آقا من این xbox ام رو که تصویر نداشت و 3 چراغ نداده بود رو تو مشهد دادم واسه تعمیر . وقتی تعمیر شد رفتم پیشش بعد گفت مشکل از کابل AV بوده و شل شده بوده و گفت با روش سشوار از این چیزا درستش کرده . 32 هزار تومن هم گرفت . بعد 2 روز کلا در مجموع باهاش 1 ساعت نمی شه بازی کردم که یهو رنگا به هم ریخت و دوباره که خاموش روشن کردم دیدم دوباره تصویر نداره ! چکار کنم؟؟
مشکل no Audio/Video یا همون عدم وجود صدا و یا تصویر یا هر دو در کنسول X360 عموماً میتونه دو دلیل داشته باشه.
تصویر بالا یک برد کنسول هستش که دو قسمت اون رو علامت زدم.
H)ANA-chip) که در بخش بالایی برد قرار داره معروف به Chip تصویر کنسول هستش
GPU که در بخش میانی برد قرار داره پردازنده گرافیکی کنسول هستش
وقتی H)ANA-chip) که بر اثر گرمای کنسول سطح BGA اون تحلیل بره و اتصالات Ball اون تضعیف بشند مشکلات کنسول کم کم خودش رو نشون میده یا با خطاهایی مثل E74 و یا ندادن تصویر و یا خراب شدن تصویر رو به رو می شوید.
همین داستان هم برای GPU وجود داره که اگر سطح BGA بر اثر گرما تعضیف بشه مشکلات خراب شدن تصویر و در هم شدن رنگها رخ میده و خطاهای گوناگون
نمونه ای از سطح BGA
معمولاً برای رفع مشکلات این دو Chip از روش X-Clamp و Reflow استفاده میکنند.
X-Clamp که برای GPU هستش و Reflow که همون تکنیک سشوار صنعتی هم به حساب میاد، برای GPU و H)ANA-chip) استفاده میشه.
در مورد روش سشوار صنعتی به تجربه و مهارت طرف خیلی بستگی داره که بدونه چطور حرارت رو کنترل کنه و چطوری Reflow رو با سشوار به بهترین شکل انجام بده.
اگر سطح خرابی در BGA بالا باشه و یا طرف مهارت لازم رو نداشته باشه نتیجه همین میشه که بعد از مدتی دوباره مشکلات برمیگردند.
البته Reflow با سشوار صنعتی زیاد هم عمر مفید نداره و Reflow با دستگاه های مخصوص Reball بهتر هستش.
اگر دوست دارید این کنسول رو دوباره تعمیر کنید بهتره ارسال کنید تهران در غیر این صورت یک کنسول نو بخرید بهتر هستش این رو هم ردش کنید.
چون بازم تضمینی برای احیای طولانی مدت کنسول نیست با این روش های ساده.
اگر بحث Reball و Reballing رو بخوایم وسط بکشیم (تعویض سطح BGA ball) کار تخصصی میشه و از عهده ی افراد عادی بر نمیاد.
راهنمایی درباره Reballing BGA
اگر تعمیر کار خوب و حرفه ای در سطح Reball میخواید، بگید تا پیغام خصوصی کنم.
در مورد قیمت اون هم چیزی بین 60 تا 70 تومن هستش
در نهایت تصمیم گیری با خودتون هستش که این رو تعمیر کنید و یا یک کنسول نو بخرید
الان Elite جدید جسپر 355 تا 365 تومن هستش