25 کنسول برتر تاریخ از دیدگاه IGN

بهترین کنسول تاریخ به نظر شما

• مجموع رای دهنده‌ها
    274
وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

Dinosaur

Loyal Member
سلام !
کنسولهای بازی عمرشون به بیش از 37 سال رسیده و هرکدوم تآثیر خاص خودشون رو روی صنعت بازیهای کامپیوتری گذاشتن. سایت IGN لیست جالبی از 25 کنسول برتر تاریخ تهیه کرده که در نوع خودش جالبه. مطمئنآ تعداد زیادی از این کنسولها برای دوستان ناشناخته هست و این لیست به شناخت اونها کمک میکنه.

25. Magnavox Odyssey
سازنده : Magnavox
تاریخ عرضه : 1972
25consoles_Odyssey.jpg

Magnavox اولین کنسول تاریخ بود , حتی قبل از اینکه Atari Pong عرضه بشه. دستگاهی که ترکیبی از قطعات آنالوگ و دیجیتال بود و راه رو برای ساخت کنسول های بعدی هموار کرد. این کنسول بدون داشتن تصاویر رنگی و حتی بدون داشتن صدا , موفق شد بیشتر از 300 هزار عدد فروش بره. Odyssey از سیستم کارتریجی استفاده میکرد که البته اون موقع بازیها بیشتر شبیه چیپ های کامپیوتری بودند تا کارتریج های رایج کنسولهای بعدی. کنترلرهای Odyssey جعبه هایی با دستگیره کنترل افقی و عمودی بودند که به وسیله سیمی بلند به کنسول متصل می شدند.
Odyssey از یک نظر دیگه هم اولین بود. این کنسول اولین Light Gun کنسولهای خانگی رو عرضه کرد که Shooting Gallery نام داشت. بازیهای این کنسول اکثرآ بازیهایی ساده و فوق العاده خطی مثل Baseball , Basketball و Ski و ... بودند. به دلیل همین سادگی بیش از حد , شرکتهای Third Party بازی ای برای اون نمی ساختند ولی این کنسول باعث شد راه برای کنسولهای بعدی باز شده و به همین دلیل Odyssey جایگاه مخصوص خودش رو در موزه تاریخ ملی آمریکا در واشینگتن داره.

24. Atari Jaguar
سازنده : Atari Corp
تاریخ عرضه : 1993
25consoles_Jaguar.jpg

بعد از شکست Atari 7800 و بعد از نابودی Atari Lynx توسط Game Boy , شرکت Atari آخرین محصول خودش رو به بازار کنسولهای خانگی تقدیم کرد. Atari برگ برنده کنسولش رو در توانایی سخت افزاری می دید. وقتی SNES و SEGA Genesis به تبلیغ در مورد تکنولوژی 16 بیتی خودشون مشغول بودند , Jaguar با سخت افزار فوق العاده قدرتمند 64 بیتی که در نوع خودش اولین بود , وارد میدان شد.
Jaguar علاوه بر داشتن سخت افزاری قوی که بازیهای دو بعدی کنسولهای رقیب رو به راحتی پشت سر میذاشت , کنترلر متفاوتی هم داشت که دارای یک Keypad و دکمه های مخصوص خودش بود و به نوعی راه کنترلرهای کنسولهای Intellivision , Atari 5200 و Colecovision رو ادامه داده بود. همچنین بعدها قطعه ای برای این کنسول ساخته شد که اجازه استفاده از CD رو به بازیکن میداد.
البته Jaguar مدتی بعد رقبای قدرتمندی در زمینه سخت افزار پیدا کرد. Sony و SEGA به ترتیب با کنسولهای Playstation و Saturn و همین طور Panasonic با کنسول CD خور خودش یعنی 3DO به بازار اومدند و خیلی زود به Atari نشون دادند که سخت افزار قوی به تنهایی کاری از پیش نمیبره و مهمتر از اون بازیهای متنوع و زیاد برای هر سلیقه هستند.
حتی همکاری هایی که بین Atari و شرکتهایی چون id Software , Rebellion و بازیسازی مثل Jeff Minter انجام شد هم کمکی به Jaguar نکرد. سوء مدیریت Atari در مورد سخت افزار و بازیها , کمبود تیمهای بازیساز داخلی , ناتوانی در جلب توجه بازیسازان خارجی (Third Party) , بازی فوق العاده بی کیفیت و سطح پایین Cybermorph که همراه کنسول عرضه میشد و همین طور سخت افزار نامناسب و دشوار برای برنامه نویسی از جمله عواملی بودند که دست در دست هم داده و باعث شکست سخت Jaguar شدند.

هرکدومشون یه خاطره ای دارن. Atari 2600 اولین کنسولم بوده و هیچ وقت فراموشش نمیکنم. NES که پر از خاطره هست. Genesis بازیهای فوق العاده ای داشت. PS1 و PS2 هم با اینکه برای نسلهای بعدی بودن ولی بازم خیلی خاطره انگیز (!) هستن.
دمت گرم آریا، کاش حرفی هم از Commodore 64 و آمیگا میشد، درسته کنسول بازی نبودن ولی تاثیر زیادی رو صنعت بازی گذاشتن.
احتمالآ به همین دلیلی که گفتی توی لیست نیستن.
اما به نظر من اولی حق ps2 یا ps1 بود چون واقعا بیشترین تعصیر رو تو صنعت گیم داشتن
این طور که IGN نوشته , اوائل دهه 80 اوضاع خیلی بد بوده و صنعت گیم داشته روزهای آخر عمرش رو میگذرونده ! NES یه جورایی نجات بخش صنعت بوده !

دمت گرم آریا، کاش حرفی هم از Commodore 64 و آمیگا میشد، درسته کنسول بازی نبودن ولی تاثیر زیادی رو صنعت بازی گذاشتن.

ای گفتی ! من چقدر با این Commodore 64 بازی میکردم ! فقط بدبختی بازیهاش ناقص بود ! یدونش هم که کامل بودم خودم با قیچی :laughing: معلولش کردم !

به نظر من هم PS2 بزرگترین کنسول هست ! هنوز هم 40-50 تا بازی بزرگ انجام نداده دارم روش !! :biggrin1: اگه 360 بذاره یه حالی هم به اونها میدم ! :love:

راستی دستت درد نکنه آریا ! عالی بود ! :دی

این رو کامل دیدم خیلی جالب بود ( تو پکیج مهر بازیرایانه ). فک کنم ps3 رده 15 XBOX هم 9 و Xbox360 نیز 6ـم بود :biggrin1:.

ایول به خودم اولی تا 8 تمی رو داشتم:biggrin1:
خدایش انتخاباش به حق هست

با چنتا باقیشونم بازی کردیم
ایول خودمون:love:

25consoles_N64.jpg

به اين جيگر راي دادم ! عشقه . واقعا كنسولي بود كه هيچ وقت برام قديمي نشد ! با اينكه فقط 15 تا بازي دارم اما همين 15 تارو بارها بازي كردم اما خسته نشدم . :love:

25consoles_Xbox360.jpg

25consoles_PlayStation2.jpg

:biggrin1:

ممنون اریا جان واقعا ترجمه اینهمه خط حوصله فراوونی میخواد
من که بدون هیچ تردیدی بهDreamcastرای دادم:love:

آریا ممنون.
من به Genesis یا همون Mega Drive خودمون(!)رای دادم.
انتظار دیدن X360 در رده ی 6 رو نداشتم.

مشكل PS3 چيه كه رتبش اينقدر بده ؟!؟ :confused:

مشکلی نداره ! فقط اونقدر که بقیه صنعت بازی رو متحول کردن این صنعت رو متحول نکرده ! :biggrin1:

مثلاً قسمت آنلاین رو Xbox آورد و 360 ارتقا داد ! 360 پا به دنیای HD گذاشت برای اولین بار ! PS2 بازیهایی مثل GTA و ICO و GoW و GH رو به ارمغان آورد و سبک بازیها رو گسترش داد و ...

مشکلی نداره ! فقط اونقدر که بقیه صنعت بازی رو متحول کردن این صنعت رو متحول نکرده ! :biggrin1:

مثلاً قسمت آنلاین رو Xbox آورد و 360 ارتقا داد ! 360 پا به دنیای HD گذاشت برای اولین بار ! PS2 بازیهایی مثل GTA و ICO و GoW و GH رو به ارمغان آورد و سبک بازیها رو گسترش داد و ...
شما Xbox رو خیلی دوست داری باعث تغییر تاریخ نمیشه. اولین کنسول که این کار رو کرد، غولی به اسمه Dreamcast بود.

شما Xbox رو خیلی دوست داری باعث تغییر تاریخ نمیشه. اولین کنسول که این کار رو کرد، غولی به اسمه Dreamcast بود.

عزیز جان من طبق چیری که تو این متن خوندم جواب دادم ! من Xbox نداشتم ! حس خاصی هم نسبت بهش ندارم ! مگر به سری هیلوش !! فقط همین !

ین Xbox بود که Microsoft رو وارد دنیای کنسول کرد. شاید Xbox زیباترین طراحی یا بزرگترین آرشیو بازیها رو نداشت , ولی باعث خلق استانداردهای جدیدی در دنیای کنسول ها شد. حداقل چیزی که این کنسول به ما هدیه کرد یکی Xbox Live بود و دیگری سری Halo .
ممکنه طرفداران Nintendo ادعا کنند که این Nintendo 64 بوده که سبک FPS رو به وسیله بازی GoldenEye به سبکی رایج در کنسولها تبدیل کرد , ولی در حقیقت Halo بود که باعث پیشرفت و تکامل این سبک شد. تقریبآ تمام FPS های بعدی از کنترل Halo الگوبرداری کرده و سیستم سلامتی این بازی رو استفاده کرده و به تکامل رسوندند. ولی شاید مهم ترین نکته در مورد Halo این بود که بازیکنان کنسولی برای اولین بار توسط این بازی قادر به انجام نبردهای 16 نفره از طریق سیستم Lan بودند. Halo اولین FPS ای بود که باعث حسادت PC Gamer ها شد و آغازگر پیشرفتهایی در این سبک گردید.
یکی دیگه از ویژگی های برتر Xbox شبکه Xbox Live بود که در حقیقت پیش زمینه ای شد برای این شبکه آنلاین محبوب در کنسول Xbox 360 . گرچه SEGA Dreamcast بازیهای آنلاین رو ارائه میکرد , ولی کیفیت این بازیها در Xbox به تکامل رسید و پیشرفت زیادی کرد. برای اولین بار Friends List رو در Xbox Live دیدیم و همین طور با چند عنوان Live Arcade هم آشنا شدیم. این سرویس محبوبی زیادی در بازی ای چون MechAssault و بعدها Halo 2 پیدا کرد. به طوری که هنوز هم صدها یا حتی هزاران نفر در حال انجام این بازی به صورت آنلاین هستند. Xbox Live دریچه ای به سوی آینده صنعت کنسول بود.
Xbox همچنین باعث تداخل PC Gamer ها و Console Gamer ها شد و البته هنوز هم بازیهای مختص کنسولها رو در خودش داشت. با اینکه این کنسول در بین 10 کنسول برتر قرار نگرفت ولی تآثیر خودش رو روی کنسولهای بعدی گذاشت.

عزیزان این نظر IGN هست ! بخودتون و بقیه سخت نگیرید ! فقط یه نظره همین !

آخرین ویرایش:
دوستان فن بازي در نيارين.براي من خيلي سواله كه چرا رتبه ي PS3 اينقدر بدجوري هست :((
BD نو اوري نيست ؟!؟ (كه مطمئنا در نسل بعدي هم از اون استفاده خواهد شد ؟!؟)
بازي هايي با اين رزوليشن و با اين فريمريت چيز خاصي نيست ؟!؟
اين همه بازي انحصاري به چشم نمياد ؟!؟ :eek:
دارم شاخ در ميارم.اخه جلوي اكثر كنسول ها يك سري ايراد هايي هم نوشته شده ولي براي PS3 ايراد خاصي ذكر نشده ولي باز رتبش 15 ام 16ام هست...:-"

یادش بخیر. میشستیم Mortal kombat بازی میکردیم با سگا:biggrin1: چه دورانی بود!!
یا میشستیم سه ساعت سونیک بازی میکردیم یا برق میرفت یا اداپتورش شل میشد از اول میرفتیم!!
در کل این رده بندی هم اصلا هیچی از ارزش PS3 و بازی های شاهکارش کم نمیکنه. همونطور که از 360 کم نمیشه.
ممنون آریا جان
خسته نباشی.

آخرین ویرایش:
ممنون بابت زحمتی که کشیدید...
یادمه با nes و سگا مگا درایوم انقدر بازی کردم جفتشون برحمت خدا رفتند...(nes ذوب شد،سگا هم اداپتورش ذوب شد و اتصالی کرد بعد سوخت:دی)
اما در مورد رتبه کنسولها باید بگم snes و 360 و دریم کست جایگاهشون یکم غیر منطقی بالاست،مخصوصا" دریم کست که مقامش اصلا" در حد تاثیری که تو صنعت بازی گذاشته نیست چون سریع شکست خورد و بیشتر بازیهاش برای کنسولهای دیگه پورت شدند و غیر قابلیت بازی آنلاین اونم بصورت ابتدایی مزیت دیگه ای نداشته که بخواد تو جایگاه هشتم قرار بگیره...
360 هم نمی دونم به چه دلیل از PS1 که تو صنعت گیم انقلاب کرد بالاتره!!(بنظرم حقش نبود که اصلا" تو این لیست قرار بگیره،چه برسه به اینکه رتبه ششم هم بهش بدن:دی)
در حق PS3 هم خیلی خیلی ظلم کردن...

بهترین کنسول تاریخ هم از نظر من PS3 ست و بخاطر همین هم به هیچ کدوم از کنسولهای بالا رایی ندادم:smile:

آخرین ویرایش:
من میخاستم به PS2 رای بدم اشتباهی به Playstation رای دادم.:(
کلا بچه ها میخاستن تو این نظر سنجی یه کنسوله قدیمی انتخاب کنن مثل سگا,انصافا چه حالی میداد!

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or