در مجموع خوندن نقدهای Gran Turismo 5 به همه توصیه میشه ! البته خودم هنوز زیاد نخوندمشون چون ترجیح میدم بشینم بازی کنم به جای اینکه بخونم !
منتقد GameSpot در مورد هندلینگ و گیم پلی این رو گفته : Uncompromisingly realistic handling همین یه مورد برای خیلی ها کافیه.
در مورد یکی از مهم ترین بخش های بازیهای ریسینگ یعنی تنوع این رو گفته : Loads of great cars to drive and varied courses to drive them on
در مورد مدل های پریمیوم از واژه incredibly detailed استفاده کرده.
از اون طرف با لودینگ بازی مشکل داشته (که با ریختن بازی روی هارد حل میشه) و مشکل بزرگترش با ماشینهای استاندارد هست که خب این مورد رو از مدتها قبل میشد پیش بینی کرد که باعث پایین اومدن امتیازها میشه (هرچند خودم باهاش مشکلی ندارم) مشکلات آنلاین رو هم ذکر کرده البته !
در نهایت هم گفته :
Regardless, if you've ever fantasized about a Ferrari or dreamed of driving at Daytona, Gran Turismo 5 is a game that you're sure to get a lot out of. This is simultaneously the most accessible GT game yet and
the most uncompromisingly realistic driving game on a console to date. It's unfortunate that much of what makes Gran Turismo 5 so great is under the hood rather than on display for everyone to see, but a powerful engine trumps a perfect paintjob every time.
یعنی بازی ای با این توضیحات امتیاز 8 لایقش هست ! همون طور که قبلآ هم گفتم اگه GT5 عینآ با همین شکل فعلی توی دو سال ساخته میشد , امتیازهاش هم متفاوت بود.
حالا مثلآ بریم سراغ نقد IGN :
این سایت در مورد مدل های پریمیوم گفته : Forget photo-realism; catch it from the right angle and
Gran Turismo 5 looks better than the real thing. یعنی همون حرفی که یامائوچی زده بود رو این دفعه IGN زده !
در مورد فیزیک بازی گفته :
Get behind the wheel and that same attention to detail shines just as brightly,
earning Gran Turismo 5 its billing as 'The Real Driving Simulator' and then some. Forza Motorsport 3's strength lay in its cornering as you struggle against its tire deformation system and Need for Speed Shift is about the experience at the redline as you hit maximum velocity. Gran Turismo's genius is in its braking zones. It's here that
GT5's fantastic physics show their worth.
باز دوباره در مورد گرافیک گفته :
At times,
Gran Turismo 5 is genuinely jaw-dropping – indeed, it can be the kind of game that makes you want to drop your controller and grab some random passer-by just to show them what marvels it's capable of.
آخرش هم گفته :
Gran Turismo 5 is a 10/10 simulator wrapped up in a 5/10 game
خب شعار GT هم همینه : the real driving simulator و به گفته IGN این بازی یه simulator 10/10 هست یعنی به شعارش رسیده !
مشکلاتی که اکثر سایتها بهش اشاره کردن :
دمیج ===> این رو هنوز مطمئن نیستم ساز و کارش چطوری هست ولی یه عده میگن level بندی داره. ویدئوهایی هم پخش شده که ماشین له شده و در و کاپـوت و ... خراب شده یا ویدئویی هست که تایر ماشین از شدت کار کردن دود میکنه ولی خودم هنوز تجربه نکردم !
بعضی مشکلات آنلاین ===> چون آنلاین بازی نمیکنم نمیتونم نظر بدم ! ولی احتمالآ به زودی مشکلاتش با پچ برطرف میشه.
هوش مصنوعی ===> موافقم ! زیاد جالب نیست !
مدل های استاندارد و بعضی مسیرها ===> این مورد رو حق دارن مشکل بدونن ولی بعضی ها مثل من بودن اینها رو بهتر از نبودنشون میدونن. خودم الآن 95% گاراژم استاندارد هست ولی مشکلی باهاشون ندارم !
لودینگ ===> این مورد با ریختن بازی روی هارد برطرف میشه.
فعلآ چیز دیگه ای به ذهنم نمیرسه