من دو منطقه ی آخر بازی رو معرفی نمیکنم چون تا حدودی اسپویلر هستند.
در این پست میخوام نظرم رو بصورت کلی تا جایی که بازی کرده بودم یعنی تا اواسط 7.2 مطرح کنم.
اما قبل از شروع و توضیحات این رو همین اول میگم که به نظر من این اکسپنشن سرگرم کننده ترین اکسپنش این بازی بوده و هست.
داستان : 5 از 10
ضعیف ترین بخش این اکسپنشن داستانش هست واقعا. داستان کلیشه ای برای پیدا کردن جایگزین یک فرمانروایی بر اساس شایسته سالاری اما این شایستگی از طریق یک سری کارهای کاملا پیش پا افتاده قراره ثابت بشه.
برای یک عنوان که سیر حماسی بالایی رو در روایت داستانش طی کرده این خط داستانی واقعا افت سنگینی هست و توهین به مخاطب به حساب می یاد.
اما خوشبختانه دقیقا از انتهای منطقه ی چهارم، داستان وارد تغییراتی میشه که هر چند باز هم قابل حدس هستند اما به هیچ وجه اون قدری آزاردهنده و عذاب آور دیگه نیست.
جدا از موضوع ضعیف داستان چند نکته ی دیگر هم هست که داستان رو غیر قابل تحمل میکنه.
اولیش این هست که محوریت اصلی داستان دیگه روی کارکتر پلیر نیست و تقریبا خیلی شبیه به Stormblood روی شخصیت دیگری افتاده.
این موضوع حتی در Stormblood هم انقدر آزاردهنده نبود چون ما شخصیت اصلی در اون بازی رو از قبل میشناختیم و از طرف دیگه واقعا Lyse مثل یک زن رفتار میکرد.
اینجا Wuk Lamat رفتارش شبیه به تینیجر هاست و زیادی سرخوش و شنگول هست.
مورد بعدی اینه که افرادی که باهاشون سفر میکنیم همه بچه سال هستند تقریبا و اصلا این حس رو نمیده که داریم یک منطقه ی ناشناخته رو کشف میکنیم و ممکنه با خطرهایی جدی همراه بشیم.
بیشتر شبیه به این میمونه که یک مربی هستیم که یک سری بچه رو اوردیم اردو .............................
حتی Erenvile هم که به عنوان یک مرد بالغ همراه ما هست، خیلی soft و آسیب پذیر هست. متاسفانه هیچ توضیح منطقی هم برای عدم حضور شخصیت های Cool همیشگی نداریم.
یعنی به زور فقط خواستند یه جوری تمرکز داستانی رو بندازن روی Wuk Lamat.
خوشبختانه با ورود Sphene که در پوستر معرفی بازی، در بالا قرار داره داستان شروع میکنه به بهتر شدن.در کل داستان به نظرم از ARR که خیلی بهتره و شاید برابر با Stormblood باشه، البته باید پچ ها رو تمام کنم.
این رو هم اضافه کنم با توجه به روندی که در همون 2 تا پچ دیدم میتونم بگم از پچ های Endwalker بهتر هست واقعا.
گیم پلی 10 از 10
هر چقدر داستان ضعف داره اما دانجن ها و رید ها ( هم 8 نفره ها و هم 24 نفره ها ) عالی هستند.
توی هیچ کدوم از اکسپنشن ها این طور نبوده که تقریبا از تمام دانجن ها و رید ها لذت برده باشم اما اینجا همه چیز تمومه !!
انقدر گیرا و engaging هست که اگر یه ذره و یا 2-3 ثانیه حواست نباشه به راحتی خراب کاری میکنی.
چیزهایی که باید بهشون توجه کنی که درست باس رو بزنی خیلی زیاد هستند و رشد و پیشرفت قابل توجهی نسبت به محتویات Endwalker مشاهده میکنید.
من تمام کلاس ها رو بازی نکردم و بین اون هایی که بازی کردم فقط Paladin, Gunbreaker و Machinist رو به 100 رسوندم.
در کل هیچ افتی در بین کلاس هایی که بازی کردم ندیدم.
در حالی که در World of Warcraft کلاس های هی دستخوش تغییر میشدن و این موضوع پلیر رو ناراحت میکرد.
اصلا یکی از دلایلی که من خودم اون بازی رو ول کردم همین بود ... Warlockی که من سال های باهاش بازی کردم کجا و چیزی که توی بازی در این سال های اخیر وجود داره کجا.
در کلاس نهایتا 2 تا جادو یا ability جدید داره انگار که بین اون 3 تایی که من 100 کردم Machinist توانایی خیلی باحال تری داشت.
موسیقی 10/10 مثل همیشه بی نقص هست و جای حرفی نداره
گرافیک و دیزاین 9/10
خیلی منطقی نیست که در مورد گرافیک اکسپنشن های یک بازی 10 ساله نظر داد اما این آپدیت گرافیکی که به بازی اضافه شده واقعا تکسچرها رو زیباتر کرده.
من تمام مدت هر بار میرفت سراغ اون زنگی گه برای پیشخدمت ها هست، به انعکاس نور روی فلز اون زنگ خیره میشدم و لذت میبردم.
این تکسچرها روی لباس ها و زره ها خیلی بیشتر خودشون رو نشون میدن و در محیط هم میتونید اگر حافظتون یاری کنه این پیشرفت رو متوجه بشید اما در کل شاید برای پلیرهای جدید که یک دهه همراه این بازی نبودن، این تغییرات اصلا محسوس نباشه.
مورد دیگری که بارها و بارها در موردش صحبت کرده بودم دیزاین محیط های بازی هست.
حداقل اون 4 تا zone اول انقدر زیبا هستند که من به هیچ وجه از گشت و گذار توشون خسته نمیشدم و این اولین باری هست که چنین محیط های خوبی رو پیاده کرده بودند.
تقریبا در تمام بازی های قبلی zone ها صرفا یک منطقه ی پهناور اما تکراری بودند که ضعیف ترین مثال براش هم Stormblood هست که 3 تا از zone هاش اصولا از نظر دیزاین و رنگ و لعاب شبیه به هم بودند.
برای شخص من zone های endwaler هم خیلی روی اعصاب بودند اما اینجا رو دیگه باید خودتون ببینید.
جدا از زیبایی ، تنوع زیادی در هر منطقه از نظر دیزاین وجود دارد.
به عنوان مثال توی چهارمین zone که حالت کویری و وسترن داره، یک دریاچه وجود داره که اطرافش سرسبز هست و درخت های بلندی هم روییدن و این یک دفعه تنوع خاصی رو ایجاد کرده اون وسط.
شما تفاوت بین 5 دقیقه ی زمانی در بازی یعنی بین زمان طلوع آفتاب و روشن شدن کامل هوا رو ببینید

... به به !!!

دلیلی که 10 نمیدم هم شخصی هست چون انتظار داشتم در یک بازی که انقدر روی محیط های باستانی و جنگلی و قبیله ای تمرکز داره، تعداد زیادی اسلحه و زره با دیزاین های قبیله ای / سرخپوستی ببینم که کاملا برعکس بود و دیزاین های مدرن خیلی زیاد بود.
مجدد تکرار میکنم که این اکسپنشن سرگرم کننده ترین اکسپنشنی هست که برای 14 اومده و من تازه تمام end game content ها رو هم ندیدم.
من نه وارد مناطقی شدم که میتونید وارد چرخه ی گرفتن اسلحه های relic بشید و نه چیزهایی مثل variant & criterion dungeons رو رفتم.