فروش کیلویی اینترنت ممنوع!
و سر انجام با پیگیری های کاربران سایت های بازی سنتر و پی سی ورلد:
فارس: با بازخوانی مصوبه سال 87 رگولاتوری در سال جاری، از این پس سرویسهای ADSL تنها و تنها باید بر اساس سرعت اتصال خط شناخته شوند و به جز ضریب اشتراک، هیچ مولفه دیگری، معرف سرویس نخواهد بود.
دفتر نظارت بر سرویسهای فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی چندی پیش، تصمیم جدیدی در خصوص نحوه ارائه سرویسهای adsl در کشور اعلام کرد.
به این وسیله رگورلاتوری با اتخاذ این دستورالعمل اعلام کرد که "اپراتورها نباید هیچ گونه محدودیتی در میزان حجم آپلود، دانلود و زمان اتصال در طول دوره ارائه خدمات، ایجاد کنند."
این تصمیم که تفسیر تازهای از یک مصوبه قدیمی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در تاریخ هشتم مهرماه سال 87 است، تغییر جدیدی را برای همیشه در سرویسدهی adsl کشور ایجاد خواهد کرد؛ زیرا به این طریق، دیگر فروش حجمی اینترنت در کشور منسوخ خواهد شد و
دیگر شاهد عباراتی نظیر "اینترنت adsl 128 کیلوبیت، با 3 گیگا بایت ترافیک ماهانه، 13600 تومان، نخواهیم بود".
رگولاتوری این اعلام نظر خود را که
البته هنوز به مرحله ابلاغ به شرکتهای pap نرسیده، در 2 جدول "تعرفه ارائه خدمات adsl " و جدول "ظرفیتها، نرخ اشتراک و میزان دانلود" شرح داده است.
براساس جدول تعرفه ارائه خدمات adsl که بر مبنای ظرفیت یک خط و بر پایه نرخ اشتراک 1 به 10 (استفاده همزمان حداکثر 10 نفر از ظرفیت یک خط)، محاسبه شده، تعرفه سرویس adsl 128 کیلو بیت بر ثانیه، با حداکثر ضریب اشتراک 1 به 10 حدود 9 هزار و 920 تومان است.
همچنین براساس جدول ظرفیتها، نرخ اشتراک و میزان دانلود، در سرویس adsl 128 کیلوبیت بر ثانیه با نرخ اشتراک 1 به 1 حداکثر سرعت دانلود 16 کیلو بایت بر ثانیه مهیا خواهد بود و حداکثر مقدار دانلود در این نرخ اشتراک، در طول یک ماه، 41 گیگا بایت است.
همچنین در نرخ اشتراک 1 به 10 سرویس adsl 128 کیلوبیت بر ثانیه، حداقل سرعت دانلود 1.6 کیلو بایت بر ثانیه مهیا خواهد بود و در این نرخ اشتراک، حداکثر مقدار دانلود در یک ماه 4 گیگا بایت است.
به نظر میرسد منظور رگولاتوری از این اعداد، این است که برای مثال سرعت اتصال 128 کیلوبیت بر ثانیه در نرخ اشتراک 1 به 10، حداقل سرعت دانلود 1.6 کیلو بایت بر ثانیه را برای مشترک مهیا میکند و چنانچه مشترک از ابتدای اشتراک ماهانه تا انتها، به صورت مداوم در حال دریافت اطلاعات باشد، براساس این ظرفیت خط به صورت نظری، بیش از 4 گیگا بایت در ماه امکان دانلود نخواهد داشت.
هم اکنون نیز قیمت سرویس برخی از شرکتهای ارائه دهنده adsl ، در برخی سرعتها، تفاوت چندانی با دستورالعمل رگولاتوری ندارد؛ برای مثال هم اکنون چند شرکت بزرگ pap که در سراسر کشور سرویس ارائه میکنند، سرویس 128 کیلو بیت با ترافیک 3 گیگا بایت در ماه، را به قیمت حدود 13 هزار تومان عرضه میکنند.
همچنین شرکت صاحب نام دیگری، سرویس 128 را با 2 گیگا بایت ترافیک ماهانه حتی، کمتر از تعرفه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به قیمت 8 هزار تومان ارائه میکند.
بنا بر این اگرچه تفاوت ترافیک حجمی شرکتها با حد مورد نظر رگولاتوری، یک یا دو گیگابیت است، اما طبق مصوبه رگولاتوری، از این پس شرکتها باید ترافیک مد نظر در مصوبه را برای مشترکان خود تامین کنند.
به این ترتیب آنچه هم اکنون در بازار سرویسهای adsl کشور جاری است، رقابت بر سر ترافیک حجمی سرویسها است و ارائه کنندگان خدمات اینترنت پرسرعت با تفاوت میزان ترافیک، قیمتهای خود را با سایر رقبا متفاوت میکنند.
اما با بازخوانی جدید مصوبه سال 87 رگولاتوری، دیگر سرویسهای adsl تنها و تنها باید بر اساس سرعت اتصال خط شناخته شوند و از این پس دیگر به جز ضریب اشتراک، هیچ مولفه دیگری، معرف سرویس نخواهد بود.
http://www.asriran.com/fa/news/178368
.......................
خب دوستان بالاخره پیگیری ها نتیجه داد.
یه خسته نباشید به همتون میگم.
یه مقدار توضیح بدم راجبه این خبر:
1.همونطور که گفتم سازمان تنظیم مقررات به بنده گفته بود که به 11 شرکت pap ابلاغ شده مصوبه جدید ولی هم اکنون گفتن که هنوز ابلاغ نکردیم فعلا.
میتونه این تناقض به علت این باشه که شرکت های pap هنوز دارن با رگولاتوری سر این قضیه مقاومت نشون میدن ولی بالاخره چاره ای جز قبول قانون ندارن.
2. الان خیلی هاتون نگران سرعت هستین! میگین من با 12 کیلوبایت سرعت برای سرویس 128 چیکار میتونم بکنم! باید بگم اصلا و به هیچ وجه نگران نباشین. فلسفه وجود 11 شرکت pap و صدها isp در کشور رقابت هست و همونطور که رقابت ایجاب میکنه شاهد افزایش سرعت های اینرتنت نامحدود به زودی خواهیم بود. بهتون قول میدم. فقط کمی صبر!
3. میگید وقتی پهنای باند گران هست چطور شرکت ها سرویس نامحدود با سرعت بالا بدن؟ سوال خوبی هست! همانطور که مردم ایران بی کیفیت ترین و گرانترین اینترنت جهان رو دارند و تحمل میکنن حالا نوبت شرکت ها هست تا فشار رو تحمل کنن و اینبار اونها باید به زیر ساخت فشار بیارن و پهنای باند ارزان تهیه کنن! و بهتر بگم نوبت اونها هست!