مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

1- هم DDR4 هست و هم DDR5. اون DDR4 قاعدتا فقط با پلتفرم اینتل کار میکنه. اگر مایل هستید که DDR5 بخرید مادربرد رو هم مدلی مثل PRIME Z490-A Wi-Fi انتخاب کنید.
2- مثلا Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX RGB 360
3- دو تا 16 گیگی. برای هیچ سناریویی ماجول تکی توصیه نمیکنیم. با وجود اینکه ماهیت کار DDR5 مثل رمهای دو کاناله هست.
5-نه، بهتره فقط SSD باشه اتفاقا
6- کیس تغییری نمیکنه.
7- 850 سری استریکسیا 1000 وات ASUS Thor برای شما مناسبه.

بله تاثیرش که قابل توجه هست. اما بله، تفاوت فاحش دما بین هسته های مختلف تصادفی هست و میتونه بدتر از اینا هم باشه. مهم اینه که CPU Package MAX کنترل بشه.

ببجشید تو نقل قول بالا منظورتون از مادربرد z790 بود یا z690 ؟ چون 490 که چند نسل قبله.

تشکر فرشید جان، 13700K میخوام بگیرم. باکس دارها گارانتی دارن ؟ گارانتی شرکتی یا چیز دیگه ای ؟
باکس ها هم در ایران گارانتی ندارن، اما احتمال خرابی خیلی کمتری دارن.

ببجشید تو نقل قول بالا منظورتون از مادربرد z790 بود یا z690 ؟ چون 490 که چند نسل قبله.
بله اشتباه تایپی بود، همون Z690/Z790 منظور بود.

جریان پاور های گریت وال چیه؟
به نسبت بقیه قیمت پایین تر و وات بالاتری دارن
کسی استفاده کرده؟ برای گیم مناسبه؟

و سوال مهمتر اینکه برای برد tuf b660 plus
I3 12100
Rtx3070
32g ram
2 hdd
2 ssd
1 nvme
پاور چی هست که قیمت مناسب باشه؟

آخرین ویرایش:

I3 12100
Rtx3070
32g ram
2 hdd
2 ssd
1 nvme

در مورد پاوری که گفتید نشنیدم، اما وقتی اطلاعات و اخبار رسمی در موردشون منتشر نشده، به نظر فیک و بی اهمیت باشن.
برای سیستم شما هم پاور 700 یا 750 وات مناسبه. مثل GREEN GP700B-HP EVO

• Like
Reactions: beshush

I3 12100
Rtx3070
32g ram
2 hdd
2 ssd
1 nvme
گریت وال پاور چینی هست و چیز بخصوصی نیست که براش پول بدین بهتر هست از پاور معتبر استفاده بشه

• Like
Reactions: beshush
باکس ها هم در ایران گارانتی ندارن، اما احتمال خرابی خیلی کمتری دارن.

ممنون برای این 13700k اگه بخوام یه کولینگ سه فنه خوش قیمت بگیرم، از بین دو انتخاب زیر کدومو پیشنهاد میدین ؟ یا کلا هیچکدوم !؟ :D:D

DEEPCOOL GAMMAXX L360 A-RGB
SilverStone PF360-ARGB

ممنون برای این 13700k اگه بخوام یه کولینگ سه فنه خوش قیمت بگیرم، از بین دو انتخاب زیر کدومو پیشنهاد میدین ؟ یا کلا هیچکدوم !؟ :D:D

DEEPCOOL GAMMAXX L360 A-RGB
SilverStone PF360-ARGB

اولین گزینه بهتره.

شرمنده این سوال رو اینجا میپرسم.
بعد از آپدیت ویندوزم به ویندوز 11 مدتیه پس از روشن کردن سیستم وقتی میخوام File Explorer یا هر کدوم از فولدر ها رو باز کنم قشنگ 30 ثانیه طول میکشه تا صفحه بالا بیاد بعضا حتی بیشتر هم طول میکشه. من این مشکل رو اصلا روی ویندوز 10 نداشتم .
کلا همه درایو های من SSD هست به جز دو تا که یکی هارد درایو هست دیگری یک هارد اکسترنال هست.
تو ویندوز 10 وقتی میخواستم داخل هر کدوم از این هارد درایو ها بشم کمی طول میکشید تا بلا بیاره ولی نه دیگه 30 ثانیه. احساس میکنم بعد از روشن شدن سیستم به یک باره همه درایو ها رو لود میکنه. راه حلی هست برای این مشکل ؟؟

مشکل قطعا مربوط به خود ویندوز نیست. اپلیکیشن ناسازگار، ایمیج ویندوز دستکاری شده و نرم افزارهای قدیمی میتونن علت مشکل باشن. از اول آخرین نسخه ویندوز 11 و آخرین درایورها رو نصب کنید.

منم یه سوال فنی داشتم نمیدونم کجا جوابشو بگیرم
برای سیستم بدون گرافیک مجزا 13600K (گرافیک مجتمع خود CPU) پخش کردن فیلم X265 مشکله؟

مشکل برای این پردازنده تعریف شده نیست :)
خیر از پس اجرای بدون مشکل X265 هم برمیاد.

دوستان یه سوال داشتم

روی سیستم یه SSD Samsung 970 evoplus 1TB دارم که روش ویندوز زدم و هم ازش برای گیم و سایر موارد استفاده میکنم. (البته یه HDD 2TB هم روش دارم)
میخوام بدونم اگه یدونه Adata SWORDFISH M2 250GB بگیرم که مخصوص ویندوز باشه تاثیر و کارایی و ارزشش رو داره؟

سوال دوم، بین دو کیبورد و ماوس زیر کدوم ارزش داره
logitech mk220 با قیمت 800 (بی سیم)
HP KM200 با قیمت 700 (سیمی).

1- هم DDR4 هست و هم DDR5. اون DDR4 قاعدتا فقط با پلتفرم اینتل کار میکنه. اگر مایل هستید که DDR5 بخرید مادربرد رو هم مدلی مثل PRIME Z490-A Wi-Fi انتخاب کنید.
2- مثلا Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX RGB 360
3- دو تا 16 گیگی. برای هیچ سناریویی ماجول تکی توصیه نمیکنیم. با وجود اینکه ماهیت کار DDR5 مثل رمهای دو کاناله هست.
5-نه، بهتره فقط SSD باشه اتفاقا
6- کیس تغییری نمیکنه.
7- 850 سری استریکسیا 1000 وات ASUS Thor برای شما مناسبه.
سلام مجدد

با تشکر از پاسخ گویی تون، با تحقیقی که کردم، مثل اینکه واتر کولر سه فنه در بالای کیس Z5 SURENA جا نمیشه، کیسی که در قسمت سقف بشه واترکولر سه فنه نصب کرد و کارت های رده بالا مثل 4090 هم در آینده بشه بهش اضافه کرد و مشکل فضا نداشته باشه و صد البته قیمت هم تا جای ممکن مناسب باشه، چی پیشنهاد میکننین ؟
احتمالاً یکی از انتخاب ها GRIFFIN G7 از برند گرین خواهد بود، بغیر از این گزینه دیگه چی پیشنهاد میشه ؟
لطفاً اگه میشه چند تا انتخاب بفرمایید ؟

ممنونم...

سلام مجدد

با تشکر از پاسخ گویی تون، با تحقیقی که کردم، مثل اینکه واتر کولر سه فنه در بالای کیس Z5 SURENA جا نمیشه، کیسی که در قسمت سقف بشه واترکولر سه فنه نصب کرد و کارت های رده بالا مثل 4090 هم در آینده بشه بهش اضافه کرد و مشکل فضا نداشته باشه و صد البته قیمت هم تا جای ممکن مناسب باشه، چی پیشنهاد میکننین ؟
احتمالاً یکی از انتخاب ها GRIFFIN G7 از برند گرین خواهد بود، بغیر از این گزینه دیگه چی پیشنهاد میشه ؟

ممنونم...

کیس که خیلی زیاده با این مشخصات. از گرین همون مدل ها و از کولرمستر هم Cooler Master MasterCase H500M یا مدلهای مشابه.
LIAN LI PC-O11 ، ایسوز TUF Gaming GT502
و کورسیر هم انتخابای زیادی برای کیس موجوده.

سلام مجدد

ممنونم...
lian li 216
اگه خوشت اومد از ظاهرش خیلی کیس خوبیه

• Like
Reactions: *Psycho*
دوستان یه سوال داشتم

روی سیستم یه SSD Samsung 970 evoplus 1TB دارم که روش ویندوز زدم و هم ازش برای گیم و سایر موارد استفاده میکنم. (البته یه HDD 2TB هم روش دارم)
میخوام بدونم اگه یدونه Adata SWORDFISH M2 250GB بگیرم که مخصوص ویندوز باشه تاثیر و کارایی و ارزشش رو داره؟

سوال دوم، بین دو کیبورد و ماوس زیر کدوم ارزش داره
logitech mk220 با قیمت 800 (بی سیم)
HP KM200 با قیمت 700 (سیمی).

ببخشید، جا افتاده بود. فکر کردم پاسخ داده شده.
خرید یه SSD مجزا برای ویندوز میتونه ایده خوبی باشه، اما نه وقتی که SSD فعلی شما یعنی همون 970Evo Plus همینجوری هم سریعتر از خیلی مدلهای دیگه با کنترلر PCIe 3.0 هست. مهمتر این که خرید SSD کم‌ظرفیتتر معمولا با کاهش راندمان هم همراه هست.
بنابراین توصیه میشه اگر میخواین برای ویندوز یه M.2 مستقل داشته باشید، اون رو هم از نسل PCIe 4.0 مثل SAMSUNG 980/WD 850X با ظرفیت 500 گیگ یا بالاتر انتخاب کنید. یا اگر مادربردتون هم ساپورت نمیکنه، یه SSD از همین مدل 970EVO بخرید و ویندوز رو جدا روش نصب کنید. اون مدل ADATA سریعتر نیست. 250 گیگی که اصلا نخرید.

در مورد کیبورد هم کیفیت ساخت MK220 بالاتر هست، هر چند که مخصوص بازی نیست.

سلام آقا فرشید عزیز
من یک مادربورد GA-H170-Gaming 3 گیگابایت دارم که طبق اطلاعاتش امکان نصب دو عدد هارد SSD از نوع M.2 میتوان نصب کرد.
1-حال سوال این هست که از مدل های موجود در بازار چه نوع SSD هایی میتوان نصب کرد؟
2-آیا میتوان یک عدد برای نصب ویندوز و دیگری را برای نصب بازی استفاده کرد؟ (هردو M.2) باشند؟
3-آیا برای قصد استفاده من (نصب ویندوز و بازی) SSD مدل M.2 مناسب تر است یا 2.5 اینچی؟
با سپاس فراروان

فرشید جان من pl240 flux رو نصب کردم راحت رو z690 strix سوار شد و پرفورمنس عالی خیلی ممنون برای راهنمایی .
فقط یه چیزی تو بایوس که میرم سرعت پمپ رو میزنه 9211 rpm !! ولی سرعت فن رادیاتور 800rpm که طبیعیه ولی سرعت پمپ اشتباهه
بصورت دیفالت هم سرعت پمپ روی full speed هست ولی وقتی گذاشتم رو حالت استاندارد 7000-8000 نشونم داد که بازم سرعت اشتباهه
بایوس همون اول اخرین ورژن اپدیت کردم بخاطر cpu و کابل برق پمپ هم به aio_ pump روی مادربرد وصل کردم و فن های رادیاتور به cpu_fan
جای نگرانی نیست؟

آخرین ویرایش:
سلام آقا فرشید عزیز
من یک مادربورد GA-H170-Gaming 3 گیگابایت دارم که طبق اطلاعاتش امکان نصب دو عدد هارد SSD از نوع M.2 میتوان نصب کرد.
1-حال سوال این هست که از مدل های موجود در بازار چه نوع SSD هایی میتوان نصب کرد؟
2-آیا میتوان یک عدد برای نصب ویندوز و دیگری را برای نصب بازی استفاده کرد؟ (هردو M.2) باشند؟
3-آیا برای قصد استفاده من (نصب ویندوز و بازی) SSD مدل M.2 مناسب تر است یا 2.5 اینچی؟
با سپاس فراروان

1- بیشتر مدلهای موجود رو میشه نصب کرد، اما بهتره که معروفترین مدلها از برندهای سامسونگ و یا WD رو انتخاب کنید که مطمنئ بشید روی مادربردتون بدون مشکل کار خواهد کرد.
این نسل از مادربردها بالاترین سرعت و استاندارد M.2 رو پشتیبانی نمیکنن، بنابراین هر مدلی نصب بشه هم باز نباید انتظار سرعت نرمال ازش داشته باشید. اما در عین حال از سرعت SSD با استاندارد SATA بهتر خواهد بود.
2- بله، اتفاقا بهترین کار اینه که SSD ویندوز از بقیه برنامه ها جدا باشه.
3- برای نصب ویندوز M.2 در حالت بهینه خیلی بهتر هست، اما برای نصب بازی میتونه ساتا هم مناسب باشه، برای بازیهای جدیدتر هم M.2 NVMe پرسرعت داره دیگه نرمال و موثر میشه.

فرشید جان من pl240 flux رو نصب کردم راحت رو z690 strix سوار شد و پرفورمنس عالی خیلی ممنون برای راهنمایی .
فقط یه چیزی تو بایوس که میرم سرعت پمپ رو میزنه 9211 rpm !! ولی سرعت فن رادیاتور 800rpm که طبیعیه ولی سرعت پمپ اشتباهه
بصورت دیفالت هم سرعت پمپ روی full speed هست ولی وقتی گذاشتم رو حالت استاندارد 7000-8000 نشونم داد که بازم سرعت اشتباهه
بایوس همون اول اخرین ورژن اپدیت کردم بخاطر cpu و کابل برق پمپ هم به aio_ pump روی مادربرد وصل کردم و فن های رادیاتور به cpu_fan
جای نگرانی نیست؟

هیچ مشکلی وجود نداره و سرعت واترپمپ واقعا همون 9000 دور در ماکزیمم سرعت هست. اگر هم دور کانکتور واترپمپ روی مادربرد رو از بایوس تنظیم کنید، قطعا در دمای پایینتر روی 4000 تا 6000 دور باقی خواهد ماند و صدای قابل تشخیصی تولید نخواهد کرد.
سرعت فن رادیاتور بین 800 تا 2000 برای واترکولر مذکور هست و واترپمپ شما در 100درصد سرعت به 9000 دور میرسه، بنابراین ایرادی وجود نداره.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or