نکات جالبی رو گفتی، به نظر من هم خیلی کارای دیگه از سلیقه من میشد انجام بدن.
ولی اگه بگم همه اینایی هم که گفتی به قصد بوده چی؟

یعنی اینکه واقعا بازی میخواد چوب لای چرخت کنه، واقعا میخواد! هزاران بار میاد اینو بهت ثابت میکنه که اگه یکم بهش فکر کنی میبینی واقعا دوست داره اینکارو انجام بده. نکته جالبتر اینکه برای اینکار خیلی بیشتر وقت هم گذاشتند! یعنی ساده ترین کار همین که هی جای NPCها رو عوض کنی تا کارای پیچیدهتری مثل درست کردن یک منطقه کاملا جدید برای رسیدن به هدف "چوب لای چرخ کردن"

فکر کنم تا الان خوب منظورمو رسوندم که بازی از ما میخواد که این اتفاق بیفته! حالا شما از سلیقه خودت و چیزی که از گیم دیزاین بازی های دیگه تو ذهنمون داریم میای میگی این ایراد بزرگ بازی هست، درحالیکه چجوری ایراد هست وقتی خود سازنده از قصد اونو قرار داده؟ میدونی میازاکی خیلی کار بزرگی کرده، چیزی که منتقدها هم متوجه شدن و سبک جدیدی از "اپن ورلد" اونو خطاب کردن. ایشون اومدن با خودشون گفتن به من ربطی نداره تو چه سلیقه و گیم دیزاین و ... تو ذهنت داری، دنیای من همینه! به هر شکل ممکن میخواد زجرت بده تا بتونی ازون طرف reward قوی تری هم بگیری!! من حداقل 12 ساله دارم این مدل بحث ها رو تو communityهای مختلف سری سولز میکنم، اون اوایل بحث سختی بازی بود که حتی منتقدها هم کوتاه نمیومدن! میگفتن چرا یک مد easy نمیزارین مگه چی کم میشه، منطقی هم بود با دیدگاهایی که عادت داشتیم بهش. ولی بعد وقتی ریز به ریز بازی بررسی میکردی، تک تک دشمنای مثلا دارک سولز 1 رو میومدی نگاه میکنی میدیدی نمیشد واقعا اون تجربهای که بازی میخواد بهت بده. نمیشد آرچرهای آنور لوندو رو easy کنن که تیراشون مثلا نخوره بهت که تو نیوفتی پایین

نکته جالب همینجاست بازی هیچ زوری نمیزنه که تو رو بخواد نگه داره! و حتی برعکس، اینقدر زجرت میده که شده بازی رو ترک کنی و مشکلی هم با این قضیه نداره! همونطور که مشکلی با این مدل پیچش های داستانی نداره (میتونی در مورد خودت هم ویکی سرچ کنی ببینی چه اتفاقی افتاده که اون کاراکتر اونجا نبوده). دارک سولز 1 هم پیچیدگی داشت، ولی bloodborne از همه اینا بدتر بود! یعنی واقعا من با خودم گفتم چجوری میتونی این کار رو تو یک بازی خطی انجام بدی!! چرا باید اینقدر بپیچونی؟ کاری که تو الدن رینگ انجام داده اینکه اومده خط داستانی اصلی رو سرراست کرده (البته به دید ما

وگرنه همونم برا گیمر عادی سخت هست) و درعوض المنت های داستانی و ساید کوئست ها رو کم پیچیده تر نشون داده. فلسفهای که پشتش هست واقعا اینکه تو دور اول بازیت اصلا قرار نیست همشو بری! دنبالت هم راه نمیفته بگه "تو رو خدا بیا منو تموم کن" نه، اینجوری نیست، خودشونم میخوان اینجوری نباشه، وگرنه نمیومدن اینقدر به خودشون سختی بدن قضیه رو بپیچونن! این پاداشی هست برای کسانی که عاشق این بازی هستند. باور کن From Software در حدی دیوانست که برای یک بخش کوچک داستانی که با یک خط دیالوگ حل میشه، میاد لوکیشن هایی میسازه که از تو اون لوکیشن ها میتونی واقعا حتی یک خط داستانی کامل دربیاری!!
در پایان میخوام بگم که با فیلتر کردن و "خاص" جلوه دادن جامعه گیمرهایی که بازی ایجاد کرده نه تنها به کیفیتش لطمه نزده بلکه فروش بازی رو هم ازین رو به اون رو کرده! مثال سادهاش خارج از دنیای بازی کمپانی اپل هست که با هدف قراردادن قشر خاصی از مردم و دادن اون "حس" خاص، کاری کرد که بقیه هم به اون بپیوندد (و مطمئنم میازاکی یک همچین طرز فکری تو ذهنش داره، دمشم گرم)