------------------
پ . ن : دوستان اگر به هم دیگه احترام بزاریم و در صحبت هامون ادب رو رعایت کنیم همیشه میشه بحث های سازنده ای داشت. ترول کردن بخشی از هر کامینونیتی هست. درست. ولی کامیونیتی ما در اینجا خیلی کوچکتر از اون چیزیه که بخایم با افنسیو صحبت کردن همدیگرو آزار بدیم و برنجونیم.
بیاید یکم باهم مهربون تر باشیم. ممنون