مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

@Farshidstar2012
درود فرشیدجان ، میخواستم بپرسم پردازنده 13600K (با مادربرد Z790) جهت یک سیستم میان رده کارهای رندرینگ و تولید محتوا (فکر کنم کارها حول محور پریمیر قراره باشه) خوب هست؟ بویژه در مقایسه با پردازنده های هم سطحش از AMD مثل 7600X یا 7700 یا 7700X ؟

@Farshidstar2012
درود فرشیدجان ، میخواستم بپرسم پردازنده 13600K (با مادربرد Z790) جهت یک سیستم میان رده کارهای رندرینگ و تولید محتوا (فکر کنم کارها حول محور پریمیر قراره باشه) خوب هست؟ بویژه در مقایسه با پردازنده های هم سطحش از AMD مثل 7600X یا 7700 یا 7700X ؟

برای پریمیر همون 13600K انتخاب برتری هست، اما برخی جاها جاش رو با AMD Ryzen 7 7700X عوض میکنه.
کلا برای تولید محتوا توصیه اینه که پردازنده 8 هسته ای پایینتر برندارید.

@Farshidstar2012

پردازنده های اینتل سری K نسل ۱۳ و ۱۴ مشکل دارن نخرید

من cpu 13600k دارم وقتی میرم تو بازی فلایت سیمولاتور تو لود اول میپره بیرون
آخرین ورژن بایوس هم دارم
تو خود سایتش راه کار خاصی نداره
فقط زده سری 13/14 مشکل داره و .......
الان داشتم دلتا میزدم اونم یه بخشیش زده برای اجرابازی بهترین کار safe mod هستش
حالا برای سیف مود
این لینک رو داده
Delta Force | Definitive Modern Team-Based Shooter | FREE NOW on PC
واسم ببینم برای فلایت سیمولاتور میتونم از این روش خودم "Performance Core Ratio". کم کنم یا نیاز به دانش داره ؟
_8c9a7d9984fe9c36654f4db0c2594985a40bd8fe-1327x999-ori_s_80_50_ori_q_80.webp

@Farshidstar2012
برا ادیت ویدیو اینتل بهترین انتخابه مخصوصا بخاطر quick sync.پس حتی اگه کارت گرافیک داری kرو بگیر kfاونquick syncرو نداره

• Like
Reactions: emaad.mir
سلام آقا فرشید سیستمو میخوام عوض کنم این قطعات رو چند بفروشم
14900kf. CPU
Ram 64 tforce delta ddr 5 6400 بدونه گارانتی
مادربرد Asus z790 h gaming wifi با یک سال گارانتی

قطعات شما هنوز بروز هستن، بجای قیمتگذاری به شیوه قطعات استوک بهتره قیمت روزشون رو از سایتا استخراج کنید و با کسر 20 درصد به مشتری اعلام کنید.

پردازنده های اینتل سری K نسل ۱۳ و ۱۴ مشکل دارن نخرید

دقیقتر باید گفت، از اول که تولید شدن مشکلی ندارن، اما بعد از مدتی کار ممکنه مشکل دار و اصطلاحا Degrade بشن.
قبلا توی فروم بارها تکرار کردیم که خرید مدلهای فرکانس بالای نسل 13 و 14 ریسک خرابی بالایی داره، دیگه انتخابش با خریداره.

البته مدلهای Core i7 و Core i5 کمتر خراب میشن، اکثرا خرابیها برای Core i9 هست.

من cpu 13600k دارم وقتی میرم تو بازی فلایت سیمولاتور تو لود اول میپره بیرون
آخرین ورژن بایوس هم دارم
تو خود سایتش راه کار خاصی نداره
فقط زده سری 13/14 مشکل داره و .......
الان داشتم دلتا میزدم اونم یه بخشیش زده برای اجرابازی بهترین کار safe mod هستش
حالا برای سیف مود
این لینک رو داده
واسم ببینم برای فلایت سیمولاتور میتونم از این روش خودم "Performance Core Ratio". کم کنم یا نیاز به دانش داره ؟

نه کار ساده ای هست. با همین ابزار اینتل فرکانس Performance Core Ratio رو به 40 یا حتی 30 تقلیل بدید و ذخیره کنید. اگر مشکل برطرف شد یعنی پردازندتون degrade شده و دیگه بهش اطمینانی نیست.
اگر فرقی نکرد ممکنه مشکلتون بخاطر ایراد نرم افزاری و جای دیگه باشه.

نه کار ساده ای هست. با همین ابزار اینتل فرکانس Performance Core Ratio رو به 40 یا حتی 30 تقلیل بدید و ذخیره کنید. اگر مشکل برطرف شد یعنی پردازندتون degrade شده و دیگه بهش اطمینانی نیست.
اگر فرقی نکرد ممکنه مشکلتون بخاطر ایراد نرم افزاری و جای دیگه باشه.
اون دیگرید دقیقا یعنی چی ؟
یعنی اخرهای عمرشه ؟
و چرا اگه برطرف شد یعنی اطمینانی بهش نیست ؟

آخرین ویرایش:
@Farshidstar2012 ، @TDKR
سپاس بابت راهنمایی 🙏 بابت گرافیک هم جهت جفت کردن با این پردازنده اگه تا سقف قیمتی 40 ملیون هم پیشنهادی دارید ممنون میشم در میون بزارید (دست دو هم باشه اوکیه)

کارت انویدیا مثل RTX 4060 یا دست دوم RTX 3080 بهترین گزینه ها با این بودجه هستن.

اون دیگرید دقیقا یعنی چی ؟
یعنی اخرهای عمرشه ؟
و چرا اگه برطرف شد یعنی اطمینانی بهش نیست ؟

اصطلاح Degrade یعنی پردازنده در انجام برخی پردازش‌ها مشکل پیدا کرده و ممکنه در عملیات ساده هم کرش کنه، پردازش رو نیمه کاره بزاره و خلاصه اینکه درست انجام نده. این حالت ممکنه اصلا به بلو اسکرین هم ختم نشه و فقط خطای معمولی نرم افزاری در برنامه ها و بازی ها باشه که علتش سخت افزاریه و خود پردازنده هست! بصورت تصادفی هم ممکنه بروز کنه ولی ممکنه به تدریج تعداد خطاها و ارورها بیشتر بشه.
فعلا هیچ برنامه و ابزار مشخصی برای تشخیصش وجود نداره، باید الگوی ایجاد خطای سیستمی رو مجزا بررسی و با یه سیستم سالم مقایسه کرد تا مشخص بشه پردازنده degrade شده.

اون کاری که اینتل کرد اصلاح فرکانس و ولتاژ از طریق بایوس بود که پردازنده های جدید دیگه خراب نشن (تضمینی نبوده هنوز که اصلا نشن)، نه این که پردازنده های خراب شده‌ی قبلی درست کار کنن. خراب شده ها رو فقط باید دور انداخت!

سلام من یه gigabyte 4070ti super gaming oc دارم میخام بفروشمش 5 ماهه خریدم در حد اکه تا اگوست 2027 هم گارانتی داری اینو تا چقدر قیمت بگم اوکیه؟

فکر کنم حدود 75 تومن اوکی باشه.
اگر با قیمت خیلی بالاتری خریدید میتونید 20 درصد از فاکتورتون کم کنید قیمت بدید، چون گارانتیش کامله هنوز.

@Farshidstar2012
میبخشید ولی من متوجه نمیشه کدوم نسخه رو دانلود کنم برای 13600k

اون لینک دوم که زده سری 2 گیج ام کرده

توی عکسی که گذاشتید خود اینتل توضیحاتش رو نوشته، برای شما نسخه اولی که میشه 7.14.2.45
سایت اینتل متاسفانه هیچ وقت یوزر فرندلی نبوده و طراحی رابط کاربریش هم افتضاحه!

اگر با قیمت خیلی بالاتری خریدید میتونید 20 درصد از فاکتورتون کم کنید قیمت بدید، چون گارانتیش کامله هنوز.

توی عکسی که گذاشتید خود اینتل توضیحاتش رو نوشته، برای شما نسخه اولی که میشه 7.14.2.45
خودم 70 گزاشتم فروش کسی خریدارش نبود خیلی عجیبه

عجیبه به جز گزینه دوم باقی قابل تغییر نیست
Screenshot 2025-07-30 202505.png

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or