مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

پردازنده های نسل 12 و 13 هنوز از PCIe 5.0 برای ذخیره ساز به صورت Native پشتیبانی نمیکنن، اگر هم میکردن تفاوت راندمانی بینشون نامحسوس هست و یا اصلا وجود نداره. انتخاب مادربرد بر این اساس کلا ضرورتی نداره.
در مورد رم هم چون 64 گیگابایت (شامل دو ماجول) رو در نظر داشتند، من به ماجول‌های نسبتا کندی که انتخاب کرده بودند ایرادی نگرفتم. قرار نیست هر ماجولی با هر فرکانسی روی هر پردازنده و مادربردی کار کنه و در این ظرفیت پایداری مهمتره تا فرکانس. حتی اگر دو تا مموری استیک باشه.
البته پردازنده نسل 13 با هر بردی راحت تا 6000 و بالاتر رو ساپورت خواهد کرد. اما 5600 مگاهرتز با CL30 تقریبا همون راندمان رو خواهد داشت بدون احتمال ناپایداری در فرکانس و تایمینگ XMP.
اگر حافظه 32 گیگابایت و دو ماجول بود باز QVL بیشتر قابل اتکا بود.
در هر صورت فرکانس 7000/7200/7600 یا اون حدود هم شدنی هست، اما شرایط خاص خودش رو داره و اگر بدون تنظیمات اضافی روی پردازنده معمولی 13700 و مادربرد انتخابی کار کنه یعنی مموری کنترلر پردازنده از شانسهای متوسط به بالا بوده.
بدون اطمینان از مهارت مشتری فرکانس بالای حافظه رو نباید توصیه کرد، در هر صورت اورکلاک حساب میشه و تضمینی به کارکرد بی نقصش نیست.

در ابتدا باید تشکر کنم بابت وقتی که گذاشتید و ریپلی کردید، به هر شکل من خیلی اطلاعاتم محدودتره و همین که در این باره تبادل نظر بشه برای من هم خیلی مفیده.
-در مورد صحبت شما من خونده بودم که پردازنده های سریه 13 اینتل (برخلاف سریه 12) توانایی پشتیبانی از PCIe gen 5.0 x16 برای گرافیک و PCIe gen 5.0 x4 برای حافظه های M2 رو دارند، ولی این مسئله به صورت کلی روی همه مادربورد ها ساپورت نمیشه. اکثر Z790 ها ساپورت PCIe gen 5.0 x16 برای گرافیک رو به ساپورت میکنند، ولی مثلا یکی از تفاوت های ASUS Strix Z790-E داشتن چهار لاین اضافه PCIe Gen نسب Asus Strixc Z790-F هست که برای همین سریه E میتونه SSD ها نسل جدیدتر رو ساپورت کنه.
یکی از مسائلی که ولی دیگه نسل جدید دارند حرارتشون هم هست که خوب من چون خودم حتی فکر خریدشون هم نداشتم خیلی پیگیرشون بازم نبودم و فقط زمانی که مدل مادربورد سریه F و حافظه Corsair MP700 PCIe Gen 5.0x4 2280 NVMe 2TB M.2 SSD به چشم اومد که خوب باعث میشد اون SSD در نهایت محدود بشه PCIe gen 4 ها مدل F. به هر شکل امیدوارم پاراگراف بالا خیلی پرت و پلا نبوده باشه حرفام.

در مورد رم هم و عدم پایداری تو اون ظرفیت و سرعت حق با شماست و مثلا تو همون لیست QVL هم برای دو ماجول 32 گیگ حتی تا فرکانس 7800 MHz هم پایدار بودن (البته بازم همون طور که گفتید باز به شانس کیفیت Memory Controller پردازنده بستگی داره). ولی بازم مدل پیشنهادی آقا صابر یعنی CORSAIR DOMINATOR PLATINUM RGB White 64GB 32GBx2 5200MHz CL40 DDR5 Memory خوب دیگه خیلی رده پایین میشه 5200MHz CL40. فکر کنم بازم خیلی انتخاب های کم ریسک بهتری بشه برای رم کرد.
در انتها هم بازم بابت ریپلی شما ممنون و من خیلی پذیرایی میکنم از اینکه بتونم اطلاعات خودم رو در این زمینه بالا ببرم.

خیلی ممنون از راهنمایی خوبت !
توضیحات جامع کاملی بود ! من اطلاع نداشتم از مین که نسل 5 ساپورت نمیکنه ! اخه توی فروشگاه سایتهای ایرانی اکثرا دیدم نوشته بود ساپورت میکنه !

به عنوان کسی که زیاد سر در نمیارم از سینک کردن قطعات و هماهنگ سازیشون ! اینجا مطرح کردم تا دوستان وارد تری مثل شما و فرشید جان راهنمایی کنند !

حالا به عنوان کسی که وراد تره اگر بخواید این سیستم رو اصلاح کنید چه قطعاتی پیشنهاد میدید !؟ بودجه ای که دوست بنده در نظر گرفته چیزی معادل 200 تا 230 میلیون تومن هست

و یه نکته ای که خیلی جاها شنیدم اینه که مچ کردن رم ها با فرکانس بالا دچار مشکلات زیادی هستن !؟ جهت همین شنیده هرتز پایین تر نوشتم ! آیا این مشکلات زیاد هستن یا شایعه ای بیش نیست !؟

و در آخر بین نسخه های 4080 از شرکت های مختلف کدومشون بهتر هست !؟ علت این اختلافات میلیونی چی هست توی نسخه های مختلف !؟ چون هدف این دوست ما رندرینگ گیم زدن در حالت 2K با فریم ریت بالای 60 هست

ZOTAC GAMING GeForce RTX 4080 16GB Trinity OC GDDR6X Graphics Card
MSI GeForce RTX 4080 16GB SUPRIM X Graphics Card
MSI RTX 4080 GAMING TRIO X 16GB GDDR6X Graphics Card
inno3d RTX 4080 16GB ICHILL X3 16GB GDDR6X Graphics Card

ولا من اصلا در حد و اندازه آقا فرشید و خیلی های دیگه نیستم. خیلی محدود اخبار رو دنبال میکنم و یک سری چیزایی که همینجوری به نظرم اومد رو اشاره کردم که صحبتش باز بشه و افرادی مثل آقا فرشید با اطلاعات کامل تر هم مفصل تر دربارش صحبت کنند.
من حقیقتا ایران نیستم و از وضعیت موجودی قطعات و قیمت ها داخل اطلاع خیلی خاصی ندارم و برای همین خیلی نمیتونم با توجه به بودجه صحبتی کنم.
درباره رم حالا بالاتر آقا فرشید هم صحبت کردن ولی من به نظرم دیگه 5200 CL40 خیلی مدل سرعت پایینی حساب میشه.
درباره گرافیک ولی خوب یک سری مسائل کلی هست، یکسری برند ها اسمشون کلا گرونترشون میکنه جدا از خروجیشون، اون مدل خیلی خاصی که شما ابتدا گفتید Noctua خوب یک شرکت گردن کلفت آلمانی تو ضمینه Air Cooler و Fan هست و خوب لزوما مدل خیلی ایده آلی نیست، به نظرم جز کسی تو کیس مد نظر شما بیشتر و درکنار بقیه انتخاب جالبی نمیشه، در کل گرافیکی خاص هست برای بیلد های خاص که مثلا کل فن های کیس رو هم Noctua طرف ست کنه، تم رنگ خیلی خاص بخواد داشته باشه و....
گرافیک هایی که تو اسمشون OC دارند هم به صورت کلی یک Over Clock جزی نسبت به مدل های رفرنس دارند و در نتیجه خروجی بهتر و کمی قیمت بالاتری دارند. حالا یک سری مدل گرافیکا مثل Rog Strix از Asus و یا Suprim X از MSI مدل های Premium هر برند هستن و شاید گرونیشون بیشتر سر اسمشون باشه تا واقعا کیفیت بالاترشون و مثلا همون طور که گفتم قبل لزوما این طور نیست مثلا گرافیک 4080 سریه TUF مثلا به صورت محسوسی ضعیف تر یا داغ تر باشه از سریه ROG Strix. در کل مثل فکر نکنید 4080 TUF محصول بدی هست اگر قیمتش پایینتره، ولی اگر با Rog Strix حال میکنید میشه اون رو تهیه کرد و خوب کمی بیشتر هزینه کرد، ولی در هر صورت Noctua منطقی نیست.
4080 به راحتی از پس 1440P بالای 60 فریم بر میاد درکل!

آخرین ویرایش:
در ابتدا باید تشکر کنم بابت وقتی که گذاشتید و ریپلی کردید، به هر شکل من خیلی اطلاعاتم محدودتره و همین که در این باره تبادل نظر بشه برای من هم خیلی مفیده.
-در مورد صحبت شما من خونده بودم که پردازنده های سریه 13 اینتل (برخلاف سریه 12) توانایی پشتیبانی از PCIe gen 5.0 x16 برای گرافیک و PCIe gen 5.0 x4 برای حافظه های M2 رو دارند، ولی این مسئله به صورت کلی روی همه مادربورد ها ساپورت نمیشه. اکثر Z790 ها ساپورت PCIe gen 5.0 x16 برای گرافیک رو به ساپورت میکنند، ولی مثلا یکی از تفاوت های ASUS Strix Z790-E داشتن چهار لاین اضافه PCIe Gen نسب Asus Strixc Z790-F هست که برای همین سریه E میتونه SSD ها نسل جدیدتر رو ساپورت کنه.
یکی از مسائلی که ولی دیگه نسل جدید دارند حرارتشون هم هست که خوب من چون خودم حتی فکر خریدشون هم نداشتم خیلی پیگیرشون بازم نبودم و فقط زمانی که مدل مادربورد سریه F و حافظه Corsair MP700 PCIe Gen 5.0x4 2280 NVMe 2TB M.2 SSD به چشم اومد که خوب باعث میشد اون SSD در نهایت محدود بشه PCIe gen 4 ها مدل F. به هر شکل امیدوارم پاراگراف بالا خیلی پرت و پلا نبوده باشه حرفام.
در مورد رم هم و عدم پایداری تو اون ظرفیت و سرعت حق با شماست و مثلا تو همون لیست QVL هم برای دو ماجول 32 گیگ حتی تا فرکانس 7800 MHz هم پایدار بودن (البته بازم همون طور که گفتید باز به شانس کیفیت Memory Controller پردازنده بستگی داره). ولی بازم مدل پیشنهادی آقا صابر یعنی CORSAIR DOMINATOR PLATINUM RGB White 64GB 32GBx2 5200MHz CL40 DDR5 Memory خوب دیگه خیلی رده پایین میشه 5200MHz CL40. فکر کنم بازم خیلی انتخاب های کم ریسک بهتری بشه برای رم کرد.
در انتها هم بازم بابت ریپلی شما ممنون و من خیلی پذیرایی میکنم از اینکه بتونم اطلاعات خودم رو در این زمینه بالا ببرم.

ولا من اصلا در حد و اندازه آقا فرشید و خیلی های دیگه نیستم. خیلی محدود اخبار رو دنبال میکنم و یک سری چیزایی که همینجوری به نظرم اومد رو اشاره کردم که صحبتش باز بشه و افرادی مثل آقا فرشید با اطلاعات کامل تر هم مفصل تر دربارش صحبت کنند.
من حقیقتا ایران نیستم و از وضعیت موجودی قطعات و قیمت ها داخل اطلاع خیلی خاصی ندارم و برای همین خیلی نمیتونم با توجه به بودجه صحبتی کنم.
درباره رم حالا بالاتر آقا فرشید هم صحبت کردن ولی من به نظرم دیگه 5200 CL40 خیلی مدل سرعت پایینی حساب میشه.
درباره گرافیک ولی خوب یک سری مسائل کلی هست، یکسری برند ها اسمشون کلا گرونترشون میکنه جدا از خروجیشون، اون مدل خیلی خاصی که شما ابتدا گفتید Noctua خوب یک شرکت گردن کلفت آلمانی تو ضمینه Air Cooler و Fan هست و خوب لزوما مدل خیلی ایده آلی نیست، به نظرم جز کسی تو کیس مد نظر شما بیشتر و درکنار بقیه انتخاب جالبی نمیشه، در کل گرافیکی خاص هست برای بیلد های خاص که مثلا کل فن های کیس رو هم Noctua طرف ست کنه، تم رنگ خیلی خاص بخواد داشته باشه و....
گرافیک هایی که تو اسمشون OC دارند هم به صورت کلی یک Over Clock جزی نسبت به مدل های رفرنس دارند و در نتیجه خروجی بهتر و کمی قیمت بالاتری دارند. حالا یک سری مدل گرافیکا مثل Rog Strix از Asus و یا Suprim X از MSI مدل های Premium هر برند هستن و شاید گرونیشون بیشتر سر اسمشون باشه تا واقعا کیفیت بالاترشون و مثلا همون طور که گفتم قبل لزوما این طور نیست مثلا گرافیک 4080 سریه TUF مثلا به صورت محسوسی ضعیف تر یا داغ تر باشه از سریه ROG Strix. در کل مثل فکر نکنید 4080 TUF محصول بدی هست اگر قیمتش پایینتره، ولی اگر با Rog Strix حال میکنید میشه اون رو تهیه کرد و خوب کمی بیشتر هزینه کرد، ولی در هر صورت Noctua منطقی نیست.
4080 به راحتی از پس 1440P بالای 60 فریم بر میاد درکل!

کوتاه دو مورد رو بگم در ادامه صحبتی که شروع شد و میتونه برای کاربرای دیگه هم که دنبال میکنن مفید باشه. چون الان اختلاف نظر اصولی نداریم:

1- مسیر یا Lane اسلات اول SSD M.2 مستقیم به CPU متصل هست. بنابراین مادربرد نقشی در تعداد مسیرهای در دسترس برای اسلات اصلی M.2 نداره و این گزینه به پردازنده متکی هست. اینتل هم تا نسل سیزدهم پردازنده ها برای M.2 فقط PCIe 4.0 رو فعال کرده و اون قابلیت PCIe 5.0 فقط برای اسلات اول مخصوص کارت گرافیک هست.
ترفندی که برخی مادربردها برای پشتیبانی از SSD M.2 PCIe 5.0 برای پردازنده های اینتل دارند اینه که کارت گرافیک رو بجای X16 روی X8 فعال میکنن و نیمی از مسیر مذکور رو به SSD M.2 اسلات اول اختصاص میدن! در واقع اگر PCIe 5.0 رو در مادربردی مثل ASUS Strix Z790-E به M.2 SSD اختصاص بدید، کارت گرافیک رده بالای خودتون رو به X8 محدود میکنید که ممکنه در برخی شرایط راندمان رو گلوگاه کنه و به همین خاطر هم مطلوب نظر کارشناسان و بیشتر گیمرها نیست. در کل فعلا یه ترفند بازاریابی هست تا راهکار ایده‌آل و واقعی در مادربردهای X670E از AMD.

2-هدف از تولید کارتهای سری Noctua کمترین حرارت در عین برخورداری از کمترین نویز ممکن بوده و نه شکل و استایل ظاهری. این تفاوت برای برخی کاربرای حرفه ای در عمل و هنگام بازی مشهود هست و در انتخاب بین این مدل خاص و سری Strix یا Tuf تاثیرگذار هست.
بر اساس بررسی شخصی روی RTX 4080 TUF و مقایسه با هر دو مدل استریکس و TUF نظر خودم هم اینه که کارت Noctua به معنی واقعی کلمه در سنگین ترین حالت هم بی صدا عمل میکنه و تفاوتش با بقیه مشهوده. انتخاب اول خودم هم هست. در مورد RTX 3080 Noctua هم همینگونه بود.

درود
عزیزان لطفا چند مدل کیبورد مکانیکال با سوئیچ قرمز یا قهوه ای معرفی کنید! قیمت بین 3 تا 5 تومن و بی سیم باشه! (با نامپد و بی نامپد معرفی کنید)
تشکر فراوان

درود
عزیزان لطفا چند مدل کیبورد مکانیکال با سوئیچ قرمز یا قهوه ای معرفی کنید! قیمت بین 3 تا 5 تومن و بی سیم باشه! (با نامپد و بی نامپد معرفی کنید)
تشکر فراوان
درود :D

اگه کیبورد "گیمینگ" نمیخوای و ممکنه بعدا Customize کنی برند Royal Kludge چیزای خوبی داره :D

RK84 گیر بیاری فوق العادست فقط یکم گرونه :D نزدیک 6 تومن

RK61 هم اگر قیمت برات مهمه آپشن خوبیه زیر 4 تومنه فقط کوچیکه، بجز نامبرپد ردیف Function ها و Arrow Key ها هم باید با Fn بزنی :D ولی سریع عادت میکنی(Arrow رو میتونی با Fn + Enter هم فعال کنی که تک تک لازم نباشه Fn نگه داری)

هردو اینا که گفتم Hot-Swappable هستن و دارای Tri Mode(سیم، Bluetooth و 2.4GHz)

سوییچ قرمز و قهوه‌ای و آبی موجوده ولی بیشتر تو ایران قرمز گیر میاری

سوییچ ها ساخت خود RK ـه و قرمزش رو من دارم از Cherry MX بیشتر دوسش دارم نرم تره :D قرمز Gateron کار نکردم متاسفانه

متاسفانه انقدر قیمت کیبورد های گیمینگ رفته بالا اصلا از اونا خبر ندارم :D

به کسایی که تاحالا با سوییچ های مکانیکی کار نکردن توصیه میکنه به هیچ وجه Clicky نخرن، اولش بامزست ولی خیلی سریع میره رو اعصاب :D البته در نهایت سلیقست :-"

به کسایی که تاحالا با سوییچ های مکانیکی کار نکردن توصیه میکنه به هیچ وجه Clicky نخرن، اولش بامزست ولی خیلی سریع میره رو اعصاب
چند ساله سوئیچ آبی استفاده کیکنم، رو اعصاب خودم نمیره، ولی رو اعصاب بقیه چرا:D (البته اگه کسی تو اتاق باشه)
نوع سوئیچ ها باید بر اساس کاربری مد نظر انتخاب بشه، اگر بیشتر برای گیمینگ کسی در نظر داره سوئیچ های لینیر مثل قرمز مناسب تره و برای کسی که تایپ کردن اولویت داره سوئیچ‌های تکتایل مثل آبی بهتر هست. قهوه‌ای هم یه چیزی بین این دو نوع هست:D

کیبوردهای رددراگون هم نسبت به قیمت خیلی خوبن. در کل برندهای خیلی زیادی تو بازار پیدا نمیشه و باید از چین سفارش بدید

• Like
Reactions: NHM and Alien87
باشه ممنون پس سیستم رو جمع میکنم با همین گرافیک ۵۸۰ کنارش ، ماه بعد گرافیک رو میگیرم ، میدم تست کنن خدا کنه سالم باشه ، نباشه ، بیشتر صبر میکنم همون نو میگیرم ... راستی بین این دو تا همون ۵۶۰۰x بهتره دیگه ؟
سیستم شد :
مادربورد : Asus b450 plus
سی پی یو : 5600x
رم : 16g , 2x8 3200
SSD 250
HDD 4t and 2t
گرافیک : 6800xt 16g ، فعلا همون ۵۸۰ ولی حدودا ۲ ماه دیگه عوض میکنم .
پاور : green gp700 hpevo
مشکلی نداره ؟
خوبه دوستان ؟

درود
تشکر فراوان

کیبورد برند با سوئیچ قرمز (طبعا مخصوص بازی) که وایرلس هم باشه حداقل دو برابر بودجه ای که گفتید قیمت داره. مثلا BlackWidow V3 Pro Wireless حدود 12 تومن هست.
برندهای کاستوم متفرقه با سوئیچ های غیر از Cherry هم قیمتهای پایینتری دارند که باید جداگانه بررسی بشن.

خوبه دوستان ؟

بله خوبه. مشکلی نیست.

کیبورد برند با سوئیچ قرمز (طبعا مخصوص بازی) که وایرلس هم باشه حداقل دو برابر بودجه ای که گفتید قیمت داره. مثلا BlackWidow V3 Pro Wireless حدود 12 تومن هست.
برندهای کاستوم متفرقه با سوئیچ های غیر از Cherry هم قیمتهای پایینتری دارند که باید جداگانه بررسی بشن.
نه متاسفانه همچین بودجه ای مدنظرم نیست! همون برندهای دیگه مثل ردراگون، چه مدلهایی پیدا میشه؟
بازم ممنون

نه متاسفانه همچین بودجه ای مدنظرم نیست! همون برندهای دیگه مثل ردراگون، چه مدلهایی پیدا میشه؟
بازم ممنون

از Redragon هم مدلی مثل K535P-KBS RGB موجوده که سوئیچ آبی و قیمت حدود 3400 هست.

بله خوبه. مشکلی نیست.
Mb : b45p_plus : 4,750,000
Cpu:5600x : 8,750,000
Cpu fan : rgb 400 : 1,200,000
Ram : ddr4 8x2 3200 rgb led : 2,880,000
Case : green pars: 1,820,000
3,400,000 : Power : antec 650w gold
....
اینو بستم الان .
خوبه قطعات و قیمت ها ؟
Gpu : soon 6800xt 16g , stock

Mb : b45p_plus : 4,750,000
Cpu:5600x : 8,750,000
Cpu fan : rgb 400 : 1,200,000
Ram : ddr4 8x2 3200 rgb led : 2,880,000
Case : green pars: 1,820,000
3,400,000 : Power : antec 650w gold
....
اینو بستم الان .
خوبه قطعات و قیمت ها ؟
Gpu : soon 6800xt 16g , stock

پاور چرا عوض شد؟
مدل پیشنهادی همون مدل گرین هست. اگه فروشنده ها توصیه ای میکنن بدون مشورت قطعه رو عوض نکنید. حتی اگر برند شناخته شده مثل Antec باشه.
بقیه قطعات و قیمتا اوکیه.

میگم قاب کیس تا ۲ میلیون چیز خوبی معرفی میکنید ، کیس زیاد جالب نبود ، شیشه ای بود .

Green Z1 Ario
Green Pars

پاور چرا عوض شد؟
مدل پیشنهادی همون مدل گرین هست. اگه فروشنده ها توصیه ای میکنن بدون مشورت قطعه رو عوض نکنید. حتی اگر برند شناخته شده مثل Antec باشه.

Green Z1 Ario
Green Pars
برندش خوب نیست یا وات کمه ؟ بگید فردا عصر برم عوض کنم .

این پاورهای گرین بهتر نیستن تا این خارجی ها؟ یه ترمالتک ۱۰۰۰ وات خریدم و وصل کردم یه جرقه ای زد فکر کنم مادربرد رو سوزوند دیگه بوت نمیشه. مادربورد و سی پی یو همتراز کارت گرافیک ۳۰۸۰ ti چه مدلی پیشنهاد میدید؟

این بدگویی که قبلا از پاور ترمالتک کردم رو پس میگیرم در اصل مشکل از پاور گرین بود که ۴ روز سرور مادر شرکت رو از کار انداخته بود. اشتباهی که انجام شد کابل های پاور رو تعویض نکردیم چون فکر میکردم پاور فول ماژولار به این خاطر طراحی شده که در زمان تعویض پاور نیازی نباشه همه کابل هارو دوباره تعویض کرد. اما با کابل های پاور قبلی کار نکرد اینجا سوالی که پیش میاد اگه قرار نیست کابل های بینشون مشترک باشه پس این فول ماژولار بودن یه پاور چه فایده ای میتونه داشته باشه جز اینکه ممکنه کابل هاش گم بشه یا جا به جا بشه با یه پاور دیگه؟

مشکل از مادربرد هم نبود در اصل مشکل از پاور ۸۵۰ وات Platinum گرین بود که نمیتونست برق کارت گرافیک رو تامین کنه و سرور بوت نمیشد.

• Like
Reactions: Hadi MP
پاور چرا عوض شد؟

Green Z1 Ario
Green Pars
Power green 700 hpevo
Case green pars evo
رفتم عوض کردم .
سوال دوباره راجب گرافیک ... اگه تست بشه و مشکلی نباشه تا ۶ ماه بعدا احتمالش هست خراب بشه ؟ میدونم نو هم بگیری احتمال خراب شدنش هست منظورم اینه که بخاطر مشکلی باشه که الان تست کنن معلوم نشه ... یا تست کامل بشه توسط فرد حرفه ای مشخص میشه مشکل داره کارت یا نه ؟ الان نو این کارت چند گیر میاد ۶۸۰۰xt 16g ... کلا توصیه ت چیه فرشاد ... ممنون .

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or