Chmielarz:از سیستم Anti-used دفاع کرد

Inquisitor

Righteous Armors Me
کاربر سایت
20130530_xbox_one.jpg

در چندین روز گذشته اخبار و حواشی داغی پیرامون مسئله منع استفاده از بازی های دسته دوم وجود داشته و حالا آقای Chmielarz سازنده سابق بازی Bulletstorm و یکی از موسسان استدیو ی The Astronauts از این سیستم دفاع کرده است و میگوید اگر شما به صنعت گیم اهیمت میدهید این رویه باید از بین برود.

او در بلاگ خود نوشته است:اگر به صنعت گیم اهمیت میدهید باید این رویه از بین ببرد.(منظور سیستم بازی های 60 دلاری و استفاده شده که توسط فروشگاهایی همچون Gamestop عرضه میشوند)

او ادامه میدهد:
"اگر به این روش ما ادامه دهیم بازی ها هر روز بدتر خواهند شد.شما فکر میکنید هر سازنده ای که از گوشت و خون باشد دوست دارد DLC درست کند؟اغلب مواقع نه!آن ها مشتاقانه به دنبال پروژه ی بعدی خود هستند.یا فکر میکنید سازندگان دوست دارند سیستم بازی خود را تغییر دهند تا به Micro-transactions روی بیاورند؟"

"معلومه که نه!آن ها میدانند که این سیستم ها به هیچ وجه به بهتر شدن بازیشان کمکی نمی کند و حتی احساس بدی نیز دارند چون به روش های مختلف دارند دست به پول درآوردن میزنند.شما فکر میکنید آن ها نمیدانند که بهتر است از این سیستم ها استفاده نکنند؟معلومه که میدانند!"

Chmielarz نتیجه میگیرد که سیستم بازی های دست دوم سازنده ها را به این رویه (DLC ,....) ترغیب میکند اما هیچ کس نمیداند چطور بدون متوقف کردن کامل آن جلویش را بگیرد.
"به نظرم قیمت 60$ بازی ها باید بمیرد. در حقیقت هیچ کس دیگر اهمیتی به سیستم اشتراک با دوستان و یا حق خرید برای اولین بار اهمیتی نمیدهد اگر قیمت بازی ارزان باشید."

"اما اگر حالا اگر در نظر بگیریم که تنها راه رستگاری در از بین بردن قیمت 60$ باشد اما ... چگونه؟با بازی هایی که به صورت اپیزودی عرضه میشوند؟بازی های کوتاه تر؟جدا کردن بخش سینگل از مولتی پلیر؟بازی های بزرگی که تلاش میکنند با قیمت ارزان تری عرضه بشوند؟"

"تنها چیزی که میدانیم این است که تمام این ها فقط در صورتی محقق میشود که به دیجیتال روی بیاوریم و هیچ کدام از آن ها در Gamestop روی نخواهد داد.جایی فقط به دنبال بازی های بزرگ و گران است و همچنین بازی های دسته دوم و همان طور که گفتیم این ها هیچ کدام به بهتر شدن گیم کمکی نخواهد کرد."
کل مطلب این است که بازی های دسته دوم پولی به سازنده نمی رساند و هزینه تولید کپی های بیشتر نیز بالاست پس همچنان سازنده های بازی های بزرگ و AAA باید به DLC روی بیاورند و تا زمانی که بازی ها به صورت فیزیکی باشند سازندگان از آن دست نخواهند کشید.

منبع

تمام اين بازي سازا از جمله اكتي و اصلا چرا راه دور ميري همين مايكرو خانمان برانداز 10 يا 20 سال پيش چندتا دانشجو بودن كه تو پاركينگ خونشون يه كاسبي راه انداختن دمشون گرم باهوش بودن اما واقعا پول چه كسايي اونا رو به كارتل هاي چند مليارد دلاري تبديل كرده غير از اينه كه همين گيمر جماعت امثال من اورج بازي كن گندشون كرديم
خنده داره ميگن بازي سازي سودشو ازدست داده آقايون دارن چند ميليارد دلار پول به جيب ميزنن همچنان فكر دوشيدن ملتن
اما دفاع مايكرو فني كه همين ماه گذشته وقتي من تو يه تاپيك گفتم اورج بازي كردن بيشتر حال ميده ميفرمود كه شما گيمر نيستيد گيمر بايد تمام بازيا رو بازي كنه ووووووو خيلي سوز داره
شما اصلا رفتيد ايكس باكس خريديد چون كپي خور بود حالا اومديد دم از دفاع از حقوق بازي ساز ميزنيد تا حالا يه بازي اورجينال خريدي؟

دورد بر تو.
اونی که تولید میکنه باید سلیقه گیمر و مخاطبش رو بدونه و باب میل اونها بازی بسازه (Cd Project Red). با در نظر گرفتن شرایط بازار بهترین مارکتینگی رو که میتونه انجام بده و محصولش رو عرضه کنه کنار همه اینها در کامیونیتیش بصورت مستقیم با هوادارهاش در ارتباط باشه ( GearBox - Bungie - Cd Project Red).

اما مصرف کننده. مصرف کننده باید بدونه کل این صنعت از سایه سری اون به وجود اومده و جیب اونهاست که این صنعت رو مولتی‌میلیاردی کرده و باید بدونن اونها هستن که صاحب اصلی هستن. اونها که ارباب اند نه Pet. گیمرها فرمانروای این صنعت هستن همه قوانین باید باب میل گیمرها باشه.

پ.ن. مالک اصلی این بازار عظیم گیمرها هستن. برای جلب رضایت ما ناشر و سازنده خودش رو باید به اب و اتیش بزنن. من یکی کیف پولم رو بابت هر آشغالی از جیبم در نمیارم :).
خب این وسط تکلیف اونی که بازی خاص تولید میکنه (Darkness و Journey و ...) چیه؟ باید بی خیال بشه و بزنه تو خط شوتر؟ :دی حرفهایی که میزنی رو قبول دارم ولی اصلا حرف من این نیست، من میگم یه سری بازی ها خاص هستن، بازی های خوبی هم هستن ولی با توجه به وضعیت فعلی هر کی بره سراغشون فاتحه ـش خوندست. اتفاقا همین بازی ها هم هستن که این صعنت رو از رکود در میارن، در این مورد توضیح بده ببینم نظرت چیه :دی

دقیقا! اما با اصولش! احترامی که من میتونم به بازیساز بزارم و ازش حمایت کنم تنها کپی نکردن محصولاتشون هست چون غیر قانونیه!‌اما خرید و فروش دست دوم قانونیه! طبق قانون چیزی که من خریدمش مالکیتش ماله خودمه! مایکرو یا هر کس دیگه ای حق نداره بجای بازی لایسنس ان برای یک یا انبار مصرف رو به من بفروشه!
در ضمن هر تجارتی از جمله همین گیم بر مبنی پولی که من مخاطب میدم بنا شده و گردش مالی و حیاتش به پشتوانه منه گیمره! پس تمام کسانی که در این زمینه دارن کار میکنن باید بدونن اول و آخر باید منه گیمر رو راضی کنن تا بابت محصولاتشون پول بدم! این رابطه به قول تو دوطرفه هم باید در حیطه قانون باشه نه انحصار طلبی و سلطه گری ناشران و کمپانی ها!
خب اینا رو چرا داری به من میگی؟ :-/ شما جایی که من این حرفها رو زدم نشونم بده :دی مشکل تو و خیلی های دیگه اینه تا یه نفر حرف میزنه سریع میگید "هی بچه ها طرف فن مایکروسافته و داره چرت میگه!"، اصلا شک میکنم کامنت ها رو کامل و درست می خونید یا نه! اینقدر واضح در مورد منظورم توضیح دادم باز میگه مایکروسافت حق نداره همچین کاری کنه، اصلا من اسم مایکروسافت رو آوردم تو این مورد؟ :دی

آخرین ویرایش:
نه فقط شما اینو متوجه میشی. ماها و منتقدهای Gamespot و Euro Gamer همه تو باغ نیستن.

ماکروسافت میخواد تنها غول این صنعت باشه و هرچی گفت همه (Retailer - Community - Developer) مثل گوسفند بَ‌بَ کنان ازش حمایت کنن و اینقدر حریص هست که نمیتونه رشد دیگرون رو ببینه. برای بار هزارم خورده فروشی ها در حدی نیستن که ماکروسافت (One Man Army) بخواد ازشون بترسه یا تاثیر بگیره از اونها. دان ماتریک و اسپنسر گند زدن به همه چیز پیش فروش با مخ روی زمین ولو بود مجبور شدن ماس مالی کنن قضیه رو. TrueFATC of Truth.
اتفاقا خرده فروشی ها خیلی گنده تر از این حرفان:دی حتی خیلی از سایت های گیم هم با خرده فروشی ها ارتباط مستقیم دارن و با هم همکاری میکنن. پس طبیعیه اون چیزی که اونا میخوان رو هم منتشر کنن و تو دهن مردم بندازن. اگه خرده فروشی ها از مایکروسافت حمایت نکنن به راحتی زمین میخوره. فقط کافیه هر کی میره تو Gamestop کنسول بخره رو بهش بگن "نه Xbox One خوب نیست، PS4 بخر" تا مایکروسافت بیچاره بشه:دی فعلا قدرت اول تو فروش گیم نه مایکروسافته، نه سازنده ها نه ناشرها، قدرت اول خرده فروشی ها هستن.

مایکروسافت تو بیانیه اش رسما گفته بود هیچ سودی از فروش بازیهای دسته دوم دریافت نمیکنه. اگه یادت باشه قرار بود یه سیستمی بگذاره که فروش فقط از طریق خرده فروشی های مخصوصی که باهاشون قرارداد میبنده انجام بشه که یه درصدی از فروش بازی دسته دوم بره تو جیب ناشر بازی، نه اینکه همه رو Gamestop بالا بکشه.
یعنی کلا هیچی نداری بگی. فقط یه سری جمله حفظ کردی و هر دفعه همونا رو بلغور میکنی:دی
پس خر به سرشون لگد زده بود که خودشون رو از این همه نعمات و الطاف ماکروسافت نازنین محروم کنن؟ LOL. ماکروسافت بانحی رو مجبور کرد halo رو تا جا داره Milk کنه با بتونن گیمر رو Milk کنن. بدبختها دمشون رو گذاشتن روی کلشون و الفرار
الان یکی ندونه بیاد پست هات رو بخونه فکر میکنه بانجی رفته زیر مجموعه سونی:)) بانجی میخواست مستقل باشه. اصلا میدونی مستقل بودن یعنی چی؟:-/ بانجی الان شده Bungie LLC. برای اطلاعات بیشتر از LLC میتونی به اینجا مراجعه کنی. اینا تازه الان دارن خودشون از چند تا سازنده indie حمایت میکنن! Bungie Aerospace میدونی چیه؟:-/ معلومه که هیچکدوم از اینا رو نمیدونی. همونطور که گفتم فقط یه سری جملات حفظ کردی و راه به راه تو تاپیک ها تکرار میکنی.

Thatgamecompany چون مفت نمی ارزید از سونی جدا شد؟؟
TGC سه تا بازی برای Ps3 ساخت اونم با کمک استودیو سانتامونیکای سونی با فروش Journey تا خرخره پرکردن جیبهاشون رو اسمشون رو هم سرزبان ها انداختن قرارداد کنتراتیشون هم با سونی تموم شده بود. از دست سونی فرار نکردن یا درخواست استقلال نکردن.

من نمیدونم چرا حمایت بیخود میکنید؟ من چرا باید حق مالکیت چیزی که براش پول دادم رو نداشته باشم؟ وقتی من یه بازی رو خریدم دیگه ماله منه! فروش دست دوم هم فکر نمیکنم به این صنعت آسیبی بزنه! اساسا بازی های دست دوم مخاطب خاص خودشون رو دارن. یعنی خیلیهایی که نمیتونن پول زیاد برای خرید یه بازی نو بدن یا قصد تجربه بازی رو دارن که براشون ارزش نداره 60 تا براش اخ کنن! درک این خیلی سخته؟ بازیسازها اگه میخوان گیمرها دست دوم نخرن حق ندارن اینکارو ممنوع کنن! باید یه کانتنتی ارایه بدن که انقدر ارزشمند باشه که گیمرهارو مجبور کنه بخاطر تجربه انها برن پول بدن بازی نو بخرن! البته اینم از نظر من درست نیست اما یه راهکاره بالاخره و از ممنوع کردن فروش دست دوم خیلی بهتره!

شما برای اولین بار که بازی رو میخری حق همه چیش رو داری اما وقتی برای بار دوم میخره کسی معلومه دیگه حقی نداره چون نفر دوم داره پول رو میده به شما (یا حالا هر کی)

بنابر تئوری دوستان مثلا تو بلاد خارجه فروش دست دوم لباس هم برای خودش یه بازار بزرگه (در حد خودش). اینجوری برند های لباس هم باید بیان بگن هرکسی لباس دست دوم خرید غلط کرده و اگه یروز دستمون بهش برسه خشتکشو پاره میکنیم میکشیم رو سرش.

لباس خیلی فرق داره با بازی چون تمام برند های معروف خودشون فروشگاه دارن(در تعداد بالا)بعدم مگه چند نفر میرن لباس دست دوم کسی رو بگیرن که از برند معروف خریده باشه؟

یعنی این قضیه ی anti-used هنوز طرفدار داره اینجا؟ حتی بعد از اینکه مایکرو هم بیخیال شد؟
شما نمیخواد سنگ بازیساز رو به سینه بزنی. اگه بازیساز piece of sh!t نسازه فروشش هم میره بالا مثل TLOU که تو هفته ی اول بیش از یک میلیون نسخه فروخت یا مثل FiFa و صدها بازیه دیگه.
حالا اینکه بعضی از سازنده ها دوست دارن آشغال بدن دست ملت ، دیگه نباید انتظار داشته باشن اون گیمری که داره اونو بازی میکنه بگه به به عجب چیز توپی. طرف میره بازی رو میفروشه تا یه چی دیگه بخره.
یه عده هم که ماشالا کارشون شده فکت صادر کردن و از تو خونه در نمیان ببینن به غیر از صنعت گیم ، بقیه جاها هم همینطوره و از فروش وسیله ی دست دوم چیزی به سازنده ی اون نمیرسه.
همین الان من بخوام PS3ـمو بفروشم آیا باید پولی این وسط به سونی برسه؟ بس کنید این حرف های خنده دار حمایت کردن از بازیساز رو. بازیساز به سازندگان مترو میگن که وقتی شرایط کاریشون رو میخوندم مو به تنم سیخ شده بود نه به این بازسازای درپیتی که پولشون هرچقدر هم که از پارو بالاتر بره باز هم طمع کار تر میشن.

شرط میبندم اگه این استفاده از بازی های دست دوم رو هم جلوشو بگیرن و بازی 60$ هم بره بالاتر بازم روند dlc و micro transaction رو حتی جدی تر از قبل ادامه میدن...
----
دوستانی که موافق anti - used هستن میتونن از همین امروز حمایت از بازیسازان رو شروع کنن:d

بین این همه پیغمبر جرجیس رو انتخاب کردی؟ بهر حال. چیزهای که اسم بردی گیم های فوق العاده ی هستن و به علت "Too-Out-From-Standard" و سبک خاصی که دارن محدود به مخاطبهای اندک و خاصی میشن.
درضمن مارکتینگ هم شرطه بعلاوه تاریخ ریلیز. یارو میاد بازیش رو 20 روز قبل یا بعد از GTA عرضه میکنه بعد میگن چرا فروش نرفت؟!!.

پ.ن. GTA مثال بود کسی پیله کنه باز.

- - -ویرایش - - -

که قطعا هرکی نخواد با قوانین ماکروسافت RAPE بشه الان هیتر هست از نظر شما :laughing:.
هر کی فکر میکنه با قوانین مایکروسافت داره Rape میشه سطح فهمُ درک و مقدار اطلاعاتی که از این صنعت داره رو میرسونه.

کسایی که از سیستم anti-used دفاع میکنن حتی جلوتر از نوک دماغشون هم نمیبینن. چه بازیساز باشه چه گیمر...
چیزی که نمیفهمن اینه که اغلب موارد وقتی یه گیمر بازی خودش رو میبره بر فرض تو گیم استاپ میفروشه، همون پول بدست اومده رو صرف خرید یه بازی جدید میکنه. و خیلی کم پیش میاد که طرف پول رو بذاره تو جیبش و بگه خداحافظ. همین باعث رونق میشه. وگرنه همه میلیونر نیستن که هربازی رو روز عرضه ـش بخرن و بعد از اینکه بازیشون تموم بذارنش رو تاقچه.

آخرین ویرایش:
تو همه چیز رو از دید مایکروسافت و سونی و فن بازی نگاه نکن
:biggrin1:
الان تو به من بگو حرفی که من دارم میزنم اشتباهه؟ تو بدت میاد بازی خاص انجام بدی؟

اتفاقا من فقط از منظر حقوق شخصی به قضیه نگاه میکنم! بازی ها هرچیز دیگه، وقتی من پول میدم به یک آیتمی، مالکیت ان برای منه. صاحبت ان آیتم ان رو به من فروخت تموم شد رفت. دیگه هیچ حقی در قبالش نداره. به ان ربطی نداره من باهاش میخوام چکار کنم! ناراحته نفروشه! مثلا بگه من بازیم رو فقط به کسایی میفروشم که نمیخوان بعدا بفروشنش! بعد دیگه اگه کسی بازم رفت خرید بازیش رو انوقت حق نداره بفروشتش!

محمد من حرف تورو درباری حمایت متقابل قبول دارم اما میگم این رابطه دوطرفه باید در حیطه قانون باشه. قانون فروش دست دوم رو منع نکرده. تموم شد رفت. الان میگم. اگه میخوای بازی سازهارو حمایت کنی پس چرا بازی کپی میخری؟ به این سوال من جواب بده! تو داری میگی خرید دست دوم بده و به این صنعت آسیب میزنه در صورتی که خودت داری فقط بازی کپی میزنی! این با عقل من جور در نمیاد!‌ بنظر من این هیچ رقمه قابل توجیه هم نیست! اینکه یکار غیر قانونی رو بواسطه اینکه تو ایران گرونه و ... توجیح کنیم اما به یه جرکت قانونی مثل خرید و فروش دست دوم انگ بچسبونیم!

گور و بابای و سونی و مایکرو! من میگم هیچ کسی حق نداره برای منی که این صنعت داره با پول من اداره میشه تعیین تکلیف کنه!

انصافا شما یا خیلی میلیاردرید یا گیمر نیستید چطور از این قانون مضخرف حمایت میکنید؟
همش میگید حقوق بازی ساز پس حقوق گیمر چیه این وسط حقوق خودتون چیه؟
بازی که خوب باشه میفروشه نگران نباشید

اتفاقا من فقط از منظر حقوق شخصی به قضیه نگاه میکنم! بازی ها هرچیز دیگه، وقتی من پول میدم به یک آیتمی، مالکیت ان برای منه. صاحبت ان آیتم ان رو به من فروخت تموم شد رفت. دیگه هیچ حقی در قبالش نداره. به ان ربطی نداره من باهاش میخوام چکار کنم! ناراحته نفروشه! مثلا بگه من بازیم رو فقط به کسایی میفروشم که نمیخوان بعدا بفروشنش! بعد دیگه اگه کسی بازم رفت خرید بازیش رو انوقت حق نداره بفروشتش!

محمد من حرف تورو درباری حمایت متقابل قبول دارم اما میگم این رابطه دوطرفه باید در حیطه قانون باشه. قانون فروش دست دوم رو منع نکرده. تموم شد رفت. الان میگم. اگه میخوای بازی سازهارو حمایت کنی پس چرا بازی کپی میخری؟ به این سوال من جواب بده! تو داری میگی خرید دست دوم بده و به این صنعت آسیب میزنه در صورتی که خودت داری فقط بازی کپی میزنی! این با عقل من جور در نمیاد!‌ بنظر من این هیچ رقمه قابل توجیه هم نیست! اینکه یکار غیر قانونی رو بواسطه اینکه تو ایران گرونه و ... توجیح کنیم اما به یه جرکت قانونی مثل خرید و فروش دست دوم انگ بچسبونیم!

گور و بابای و سونی و مایکرو! من میگم هیچ کسی حق نداره برای منی که این صنعت داره با پول من اداره میشه تعیین تکلیف کنه!
من هیچ کدوم از بازی های PS3 ـم کپی نبودن، الان هم چند تایی بازی اورجینال دارم خواستی بگو عکسش رو بزارم. الان میتونم در این مورد نظر بدم؟ صلاحیتش رو دارم یا اینکه رد صلاحیت میشم؟ :-/ اصلا من اسم بازی دسته دوم آوردم؟ حداقل پست یکی رو نقل قول کن که در این مورد صحبت کرده باشه نه پست من!

پ.ن: اینجا بخوای بحث کنی باید 2 تا یوزر داشته باشی، واسه بحث عادی با یوزر اصلی، واسه همچین بحث هایی با یوزر دوم که هی پای مایکروسافت و سونی و اینا وسط کشیده نشه :دی

اتفاقا من فقط از منظر حقوق شخصی به قضیه نگاه میکنم! بازی ها هرچیز دیگه، وقتی من پول میدم به یک آیتمی، مالکیت ان برای منه.
کاری به بحثای مربوط به سیاست مایکروسافت و اینا ندارم ولی دیدم خیلی ها این حرف رو میزنن که باید بگم اصلا درست نیست. وقتی یه بازی، فیلم یا موزیک میخری، اون بازی، فیلم یا موزیک مال تو نیست و هر کاری دلت بخواد نمیتونی باهاش بکنی؛ تو فقط یه کپی ازش رو خریدی برای بازی کردن، تماشا کردن یا گوش دادن (البته فروش نسخه اصلی هم جزو کارایی که میتونی بکنی هست). در غیر این صورت کپی کردن غیرقانونی یا قرار دادن اون محتوا روی اینترنت برای دانلود جرم محسوب نمیشد:دی
دوباره میگم کاری به سیاست مایکروسافت ندارم فقط خواستم بگم این جمله که "چیزی که میخرم مالکیتش مال منه و هر کاری دلم بخواد باهاش میتون بکنم" درست نیست.:دی

کسایی که از سیستم anti-used دفاع میکنن حتی جلوتر از نوک دماغشون هم نمیبینن. چه بازیساز باشه چه گیمر...
چیزی که نمیفهمن اینه که اغلب موارد وقتی یه گیمر میره بازی خودش رو میبره بر فرض تو گیم استاپ میفروشه، همون پول بدست اومده رو صرف خرید یه بازی جدید میکنه. و خیلی کم پیش میاد که طرف پول رو بذاره تو جیبش و بگه خداحافظ. همین باعث رونق میشه. وگرنه همه میلیونر نیستن که هربازی رو روز عرضه ـش بخرن و بعد از اینکه بازیشون تموم بذارنش رو تاقچه.
کسی نگفت بازیشون رو بگذارن رو تاقچه. موضوع اینه که وقتی میرن بازیشون رو بفروشن به مثلا گیم استاپ، یه درصد قابل توجهی از اون پول برگرده به سازنده بازی. پول بیشتری هم لازم نیست کسی بده، همون سود زیادی که گیم استاپ قراره بکنه نصفش برسه به سازنده بازی. مایکروسافت داشت همین کار رو میکرد که خُب نشد به هر حال.
هیچ تعحب نداره که چرا ایران جهان سومی هست و امریکا و اروپا نه. ادم روش نمیشه با وجود شماها خودش رو گیمر بدونه
گیمر یعنی بدون اطلاعات و رو هوا حرف زدن؟:-/ مرسی، برم به دیکشنریم اضافه کنم>:d

کاری به بحثای مربوط به سیاست مایکروسافت و اینا ندارم ولی دیدم خیلی ها این حرف رو میزنن که باید بگم اصلا درست نیست. وقتی یه بازی، فیلم یا موزیک میخری، اون بازی، فیلم یا موزیک مال تو نیست و هر کاری دلت بخواد نمیتونی باهاش بکنی؛ تو فقط یه کپی ازش رو خریدی برای بازی کردن، تماشا کردن یا گوش دادن (البته فروش نسخه اصلی هم جزو کارایی که میتونی بکنی هست). در غیر این صورت کپی کردن غیرقانونی یا قرار دادن اون محتوا روی اینترنت برای دانلود جرم محسوب نمیشد:دی
دوباره میگم کاری به سیاست مایکروسافت ندارم فقط خواستم بگم این جمله که "چیزی که میخرم مالکیتش مال منه و هر کاری دلم بخواد باهاش میتون بکنم" درست نیست.:دی
شما اگه قوانین کپی رایت که خودت هم بهش اشاره کردی رو رعایت کنی ، هرکاری میتونی باهاش کنی. مثلا موزیک رو در نظر بگیر. میتونی از روی دیسک rip کنی روی هارد و برای استفاده ی خودت رایت کنی روی یه CD دیگه. به غیر از اینکارا ، نمیشه کار دیگه ای با موزیک کرد و هیچکدوم اینا جرم نیست.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or