مشاوره در امر خرید کارت گرافیک (VGA)

این cpu ش 14700k هست با کولینگ deepcool lt720 وقتی بازی هلبلید 1 رو باز کرد یه لحظه ماکسیموم temp cpu تا 99 درجه رفته ولی اکثرا رو همون 60 به پایینه، مشکلی داره ؟
برای مادربردش که سری z و برق و توان بیشتری میکشه میتونه باشه یا خمیر سیلیکون بد زده باشند ؟
رپتور لیک کلا داغ هست
بنده 13700k دارم با مین برد asus rog z690 ولی ماکسیموم دما تو بنچمارک رسید به ۸۰ و داخل گیم هم ۶۰ الی ۶۵(سایبرپانک حداکثر تنظیمات)و داخل گیم های نسل قبل رنج دما ۵۰ الی ۵۵ هست،داخل بازیای xbox 360 که xenia استفاده میکنم دما ۴۷~۴۸ هست
کارایی که انجام دادم:
از خمیر ناکتوا nt-h2 استفاده کردم
از داخل بایوس ولتاژ رو لیمیت کردم به 1.4 و pl1 و pl2 رو گذاشتم رو 253,از پروفایل خود asus استفاده کردم به جای اینتل و همچنین از میکروکد 0x129 استفاده میکنم
برای پردازنده anti bending ترمال‌رایت گرفتم تا سطح کاملا صاف بشه تقریبا برای من ۷ درجه دما رو کاهش داد

آقا گرافیک های انویدیا تا چه حرارتی اوکیه کار کنه
مگه نباید زیر 74 باشه ؟
بستگی به مدلش داره بعضیاش تا ۱۰۵ ددجه بالا میره بعضیاش نهایت ۷۵ تو اینترنت مدلش رو بزنین پیدا میشه

این دما تو گیم چطوره؟
این چه مدل کارت گرافیکیه رمش ۸ مموری کلاک ۹۰۰

این دما تو گیم چطوره؟
اگه میتونی خودت فن اضافه کن کاستومایزش کن من خودم فن کارت کوچیک بود فن بزرگتر پیچ کردم روش دماش از ۵۵ بالا نمیره در حالیکه با فن کوچیکه ۱۰۵ میرفت خاموش میشد

• Like
Reactions: VICE
این دما تو گیم چطوره؟
شرمنده دیر دیدم اینو، مشکل دما داره کارتت. این نمونه ی بارز thermal throttle عه که من همیشه ازش صحبت میکنم؛ دما رسیده به 105c و هم مموری کلاک هم gpu clock تا جایی که تونسته اومده پایین که بدتر از این نشه
کلا سقف دمای کارت گرافیک همین 105c هات اسپاته و بیشتر از این نمیشه هیچوقت، چون به محض رسیدن به اون دما پله پله خود کارت گرافیک سرعتشو میاره پایین که آسیب نبینه و در نهایت به یه فرکانسی میرسه که بتونه تو همون دما نگهش داره
اگه ساید پنل های کیس ات بسته اس باز کن ببین دمای هات اسپات پایین میاد یا نه، اگه نیومد احتمالا باید باز کنی خمیر عوض کنی و اگه بازم پایین نیومد باید پد هم عوض کنی

دمای مموری کارت گرافیک بالاست
دمای مموری رو نشون نداده که :D
این چه مدل کارت گرافیکیه رمش ۸ مموری کلاک ۹۰۰
به خاطر همین thermal throttle عه قضیه 900mhz
اون مقدار 8 گیگ مموری هم مقدار استفاده شده اس، ماکسیمومشو نشون نمیده تو این تب
رپتور لیک کلا داغ هست
بنده 13700k دارم با مین برد asus rog z690 ولی ماکسیموم دما تو بنچمارک رسید به ۸۰ و داخل گیم هم ۶۰ الی ۶۵(سایبرپانک حداکثر تنظیمات)و داخل گیم های نسل قبل رنج دما ۵۰ الی ۵۵ هست،داخل بازیای xbox 360 که xenia استفاده میکنم دما ۴۷~۴۸ هست
کارایی که انجام دادم:
از خمیر ناکتوا nt-h2 استفاده کردم
از داخل بایوس ولتاژ رو لیمیت کردم به 1.4 و pl1 و pl2 رو گذاشتم رو 253,از پروفایل خود asus استفاده کردم به جای اینتل و همچنین از میکروکد 0x129 استفاده میکنم
برای پردازنده anti bending ترمال‌رایت گرفتم تا سطح کاملا صاف بشه تقریبا برای من ۷ درجه دما رو کاهش داد
چگونه 13700k خود را به 12700k تبدیل کنیم :D

شرمنده دیر دیدم اینو، مشکل دما داره کارتت. این نمونه ی بارز thermal throttle عه که من همیشه ازش صحبت میکنم؛ دما رسیده به 105c و هم مموری کلاک هم gpu clock تا جایی که تونسته اومده پایین که بدتر از این نشه
کلا سقف دمای کارت گرافیک همین 105c هات اسپاته و بیشتر از این نمیشه هیچوقت، چون به محض رسیدن به اون دما پله پله خود کارت گرافیک سرعتشو میاره پایین که آسیب نبینه و در نهایت به یه فرکانسی میرسه که بتونه تو همون دما نگهش داره
اگه ساید پنل های کیس ات بسته اس باز کن ببین دمای هات اسپات پایین میاد یا نه، اگه نیومد احتمالا باید باز کنی خمیر عوض کنی و اگه بازم پایین نیومد باید پد هم عوض کنی

دمای مموری رو نشون نداده که :D

به خاطر همین thermal throttle عه قضیه 900mhz
اون مقدار 8 گیگ مموری هم مقدار استفاده شده اس، ماکسیمومشو نشون نمیده تو این تب

چگونه 13700k خود را به 12700k تبدیل کنیم :D
در کیس رو باز کردم دیگه بالای 95 96 نمیره
حالا اگه نیازه بفرستم خمیر و پد عوض بشه
اول خواستم تست کنم ببینم با اضافه کردن 4تا فن به کیس تهویه کیس بهتر میشه یا نه

• Like
Reactions: drak
در کیس رو باز کردم دیگه بالای 95 96 نمیره
حالا اگه نیازه بفرستم خمیر و پد عوض بشه
اول خواستم تست کنم ببینم با اضافه کردن 4تا فن به کیس تهویه کیس بهتر میشه یا نه
نه اگه میره 95 با در کیس باز مشکل از کارت گرافیک نیست اصلا، تهویه ی کیسته، چیه کیس ات مدلش؟ اگه تونستی چندتا عکس بگیر از اوضاع فن های کیس ات ببینم چطوره ترکیبش
تو بهترین حالت ممکن 3 تا فن رو به صورت intake میزارن کف کیس ( هوا رو بکشه داخل) 3 تا هم روی سقف به صورت exhaust (هوا رو بده بیرون) یه دونه هم پشت کیس که هوا رو بازم بده بیرون، اگه AIO هم داری روی CPU رادیاتورشو بزاری جلوی کیس اگه mesh باشه ( اگه هم mesh نبود جای 3 تای سقف بزاری)

حداقل تو ساده ترین حالت ممکن یه همچین وضعتی باید بشه:
Screenshot_6.png

@drak کارت منم ببین :D
4.jpg
عجیب نیست تو این دما فن اسپید رو 47% باشه؟ کلا تا هات اسپات به 100 نرسه سرعت فن بالا 50 نمیره !

مدل کارتم 6900xt xfx merc ؛ آندرولت یا فن کرو هم انجام ندادم.

@drak کارت منم ببین :D
View attachment 349964
عجیب نیست تو این دما فن اسپید رو 47% باشه؟ کلا تا هات اسپات به 100 نرسه سرعت فن بالا 50 نمیره !

مدل کارتم 6900xt xfx merc ؛ هیچ آندرولت یا فن کرو هم انجام ندادم.
نرماله دمای کارت گرافیکت ولی فک کنم روی حالت silent مود گذاشتی یه ذره دمای GPU Temp رو بالاتر برده اندازه 4-5 درجه ، بزاری روی performance mode اوکی میشه
یه نگاه کن ببین احیانا روی کارتت یه دکمه کوچیک این شکلی میبینی؟
biosswitch.jpg
اگه دیدی به هر سمتی بود بزنش اون یکی سمت دوباره تست کن احتمالا دما بهتر بشه خیلی
عجیب نیست تو این دما فن اسپید رو 47% باشه؟ کلا تا هات اسپات به 100 نرسه سرعت فن بالا 50 نمیره
این به خاطر همون silent mode عه

وات؟:دی
با اون کانفیگی که گفتی مجموعا رو هم دیگه خیلی میریزه از پرفورمنسش :دی همون آندرولت یا لیمیت Vcore کافیه به نظرم
برا 13900K من خیلی آشغال بود پرفورمنس با 0x129 برگشتم 0x125 و اینتل پروفایلو گذاشتم رو Extreme تازه اوکی شد اونطوری خودش لیمیت کرد ولتاژو:D

• Like
Reactions: Arash-S212 and GPSY
با اون کانفیگی که گفتی مجموعا رو هم دیگه خیلی میریزه از پرفورمنسش :دی همون آندرولت یا لیمیت Vcore کافیه به نظرم
برا 13900K من خیلی آشغال بود پرفورمنس با 0x129 برگشتم 0x125 و اینتل پروفایلو گذاشتم رو Extreme تازه اوکی شد اونطوری خودش لیمیت کرد ولتاژو:D
اون اکستریم برای از ما بهترونه آخه:دی
فقط روی i9 13900k/14900k همچین پروفایلی رو داد وگرنه i7 این چیزا رو نداره خودت باید دستی بزنی:دی
رو پروفایل اینتل دمای من رو بنچمارک تا ۸۹ هم میرفت گذاشتم رو asus اوکی شد
حالا صبر کنیم ببینیم میکروکد سپتامبر چه تغییراتی میکنه هر چند دیگه مهم نیست همین تنظیمات دستی اوکیه:دی
وقتی 0x129 اومد همون اول شهر سخت‌افزار گفت این میکروکد کامل نیست هنوز نمیتونه ولتاژ رو به درستی کنترل کنه و از کاربرا خواست تنظیمات دستی وارد کنن بهتره

اینو جناب ابیشی عزیز نوشتن یه نگاهی بهش بنداز

بررسی میکروکد 129 اینتل و راهکار نهایی برای تمام پردازنده‌های نسل 13 و 14

• Like
Reactions: Arash-S212 and drak
اون اکستریم برای از ما بهترونه آخه:دی
فقط روی i9 13900k/14900k همچین پروفایلی رو داد وگرنه i7 این چیزا رو نداره خودت باید دستی بزنی:دی
آره فقط برای i9عه اون، کلا گفتم که اوضاع خوبی نداشت پرفورمنسش تا قبل این حرکتی که زدم :D بنچمارک چی استفاده کردی؟
این به خاطر ناپایداری رو ولتاژ پایین تر بود که تا قبل آپدیت به خاطر degradation یا حالا هر چی به تارگت فرکانسشون نمیرسیدن بعضیا، مثلا یارو بدون دستکاری 4.9GHz میگرفت روی بوست، بعد آپدیت ولتاژ بیشتر تزریق میشه که بتونه مثلا 5.3GHz رو حفظ کنه راحت :D رسما گاو بازیه
یه نگاه همینطوری کردم بش خوبه اطلاعاتش ولی هدف اصلیش همون سلامت طولانی مدته بیشتر که من زیاد موافق نیستم باش :دی کلا نصف بحث باید روی این باشه که عملکرد تا جایی که ممکنه پایین نیاد و کنارش خرابم نشه، نه اینکه یه طوری تو سرش بزنیم که پردازنده ای که رو کاستوم لوپ و لیکویید متال 95/100c تکون نمیخورد با r23 الان 70/80c باشه میانگین دماش... آدم میفروشه میره یه چی دیگه میخره دیگه چه کاریه :D

• Like
Reactions: GPSY
آره فقط برای i9عه اون، کلا گفتم که اوضاع خوبی نداشت پرفورمنسش تا قبل این حرکتی که زدم :D بنچمارک چی استفاده کردی؟

این به خاطر ناپایداری رو ولتاژ پایین تر بود که تا قبل آپدیت به خاطر degradation یا حالا هر چی به تارگت فرکانسشون نمیرسیدن بعضیا، مثلا یارو بدون دستکاری 4.9GHz میگرفت روی بوست، بعد آپدیت ولتاژ بیشتر تزریق میشه که بتونه مثلا 5.3GHz رو حفظ کنه راحت :D رسما گاو بازیه

یه نگاه همینطوری کردم بش خوبه اطلاعاتش ولی هدف اصلیش همون سلامت طولانی مدته بیشتر که من زیاد موافق نیستم باش :دی کلا نصف بحث باید روی این باشه که عملکرد تا جایی که ممکنه پایین نیاد و کنارش خرابم نشه، نه اینکه یه طوری تو سرش بزنیم که پردازنده ای که رو کاستوم لوپ و لیکویید متال 95/100c تکون نمیخورد با r23 الان 70/80c باشه میانگین دماش... آدم میفروشه میره یه چی دیگه میخره دیگه چه کاریه :D
والا از cinebench r24 استفاده کردم
نه مال من اوکیه بوستش تا 5.4 میره
حالا ما هم که کار رندر و اینا نمیکنیم تهش یه بازیه:دی
قبلا ۱۲۴۰۰ داشتم تو بازیایی مث سایبرپانک خیلی تو دیوار بود ولی این یکی راضیم کرده:دی

• Like
Reactions: drak
والا از cinebench r24 استفاده کردم
نه مال من اوکیه بوستش تا 5.4 میره
حالا ما هم که کار رندر و اینا نمیکنیم تهش یه بازیه:دی
قبلا ۱۲۴۰۰ داشتم تو بازیایی مث سایبرپانک خیلی تو دیوار بود ولی این یکی راضیم کرده:دی
آره رو رندر خیلی بد بود اوضاع بعد از 0x129 نمیدونم چه مرگشونه :D قشنگ یه دو تا سطح پایین تر
تو گیم هنوز امتحان نکردم ولی...هنوز تو شرکته این 13900kعه؛ خونه همچنان 12900KSعه.کارت گرافیک جدید گرفتم اون 3090 گیم راکو دادم همسر گرامی :دی هیچی ندارم خرج کنم برا cpu

• Like
Reactions: Arash-S212 and GPSY
نه اگه میره 95 با در کیس باز مشکل از کارت گرافیک نیست اصلا، تهویه ی کیسته، چیه کیس ات مدلش؟ اگه تونستی چندتا عکس بگیر از اوضاع فن های کیس ات ببینم چطوره ترکیبش
تو بهترین حالت ممکن 3 تا فن رو به صورت intake میزارن کف کیس ( هوا رو بکشه داخل) 3 تا هم روی سقف به صورت exhaust (هوا رو بده بیرون) یه دونه هم پشت کیس که هوا رو بازم بده بیرون، اگه AIO هم داری روی CPU رادیاتورشو بزاری جلوی کیس اگه mesh باشه ( اگه هم mesh نبود جای 3 تای سقف بزاری)

حداقل تو ساده ترین حالت ممکن یه همچین وضعتی باید بشه:
View attachment 349963
مدل کیسم green z5 هست با فن های دیفالت 3تا جلو یکی عقب
حالا میخوام چارتا فن بگیرم دوتا پایین دوتا بالا
نویز 40db برا فن زیاد اذیت میکنه ؟

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or