خب گویا فیلم Dune خیلی سلیقهای هست و یه عده در حد شاهکار میدونن و یه عده هم اصلاً راضی نیستن!
البته خیلی هم عجیب نیست و با توجه به اینکه خود داستان هم یه شکل و شمایل خاصی داره، میشد انتظار داشت که واکنشها نسبت به فیلم یکدست نباشه.
من چون حدس میزنم ازش خوشم بیاد، سراغ نظرات مثبت رفتم که ملت
اینجا توئیتهاشون رو میذارن.
نویسنده هالیوود ریپورتر (یکی دیگه به جز اونی که نقدش توی متاکریتیک با امتیاز ۵۰ ثبت شده) گفته Dune اولین فیلم از دوران ارباب حلقهها تا امروز هست که مفهوم حماسی بودن رو یه بار دیگه از نو تعریف میکنه.
نویسنده ددلاین هم نظر مشابهی داره و گفته فیلم به شدت عظیم و حماسیه و چیزی هست که از زمان ارباب حلقهها تا امروز شبیهش رو ندیده بودیم و توی سینما یه صفای دیگهای نسبت به خونه داره، حتی با خفنترین سیستمهای صوت و تصویر. هنس زیمر هم بهترین کارش رو توی این فیلم ارائه داده.
نویسنده تورنتو استار هم گفته دنی ویلنوو موفق شده این کتابِ غیرقابل تبدیل به فیلم رو به خوبی روی پرده سینما بیاره.
نویسنده تلگراف هم به قول خودش از دیدن فیلم کف کرده و به شدت خوشش اومده و میگه از اون فیلمهایی هست که وقتی میبینین، دیگه فکر و ذکرش دست از سرتون برنمیداره.
نویسنده ورایتی هم خیلی تعریف کرده، مخصوصاً از نظر بصری که اون رو شاهکار دونسته و میگه نمیتونین چشم از تصاویر فیلم بردارین و تیموتی شالامی هم بسیار خفنه و از این صحبتها.
یه بنده خدایی که جزو حلقه منتقدان فیلم نیویورک هست هم دیگه خیلی جوگیر شده و گفته بعد از دیدن فیلم داشتم بر خود میلرزیدم و احتمالاً همون حسی رو تجربه کردم که ملت وقتی ادیسه فضایی رو سال ۱۹۶۸ برای اولین بار دیدن، تجربه کرده بودن!
بعد هم یه عده گفتن حاجی، بیشتر مردم اون زمان بعد از تموم شدن ادیسه فضایی در حالی از سالن سینما خارج میشدن که میگفتن چه فیلم بیمفهوم و بی سر و تهی بود و درکش نمیکردن!
----------------------
این وسط یه مشکلی که هست اینه که فیلم دو قسمتیه (یعنی همون داستان کتاب اول رو توی دو قسمت روایت میکنه) و اگه خوب نفروشه، احتمالاً خبری هم از قسمت دوم نمیشه.
توی شرایط آدمیزادی هم خیلیها انتظار نداشتن فیلم در حد بلاک باسترهای دیگه بفروشه و کلاً مدلش نمیخوره به این چیزا، چه برسه به الآن که هنوز حتی توی فرنگ هم کرونا کامل ریشهکن نشده. ولی امیدوارم فروشش حداقل در حدی باشه که سراغ قسمت بعدی هم برن، چون خیلی حیفه که هیچوقت قسمت دوم رو نبینیم و نصف ماجراهای خفن کتاب توی نیمه دومش اتفاق میافته و اگه داستان نیمهکاره بمونه، رسماً به درد نمیخوره.