مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

من مدل K580 ـشو دارم نمیدونم از نظر کیفیت با این یکی باشه یا نه اما تقریبا دو ساله دارم راضیم، هم کیفیت ساخت بدنش خیلی خوبه هم سویچاش هنوز مثل روز اوله و مشکلی پیدا نکرده، نرم افزار تنظیم رنگشم خوبه، داخل باکسشم سویچ اضافه داشت با رنگای مختلف که اگه مشکلی پیدا کرد جایگزین کنی.
----

یکی از دوستان میخواد کیسشو عوض کنه کولرش Cooler Master MasterAir MA610P هست میخواد Green G3 یا G4 بزاره آیا کولره از نظر جا شدن مشکلی پیدا نمیکنه؟؟ و اگه میکنه چه کیسی از گرین پیشنهاد میدید؟
یه سوال ذهنمو درگیر کرد
من 1 ماهه گرفتم نرم افزار داره؟ قابل دانلوده یا تو جعبه بوده
بعد مثلا میزان شارژ هم میگه؟

یه سوال ذهنمو درگیر کرد
من 1 ماهه گرفتم نرم افزار داره؟ قابل دانلوده یا تو جعبه بوده
بعد مثلا میزان شارژ هم میگه؟
Download
اینجا تو سرچش بزن k618 مدلش میاد روش کلیک کن نرم افزارشو دانلود کن.
میزارن شارژو نمیدونم مال من وایرلس نیست فقط انیمیشنا و رنگا رو میشه کاستومایز کرد.

--
اینو کسی نبود؟
یکی از دوستان میخواد کیسشو عوض کنه کولرش Cooler Master MasterAir MA610P هست میخواد Green G3 یا G4 بزاره آیا کولره از نظر جا شدن مشکلی پیدا نمیکنه؟؟ و اگه میکنه چه کیسی از گرین پیشنهاد میدید؟

• Like
Reactions: VICE
ارتفاع 17 سانتی MA610P باعث میشه توی خیلی کیسها قابل نصب نباشه. داخل Green G3 که نمیشه، داخل G4 هم میشه استفاده کرد اما به پنل کیس برخورد پیدا میکنه. اما داخل Green Z6 قابل نصب هست.

من دومیو گرفتم مدل k618
تا حالا استفاده خاصی ازش نداشتم و کیبورد مکانیکال نداشتم
اما 2 تا سوال دارم
در اصل 2 تا مشکل
وقتی تایپ میکنم بعضی وقتی بعضی حروف نمیگیره مثلا ممکنه بزنم سلام نوشته لام
(یه جا خوندم کیبورد مکانیکال مناسب تایپ نیست)
مشکل دوم هم اینه که بعضی وقتی کلید مورد نظر میزنم بعد انگار گیر میکنه مثلا بازم مثال سلامو بزنم این شکل میشه سلامممممممممممممممممممممم ( تا یه بار دیگه حرف مورد نظرو فشار ندم ادامه میده)
یه مشکل دیگه دارم شیفت سمت راست که کار نمیکنه سویچشو با زاپاسا عوض کردم بعضی وقتی بگیر نگیر داره
حالا خواستم ببینم طبیعیه یا نه

سویچی که در کیبورد شما استفاده شده از نوع کم کیفیت هست و اصلا نباید با سوئیچ مکانیکال کیبوردهای دیگه با قیمت بالاتر و از برندهای معتبر مقایسه بشه. کیفیت سوئیچ ها روی کیفیت کار تایپ هم تاثیر داره و اگر خوب باشه برای هر کاری از جمله تایپ هم تجربه ی عالی خواهد بود.
این مشکلاتی که دارید از خرابی و بد عمل کردن سوئیچ ها هست و عادی هم نیست، مشکل فیزیکی کیبورد هست.

سلام بچه ها، من یه کارت گرفتی 3080 چند وقت پیش گرفتم، حالا به مشکل بزرگی خوردم اونم گلوگاه شدن CPU هست که واقعا داره اذیتم میکنه! یعنی رسما بازیا شده لگ برام.

من مادربردم پیارسال گرفتم B460 plus هست. الان یه i5 10400 روش هست، چی بگیرم خوبه؟ تو دیجی و مقداد نگاه کردم اینتل سری Comet Lake مدل Core i7-10700k به نظر جالب میومد قیمتش هم حدود 17 بود، اوکیه این؟ بعد تفاوت K با KF چیه فقط KF ها گرافیک آنبرد ندارن؟

از کجا متوجه شدید حتما پردازنده گلوگاه هست؟ پردازنده ی شما از نسل دهم هست و اگر با Core i7 هم تعویض بشه ممکنه تفاوت چندانی در راندمان ایجاد نکنه.
اقدامی که قطعا هر گونه گلوگاه پردازنده رو رفع خواهد کرد، تعویض کامل پلتفرم اصلی و ارتقا به پردازنده نسل 12 یا 13 اینتل هست، نه خرید پردازنده Core i7 از همین نسلی که دارید. بنابراین خرید 10700K با این قیمت رو برای شما توصیه نمیکنم، ارزش نداره. یه Core i5 13500/13600 راندمانش در بازیها به مراتب بهتر خواهد بود.

تفاوت K با KF اینه که مدل KF گرافیک آنبرد نداره.

AS500 PLUS A-RGB یا AK500
کدوم بهتره واسه 13600k

برای این پردازنده یه واترکولر 240 یا 360 توصیه میشه اگر قصد اورکلاک دارید.
اگر قصد اورکلاک ندارید و استفاده فقط برای بازی هست همون AS500 هم تا حد زیادی قابل استفاده خواهد بود، اما در دمایی که متوسطش بالاست.

اگر قصد اورکلاک ندارید و استفاده فقط برای بازی هست همون AS500 هم تا حد زیادی قابل استفاده خواهد بود، اما در دمایی که متوسطش بالاست.

تو همین رنج قیمتی که این دوتا کولر دارن مورد بهتری هست معرفی کنید که تو بازار موجود باشه؟

ارتفاع 17 سانتی MA610P باعث میشه توی خیلی کیسها قابل نصب نباشه. داخل Green G3 که نمیشه، داخل G4 هم میشه استفاده کرد اما به پنل کیس برخورد پیدا میکنه. اما داخل Green Z6 قابل نصب هست.

سویچی که در کیبورد شما استفاده شده از نوع کم کیفیت هست و اصلا نباید با سوئیچ مکانیکال کیبوردهای دیگه با قیمت بالاتر و از برندهای معتبر مقایسه بشه. کیفیت سوئیچ ها روی کیفیت کار تایپ هم تاثیر داره و اگر خوب باشه برای هر کاری از جمله تایپ هم تجربه ی عالی خواهد بود.
این مشکلاتی که دارید از خرابی و بد عمل کردن سوئیچ ها هست و عادی هم نیست، مشکل فیزیکی کیبورد هست.

از کجا متوجه شدید حتما پردازنده گلوگاه هست؟ پردازنده ی شما از نسل دهم هست و اگر با Core i7 هم تعویض بشه ممکنه تفاوت چندانی در راندمان ایجاد نکنه.
اقدامی که قطعا هر گونه گلوگاه پردازنده رو رفع خواهد کرد، تعویض کامل پلتفرم اصلی و ارتقا به پردازنده نسل 12 یا 13 اینتل هست، نه خرید پردازنده Core i7 از همین نسلی که دارید. بنابراین خرید 10700K با این قیمت رو برای شما توصیه نمیکنم، ارزش نداره. یه Core i5 13500/13600 راندمانش در بازیها به مراتب بهتر خواهد بود.

تفاوت K با KF اینه که مدل KF گرافیک آنبرد نداره.

والا، مثلا توی همین Last of us که برای پیسی اومده یا هاگوارتز یا Spiderman وقتی RT رو روشن میکنم، cpu 100 میشه در حالی که GPU کلا 30 درصد داره استفاده میشه! حتی توی بازی هایی مثل BF2042 هم اذیتم میکنه دیگه مخصوصا از وقتی کارت جدید گرفتم دیگه کامل کم میاره و همش روی 100 درصد هست! حالا نمیدونم خودش به مشکل خورده یا دیگه توانش نیست البته رم 16 هست اونم مشکلساز هست، الان بخوام، همین CPU که شما میگین بگیرم چیا باید عوض بشه فقط مادربرد؟ یا رم هم باید عوض بشه؟ 13500 گشتم تو نت هیچ قیمتی نبود، اگر یه مادربرد و حالا با i5 13500 یا 13600 بهم بگین ممنون میشم، قیمتش فکر میکنم تا 25 یا 27 اینا بتونم. البته بیشترم میتونم ولی دلم نمیاد هزینه کنم واقعا :|

راستی یک سوال اگر قرار کلا مادربرد هم عوض کنم، سراغ Ryzen برم بهتر نیست؟

آخرین ویرایش:
تو همین رنج قیمتی که این دوتا کولر دارن مورد بهتری هست معرفی کنید که تو بازار موجود باشه؟

اگه ایرکولر منظورتون هست که فکر نکنم بهتر از این مدلها موجود باشن با همین قیمت، اگه واتر کولر 240 منظور هست که انتخاب ها زیاده.

والا، مثلا توی همین Last of us که برای پیسی اومده یا هاگوارتز یا Spiderman وقتی RT رو روشن میکنم، cpu 100 میشه در حالی که GPU کلا 30 درصد داره استفاده میشه! حتی توی بازی هایی مثل BF2042 هم اذیتم میکنه دیگه مخصوصا از وقتی کارت جدید گرفتم دیگه کامل کم میاره و همش روی 100 درصد هست! حالا نمیدونم خودش به مشکل خورده یا دیگه توانش نیست البته رم 16 هست اونم مشکلساز هست، الان بخوام، همین CPU که شما میگین بگیرم چیا باید عوض بشه فقط مادربرد؟ یا رم هم باید عوض بشه؟ 13500 گشتم تو نت هیچ قیمتی نبود، اگر یه مادربرد و حالا با i5 13500 یا 13600 بهم بگین ممنون میشم، قیمتش فکر میکنم تا 25 یا 27 اینا بتونم. البته بیشترم میتونم ولی دلم نمیاد هزینه کنم واقعا :|

راستی یک سوال اگر قرار کلا مادربرد هم عوض کنم، سراغ Ryzen برم بهتر نیست؟

خب توضیحی که دادید مشخص کرد واقعا مشکل گلوگاه شدن پردازنده هست و همین عناوینی که نام بردید زیادتر از حد نرمال به توان پردازنده متکی هستند، مخصوصا وقتی که RT فعال بشه.
رم رو میتونید نگه دارید اگر 3200 به بالا باشه و دو مورد دیگه رو ارتقا بدید:

قیمتمدلنام قطعه
پانزده میلیون و ۴۰۰ هزار تومان/ هجده میلیون تومان
(سیزده میلیون و ۹۰۰ هزار تومان)
Intel Core i5 12600K/13600K
(AMD Ryzen 5 7600X)
CPU
شش میلیون و ۳۷۰ هزار تومان
COOLER MASTER MASTERLIQUID PL240 Flux
COOLING
هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
(دوازده میلیون و ۷۰۰ هزار تومان)
ASUS PRIME Z690-P D4
(ASUS PRIME X670-P AM5)

MotherBoard
سه میلیون و ۸۹۰ هزار تومان
(هفت میلیون و ۹۰۰ هزار تومان)
GSkill RIPJAWS V 2*16GB DDR4 3600MHz -32GB
(Corsair VENGEANCE RGB DDR5 5600MHz-32GB)
RAM

رایزن لزوما انتخاب بهتری نیست، ولی بخاطر نیاز به DDR5 و مادربرد AM5 جمع قیمتش بالاتره.

لپتاپ تا45 تومن برای کارهای مهندسی مثل etabs چی معرفی میکنید
مدل دستگاهDELL Vostro 3510-A
پردازندهIntel Core i7 1165G7
ظرفیت حافظه اصلی (رم)16GB
ظرفیت ذخیره‌ساز (هارددیسک - SSD)1TB HDD/512GB SSD
مدل گرافیکNvidia MX 350
ظرفیت حافظه گرافیکی2GB
اندازه صفحه نمایش15.6inch
نوع و دقت صفحه نمایشFULL HD|1920×1080 WVA
وزن1.7Kg
باتری3Cell 42WHr
قیمتچهل و چهار میلیون و ۹۰۰ هزار تومان

در پی موضوع فن 13600k
من شاید این سی پی یو رو بگیرم ولی کیس مد نظرم چون asus ap201 هستش و قابل رویت نیست داخلش
استرس نشت واتر کولینگ دارم برای همین ag620 شایید بندازم
میخواستم اینو بدونم خارج از بحث رابطه مستقیم فن cpu ، فن های جانبی بگیرم (سقفی) برای تغییر دمای داخل کیس تاثیری میتونه بذاره روی خود حرارت cpu
یا کلا واتر کولینگ ببندم ؟
یا واتر کولر خوب و به صرفه معرفی کنید؟ (راهی نیست بشه جلوی نشتیشو گرفت؟)

در پی موضوع فن 13600k
من شاید این سی پی یو رو بگیرم ولی کیس مد نظرم چون asus ap201 هستش و قابل رویت نیست داخلش
استرس نشت واتر کولینگ دارم برای همین ag620 شایید بندازم
میخواستم اینو بدونم خارج از بحث رابطه مستقیم فن cpu ، فن های جانبی بگیرم (سقفی) برای تغییر دمای داخل کیس تاثیری میتونه بذاره روی خود حرارت cpu
یا کلا واتر کولینگ ببندم ؟
یا واتر کولر خوب و به صرفه معرفی کنید؟ (راهی نیست بشه جلوی نشتیشو گرفت؟)

تعداد و نوع چینش و قدرت فن های جانبی کیس قطعا در کیفت تهویه و دمای داخل کیس تاثیرگذاره و دمای داخل کیس هم به نوبه خودش روی دمای پردازنده تاثیر مستقیم داره.
اما نوع کولر پردازنده و توان دفع حرارتش هم خیلی مهمه. داخل کیس کوچکی مثل این اتفاقا بهتره از واتر کولر استفاده کرد، چون ظرفیت لازم برای گردش هوای کافی برای ایرکولر رو نداره و اگر هم داشته باشه خیلی محدوده.
با این کیس توصیه میشه واتر 240 یا 360 ببندید. واتر خوب اصلا قرار نیست نشتی داشته باشه و نباید نگران باشید.

COOLER MASTER MASTERLIQUID PL240 Flux در پاسخ قبلی معرفی کردم و توصیه میشه.

• Like
Reactions: VICE
اگه ایرکولر منظورتون هست که فکر نکنم بهتر از این مدلها موجود باشن با همین قیمت، اگه واتر کولر 240 منظور هست که انتخاب ها زیاده.

خب توضیحی که دادید مشخص کرد واقعا مشکل گلوگاه شدن پردازنده هست و همین عناوینی که نام بردید زیادتر از حد نرمال به توان پردازنده متکی هستند، مخصوصا وقتی که RT فعال بشه.
رم رو میتونید نگه دارید اگر 3200 به بالا باشه و دو مورد دیگه رو ارتقا بدید:

قیمتمدلنام قطعه
پانزده میلیون و ۴۰۰ هزار تومان/ هجده میلیون تومان
(سیزده میلیون و ۹۰۰ هزار تومان)
Intel Core i5 12600K/13600K
(AMD Ryzen 5 7600X)
CPU
شش میلیون و ۳۷۰ هزار تومان
COOLER MASTER MASTERLIQUID PL240 Flux
COOLING
هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
(دوازده میلیون و ۷۰۰ هزار تومان)
ASUS PRIME Z690-P D4
(ASUS PRIME X670-P AM5)

MotherBoard
سه میلیون و ۸۹۰ هزار تومان
(هفت میلیون و ۹۰۰ هزار تومان)
GSkill RIPJAWS V 2*16GB DDR4 3600MHz -32GB
(Corsair VENGEANCE RGB DDR5 5600MHz-32GB)
RAM

رایزن لزوما انتخاب بهتری نیست، ولی بخاطر نیاز به DDR5 و مادربرد AM5 جمع قیمتش بالاتره.

مدل دستگاهDELL Vostro 3510-A
پردازندهIntel Core i7 1165G7
ظرفیت حافظه اصلی (رم)16GB
ظرفیت ذخیره‌ساز (هارددیسک - SSD)1TB HDD/512GB SSD
مدل گرافیکNvidia MX 350
ظرفیت حافظه گرافیکی2GB
اندازه صفحه نمایش15.6inch
نوع و دقت صفحه نمایشFULL HD|1920×1080 WVA
وزن1.7Kg
باتری3Cell 42WHr
قیمتچهل و چهار میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
خیلی ممنون، فرشید جان من دوتا سوال دیگه هم بپرسم خیلی زحمت دادم
درباره واترکولر، من کیسم Z6 هست همین AS500 یا ag620 که بالاتر گفتین اوکی هست؟ اورکلاک هم نمیخوام بکنم
و رم ام نگاه کردم پیارسال از خودتون مشاوره گرفته بودم RAM G.SKILL Aegis DDR4 16GB 3000MHz CL16 Dual Channel هست، الان میتونم از اونا استفاده کنم؟ تا بعدا تعویضش کنم، یا حتما رم باید عوض بشه رو مادربرد جدید؟

خیلی ممنون، فرشید جان من دوتا سوال دیگه هم بپرسم خیلی زحمت دادم
درباره واترکولر، من کیسم Z6 هست همین AS500 یا ag620 که بالاتر گفتین اوکی هست؟ اورکلاک هم نمیخوام بکنم
و رم ام نگاه کردم پیارسال از خودتون مشاوره گرفته بودم RAM G.SKILL Aegis DDR4 16GB 3000MHz CL16 Dual Channel هست، الان میتونم از اونا استفاده کنم؟ تا بعدا تعویضش کنم، یا حتما رم باید عوض بشه رو مادربرد جدید؟

شرکت گرین کیس مدل G6 داره، Z6نیست. مدل Green G6 هم فقط تا 16.5 سانتی متر ارتفاع ایرکولر رو پشتیبانی میکنه، چک کنید که کولری که انتخاب میکنید از این بیشتر نباشه.
رم مشکلی نداره، همون ماجولهای فعلی با فرکانس 3000 هم در سیستم پیشنهادی پست قبلی قابل استفاده هستند و میتونید ازشون استفاده کنید، هر چند که راندمانشون برای نسل جدید پایینه ولی موقتی مشکلی نداره. کم کم ماجولهای DDR5 با افت قیمتی که در جریان هست دارن برای تمام رده های بودجه ای پردازنده های نسل جدید انتخاب اول میشن.

• Like
Reactions: pedram_sad
شرکت گرین کیس مدل G6 داره، Z6نیست. مدل Green G6 هم فقط تا 16.5 سانتی متر ارتفاع ایرکولر رو پشتیبانی میکنه، چک کنید که کولری که انتخاب میکنید از این بیشتر نباشه.
رم مشکلی نداره، همون ماجولهای فعلی با فرکانس 3000 هم در سیستم پیشنهادی پست قبلی قابل استفاده هستند و میتونید ازشون استفاده کنید، هر چند که راندمانشون برای نسل جدید پایینه ولی موقتی مشکلی نداره. کم کم ماجولهای DDR5 با افت قیمتی که در جریان هست دارن برای تمام رده های بودجه ای پردازنده های نسل جدید انتخاب اول میشن.
خیلی خیلی ممنون بابت راهنمایی، چرا داره، کیس Z6 artemis هست
Z6 ARTEMIS
فردا انشاالله میرم ببینم گیر میارم بخرم.
فقط مشخصات که نگاه کردم مادربرده 4 تا پورت ساتا داره، من الان 5 تا هارد دارم، دیدم PRO Z690-A WIFI DDR4 برای MSI هست که 6 تا پورت داره، همچین مادربردی بگیرم یا همون Asus بگیرم و یه کارت PCI به Sata بگیرم؟ من تاحالا MSI نداشتم نمیدونم

خیلی خیلی ممنون بابت راهنمایی، چرا داره، کیس Z6 artemis هست
Z6 ARTEMIS
فردا انشاالله میرم ببینم گیر میارم بخرم.
فقط مشخصات که نگاه کردم مادربرده 4 تا پورت ساتا داره، من الان 5 تا هارد دارم، دیدم PRO Z690-A WIFI DDR4 برای MSI هست که 6 تا پورت داره، همچین مادربردی بگیرم یا همون Asus بگیرم و یه کارت PCI به Sata بگیرم؟ من تاحالا MSI نداشتم نمیدونم

بله درسته، این Z6 جدیدتر هست و ارتفاع 17 سانتی برای ایرکولر رو هم پشتیبانی می‌کنه. پست‌های قبلی گویا خودم هم بهش اشاره کرده بودم.
مادربردهای نسل جدید اکثرا به خاطر اضافه کردن پورتهای SSD M.2 بیشتر و سریعتر، تعداد پورتهای SATA رو کم کردن و حتی اون مادربردهایی که 6 پورت ساتا هم دارن، اون دو پورت اضافه رو تنها به شرط اشتراک پهنای باند PCIe با پورتهای SATA در دسترس قرار دادن، یعنی اگر پورتهای 5 و 6 ساتا رو بخواید استفاده کنید، یکی از اسلاتهای اضافی M.2 که به PCH وصله غیر فعال میشه مثلا.
با این وجود اگر مادربردی که خودش 6 پورت ساتا داره بگیرید بهتر هست. بعضی مدلها پورت اضافی ساتا رو به کمک تراشه ثالث روی برد مهیا کردن که درایورش جدا از درایور اینتله.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or