مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

چند وقت لپ تاپ رو خریدی؟ لیکوئید متال نباید حتی تا 4 سال یا بیشتر مشکلی براش پیش بیاد !
من دو سال خمیر سیلکون عوض نکردم دما لپ تاپ توی بازیم همیشه پایینِ ، در آینده هم عوض نخواهم کرد
بیش از 3 ساله. والا چندوقت پیش تو گیرز 5 بودم که یهو لپتاپ خاموش شد. برای همین تصمیم گرفتم عوضش کنم. جالب اینجاست که برخلاف اطلاعات تو نت، لپتاپ من روی gpu هم لیکویید متال داشت.
بازش کردم لیکویید روی gpu کاملن پخش شده بود روی چسب دورش هم رفته بود. روی cpu وضعیت بهتری داشت.
با الکل 96 درصد پاکش کردم و همون خمیری که بچه ها پیشنهاد دادن ( گریزلی اکستریم ) رو زدم.
نکته ای داره اینجاست که لیکوییدمتال اون فلز روی cpu و gpu رو خرده بود. حتی خود هیت سینک رو. قاعدتن باید وقتی از لیکیویید استفاده میکنن، از آلیاژی استفاده کنن که واکنش نشون نده ولی خب وضعیت این بود دیگه.
پاک کردن لیکویید هم حدودن یه یک ساعتی طول کشید.

سلام بی‌زحمت این لیست رو ببینین مشکل اگه داره بگین چی رو عوض کنم ممنون میشم
البته قبلاً پاور و کولر سی پی یو رو خریده بودم

https://fr.pcpartpicker.com/list/VKZHC8
AMD Ryzen 5 9600X 3.9 GHz 6-Core Processor

Thermalright Peerless Assassin 120 SE 66.17 CFM CPU Cooler

MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI ATX AM5 Motherboard

G.Skill Flare X5 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6000 CL36 Memory

Asus TUF GAMING OC GeForce RTX 5070 Ti 16 GB Video Card

Phanteks XT PRO ATX Mid Tower Case

MSI MAG A850GL PCIE5 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
سلام رمتو عوض کن و بجاش رم های با زمان تاخیر cl30 یا 28 بگیر باقی خوبه

• Like
Reactions: amir4829
نظرت در مورد cpu های سری HX چیه ؟ فکر میکنی سری H بهتره یا HX
HX سرعت کلاک بیشتر داره ، توان مصرفی کارت گرافیکش 115 وات
مدل ایسوس 140 وات مصرف برقش ، در کل گیگابایت بازم لپ تاپ خوبیه نسبت به قیمتش
بیش از 3 ساله. والا چندوقت پیش تو گیرز 5 بودم که یهو لپتاپ خاموش شد. برای همین تصمیم گرفتم عوضش کنم. جالب اینجاست که برخلاف اطلاعات تو نت، لپتاپ من روی gpu هم لیکویید متال داشت.
بازش کردم لیکویید روی gpu کاملن پخش شده بود روی چسب دورش هم رفته بود. روی cpu وضعیت بهتری داشت.
با الکل 96 درصد پاکش کردم و همون خمیری که بچه ها پیشنهاد دادن ( گریزلی اکستریم ) رو زدم.
نکته ای داره اینجاست که لیکوییدمتال اون فلز روی cpu و gpu رو خرده بود. حتی خود هیت سینک رو. قاعدتن باید وقتی از لیکیویید استفاده میکنن، از آلیاژی استفاده کنن که واکنش نشون نده ولی خب وضعیت این بود دیگه.
پاک کردن لیکویید هم حدودن یه یک ساعتی طول کشید.
من یه لپ تاپ استوک داشتم همین مشکلو داشت حتی عکس لیکوئید متالشم دارم ریخته بود بیرون ، Zephyrus M15 ، لپ تاپ با یه تکون صفحش خاموش میشد ، وسط بازی طی 5 دقیقه دچار CPU throtlling میشد پد های حرارتیشم نابود شده بود ، بجاش خمیر مستر ژل وات زدم یه مدت بعد دیگه روشن نمیشد هر جا هم فرستادیم واسه تعمیر تست از تهران و شیراز بگیر درست نشد
کلا لپ تاپ استوک نخرید ریســک

آخرین ویرایش:
من xmp رم رو از بایوس فعال میکنم ویندوز بوت نمیشه، حدس خودم اینه فرکانس بالاتری از رم رو xmp فعال میکنه و واسه همین نمیذاره بوت شه. کسی این مشکل رو داشته؟ حوصله ندارم واقعا با بایوس خیلی ور برم و هی فرکانس کم و زیاد کنم واسه همین کلا آفش کردم
مدل رم: PATRIOT Viper Venom RGB 32GB 2x16GB 7400MHz CL36 DDR5
ولی توی تسک منیجر 4000 رو نشون میده
Screenshot 2025-10-09 111255.png
مدل مادربرد هم ASUS Prime Z790-P

من xmp رم رو از بایوس فعال میکنم ویندوز بوت نمیشه، حدس خودم اینه فرکانس بالاتری از رم رو xmp فعال میکنه و واسه همین نمیذاره بوت شه. کسی این مشکل رو داشته؟ حوصله ندارم واقعا با بایوس خیلی ور برم و هی فرکانس کم و زیاد کنم واسه همین کلا آفش کردم
View attachment 395721
بردت تا 7200 کار میکنه فرکانس رمت 7400 معمولا برای همچین بردی مثلا رم با فراکانس 6800 پیشنهاد میدن ، کی گفته با نهایت سرعت فرکانس بصورت پایدار عمل میکنه ؟ :D
همین مسئله در مورد RAM وجود داره فرکانس تبلیغاتی شرکت میگه 7500 آیا واقعا تا 7500 میره و استیبل میمونه ؟
رم مناسب بردت فرکانس6800 هست

همونطور که پست بالا دوستمون گفتن شما خرید اشتباهی انجام دادی.
فرکانس 7400 توی بهترین پردازنده های نسل 13 و 14 هم براحتی پایدار نیست و برای بهترین پایداری 7000 مگاهرتز یا پایینتر توصیه میشه. حتی اگر خود سازنده مادربرد و مدل مذکور مدعی ساپورت اون فرکانس باشن دلیل نمیشه که حتما پردازنده شما قادر به کار در اون فرکانس باشه.
راحتترین کار اینه که XMP رو فعال کنی، ولی قبل از ذخیره تنظیمات بایوس فرکانس رو 7000 یا 6800 مگاهرتز بزاری که پایدار بشه.

شما چه مدلی و در چه محدوده قیمتی میتونی پیشنهاد بدی ؟

به نظر من چون بودجه کمی داری سمت ایسوس نرو. لپتاپی که کارشناس آقا فرشید بهت پیشنهاد داد الان توی ایمالز و ترب کمتر از 113 میلیون نیست و دیگه 104 تومن نیست و نرخ نوسازی تصویرش 144 هرتز است و 165 هرتز که ایشون گفتن نیست.
سعی کن گرافیک لپتاپ حداقل 4060 باشه. برای نمونه این لپتاپ لنوو با توجه به پردازنده قوی 20 هسته ای 14700hx و گرافیک 4060 و مانیتور IPS 144Hz گزینه خوبیه.

View attachment 395721
اگه میتونی کلا رم رو عوض کن.
یه زیر7000 از برند دیگه مثلا کورسیر بگیر.
منم همین مشکل رو با رم پاترویتddr5 و مادربرد ایسوس داشتم. رفتم سایت ایسوس دیدم کلا رم پاترویت رو برا مادربرم تست نکرده بودن که ببینم سازگاره یانه، من چون حوصله دردسر نداشتم و حضوری خریده بودم رفتم با یه 6000 کوریسر عوض کردم و تاحالا هیچ مشکلی نداشته

درود اقا فرشید سپاس بابت راهنمایی شما و دوستان در تهیه سیستم
فقط جسارتا دو تا سوال داشتم خدمتتون
یکی اینکه پردازنده ۹۹۰۰x دارم دمای ایدل و لود بالاس مجبور شدم اندرولت کنم تا ۱.۱ تا دمای ایدل دور ۵۰ و لود دور ۷۲ باشه
کولر tt th360ultra v2
اگه اندرولت نکنم دمای ایدل ۵۸ و تو لود تا ۹۸ اینا میره پمپ اوکی هست فن ها هم ۶ تا روشه اوکیه خود پمپ هم کار میکنه و تو برنامه گذاشتم حداکثر
در مورد این میشه راهنمایی کنید. و خمیر خوب هم معرفی کنید

و دومی اینکه کارت ۵۰۸۰ گرفتم برای خم نشدن کابل برق چنین قطعه ای پیشنهاد میفرمایید؟ یا راهکاری برای اینکه مشکل سوختن سوکت نباشه کارت هم عمودی نصبه

ممنونم و ببخشید اگه جای سوال اینجا نیست

Attachments

• a888f1466ac2492cbe6680ca60bf4788(1).jpg
    a888f1466ac2492cbe6680ca60bf4788(1).jpg
    57.1 KB · مشاهده: 9
  • Like
Reactions: Pzt_Kami
یکی اینکه پردازنده ۹۹۰۰x دارم دمای ایدل و لود بالاس مجبور شدم اندرولت کنم تا ۱.۱ تا دمای ایدل دور ۵۰ و لود دور ۷۲ باشه
کولر tt th360ultra v2
اگه اندرولت نکنم دمای ایدل ۵۸ و تو لود تا ۹۸ اینا میره پمپ اوکی هست فن ها هم ۶ تا روشه اوکیه خود پمپ هم کار میکنه و تو برنامه گذاشتم حداکثر
در مورد این میشه راهنمایی کنید. و خمیر خوب هم معرفی کنید

و دومی اینکه کارت ۵۰۸۰ گرفتم برای خم نشدن کابل برق چنین قطعه ای پیشنهاد میفرمایید؟ یا راهکاری برای اینکه مشکل سوختن سوکت نباشه کارت هم عمودی نصبه

ممنونم و ببخشید اگه جای سوال اینجا نیست

اگر سوال اولتون در مورد بهینه کردن دمای CPU هست خب یه سری کارها رو به شکل آزمایشی میشه انجام داد.
اولین این که مطمئن بشید مادربردتون پردازنده رو اورکلاک نکرده و PBO فعال نیست. بسته به مدل مادربرد گزینه های مربوطه رو پیدا و بررسی کنید.

دوم هم این که مطمئن بشید واتربلاک درست و مناسب روی سوکت نصب شده باشه. خمیر حرارتی خوب هم خواستید عوض کنید از ترمال گریزلی اکستریم استفاده کنید.
این که فقط تعداد فن ها رو عنوان کردید دلیل نمیشه گردش هواشون بهینه باشه، بلکه چیدمان و جهت فن های واتر هم مهمه. بهترین راندمان همون ترکیب پیشنهادی سه فن واترکولر هست، فن های اضافی رو در مسیر جریان فن‌های اصلی نصب نکنید.

در مورد سوال دوم هم بستگی داره قطعه کیفیت ساخت داشته باشه یا نه، اما برای کارت 5080 با مصرفی که داره جای نگرانی نیست و نیازی به تبدیل سوکت 12 ولت نداره.

کولر tt th360ultra v2
من چون همین مدل پردازنده رو دارم چندتا نکته بهت بگم
چطوری آندرولت کردی دقیقا؟ چون معمولا داخل Curve Optimizer یک عدد منفی ست میکنن و به خود ولتاژ دست نمیزنن، اگه خود ولتاژ هسته رو آورده باشی پایین احتمالا بوست پردازنده و اینام بهم خورده باشه و کارایی پردازنده مخصوصا توی سینگل ترد کلی پایین اومده باشه
حتما قبل و بعد آندرولت با برنامه هایی بنچمارک (مثل Passmark و Cinebench) تست بگیر و امتیازهارو مقایسه کن، هدف آندرولت اینه که تا جای ممکن بدون کاهش کارایی دمارو پایین بیاری
و اینکه با چه برنامه ای تست لود میگیری؟ چون این پردازنده ها اتفاقا توی لود 100% خنک ترن تا زمانی که یکی دو هسته تا حداکثر کلاک ممکن بوست میشه، دمایی که پردازنده های AMD به عنوان دمای پردازنده گزارش میکنن معمولا حداکثر دمای سنسورهای داخل تراشه ـس
و مورد دیگه ام اینکه دمات تا 98 هم رفته خیلی عجیب بوده چون سری 9000 به صورت پیش فرض 95 دمای حداکثرش ست شده و Thermal Throttle نمیذاره بالاتر بره

من چون همین مدل پردازنده رو دارم چندتا نکته بهت بگم
چطوری آندرولت کردی دقیقا؟ چون معمولا داخل Curve Optimizer یک عدد منفی ست میکنن و به خود ولتاژ دست نمیزنن، اگه خود ولتاژ هسته رو آورده باشی پایین احتمالا بوست پردازنده و اینام بهم خورده باشه و کارایی پردازنده مخصوصا توی سینگل ترد کلی پایین اومده باشه
حتما قبل و بعد آندرولت با برنامه هایی بنچمارک (مثل Passmark و Cinebench) تست بگیر و امتیازهارو مقایسه کن، هدف آندرولت اینه که تا جای ممکن بدون کاهش کارایی دمارو پایین بیاری
و اینکه با چه برنامه ای تست لود میگیری؟ چون این پردازنده ها اتفاقا توی لود 100% خنک ترن تا زمانی که یکی دو هسته تا حداکثر کلاک ممکن بوست میشه، دمایی که پردازنده های AMD به عنوان دمای پردازنده گزارش میکنن معمولا حداکثر دمای سنسورهای داخل تراشه ـس
و مورد دیگه ام اینکه دمات تا 98 هم رفته خیلی عجیب بوده چون سری 9000 به صورت پیش فرض 95 دمای حداکثرش ست شده و Thermal Throttle نمیذاره بالاتر بره
درود بله ولتاژ خود هسته رو اوردم پایین
دقیقا کارایی هم کم شده و مشخصه ولی بابت این دما مجبور شدم
من از cine bench استفاده کردم و برنامه دمای لیان لی
با اون وضعیت دیفالت من دمای ۵۸ رو داشتم روی ایدل که بعضی وقتا رو ۶۴ اینا هم میرفت که فک کردم شاید اصلا کولر کار نمیکنه تست کردم خود کولر رو و خمیر سیلیکون و همه چی رو دیدم اوکی هستن دمای لود رو ۹۸ هم ب چشم دیدم مگر اینکه برنامه دمای لیان لی خراب باشه دمای کولانت کولر هم تا ۵۲ رفت بالا و یکی از لوله هم داغ بود یکی سرد
برای رادیات هم داخل سقف کیس y70 گذاشتم فن های فابریک بالاتر برای مکش و سه فن کولر مستر HALO2 هم برای دمنده زیر رادیاتور. تنظیمات رو هم طوری ست کردم که پمپ دائم فول باشه و فن ها هم از دمای ۷۰ درجه رو فول لود کار کنن

ولتاژ رو که به ۱.۱ اندرولت کردم دمای ایدل و لود پایین اومد.
جسارتا شما چه کولری دارید و وضعیت دمایی رو میفرمایید و اگه مادربرد گیگا دارید میشه لطف کنید بفرمایید چه پارامترهایی باید چک کنم و تغییر بدم چون من با amd کار نکردم .
زیاد هم فعلا با این سیستم کار نکردم چون اومدم سر کار

• Like
Reactions: DM.JAGUAR

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or