علی جان شما دیگه چرا؟
آدمی مثل میازاکی توی چند سال اخیر کارنامش اندازه کل هیکل کوجیما پربار بوده،
آدمی مثل میکامی توی کدوم کار خودشو تکرار کرده؟ واقعا میکامی نزدیک کوجیما هم نیست؟ این از اون حرفا هست واقعا.
نیل دراکمن اثری ساخته ( و داره میسازه) که مرزهای واقعیت پذیری و هوش مصنوعی و توازن گیم پلی و داستانسرایی رو قشنگ جابه جا کرده.
لوین به معنای واقعی کلمه به صنعت ویدئو گیم وجاهت بخشید با داستان ها و دنیاهای مبهوت کنندش.
راکستار هر چند سال یه عنوان بلاک باستری با کمترین میزان شلوغ کاری میسازه و راحت بازار و منتقدین رو یه تکون اساسی میده.
سی دی پراجکت قشنگ بهترین بازیه نسل ( و از دید من حتی تاریخ ) رو ساخته اونوقت سر سایبرپانک میبینیم که چقدر حرفه ای و بر اساس اصول سالم مارکتینگ بازی هاشو پرزنت میکنه.
جدا ایمپکتی که این آدما و این آثار روی صنعت گیم گذاشتن رو کوجیما چند درصد توی این سال های اخیر داشته؟
مشکل میدونی چیه؟ مشکل اینه که یه عده فکر میکنن فقط خودشون کوجیما رو درک میکنن، هرکسی میاد دو خط نظر میده میگن تو که طرف رو نمیشناسی ، تو که بازیشو درک نمیکنی و... بیجا میکنی نظر میدی....
یکم این عینک تعصب رو بردارید، نمیگم هم نظر با من و یا کسانی که با بازی ارتباط نگرفتن باشین ولی حداقال به نظر مخالفا هم احترام بزارید.
تو خودت میدونی من محبوب ترین سازنده م id software بوده ولی بیشترین نقدها رو به بازی هاش مثل همین Rage 2 و quake و... رو خودم کردم.
یکم درک متقابل باشه هیچوقت بحثای اینچنینی بوجود نمیاد.
حالا تو کامنت من یکم عنصر مبالغه بود
ولی خب بذاریم از نیل دراکمن شروع کنیم که به نظرتون داره مرزهای هوش مصنوعی رو جا به جا میکنه؟ مثلا اینکه یکسری دشمن تو یک محیط محدود همدیگه رو به اسم صدا میزنند؟ خب کوجیما 5 سال پیش اینکار رو با MGSV کرده بود که در دو سرزمین افریقا و افغانستان تک تک سربازها دقت کنید تک تک سربازها اسم داشتن و پشت بیسیم با اسم همدیگه رو صدا میزدند و اگر یکی شون رو خفت میکردی مثلا میگفتند فلانی گم شده! کاری نیل دراکمن داره میکنه رو کوجیما 5 سال پیش انجام داده! حالا نمیخوام بگم مثلا شما تو پایگاه اول جاده یک خرابکاری کنی به پایگاه پایین جاده بیسیم میزنند که اماده باشید و احتمال نفوذ مطرحه! و همین سربازها با خصوصیت های متنوع رو میتونستی ببری کمپ خودت و اونجا ازشون استفاده کنی و همین پایگاه ها براساس سبک گیمپلی شما تاکتیک و ادوات جنگی شون رو تغییر میدن و ...
Metal Gear Solid: The first modern video game
کن لوین با داستان هاش به دنیای ویدیو گیم وجاهت بخشید؟ برای مثال با کمی اسپویل در بایوشاک اینفینیت الیزابت تو کل بازی n تا سلاح و مهمات و غیره بهمون کمک میرسونه که ملت رو سلاخی کنیم و بعد اواخر بازی (جای قبرستون) تو یک کات سین که یکی رو میکشیم الیزابت ناراحت میشه که چرا فلانی رو کشتی و تو قاتل هستی و از دستمون فرار میکنه! یکی خارج از ویدیو گیم که بیاد اینو ببینه پوزخند میزنه ولی از اون سمت کوجیما در اوج تلاش سعی کرد در یک سری داستان که 30 سال روایت ش طول کشیده همچین سوتی هایی نده (هرچند تاحدی هست ولی خب وضع فرق میکنه تو یکسری 30 ساله اینقدر تناقض داشته باشه تا کسی که در یک بازی ده ساعته همچین موردی رو به وجود میاره)
سی دی پراجکت شاید بهترین بازی نسل رو از نظر شما ساخته ولی عنوانی که حتی کمبت دیزاینر نداشته (از ابتدا نقدها به کمبت بازی وارد بود ولی خب همین چندی پیش سره سایبرپانک اعتراف کردند که کمبت دیزاینر برای ویچر3 نداشتند!) در حالی که کوجیما در سی سال سابقه کاری ش سعی میکرده همیشه یک گیمپلی مهارت محور (در کنار داستانگویی و پیشرفت های فنی و استفاده از اخرین تکنولوژی ها و ...) ارائه کنه
میازاکی هم به نهایت احترام با اینکه در ده سال اخیر خیلی تاثیر زیادی روی ویدیو گیم داشته و چند بازی با اسم های متفاوت عرضه کرده ولی هسته گیمپلی دیمون سولز بعد از ده سال سلام میرسونه . درحالی که یکی خبر نداشته باشه از لحاظ گیمپلی نمیفهمه MSG3، 4 و V دنباله یک سری هستند! چقدر از لحاظ گیمپلی بین MGS3 و MGSV شباهت میبینی شما؟ (بازم اشاره میکنم + اینکه روی داستان و گرافیک و همه چی هم تمرکز داشتند نه صرفا گیمپلی محور مثل میازاکی)
اینجا هم که بحث تفاوت دو نسخه متوالی مطرح شد جا داره یادی کنم از نیل دراکمن جدا از اینکه دلست 2 چقدر شبیه به دلست یک هست، حتی امد پیسینگ انچارتد4 هم به دلست نزدیک کرد!!
و جدا از تمام افرادی که گفتی و به نظر میکامی از همه نزدیک تر باشه ولی میکامی هم تقریبا دوبار در شرایط مشابه کوجیما قرار گرفت (از یک استدیو/کمپانی بزرگ جدا شدن) ولی هربار ضعیف تر از قبل برگشت و با Evil within که عملا بازسازی RE4 بود قشنگ نشون داد تموم شده هست و الان هم صرفا مدیریت و تهیه کنندگی رو برعهده داره.
با صحبت های بالا نمیخوام این بزرگهای صنعت گیم رو زیرسوال ببرم و نه اتفاقا با بازیهاشون تک تک خاطره دارم و یا منتظر عناوین جدیدشون هستم ولی خب دستاوردهای کوجیما خیلی زیاده، خیلی زیاد از اینکه یک ژانر جدید ساخت و سعی کرد به بازیها مفهوم فرامتنی بده. برای مثال یکی از تاثیرات بزرگ MGS بر روی سری Gears of war هست که جدا از اینکه کلیف بی از همون واژه Gears استفاده کرده، در مفهوم بازی هم بشدت از کوجیما الهام گرفتن و روی قضیه سلاح های کشتار جمعی (hammer of dawn) مانور میدن و که استفاده از این سلاح ها چه طبعاتی داره و ... که باز خوده سری گیرز روی چند صد بازی دیگه تاثیر گذاشته
نقش کوجیما در ویدیو گیم مثل نقش کوبریک در سینما میمونه، کسی که هم روی عموم مخاطب ها تاثیرگذاشته و هم روی خالقین اثار دیگه
پ ن: نقش راک استار واقعا متفاوت هست، ما بحث مون بیشتر سمت فرد بود وگرنه راک استار یک کمپانی چندهزار نفری هست که چندین سال روی ساخت یک بازی وقت میذارن و ... بحث متفاوت خودش رو میطلبه. ولی خب اگر پرداکشن ولیو راک استار رو فاکتور بگیریم، میتونیم به نقش برادران هوزر نگاه کنیم این بنده خداها هم سره RDR2 در لول دیزاین مراحل دچار عقب موندگی شدند و جدایی leslie benzies تاثیرشو گذاشت