مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

سپاس
چه مدلهایی برای این 2 توصیه میشه؟
سلام default tdp هر دوتا سی پیو پایینه به نسبت ( 105w) *اگه* قرار نیست اورکلاک سنگین کنی یه دیپ کول AS500 بگیر بیشتر از کافیه واست.
ولی اگر قرار اورکلاک سنگین کنی یهCASTLE 240RGB V2 بخر.
بازم تاکید میکنم که اونقد داغ نمیشن اینا که 360mm بخری بیشتر از 5 تومن خرج نکن.
من 5950x دارم شرکت که روش AK620 هست و اورکلاک شده به 5.1GHz و idle 35 درجه میده و زیر لود 100% مکسیموم 75-76 درجه اینطوراس با fan curve دستی

• Like
Reactions: 'USG Ishimura'
رم DDR3 بدرد بخور پیدا میشه تو بازار؟ رم CORSAIR XMS3 DDR3 1600 8GB دارم ولی سیستم بلو اسکرین پیدا کرده فکر کنم کلا باید رم عوض کنم.
می خوام رم سیستم رو 16GB کنم. یه سرچ زدم دیدم انگار فقط کینگستون 8GB الان تو بازار برا DDR3 پیدا میشه. همین رو 2 تا بگیرم اکی هست یا برند بهتری پیدا میشه؟

آخرین ویرایش:
سلام این مشخصات سیستمه
ram8
core i3-4160 & 3.60gh
مادربرد h81m-s2pv
پاور ۷۰۰
میخواستم بدونم قوی ترین کارت گرافیکی که با این سیستم مچ میشه چیه

کلا این قطعات دیگه بدرد بازیهای جدید نمیخورن که بخواین ازشون استفاده کنید برای بازی. اما اگر هدف اینه که کارت گرافیک بخرید و بعضی بازیها رو بهتر اجرا کنید و بعدا قطعات اصلی رو ارتقا بدید امکانش هست.
شما کارت RTX 4070 یا RX 6800 هم میتونی روی این سیستم نصب کنی. اما قرار نیست با سیستم قدیمی شما مچ باشنُ فقط کار میکنن.

من یه مقدار تحقیق کردم و دیدم خیلی جاها میگن مودم با چیپ برادکام برای جایی که نویز هست بهتر عمل میکنن و یک مقدار کمی عملکرد بهتر و قطعی کمتری دارن نسبت به چیپ مدیاتک.
آیا این حرف درسته؟و اگه درسته ممنون میشم چند مدل مودم adsl با چیپ برادکام معرفی کنید.

ممنون
بله این مورد عموما درسته، ولی پیدا کردن مودمی که چیپ Broadcom داشته باشه خیلی سخته. حتی مدلهای جدید مدلهای معتبر از برندهای Dlink و TPlink هم دیگه از این چیپ ها استفاده نمیکنن، چون قیمت بالاتری دارن.
اگر پیدا کردید حتما از Revision محصول مطمئن بشید و بعدا خرید کنید.

رم DDR3 بدرد بخور پیدا میشه تو بازار؟ رم CORSAIR XMS3 DDR3 1600 8GB دارم ولی سیستم بلو اسکرین پیدا کرده فکر کنم کلا باید رم عوض کنم.
می خوام رم سیستم رو 16GB کنم. یه سرچ زدم دیدم انگار فقط کینگستون 8GB الان تو بازار برا DDR3 پیدا میشه. همین رو 2 تا بگیرم اکی هست یا برند بهتری پیدا میشه؟
ماجولهای 8 گیگی DDR3 در بازار خیلی کمه و هر مدل معتبری باشه از جمله همون کینگستون رو میتونید بخرید. فقط از سازگاری کاملش با مادربردتون مطمئن بشید. یعنی مهلت تست بگیرید اگر جواب نداد پس بدید.

COOLER MASTER MASTERLIQUID PL240 Flux
یا مدل مشابه از Deepcool مثل LS520 Black 240mm
من کولر as500 گرفتم متاسفانه از قسمت pipe ها به هیت سینک مادربرد z690 strix گیر میکنه و سوار نمیشه حالا مجبوریم واتر بگیرم بر خلاف میلم از این دو مدل که شما نام بردی کدوم بهتره ؟
و سوال دیگه واتر کولر مشکل هماهنگی با مادربرد نداره؟

آخرین ویرایش:
من کولر as500 گرفتم متاسفانه از قسمت pipe ها به هیت سینک مادربرد z690 strix گیر میکنه و سوار نمیشه حالا مجبوریم واتر بگیرم بر خلاف میلم از این دو مدل که شما نام بردی کدوم بهتره ؟
و سوال دیگه واتر کولر مشکل هماهنگی با مادربرد نداره؟

هر دو واترکولر رده بالا هستن، اما کولرمستر راندمانش کمی بهتر هست.
مادربرد Z690 Strix هم بخاطر قاب پلاستیکی هیت سینک با خیلی کولرها سازگار نیست، قاب پلاستیکی رو میشه با باز کردن چند تا پیچ برداشت و در کاراییش هم تاثیر نداره، ولی در اون صورت دیگه نورپردازی روی خود مادربرد نخواهید داشت.

سلام فرشید جان

من الان samsung evo 860 دارم ظرفیت 256 گیگ
و یک هارد 1 ترابایت که بازی ها رو هارد هستن و دانلود ها هم روی اون انجام میشه

ویندوزم روی ssd هست
و گهگاهی شاید یکی دو تا بازی که میبینم نیاز به Ssd دارن و تفاوتی دارن رو به ssd نصب میکنم بازی میکنم

الان میخوام ارتقا بدم به مدل 1 ترابایت

مدل 980 رو دیدم با قیمت 6 تومن
و 990 هم قیمت 6700

3 تا سوال داشتیم

اولی این که 990 پیشنهاد میشه با 700 تومان بیشتر ؟

سوال بعدیم این که این 1 ترابایت جدید nvme رو بزارم برای دانلود و بازی ها مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
با توجه به این که مرتب دانلود و پاک کردن روش انجام میشه ( میخوام هارد 1 ترابایت رو کلا بردارم از سیستم)

سومی این که اون Evo 860 که Sata هست برای ویندوز باقی بمونه مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
توی بوت ویندوز و نرم افزار ها خیلی تفاوت محسوس هست اگه nvme باشه ؟
مینم هم asus z690 p هست

اگر اره که کلا 1 دونه Ssd داشته باشم همین nvme هم بازی ها هم ویندوز هم دانلود ها داخلش باشه

مرسی

هر دو واترکولر رده بالا هستن، اما کولرمستر راندمانش کمی بهتر هست.
مادربرد Z690 Strix هم بخاطر قاب پلاستیکی هیت سینک با خیلی کولرها سازگار نیست، قاب پلاستیکی رو میشه با باز کردن چند تا پیچ برداشت و در کاراییش هم تاثیر نداره، ولی در اون صورت دیگه نورپردازی روی خود مادربرد نخواهید داشت.
من از این موضوع اطلاع نداشتم حالا با کولر flux این مشکل نداره؟

سلام فرشید جان

من الان samsung evo 860 دارم ظرفیت 256 گیگ
و یک هارد 1 ترابایت که بازی ها رو هارد هستن و دانلود ها هم روی اون انجام میشه

ویندوزم روی ssd هست
و گهگاهی شاید یکی دو تا بازی که میبینم نیاز به Ssd دارن و تفاوتی دارن رو به ssd نصب میکنم بازی میکنم

الان میخوام ارتقا بدم به مدل 1 ترابایت

مدل 980 رو دیدم با قیمت 6 تومن
و 990 هم قیمت 6700

3 تا سوال داشتیم

اولی این که 990 پیشنهاد میشه با 700 تومان بیشتر ؟

سوال بعدیم این که این 1 ترابایت جدید nvme رو بزارم برای دانلود و بازی ها مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
با توجه به این که مرتب دانلود و پاک کردن روش انجام میشه ( میخوام هارد 1 ترابایت رو کلا بردارم از سیستم)

سومی این که اون Evo 860 که Sata هست برای ویندوز باقی بمونه مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
توی بوت ویندوز و نرم افزار ها خیلی تفاوت محسوس هست اگه nvme باشه ؟
مینم هم asus z690 p هست

اگر اره که کلا 1 دونه Ssd داشته باشم همین nvme هم بازی ها هم ویندوز هم دانلود ها داخلش باشه

مرسی

پیشنهاد کلی من اینه که 990 رو برای ویندوز بخرید و جایگزین ساتای فعلی کنید. حتی اگه توی سرعت بوت ویندوز هم تاثیر نداشته باشه، توی سوئیچ کردن بین اپلیکیشن ها و کش کردن مورد نیاز برای بازی ها که به استاتر کمتر منتهی بشه موثر هست.
اگر تونستید SSD NVMe دوم رو از یهمدل ارزونتر برای بازیها خریداری کنید که حتی میتونه 970 هم باشه.

من از این موضوع اطلاع نداشتم حالا با کولر flux این مشکل نداره؟

نه مشکلی نداره.

پیشنهاد کلی من اینه که 990 رو برای ویندوز بخرید و جایگزین ساتای فعلی کنید. حتی اگه توی سرعت بوت ویندوز هم تاثیر نداشته باشه، توی سوئیچ کردن بین اپلیکیشن ها و کش کردن مورد نیاز برای بازی ها که به استاتر کمتر منتهی بشه موثر هست.
اگر تونستید SSD NVMe دوم رو از یهمدل ارزونتر برای بازیها خریداری کنید که حتی میتونه 970 هم باشه.

نه مشکلی نداره.
یعنی 2 تا NVME بگیرم و این sATA و HDD رو بگذارم کنار ؟

برای 970 و 980 دیدم ظرفیت 250 گیگ هست که بگیرم برای ویندوز و 1 ترابایت 990 رو برای بازی ها
اما 990 250 گیگ ندیدم
هست تو بازار ؟

سوال دومم هم ماند از پست قبلی
این که محل دانلود هایی که دارم از هارد منتقل بشه به SSD با توجه به رایت و حذف های متعدد و سنگین مشکلی ایجاد میشه برای SSD?
چون میخوام هارد رو کلا بردارم از سیستم

یعنی 2 تا NVME بگیرم و این sATA و HDD رو بگذارم کنار ؟

برای 970 و 980 دیدم ظرفیت 250 گیگ هست که بگیرم برای ویندوز و 1 ترابایت 990 رو برای بازی ها
اما 990 250 گیگ ندیدم
هست تو بازار ؟

سوال دومم هم ماند از پست قبلی
این که محل دانلود هایی که دارم از هارد منتقل بشه به SSD با توجه به رایت و حذف های متعدد و سنگین مشکلی ایجاد میشه برای SSD?
چون میخوام هارد رو کلا بردارم از سیستم

میتونید از SATA هنوز برای پشتیبان و مدیا استفاده کنید. ولی برای ویندوز و بازی بهتره فقط از NVMe استفاده کنید. الگوی اجرای بازیها روی پی‌ی هم داره به سرعت به سمت مدل استفاده ی کنسولهای نسل نهمی از SSD پرسرعت گرایش پیدا میکنه.
نسل جدید SSD-ها دیگه زیر 500 گیگ یا یک ترابایتی ندارن، اگر هم میداشتن احتمالا راندمانشون به اندازه مدلهای ظرفیت بالاتر قابل قبول نبود.

دانلود هم با توجه به سرعت افتضاح اینترنت در ایران میتونه روی SATA باشه، اما بعدا موقع کپی و اکسترکت شدن سرعتش گلوگاه میشه. حتی سرعت استیم هم در آنلاک کردن پریلودها روی NVMe خیلی بهتر هست.
اتفاقا بهتره هارد رو کلا از سیستم حذف کنید. ماهیت مکانیکی HDD باعث کندی و ایجاد وقفه در برخی کارکردهای سیستم عامل (اسکن آنتی ویروس، Defrag، عملیات Indexing، ساختن فایلهای Temp و Scandisk) میشه، حتی اگر ازش استفاده نشه.

هم برای 5800X و هم برای 5800X3D به کولر قویتر نیاز هست. یه واترکولر 240 یا بهتر توصیه میشه.
آقا فرشید من تو کالاف بعضی مواقع مولتی پلیر فقط اکثرا stuttering دارم .
فکر نکنم اینترنت باشه . . . به نظر شما مشکل چیه و چه جوری حل میشه ؟

آقا فرشید من تو کالاف بعضی مواقع مولتی پلیر فقط اکثرا stuttering دارم .
فکر نکنم اینترنت باشه . . . به نظر شما مشکل چیه و چه جوری حل میشه ؟

اگر فقط بخش مولتی استاتر دارید که به احتمال زیاد از اینترنت هست. با حدس و گمان هم نمیشه علت دقیق مشکل رو شناسایی کرد، اما بر اساس تجربه احتمالا همینه.
باید تست های تفکیکی انجام بدید، مثلا بخش سینگل رو در طولانی مدت اجرا و آزمایش کنید و یا بخش مولتی رو با سرورهای خلوت و رقبای کمتر امتحان کنید ببینید باز هم مشکل استاتر هست یا خیر.

در حین انجام بازی بخش مولتی هم میشه درصد استفاده از پردازنده و GPU رو مانیتور کرد تا دقیقتر بشه روی گلوگاه شدن یا نشدن قطعات سخت افزار نظر داد.

سلام فرشید جان
یه سیستم همراه با مانیتور، کیبرد و موس تا ۷۰ تومن برای کار برنامه نویسی در حوزه هوش مصنوعی و دیپ لرنینگ و کار با پایتون و پایچارم میتونید پیشنهاد بدین؟
نظر خودم core i7 13700k و ۳۲ گیگ رم ddr5 هست، حالا نظر شما هم کمک کننده س و بقیه موارد هم شما پیشنهاد بدید.
ممنون...

سلام اساتید گرامی
وقتتون بخیر

ممنون میشم راهنمایی کنید؛
بازی Honkai Star Rail اخیرا برای PC اومده
من میخوام ب TVعه 4Kام بزنم و روی بالاترین حد گرافیکی و وضوع تصویر بازی کنم ولی فریم ریتش برام مهم نیست ک حتما ۶۰ باشه و با ۳۰ روون و بدون افت فریم اوکی هستم
مهم اینه ک برام روی 4K TV راحت 4K و بالاترین تنظیمات گرافیکیش روون باشه.

براتون عکس min و max سیستم های پیشنهادی ک خود کمپانی اعلام کرده رو ضمیمه کردم.
ممنون میشم قطعات پیشنهادی و قیمتش رو راهنمایی کنید.

Screenshot_20230503_092400_Firefox.jpg Screenshot_20230503_092415_Firefox.jpg

پ.ن: 1440p هم اوکی هستم

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or