Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
دارم بازی میکنم بعد مدام با خودم میگم این بد بختا باید چیکار می کردن دیگه؟ :D
این اصن خود Doom ئه :Coolgun:

همون اوایل پلاسما گان گرفتم بعد دیدم لگد داره گفتم ایول یه حرکت هایی زدن که ادم این FPS درک میکنه.

باز باید بازی کنم ولی فعلا خیلی داره میچسبه

من گذاشتم Auto Sprint و سرعت بازی به نظرم عالیه فقط کاش راهی بود این افکت دویدن (آبی رنگ هستش) که کناره های صفحه میاد حذف میشد چون رو مخه :-"

دارم بازی میکنم بعد مدام با خودم میگم این بد بختا باید چیکار می کردن دیگه؟ :D
این اصن خود Doom ئه :Coolgun:

همون اوایل پلاسما گان گرفتم بعد دیدم لگد داره گفتم ایول یه حرکت هایی زدن که ادم این FPS درک میکنه.

باز باید بازی کنم ولی فعلا خیلی داره میچسبه

من گذاشتم Auto Sprint و سرعت بازی به نظرم عالیه فقط کاش راهی بود این افکت دویدن (آبی رنگ هستش) که کناره های صفحه میاد حذف میشد چون رو مخه :-"
میشه حذفش کرد
Settings>UI>Screen Effects: OFF

من پی‌سی گیمینگ رو با دوم 1 شروع کردم. 9 سالم بود وقتی بابام با چندتا جعبه بزرگ اومد خونه و گفت برام کامپیوتری که قول داده بود خریده. اینقدر پرت بودم که موس‌پد رو از روی یکی از جعبه‌ها برداشتم و فکر کردم دفترچه راهنماس! 10 دقیقه داشتم تلاش میکردم از وسط بازش کنم :D
سیستم رو که وصل کردم و روشن کردم ویندوز 95 اومد بالا و بلافاصله چشمم خورد به آیکون دوم روی دسکتاپ که از قبل طرف برام نصب کرده بود. بازش که کردم فکم از گرافیک و گیم‌پلی عجیبش افتاد چون تاحالا بازی fps ندیده بودم.
سالها بعد وقتی دوم 3 اومد خیلی ذوق زده بودم ولی به شدت ناامیدم کرد. جوری که بعد از اون دیگه حتی اخبار دوم‌های بعدی رو دنبال نکردم و تا الان هیچکدوم رو تجربه نکردم. دیروز بعد از این همه سال به خاطر این بازی گیم‌پس گرفتم و بازی رو شروع کردم و راضیم.
البته که ما پیرمردا دیگه به این راحتی هیجان‌زده نمیشیم :D ولی این نسخه همون حس قدیم رو دوباره برام زنده کرد.

طبق تخمین alinea analytics حدود 800 هزار نسخه فروخته
View attachment 381645
اکثر بازی ها فروششون روی PC و PS5 تقریبا برابره بعد این بازی که ۵۰ درصد کاربر های استیم اصلا کارت گرافیک مناسب برای اجراش رو ندارن دو برابر رو استیم فروش داشته؟ بعدم آمار فروش بازی روی PS5 با کنسولی که گیم پس روشه یکیه؟ مسخره کردن ما رو؟

آخرین ویرایش:
اکثر بازی ها فروششون روی PC و PS5 تقریبا برابره بعد این بازی که ۵۰ درصد کاربر های استیم اصلا کارت گرافیک مناسب برای اجراش رو ندارن دو برابر رو استیم فروش داشته؟ بعدم آمار فروش بازی روی PS5 با کنسولی که گیم پس روشه یکیه؟ مسخره کردن ما رو؟
میتونه علتش محبوبیت سبک fps روی xbox و مخصوصا استیم باشه

البته نمیشه آمارش رو کاملا درست حساب کرد، همونطور که تو خبر بود تخمین زدن.
ولی سروصدایی که بابت دیسکهای خالی نسخه فیزیکی و قیمت بالای بازی به پا شد میتونه یکی از دلایلی باشه که روی PS5 کمتر فروخته باشه.
اما این واقعا فروش پایین بازی رو توجیه نمیکنه.

اما مطمئنا اگه تحریمی این وسط توسط پلیرها صورت گرفته باشه با انتشار نسخه های فیزیکی درست و حسابی میتونن دل پلیرها رو دوباره به دست بیارن و فروش بازی رو تا حدی برگردونن.

الان سازنده ها تو id باید خیلی مایوس شده باشن:(
امیدوارم تو ادامه و سر dlcها یه برگشت عالی داشته باشن.
حیفه به این شکل که بازی همه جوره باکیفیته و امتیازهای خیلی خوبی هم گرفته بخواد شکست مالی بخوره.

البته نمیشه آمارش رو کاملا درست حساب کرد، همونطور که تو خبر بود تخمین زدن.
ولی سروصدایی که بابت دیسکهای خالی نسخه فیزیکی و قیمت بالای بازی به پا شد میتونه یکی از دلایلی باشه که روی PS5 کمتر فروخته باشه.
اما این واقعا فروش پایین بازی رو توجیه نمیکنه.

اما مطمئنا اگه تحریمی این وسط توسط پلیرها صورت گرفته باشه با انتشار نسخه های فیزیکی درست و حسابی میتونن دل پلیرها رو دوباره به دست بیارن و فروش بازی رو تا حدی برگردونن.

الان سازنده ها تو id باید خیلی مایوس شده باشن:(
امیدوارم تو ادامه و سر dlcها یه برگشت عالی داشته باشن.
حیفه به این شکل که بازی همه جوره باکیفیته و امتیازهای خیلی خوبی هم گرفته بخواد شکست مالی بخوره.
ببین من حتی 800k رو میتونم قبول کنم، ولی این تفکیک آمار اصلا قابل باور نیست. گیرم که به خاطر قیمت نخریدن، گیرم که ملل جهان اول سر ۷۰ گیک دانلود ادا در آوردن، چطوری رو XSX با نصف پلیربیس و با اون شرایط قیمت و فلان با وجود دی وان گیم پس و فرست پارتی بودن بازی فروشش معادل PS5 شده اونم وقتی که همون شرایطی که خیلی ها تو نت ازش شاکی هستن روی XSX هم هست؟

میتونه علتش محبوبیت سبک fps روی xbox و مخصوصا استیم باشه
این حرفا مال نسل ۷ بود که کنسول ها آمار فروششون نزدیک به هم بود و از روی انحصاری های هر کنسول میشد درباره سلیقه صاحبش قضاوت کرد، الان دیگه اکثریت PS5 دارن و Xbox صرفا شده پلتفرم مقرون به صرفه تر به خاطر XSS و گیم پس. به خاطر همین آمار فروش بازی برای من خیلی عجیبه.

امار که ناراحت کننده هست... اما ID Software بهترین شوتر FPS ساز دنیا هست... اما در کل با وجود گیمپس که خودش کمی افت فروش پیش بینی شده توسط مایکروسافت رو بوجود میاره... این محبوبیت فرنچایز و فروش دراز مدتش سود رسانی خوبی به همراه خواهد داشت...

فقط یک چیزی که باید بپذیریم علت اینکه خیلی از ناشران دیگه FPS با تمرکز داستانی نمی دن همین بحث فروش هست... شما حالا فکر کنید بعضیا انتظار دارن استدیو هایی که بودجه بازیاشون به 300تا 400میلیون رسیده... بیان مثل نسل هفت FPS سینگل و داستانی بدن... حقیقتش ریسک واقعا ترسناکی هست!

دوم بنظرم بازی عامه پسندی باید باشه.این که اصلا خیلی از پلیر های معمولی هم قدیم دنبال یه شوتر محض بودن.ولی الان قضیه فروش dark ages خیلی عجیبه.بازی از هر نظر خوبه.فروش به این ضعیفی نگران کنندس.زنگ خطر بزرگیه.

دوم بنظرم بازی عامه پسندی باید باشه.این که اصلا خیلی از پلیر های معمولی هم قدیم دنبال یه شوتر محض بودن.ولی الان قضیه فروش dark ages خیلی عجیبه.بازی از هر نظر خوبه.فروش به این ضعیفی نگران کنندس.زنگ خطر بزرگیه.
با اون همه گزینه و آپشنی که بازی در اختیار پلیر میذاره، بنظرم دیگه از این عامه پسندتر نمیشه باشه!
مشکل خود پلیران! پلیرایی که هرسال آشغالی به اسم COD رو میخرن که الان مایه ننگ ژانر شوتر اول شخصه و اونوقت صاحب سبک این ژانر با همچین گیم پلی و جذابیت بی نظیری نادیده گرفته میشه!
بعد شاکییم که چرا سونی نمیاد کیلزون و رسیستنس بسازه! وقتی شوتر داستانی دارک و بزرگسالانه داره اینجوری افتضاح میفروشه، خب یکی مثل سونیم میبینه وضع اینه و صد سال سیاه سمت ساخت شوتر داستانی نمیاد!
اینایی که دنبال شوتر داستانی هستن و از جلف بازی و جنگولک بازی شوترای امروزی خسته شدن، چرا از دووم حمایت نمیکنن خب؟ مشکل دقیقا خود پلیران! ما که این خراب شده با همچین وضع دلار و اینترنتی داریم دیجیتالی میخریم و بازی میکنیم و حمایت میکنیم (بماند که رو Xbox گاها برا دانلود و پلی دادن باید هفت خان رستمو رد کنی)، پلیر خارجی دردش چیه دیگه؟!
همینایی که نمیخرن/دانلود نمیکنن و حمایتی انجام نمیدن، پس فردا که استودیو تعطیل شد یا تغییر مسیر داد، غمباد میگیرن که دووم کجا رفت و دووم میخوایم!

ببین من حتی 800k رو میتونم قبول کنم، ولی این تفکیک آمار اصلا قابل باور نیست. گیرم که به خاطر قیمت نخریدن، گیرم که ملل جهان اول سر ۷۰ گیک دانلود ادا در آوردن، چطوری رو XSX با نصف پلیربیس و با اون شرایط قیمت و فلان با وجود دی وان گیم پس و فرست پارتی بودن بازی فروشش معادل PS5 شده اونم وقتی که همون شرایطی که خیلی ها تو نت ازش شاکی هستن روی XSX هم هست؟

این حرفا مال نسل ۷ بود که کنسول ها آمار فروششون نزدیک به هم بود و از روی انحصاری های هر کنسول میشد درباره سلیقه صاحبش قضاوت کرد، الان دیگه اکثریت PS5 دارن و Xbox صرفا شده پلتفرم مقرون به صرفه تر به خاطر XSS و گیم پس. به خاطر همین آمار فروش بازی برای من خیلی عجیبه.
میگم نمیشه به خبر خیلی اتکا کرد.
نه اینکه پلیرهای ایکس باکس چندتا چندتا خریدنش که برسه به آمار پلی استیشن.
ولی حرف من اینه که اگه آمار درست باشه میشه گفت پلیرهای پلی استیشن بازی رو به خاطر دیسک خالی و... نخریدن و خیلی خودجوش تحریمش کردن که آمارش با ایکس باکس یکی شده.
یعنی این آمار فروش بازی روی پلی استیشن کلیت طرفدارهای FPS رو روی اون پلتفرم نمایندگی نمیکنه.

از این سمت هم که روی ایکس باکس تقریبا همه روی گیم پس تجربش کردن.

البته تا آمار رسمی نیاد نمیشه نظر قطعی داد.
امیدوارم این آمار تخمینی کاملا اشتباه باشه و بازی حداقل بالای یک میلیون فروش رو داشته باشه.
با اون همه گزینه و آپشنی که بازی در اختیار پلیر میذاره، بنظرم دیگه از این عامه پسندتر نمیشه باشه!
مشکل خود پلیران! پلیرایی که هرسال آشغالی به اسم COD رو میخرن که الان مایه ننگ ژانر شوتر اول شخصه و اونوقت صاحب سبک این ژانر با همچین گیم پلی و جذابیت بی نظیری نادیده گرفته میشه!
بعد شاکییم که چرا سونی نمیاد کیلزون و رسیستنس بسازه! وقتی شوتر داستانی دارک و بزرگسالانه داره اینجوری افتضاح میفروشه، خب یکی مثل سونیم میبینه وضع اینه و صد سال سیاه سمت ساخت شوتر داستانی نمیاد!
اینایی که دنبال شوتر داستانی هستن و از جلف بازی و جنگولک بازی شوترای امروزی خسته شدن، چرا از دووم حمایت نمیکنن خب؟ مشکل دقیقا خود پلیران! ما که این خراب شده با همچین وضع دلار و اینترنتی داریم دیجیتالی میخریم و بازی میکنیم و حمایت میکنیم (بماند که رو Xbox گاها برا دانلود و پلی دادن باید هفت خان رستمو رد کنی)، پلیر خارجی دردش چیه دیگه؟!
واقعا اگه تو بازی بعدی id سوییچ کنه به مولتی پلیر و خرید درون برنامه ای ، بتل پس و... هیچ پلیری حق شکایت کردن نداره.
یکسری از بازیکنها حقشونه که کمپانیهایی مثل اکتیویژن/EA و... با انتشار سالانه مزخرفاتی که میسازن ، بتل پس و خریدهای درون برنامه ای جیبشون رو خالی میکنن.
نوبت به بازیهای سینگل پلیر که میرسه ناگهان دکترای اقتصاد میشن و دودوتا چهارتا میکنن.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or