ArefTheGreat
کاربر سایت
پردازنده های نسل 12 و 13 هنوز از PCIe 5.0 برای ذخیره ساز به صورت Native پشتیبانی نمیکنن، اگر هم میکردن تفاوت راندمانی بینشون نامحسوس هست و یا اصلا وجود نداره. انتخاب مادربرد بر این اساس کلا ضرورتی نداره.
در مورد رم هم چون 64 گیگابایت (شامل دو ماجول) رو در نظر داشتند، من به ماجولهای نسبتا کندی که انتخاب کرده بودند ایرادی نگرفتم. قرار نیست هر ماجولی با هر فرکانسی روی هر پردازنده و مادربردی کار کنه و در این ظرفیت پایداری مهمتره تا فرکانس. حتی اگر دو تا مموری استیک باشه.
البته پردازنده نسل 13 با هر بردی راحت تا 6000 و بالاتر رو ساپورت خواهد کرد. اما 5600 مگاهرتز با CL30 تقریبا همون راندمان رو خواهد داشت بدون احتمال ناپایداری در فرکانس و تایمینگ XMP.
اگر حافظه 32 گیگابایت و دو ماجول بود باز QVL بیشتر قابل اتکا بود.
در هر صورت فرکانس 7000/7200/7600 یا اون حدود هم شدنی هست، اما شرایط خاص خودش رو داره و اگر بدون تنظیمات اضافی روی پردازنده معمولی 13700 و مادربرد انتخابی کار کنه یعنی مموری کنترلر پردازنده از شانسهای متوسط به بالا بوده.
بدون اطمینان از مهارت مشتری فرکانس بالای حافظه رو نباید توصیه کرد، در هر صورت اورکلاک حساب میشه و تضمینی به کارکرد بی نقصش نیست.
در ابتدا باید تشکر کنم بابت وقتی که گذاشتید و ریپلی کردید، به هر شکل من خیلی اطلاعاتم محدودتره و همین که در این باره تبادل نظر بشه برای من هم خیلی مفیده.
-
یکی از مسائلی که ولی دیگه نسل جدید دارند حرارتشون هم هست که خوب من چون خودم حتی فکر خریدشون هم نداشتم خیلی پیگیرشون بازم نبودم و فقط زمانی که مدل مادربورد سریه F و حافظه Corsair MP700 PCIe Gen 5.0x4 2280 NVMe 2TB M.2 SSD به چشم اومد که خوب باعث میشد اون SSD در نهایت محدود بشه PCIe gen 4 ها مدل F. به هر شکل امیدوارم پاراگراف بالا خیلی پرت و پلا نبوده باشه حرفام.
در مورد رم هم و عدم پایداری تو اون ظرفیت و سرعت حق با شماست و مثلا تو همون لیست QVL هم برای دو ماجول 32 گیگ حتی تا فرکانس 7800 MHz هم پایدار بودن (البته بازم همون طور که گفتید باز به شانس کیفیت Memory Controller پردازنده بستگی داره). ولی بازم مدل پیشنهادی آقا صابر یعنی CORSAIR DOMINATOR PLATINUM RGB White 64GB 32GBx2 5200MHz CL40 DDR5 Memory خوب دیگه خیلی رده پایین میشه 5200MHz CL40. فکر کنم بازم خیلی انتخاب های کم ریسک بهتری بشه برای رم کرد.
در انتها هم بازم بابت ریپلی شما ممنون و من خیلی پذیرایی میکنم از اینکه بتونم اطلاعات خودم رو در این زمینه بالا ببرم.
خیلی ممنون از راهنمایی خوبت !
توضیحات جامع کاملی بود ! من اطلاع نداشتم از مین که نسل 5 ساپورت نمیکنه ! اخه توی فروشگاه سایتهای ایرانی اکثرا دیدم نوشته بود ساپورت میکنه !
به عنوان کسی که زیاد سر در نمیارم از سینک کردن قطعات و هماهنگ سازیشون ! اینجا مطرح کردم تا دوستان وارد تری مثل شما و فرشید جان راهنمایی کنند !
حالا به عنوان کسی که وراد تره اگر بخواید این سیستم رو اصلاح کنید چه قطعاتی پیشنهاد میدید !؟ بودجه ای که دوست بنده در نظر گرفته چیزی معادل 200 تا 230 میلیون تومن هست
و یه نکته ای که خیلی جاها شنیدم اینه که مچ کردن رم ها با فرکانس بالا دچار مشکلات زیادی هستن !؟ جهت همین شنیده هرتز پایین تر نوشتم ! آیا این مشکلات زیاد هستن یا شایعه ای بیش نیست !؟
و در آخر بین نسخه های 4080 از شرکت های مختلف کدومشون بهتر هست !؟ علت این اختلافات میلیونی چی هست توی نسخه های مختلف !؟ چون هدف این دوست ما رندرینگ گیم زدن در حالت 2K با فریم ریت بالای 60 هست
ZOTAC GAMING GeForce RTX 4080 16GB Trinity OC GDDR6X Graphics Card
MSI GeForce RTX 4080 16GB SUPRIM X Graphics Card
MSI RTX 4080 GAMING TRIO X 16GB GDDR6X Graphics Card
inno3d RTX 4080 16GB ICHILL X3 16GB GDDR6X Graphics Card
ولا من اصلا در حد و اندازه آقا فرشید و خیلی های دیگه نیستم. خیلی محدود اخبار رو دنبال میکنم و یک سری چیزایی که همینجوری به نظرم اومد رو اشاره کردم که صحبتش باز بشه و افرادی مثل آقا فرشید با اطلاعات کامل تر هم مفصل تر دربارش صحبت کنند.
من حقیقتا ایران نیستم و از وضعیت موجودی قطعات و قیمت ها داخل اطلاع خیلی خاصی ندارم و برای همین خیلی نمیتونم با توجه به بودجه صحبتی کنم.
درباره رم حالا بالاتر آقا فرشید هم صحبت کردن ولی من به نظرم دیگه 5200 CL40 خیلی مدل سرعت پایینی حساب میشه.
درباره گرافیک ولی خوب یک سری مسائل کلی هست، یکسری برند ها اسمشون کلا گرونترشون میکنه جدا از خروجیشون، اون مدل خیلی خاصی که شما ابتدا گفتید Noctua خوب یک شرکت گردن کلفت آلمانی تو ضمینه Air Cooler و Fan هست و خوب لزوما مدل خیلی ایده آلی نیست، به نظرم جز کسی تو کیس مد نظر شما بیشتر و درکنار بقیه انتخاب جالبی نمیشه، در کل گرافیکی خاص هست برای بیلد های خاص که مثلا کل فن های کیس رو هم Noctua طرف ست کنه، تم رنگ خیلی خاص بخواد داشته باشه و....
گرافیک هایی که تو اسمشون OC دارند هم به صورت کلی یک Over Clock جزی نسبت به مدل های رفرنس دارند و در نتیجه خروجی بهتر و کمی قیمت بالاتری دارند. حالا یک سری مدل گرافیکا مثل Rog Strix از Asus و یا Suprim X از MSI مدل های Premium هر برند هستن و شاید گرونیشون بیشتر سر اسمشون باشه تا واقعا کیفیت بالاترشون و مثلا همون طور که گفتم قبل لزوما این طور نیست مثلا گرافیک 4080 سریه TUF مثلا به صورت محسوسی ضعیف تر یا داغ تر باشه از سریه ROG Strix. در کل مثل فکر نکنید 4080 TUF محصول بدی هست اگر قیمتش پایینتره، ولی اگر با Rog Strix حال میکنید میشه اون رو تهیه کرد و خوب کمی بیشتر هزینه کرد، ولی در هر صورت Noctua منطقی نیست.
4080 به راحتی از پس 1440P بالای 60 فریم بر میاد درکل!
آخرین ویرایش: