مشاوره در امر خرید کارت گرافیک (VGA)

برای کسی با بودجه کم حدود 30 میلیون و اینکه دنبال دسته دوم گرفتن هم نباشه و دنبال کیفیت خوب در 1080 باشه بین دو کارت 4060 و 3060 با در نظر گرفتن گزینه RT کدوم پیشنهاد میدید با توجه به قدرت بیشتر 4060 ولی رم 8 گیگ یا قدرت کمتر 3060 ولی رم 12؟

• Like
Reactions: Thundersky
الان چک کردم اکثرا نوشتن ۳۵۰ w مصرفش هست این کارت.
حالا به نظرتون کارت رو نگه دارم و بعدش پاور بخرم؟ چند روزی زمان میبره و تو این مدت مهلت تستم تموم میشه،

ببر یه جای دیگه تست کن چون به هر حال امکان داره کارت هم مشکل داشته باشه

پاور گرین ۱۲۰۰ بنداز . غمت نباشه دیگه
بذار کامل تست کنه یه وقت واقعا مشکلی نداشته باشه، خیلی مهمه.

من 3080 راگ دسته دو گرفتم خوب بوده تو این دو سال، اما یک 3060 دسته دو دیگه واسه اون یکی سیستم گرفتم به یک هفته نکشید شهید شد :دی با اینکه هم دما هم بقیه چیزاش اوکی بود موقع تست، بعد یک هفته Vram ـش ترکید و به هزینه تعمیرشم نمیرزید و ممکن بود دوباره خراب بشه دادمش رفت.
خلاصه باید خیلی دقت کرد.
الان چک کردم اکثرا نوشتن ۳۵۰ w مصرفش هست این کارت.
حالا به نظرتون کارت رو نگه دارم و بعدش پاور بخرم؟ چند روزی زمان میبره و تو این مدت مهلت تستم تموم میشه،
بنظرم اصلا همچین کاری نکن، اگه واقعا کارت مشکل داشته باشه میمونه رو دستت.
مخصوصا چون 750 وات بنظرم نباید جوری بهش فشار بیاد که بخواد کرش کنه، مگه اینکه پاورت چون قدیمیه مشکل پیدا کرده باشه و نکشه که احتمالش هست.

بهترین کار اینه که یک سیستم پیدا کنی از اطرافیان که پاور همین حدود یا بالاتر داشته باشن تستش کنی چون کارت گرافیک جا زدن که کاری نداره.
راه دیگشم اینه که ببری پیش خودش بگی همونجا واست با چندتا بازی تست کنه روی رزولوشنای 8K و ... که تا ته به GPU فشار بیاد، من موقعی که 3080 ـه رو گرفتم همینکارو کردم.

برای کسی با بودجه کم حدود 30 میلیون و اینکه دنبال دسته دوم گرفتن هم نباشه و دنبال کیفیت خوب در 1080 باشه بین دو کارت 4060 و 3060 با در نظر گرفتن گزینه RT کدوم پیشنهاد میدید با توجه به قدرت بیشتر 4060 ولی رم 8 گیگ یا قدرت کمتر 3060 ولی رم 12؟
4060 قویتره، مصرف برقش کمتره، dlss و .. نسخه جدیدترش تاثیر داره، من خودم چند ماهی با‌۳۰۷۰ که 8 گیگ‌هست کار کردم و خیلی راضی بودم. درسته که vram 8 الان خیلی پایینه، ولی به نظر من قدرت کم ۳۰۶۰ اجازه نمیده اونقدر ها این اضافه رمش به کارتون بیاد.البته این فقط نظر من هست و با توجه به تجربه شخصی گفتم

من 3080 راگ دسته دو گرفتم خوب بوده تو این دو سال، اما یک 3060 دسته دو دیگه واسه اون یکی سیستم گرفتم به یک هفته نکشید شهید شد :دی با اینکه هم دما هم بقیه چیزاش اوکی بود موقع تست، بعد یک هفته Vram ـش ترکید و به هزینه تعمیرشم نمیرزید و ممکن بود دوباره خراب بشه دادمش رفت.
خلاصه باید خیلی دقت کرد.

مخصوصا چون 750 وات بنظرم نباید جوری بهش فشار بیاد که بخواد کرش کنه، مگه اینکه پاورت چون قدیمیه مشکل پیدا کرده باشه و نکشه که احتمالش هست.

بهترین کار اینه که یک سیستم پیدا کنی از اطرافیان که پاور همین حدود یا بالاتر داشته باشن تستش کنی چون کارت گرافیک جا زدن که کاری نداره.
راه دیگشم اینه که ببری پیش خودش بگی همونجا واست با چندتا بازی تست کنه روی رزولوشنای 8K و ... که تا ته به GPU فشار بیاد، من موقعی که 3080 ـه رو گرفتم همینکارو کردم.
ممنون از رهنمایتون، راستش این چند روز تعطیلی تهران نیستم و الان فرصت تست رو سیستم کس دیگه ای رو ندارم، به‌نظر شما اگر یه بازی سبکتر‌ رو نصب کنم یا همونا رو با تنظیم پایینتر بازی کنم و مدت زیادی کرش نکنه( چون وقتی به کارت فشار بیاد برق زیاد هم میخواد دیگه) نمیشه نتیجه گرفت که به احتمال خیلی زیاد مشکل همون پاور هست؟

ممنون از رهنمایتون، راستش این چند روز تعطیلی تهران نیستم و الان فرصت تست رو سیستم کس دیگه ای رو ندارم، به‌نظر شما اگر یه بازی سبکتر‌ رو نصب کنم یا همونا رو با تنظیم پایینتر بازی کنم و مدت زیادی کرش نکنه( چون وقتی به کارت فشار بیاد برق زیاد هم میخواد دیگه) نمیشه نتیجه گرفت که به احتمال خیلی زیاد مشکل همون پاور هست؟
تو قطعات کامپیوتری واقعا نمیشه به این راحتیا نتیجه گرفت تا وقتی رو چند سیستم تست گرفته نشه.

برای مثال همون 3060 که بالا گفتم جوری نبود که یهو بسوزه و کلا تصویر نده، کاملا نرمال میومد بالا و میشد با سیستم راحت کار کرد اما هنوز کمی کار گرافیکی سنگین باهاش انجام میدادی بعد چند دقیقه فریز میکرد.
منم اولین برداشتم این بود که پاور مشکل پیدا کرده شاید که رو چند سیستم دیگه تست کردم دیگه نه، انگار مشکل جای دیگس.

خلاصه بازم خودت میدونی اما من اگه جای شما بودم هرجور شده برمیگشتم شهر و یه جا تست میگرفتم چون بالاخره بحث 30-40 میلیون پوله و ریسکه.

آخرین ویرایش:
تو قطعات کامپیوتری واقعا نمیشه به این راحتیا نتیجه گرفت تا وقتی رو چند سیستم تست گرفته نشه.

برای مثال همون 3060 که بالا گفتم جوری نبود که یهو بسوزه و کلا تصویر نده، کاملا نرمال میومد بالا و میشد با سیستم راحت کار کرد اما هنوز کمی کار گرافیکی سنگین باهاش انجام میدادی بعد چند دقیقه فریز میکرد.
منم اولین برداشتم این بود که پاور مشکل پیدا کرده شاید که رو چند سیستم دیگه تست کردم دیگه نه، انگار مشکل جای دیگس.

خلاصه بازم خودت میدونی اما من اگه جای شما بودم هرجور شده برمیگشتم شهر و یه جا تست میگرفتم چون بالاخره بحث 30-40 میلیون پوله و ریسکه.
حق‌با شماست ، الان شرایط من هم شبیه به همون ۳۰۶۰ هست، گرافیک از یه‌حدی بالاتر میره کرش میکنه از بازی خارج میشه، ولی با گرافیک سبکتر مشکلی نداره اصلا. یعنی همون بازی ها رو چند تا آپشن‌رو‌کم‌کنی کرش نمیکنه.
ممنون‌ از کمکتون، شاید فردا ببرمش یه بلایی سرش بیارم.

حق‌با شماست ، الان شرایط من هم شبیه به همون ۳۰۶۰ هست، گرافیک از یه‌حدی بالاتر میره کرش میکنه از بازی خارج میشه، ولی با گرافیک سبکتر مشکلی نداره اصلا. یعنی همون بازی ها رو چند تا آپشن‌رو‌کم‌کنی کرش نمیکنه.
ممنون‌ از کمکتون، شاید فردا ببرمش یه بلایی سرش بیارم.
شما احتمال داره از vram باشه
چون هر چقدر تنظیمات می بری بالاتر vram بیشتری نیاز داره
کارت‌هایی دیدم که 8 گیگابایت بودن و تا ۳ گیگابایت usage موردی نداشت ولی به محض اینکه از ۳ گیگابایت usage بالاتر می رفت کلا فریز می کرد یا درایور کرش می کرد
دمای vram هم حتما چک کن موقع بازی تا چند می ره بالا
بهترین کار تست روی یه سیستم دیگه با پاور بالاتر هست
یه بازی که vram بالا مصرف میکنه امتحان کن مثل لست یا بازی با گرافیک بالا
تنظیمات رو بزار رو حد آخر
دمای vram هم تحت مانیتور داشته باش
می تونی از gpuz استفاده کنی
Gpuz رو ران کن و بعد برو تو بازی
موقعی که کارت تمام شد و از بازی خارج شدی ترند دمای vram رو چک کن ببین تا چند رفته بالا
یا میتونی تو حالت بدون فول اسکرین بازی کنی و هم زمان دما رو هم مانیتور کنی روی gpuz

سلام،
یه کارت دست دوم ۳۰۸۰ ti گرفتم، asus tuf. چند روز مهلت تست گرفتم، چند دقیقه ای توی furmark بود دما زیر ۷۰ بود و مشکلی پیش نیومد. اما الان که دارم توی بازی تست میکنم، یهو کرش میکنه و از بازی میاد بیرون- توی last و forza. ولی تنظیمات یکم کم باشه و دما زیر ۶۵ باشه این اتفاق نمی افته. الان کارت صد در صد مشکل داره؟ برای last ارور داد و‌نوشت احتمالا تنظیمات گرافیک‌بالاتر از توان گرافیک شما بوده و ...
ممکنه بخاطر پاور باشه؟ وقتی تنظیمات زیاد باشه پاورکم‌بیاره؟
پاور 750 gx2 کولر مستر.
cpu هم i5 13400
ممنون میشم راهنمایی کنید که اگر کارت مشکل داره سریعتر مرجوعش کنم
پاور نباید کم بیاره مگه cpu رده بالا پر مصرف اینتل داشته باشید
سعی کنید وات پردازنده کمش کنید مجدد تست کنید
ضمنا دمای هات اسپات با مموری توی رز 4k با ری تریسینگ سنگین مهم تره تست کنید بالای 100 نباید بره
مورد اخر ممکنه بخشی از مموری کارت در اثر ماین غیر اصولی اسیب دیده باشه که تقریبا تمام 3090 شاملش می شن اما برای 3080 تی ای امارش خیلی کمتره

خلاصه باید خیلی دقت کرد.

دیگه گرافیک دست دو ، ته ریسک هست . قدیم رمز ارز و ماینر نبود ، ریسکی هم نبود

الان دیگه شانس دخیله فقط

از قدیم گفتند که خرید جنس دست دو خوب نیست ، مخصوصا جنس الکترونیکی

کلا گرافیک که وی رم زیر ۱۰ گیگ داشته باشه خریدش توجیه نداره برای گیم زدن

من می خواستم ۳۰۷۰ بخرم ولی دیدم ارزش نداره . ۱۰ ۱۵ میلیون بیشتر جور کردم ۳۰۸۰ راگ ایسوس گرفتم

پاور نباید کم بیاره مگه cpu رده بالا پر مصرف اینتل داشته باشید
سعی کنید وات پردازنده کمش کنید مجدد تست کنید
ضمنا دمای هات اسپات با مموری توی رز 4k با ری تریسینگ سنگین مهم تره تست کنید بالای 100 نباید بره
مورد اخر ممکنه بخشی از مموری کارت در اثر ماین غیر اصولی اسیب دیده باشه که تقریبا تمام 3090 شاملش می شن اما برای 3080 تی ای امارش خیلی کمتره
چطور میشه متوجه مشکل مموری شد؟ تو چه تستی خودشو نشون میده؟ من الان برم پیش یه فروشنده قطعات کار کرده و بگم میخوام این کارت رو بفروشم، اون با تست هایی که قبل خرید انجام میده،مثل 3d mark و furmark متوجه میشه؟ یعنی اونجا ok باشه یعنی سالمه؟

یه نکته دیگه، حداقل پاوری که میتونم بخرم 850 هست دیگه؟ چون‌cpu هم‌مصرف پایینه.
پاور کارکرده به هیچ عنوان نباید بخرم؟ اگر میتونم بخرم چند تا مدل لطف کنید بهم معرفی کنید، امروز تهیه کنم .

دیگه گرافیک دست دو ، ته ریسک هست . قدیم رمز ارز و ماینر نبود ، ریسکی هم نبود

الان دیگه شانس دخیله فقط

از قدیم گفتند که خرید جنس دست دو خوب نیست ، مخصوصا جنس الکترونیکی

کلا گرافیک که وی رم زیر ۱۰ گیگ داشته باشه خریدش توجیه نداره برای گیم زدن

من می خواستم ۳۰۷۰ بخرم ولی دیدم ارزش نداره . ۱۰ ۱۵ میلیون بیشتر جور کردم ۳۰۸۰ راگ ایسوس گرفتم
گرافیک دست دو ماینی واقعا ریسک هست، حق دارین، ولی وقتی با پولش میتونی 4060 ti بخری و .. و وقتی بخوای یه کارت نو در حد 3080ti قوی بخری باید حدود 70-80 تومن پول بدی، وسوسه‌میشی‌دیگه، چون نه پول کارت رده بالا داری، نه میتونه از گزینه های high , very high تو بازی ها دل بکنی.

آخرین ویرایش:
چطور میشه متوجه مشکل مموری شد؟ تو چه تستی خودشو نشون میده؟ من الان برم پیش یه فروشنده قطعات کار کرده و بگم میخوام این کارت رو بفروشم، اون با تست هایی که قبل خرید انجام میده،مثل 3d mark و furmark متوجه میشه؟ یعنی اونجا ok باشه یعنی سالمه؟

یه نکته دیگه، حداقل پاوری که میتونم بخرم 850 هست دیگه؟ چون‌cpu هم‌مصرف پایینه.
پاور کارکرده به هیچ عنوان نباید بخرم؟ اگر میتونم بخرم چند تا مدل لطف کنید بهم معرفی کنید، امروز تهیه کنم .
یه سری برنامه هست اما تعمیرکار یوتیوب یکیشون می گفت بعضی کارت ها بعد از 40 ساعت تست ارور می دن و برای همین می گفت خیلی مراقب نسل 3000 باشید مخصوصا 3090

با احترام به همه برندها، من پاور غیر از این 4 برند نمیخرم.

EVGA
Corsair
Cooler Master
Thermaltake

برای مطلع شدن از پاور مناسب گرافیک هم به نظرم Suggested Power Supply زیر صفحه هر گرافیک تو سایت Techpowerup خیلی کمک میکنه.
seasonic هم نمیخرید؟

seasonic هم خوبه
سیلوراستون هم خوبه Antec هم خوبه. ولی اولویت من اون 4 برند هست.
البته seasonic فکر نکنم تو ایران زیاد بیارن.
محدود توان بالا آورده بودن

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or