عجب سوالی پرسیدی حاجی .خواننده مورد علاقه من استیوی واندر ه که بیشتر کاراش تو این سبکه خوب پس یعنی این سبکو دوست دارم ولی فکر نمیکنم مثل کانتری یه قضیه عمومی باشه (علاقه به این سبک) اهنگ blame it on the sun که دستته برو گوش کن ببین چجوریه. در کل من خیلی کم پیش میاد که با خواننده حال کنم خود موسیقی برام مهمه ولی خواننده های مورد علاقم اینا هستند .
1 stevie wonder
2 olaf hayer از گروه luca turilli ( صدایی به وسعت اسمونها اینه نه ...)
3 fabio lione از گروه rhapsody
4 christopher lee قابل توجه علاقمندان سینما ( هر چند مطمئنم کسی پستهای مربوط به موسیقی رو نمیخونه اخه اسکار مهمتره )
باشه سید جان . میرم گوش بدم ببینم چی میشه .
با توجه به پیشنهاد مصطفی من شروع میکنم ( البته فقط بخاطر احترامی که برای مصطفی قایلم وگر نه مطمئنم بعد این پست چند پست در مورد کلفتی لبهای انجلینا جولی و قیافه بی ریخت براد پیت زده میشه من جدا طرفدار جدا شدن تاپیک فیلم و موسیقی هستم)
سبکهایی که من گوش میدم زیادند ولی اصلی ها که هر روز گوش میدم این دو تان
1 neoclassic بخاطر اینکه من از کلا سیک و گیتار الکتریک خوشم میاد این دو تا در کنار هم تو سبک نئو کلاسیک شنیده میشه
2 epic metal من کلا از موضوعاتی که راجع به dragon & knight & paladin باشه یا heroic & epic & medieval باشه خوشم میاد و کلا تو این حالو هوا زندگی میکنم
3 سبک بازم هست ولی اینها اصلی ها بودن
بازم ممنون . سید جون فکر کنم اگه من و تو نباشیم قسمت موزیک این تاپیک رو باید تخته کنیم و اسم تاپیکم عوض کنیم .
حالا واقعا برای من جای سواله که چرا موسیقی بازا نسبت به فیلم بازا اینقدر کم هستن ؟
در مورد سبک ها تا حد خیلی زیادی باهات موافقم . من هر چی که مربوط یه هیولا میولا ! الف ها . ارک ها . جادو و جادوگری . اژدها و تو این مایه هاباشه علاقه دارم . هر چی میخواد باشه .
کتاب داستان باشه مثلا مثل کتاب هابیت .
بازی باشه مثل عشق من Neverwinter Nights .
فیلم باشه مثل ارباب حلقه ها .
و موسیقی باشه مثل rhapsody و luca turill و امثال اینا که البته کارای قوی مثل اینا ارائه میدن .
اين كه در مورد موسيقي بحث كنيم خيلي جالبه. اين هم كه بگيم كدوم سبك رو دوست داريم ميتونه خيلي جالب باشه. اما اينكه بگيم چرا فلان سبك موسيقي رو دوست داريم اصلا جالب نيست !
موسيقي به شدت به سليقه و احساسات افراد بستگي داره.هر كسي با توجه به محيط و طبيعت و زمان و شرايط جغرافيايي كه توش قرار داره سليقه اي داره. از طرفي ممكنه خيلي ها توي يك شرايط تقريبا مساوي باشن اما باز هم سليقه هاشون فرق كنه.
مثلا يه آدم آمريكايي، به احتمال خيلي زياد موسيقي 6 و 8 ايراني رو دوست نداره.يا مثلا من موسيقي راك رو دوست ندارم.
از طرفي ممكنه من موسيقي 6 و8 دوست داشته باشم اما همسايه ي خونه بغلي، موسيقي راك دوست داشته باشه.
اگه تو قرمه سبزي دوست داشته باشي و يكي ازت بپرسه چرا دوست داري چي ميگي ؟
احتمالا ميگي خب دوست دارم ديگه.چرا نداره. حالا اگه خيلي اصرار كرد چرا، تو ميگي چون قرمه سبزي خوش مزه س. و مثلا زرشك پلو كه تو دوست داري خوشمزه نيست.
موسيقي هم همينه. فقط جاي خوشمزه ميگي، فلان موسيقي زيباست، فلان موسيقي زيبا نيست.
حالا اگه يكي از شما بپرسه زيبايي يعني چي ؟ شما نمتوني بهش جواب بدي.چون، چه بسا زيباي تو زشت اون باشه و زيباي اون زشت تو. حالا چرا اينطوري هست، براي اينه كه يه سري معيار هاي كلي براي زيبايي شناختي وجود داره كه موثرن. مهمترين اونها هم، نژاد و محيط و زمان هستن كه تعريف هاي زيبايي رو بين افراد عوض ميكنن.
اما همون طور كه گفتم ممكنه دو نفر از نظر نژاد و محيط و زمان خيلي شبيه هم باشند اما باز هم نظرشون در باره ي زيبايي فرق كنه.حالا چرا اينطوريه به اين دليل كه :
توي زيبايي شناسي، تفاوت هاي فردي سخت موثر هست.
به هر حال، اوردن دليل براي اينكه چه نوع موسيقي رو دوست داريم. كاري عبث هست...
خوب تا حدودی با حرفهای شما موافقم و تا حدودی نه !
ببین دوست عزیز . درسته موسیقی کاملا سلیقه ایه و به روحیات و شخصیت و علایق طرف بستگی داره و همون طور هم که خودت گفتی ممکنه یه سبک موسیقی که برای یه نفر خیلی خوب باشه برای یه نفر دیگه چندش آور باشه . درست .
اما من هدفم اینه که بدونیم چرا طرف مثلا موسیقی سنتی گوش میده ؟
چرا مثلا از سبک راک بدش میاد ؟
به نظر من میشه جواب داد که چرا از فلان سبک موسیقی خوشت میاد .
مثلا ممکنه یکی بگه که من از فلان سبک تو شاخه متال خوشم میاد چون شعرهای جالبی داره .
یا چون موسیقی آرومی داره . یا چون موسیقی خشنی هست و طرف توش داد میکشه من خوشم میاد .
یا اگه از من بپرسن چرا از کانتری خوشت میاد میگم چون موسیقی فوق العاده شاد و فرح بخشی داره . چون شعرهای جالبی داره که طبیعت زیبای روستاها و مزرعه ها و زندگی ساده و پر نشاط روستاییها و ساکنان بومی جنوب آمریکا رو به تصویر میکشه . نه شعرهایی که اکثر خوانندگان پاپ میخونن و همش در مورد زن و دوست دختر و عشق و لب و بالا تنه و پایین تنه و قر و فر صحبت میکنه . چون این سبک موسیقی فوق العاده زیبا و حرفه ای داره که ساختن آهنگاش از پس هر ننه قمری بر نمیاد . موسیقی هست که طرف باید چیزی بلد باشه نه مثلا مثل موسیقی تکنو . عذر میخوام تکنو خالی ! یه دستگاه دی جی بدن دست یه بچه بعد بگن این دکمه رو بزن خودش میگه توپ توپ توپ ... بعد تو میکروفون داد و بیداد کن و بعد این دایره که مثل صفحه گرامافونه رو هم که میبینه هی فرش بده خودش صدای تو رو مثل تمام جونور هایی که تو حیات وحش تا حالا دیدی و ندیدی در میاره و یه باغ وحش مجازی و الکترونیکی اون وسط برپا میشه !
بعد چند نفر موسیقی دان و موسیقی شناس حرفه ای هم میرن اون وسط و هی هد میزنن و شلنگ تخته میندازن و تا میگی موسیقی طرف میگه فقط تکنو : دوپ دیس دوپ دیس !
و خیلی دلایل دیگه که میتونه نظر شما برای موسیقی مورد علاقه تون باشه .
مهم نیست که نظر من برای شما یا نظر شما برای من مسخرست یا خنده داره .
هدف اینه که فقط با نظریات هم راجع به سبک های مختلف موسیقی آشنا بشیم و ببینیم طرف موسیقی رو تو چی میبینه , و اینکه این نظر برای دیگری مورد قبول باشه یا نباشه اصلا مد نظر ما نیست و مهم نیست .