Torch Bearer
کاربر سایت
خوب حالا که طبق معمول اینجا یکی چیزی میگه سری یکی دیگه در جوابش میگه چون ندیدی، بازی نکردی یا نخوندی پس چیزی نمیدونی منم همینجوری جواب میدم. شما هم پس کلا آثار ادبی رو نخوندین که سطحشون رو با کامیک بوک مقایسه میکنین. من اینجا نه طرفداره فیلم های پازل وار نولان هستم و نه علاقه ای به کامیک و فیلماش دارم، ولی اینکه یکی بیاد از اقتباس آزاد کامیک بوک فیلم خوب بسازه و یکی دیگه بگه اصلا وفاداری به کامیک نبوده و بخواد خوندن کامیک رو اینقدر بالا ببره که اونو به درجه ای از ارزش برسونه که انگار کامیک بوک آخرین مرحله هست و بقیه فقط در مدیوم سینما میتونن نزدیکش بشن، کاملا مضحک به نظر میاد. کامیک بوک ها آثار فاخر ادبی نیستن که چون یکی تو اقتباسش تم هایی فراتر از "سوپرهیرو بودن" رو گذاشته بخوای اونو زیر سوال ببری که اصلا کامیک بوکی نیست. مثال ساده تر بخوام بزنم فیلم Birdman هست با اینکه اون از مدیوم سینما سوپرهیروهاش رو برداشته، ولی فرض کنین به جای سینما از کامیک بوک برداشته بود. بحث کلی من اینکه اقتباس از Lord of the rings (من trilogy و Hobbit رو انگلیسی خوندم محض اینکه تو نقل قول بعدی باز موضوع دیگه ای باز نشه) اقتباس از یک اثر ادبی هست، ولی اقتباس از کامیک بوک، اقتباس از کامیک بوک هست، سطح این 2 مورد رو با هم مقایسه نکنید.
هی دارم میگم که اصلا نمیشه چیزایی رو که در مدیومهای متفاوتی ان با هم مقایسه کرد، شما داری حرف خودتو میزنی. من هیچ اثر نوشتاری رو با هیچ کامیک بوکی مقایسه نکردم. یا حتی احمقانه تر از اون، مقایسهی یک اثر ادبی با کل مدیوم کمیک.
سمفونی شماره 9 بتهوون بهتره یا مجسمهی داوود میکل آنژ؟
کل حرف من اینه که ارزش هر اثری رو در مدیوم خودش میشه سنجید و گفت که آیا اون اثر ارزشمنده یا چیپ. واچمن ارزشمنده چون آلن مور و دیو گیبونز توش تونستن به خوبی از امکانات و ویژگی های قصه گفتن تو یک مدیوم تصویری-نوشتاری استفاده کنن . فیلمای کوبریک و هیچکاک ارزشمندن چون اونا تونستن تو فیلمهاشون ویژگی های قصه گفتن تو یک مدیوم صوتی-تصویری رو استفاده کنن. کمدی الهی ارزشمنده چون دانته توش با استفاده از جزییات زبانی موفق میشه یک اثر متنی فوق العاده خلق کنه. بایوشاک 2007 و توییست آخرش ارزشمندن چون کن لوین تونسته با استفاده ازش در مورد نحوهی روایت و ارتباط مخاطب و کاراکتر در یک ویدیوگیم مفهوم خاصی رو منتقل کنه.
یک اثر قوی توی مدیوم کامیک رو نمیشه با یک رمان یا یک فیلم یا یک ویدیوگیم مقایسه کرد.
ملاک ارزشمند بودن یک اقتباس رو هم شبیه بودنش به کمیک ندونستم که بگم کمیک بوک آخرین مرحلهس، این دونستم که به منبع اقتباسش احترام بذاره و افراد تازه وارد رو به سمت اون منبع اقتباس هدایت کنه. فارغ از این که مدیوم منبع و مقصد اقتباس چی بودن.
اقتباس از ارباب حلقه ها اقتباس خوبیه چون به سورس متریالش احترام میذاره. اگر احترام نمیذاشت اقتباس بدی بود.
تریلوژی بتمن اقتباس بدیه چون به سورس متریالش احترام نمیذاره. اگر احترام میذاشت اقتباس خوبی بود.
کجای این حرف، مقایسه بین کل مدیوم کمیک و نوشته های تالکین میبینین شما؟
در مورد خوندن کل آثار ادبی دنیا که حرف خاصی ندارم، بذار در مورد همون نوشته های تالکین حرف بزنیم، اگر ارباب حلقه ها و هابیت و سیلماریلیون و فرزندان هورین رو نخونده بودم (یا اگر دوستشون نداشتم) عکس پروفایلم رو تورین تورامبار نمیذاشتم.شما هم پس کلا آثار ادبی رو نخوندین
آخرین ویرایش: