مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

برای SSD هر مدلی رو نمیشه توصیه کرد و سرعت و دوامشون هم یکسان نیست. اگر بهترین رو بخواید از سامسونگ انتخاب کنید و اگر دنبال قیمت مناسب هستید از WD
برای پاور هم زیر 500 وات توصیه نمیشه. برای اورکلاک بهتره 580B رو بخرید که قطعات مقاوم‌تری داره.
ممنون.فقط من 580B رو پیدا نکردم تو لیست پاورهای گرین .
در ضمن این کولر استوک که روی خود سی پی یو 3600 هست کافی نمیشه؟ چون من زیاد کار سنگین یا بعضا رندر سه بعدی انجام نمیدم. عمده کارم با فوتوشاپ و ایلوستریتر هست یک مقدار گیم. یعنی باید حتما به فکر یک کولر باشم برای سی پی یو؟
راهی برای کاهشه دما هست ؟ تو یوتیوب که می دیدم چند روش از بایوس برای پائین آوردن ولتاژ برای کاهش دمای 3600 بود.

سلام اگر سی پی یو Ryzen 5 3600 بخرم فنی که روی خود سی پی یو است کفایت می‌کنه برای کارهایی مثل اجرای نرم افزارهای مثل فوتوشاپ و پریمایر و اجرای بازی ها یا باید یه فن جداگانه بخرم؟
@Farshidstar2012

دوستان گرامی سلام
چندتا سوال دارم
این قضیه پکیج بودن سی پی یو رایزن با مادربرد چیه؟ یعنی سی پی یو را باید با مادر برد بخریم ؟
مادربرد ASUS PRIME X570-PRO AM4 X570 Mainboard تا چه نسلی از سی پی یو های رایزن را ساپورت میکنه؟ اصلا چطوری میشه فهمید نسل سی پی یو های رایزن چند است؟ مثلا Ryzen 5 3600 میشه نسل 5 ؟
کارت گرافیک های موجود در بازار مثلا RTX 2060 از PCI EXPRESS نسل سوم استفاده میکنند؟ مادربرد بالا ظاهراً PCI EXPRESS نسل چهارم داره؟
گرافیک های سری 3000 ان‌ویدیا که چند روز پیش معرفی شدن نیاز به PCI EXPRESS نسل چهارم داشتند؟ می‌خوام آینده نگری بکنم و مادربردی بگیرم که هم سری 20 و هم سری ۳۰ ،که جدید معرفی شد را ساپورت کنه. تا شاید در اینده اگر خواستم سری 3000 ان‌ویدیا استفاده کنم کارت گرافیک با مادربرد هماهنگ باشه و مادربرد اون را ساپورت کنه
تا جایی که من فهمیدم برای ارتقای سی پی یو رایزن نیاز نیست مادربرد عوض بشه برعکس اینتل که برای هر نسل باید مادربرد تعویض بشه با توجه با مطلب ذکر شده اگر من مادربرد بالا را بگیرم تا چه نسلی از سی پی یو رایزن را ساپورت می‌کنه ؟

• Like
Reactions: IMANOKA
چه برند و مدلی رو پیشنهاد میکنید؟

و اینکه بخوام رم رو ارتقا بدم بهتره یا یک قطعه دیگه میتونه مناسبت تر باشه؟

رم DDR3 خیلی کم پیدا میشه، هر برند معتبری که با اون فرکانس پیدا کردید میتونید بخرید.
راستش قطعاتتون همگی ضعیف هستن نسبتا و بستگی داره هدفتون از ارتقا چی بوده باشه. اگر بازی اولویت هست که حتما اول باید کارت گرافیک رو ارتقا بدید و بعد هم پردازنده، مادربرد و رم همزمان

ممنون.فقط من 580B رو پیدا نکردم تو لیست پاورهای گرین .
در ضمن این کولر استوک که روی خود سی پی یو 3600 هست کافی نمیشه؟ چون من زیاد کار سنگین یا بعضا رندر سه بعدی انجام نمیدم. عمده کارم با فوتوشاپ و ایلوستریتر هست یک مقدار گیم. یعنی باید حتما به فکر یک کولر باشم برای سی پی یو؟
راهی برای کاهشه دما هست ؟ تو یوتیوب که می دیدم چند روش از بایوس برای پائین آوردن ولتاژ برای کاهش دمای 3600 بود.

600 وات سری UK یا مدل مشابه دیگه رو انتخاب کنید پس.
کوار استوک 3600 هم برای کار معمولی مناسبه، خیلی بهتر از کولرهای اینتل هست، قبل از اینکه خودتون تست نکردید، روی حرارت وسواس زیاد نکنید.

دوستان گرامی سلام
چندتا سوال دارم
این قضیه پکیج بودن سی پی یو رایزن با مادربرد چیه؟ یعنی سی پی یو را باید با مادر برد بخریم ؟
مادربرد ASUS PRIME X570-PRO AM4 X570 Mainboard تا چه نسلی از سی پی یو های رایزن را ساپورت میکنه؟ اصلا چطوری میشه فهمید نسل سی پی یو های رایزن چند است؟ مثلا Ryzen 5 3600 میشه نسل 5 ؟
کارت گرافیک های موجود در بازار مثلا RTX 2060 از PCI EXPRESS نسل سوم استفاده میکنند؟ مادربرد بالا ظاهراً PCI EXPRESS نسل چهارم داره؟
گرافیک های سری 3000 ان‌ویدیا که چند روز پیش معرفی شدن نیاز به PCI EXPRESS نسل چهارم داشتند؟ می‌خوام آینده نگری بکنم و مادربردی بگیرم که هم سری 20 و هم سری ۳۰ ،که جدید معرفی شد را ساپورت کنه. تا شاید در اینده اگر خواستم سری 3000 ان‌ویدیا استفاده کنم کارت گرافیک با مادربرد هماهنگ باشه و مادربرد اون را ساپورت کنه
تا جایی که من فهمیدم برای ارتقای سی پی یو رایزن نیاز نیست مادربرد عوض بشه برعکس اینتل که برای هر نسل باید مادربرد تعویض بشه با توجه با مطلب ذکر شده اگر من مادربرد بالا را بگیرم تا چه نسلی از سی پی یو رایزن را ساپورت می‌کنه ؟

پکیج میدن به خاطر کمبود موجودی یا فروش متناسب قطعاتشون
X570 که فعلی همه چیز، حتی نسل‌های بعدی رایزن رو هم ساپورت میکنه . نسلش رو میشه از شماره مدل فهمید، مثلا 3600 از اون 3 مشخصه نسل سوم هست. اون 5 رده بندی پردازنده در همون نسل هست، یعنی بین 3 و 7 متوسط محسوب میشه.
مادربردهای B550 و X570 خودشون نسل چهارم PCIe رو ساپورت دارن، مادربردای اینتلی با PCIe 3.0 هم مشکلی با گرافیک های سری 3000 اینتل ندارند، به جز اینکه مثلا ممکنه یه 10 درصد گلوگاه بشن در فریم بالا!

رم DDR3 خیلی کم پیدا میشه، هر برند معتبری که با اون فرکانس پیدا کردید میتونید بخرید.
راستش قطعاتتون همگی ضعیف هستن نسبتا و بستگی داره هدفتون از ارتقا چی بوده باشه. اگر بازی اولویت هست که حتما اول باید کارت گرافیک رو ارتقا بدید و بعد هم پردازنده، مادربرد و رم همزمان

600 وات سری UK یا مدل مشابه دیگه رو انتخاب کنید پس.
کوار استوک 3600 هم برای کار معمولی مناسبه، خیلی بهتر از کولرهای اینتل هست، قبل از اینکه خودتون تست نکردید، روی حرارت وسواس زیاد نکنید.

پکیج میدن به خاطر کمبود موجودی یا فروش متناسب قطعاتشون
X570 که فعلی همه چیز، حتی نسل‌های بعدی رایزن رو هم ساپورت میکنه . نسلش رو میشه از شماره مدل فهمید، مثلا 3600 از اون 3 مشخصه نسل سوم هست. اون 5 رده بندی پردازنده در همون نسل هست، یعنی بین 3 و 7 متوسط محسوب میشه.
مادربردهای B550 و X570 خودشون نسل چهارم PCIe رو ساپورت دارن، مادربردای اینتلی با PCIe 3.0 هم مشکلی با گرافیک های سری 3000 اینتل ندارند، به جز اینکه مثلا ممکنه یه 10 درصد گلوگاه بشن در فریم بالا!
البته فرشید جان من یک خبری خوندم که مبنی بر اینکه همون PCIe 3 هم حتی برای 3090 کفایت میکنه .
این PCIe 4 بیشتر برای جاهایی که خط ارتباط کمه در حال حاضر خیلی کاربردیه مثل همین ssd های nvme که کلا 4 لاین دارن .

در رابطه با 3700 هم بنظر من کمی بالاتر متوسط هست و خوب حساب میشه . چون از 3700 هشت هسته ای میشه و 3600 که بقولی 6 هسته ای و متوسط حساب میشه .

اینم برای همه دوستان بگم ، فرق چیپست 570 با 550 هم در اینه که یکی 570 پردازنده های نسل قبلی رو هم ساپورت میکنه 550 نه !
و یکی اینکه تو 570 خود چیپست هم PCIe 4 ساپورت هست و اما در 550 فقط همون تعدادی که به طریق CPU ساپورت میشه که فک کنم 20 عدد باشه ! یعنی یک گرافیک و یک SSD .
دوباره فرقش میشه مادربردهایی که 2تا شکاف M2 برای SSD دارن ، تو 550 یکیشون PCIe 4 میشه اون یکی PCIe 3 . تو 570 هر دو نسخه 4 میشن .

سلام
کسی از دوستان تجربه استفاده از موس پد سخت رو داره؟
مثلا مدل لاجیتک g440
این موس پدها کف موس خراب نمیکنن؟
اصلا فرق موس پد نرم با این مدل چیه؟
ممنونم

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

البته فرشید جان من یک خبری خوندم که مبنی بر اینکه همون PCIe 3 هم حتی برای 3090 کفایت میکنه .
این PCIe 4 بیشتر برای جاهایی که خط ارتباط کمه در حال حاضر خیلی کاربردیه مثل همین ssd های nvme که کلا 4 لاین دارن .

من نگفتم PCIe 3.0 کافی هست یا نیست، چون بدون بنچمارک و تستهای دقیق هنوز نمیشه ارزیابی کرد چقدر و کجاها تاثیر داره.
من الان توصیم اینه که اگر قصد دارید پلتفرم AMD بخرید بهتره چیپ ست جدید باشه که PCIe 4.0 ساپورت کنه، هم به خاطر خود گرافیک و هم به خاطر SSD NVMe که اگر PCIe 4.0 باشه بعدا برای RTX IO و Direct Storage توی بازیها راندمان خیلی بهتر میشه.

من نگفتم PCIe 3.0 کافی هست یا نیست، چون بدون بنچمارک و تستهای دقیق هنوز نمیشه ارزیابی کرد چقدر و کجاها تاثیر داره.
من الان توصیم اینه که اگر قصد دارید پلتفرم AMD بخرید بهتره چیپ ست جدید باشه که PCIe 4.0 ساپورت کنه، هم به خاطر خود گرافیک و هم به خاطر SSD NVMe که اگر PCIe 4.0 باشه بعدا برای RTX IO و Direct Storage توی بازیها راندمان خیلی بهتر میشه.
درسته باید بنچمارک ها بیاد تا بشه نظر داد ، این سایت هم بصورت تئوری گفته بود گلوگاه نمیشه . حالا تا ببینیم چی میشه .
اونک بله ! برای پلتفرم اینتل هم نسل یازدهم و تایگرلیک روی همین مادربرد های z490 کنونی PCIe 4 رو میاره اگر اشتباه نکنم .

سلام
از کجا میشه فهمید پاور چند وات مناسب چقدر است ؟ منظورمرچند وات باید بخریم؟

یک سری سایت هستن میتونی قطعاتت رو اونجا انتخاب کنی بهت میگه چقدر توان نیاز داری ولی معمولا بهتره پاوری تهیه بشه که 20-30 درصد توان بیشتری نسبت به توان لازم بتونه تولید کنه .
اما بغیر اون هم خودت هم میتونی مکس TDP یا همون حداکثر توان لازم هر قطعه رو که خود شرکت اعلام میکنه رو برای قطعه های مختلف جمع کنی .

• Like
Reactions: digdig
سلام دوستان من سیستمم اینه‌.

Graphics gtx 750ti zotac 2gb

Cpu intel i3 4170

Motherboard asus h81-mc

یه پاور گرین gb535a که 535 وات هست داشتم الان سوخته.

رفتم خدمات کامپیوتری گفت مدل پایین ترم رو این سیستم جوابه.با توجه به استفاده زیاد از کامپیوتر و گاهی وقتا شب دانلود گذاشتم بنظرتون پاور مناسب بگیرم چی خوبه.

سلام اگر سی پی یو Ryzen 5 3600 بخرم فنی که روی خود سی پی یو است کفایت می‌کنه برای کارهایی مثل اجرای نرم افزارهای مثل فوتوشاپ و پریمایر و اجرای بازی ها یا باید یه فن جداگانه بخرم؟
@Farshidstar2012
کولر خودش کیافت میکنه و کار راه اندازه، ولی خوب صداش زیاده مخصوصا روی دور های بالا :-"
من حدود 3-4 هفته از کولر خود 3600x استفاده میکردم، صداش زیاد اذیتم نمیکرد ولی بعدا که کولر جداگونه گرفتم فهمیدم تفاوت چقدر زیاده :-" دمای cpu هم خیلی پایین اومد....
+
سلام خدمت همه دوستان من می‌خوام سیستم زیر را بگیرم. اگر نکته یا موردی هست لطفاً بیان کنید. در مورد کولینگ هم اگر فن استوک خود سی پی یو برای کار من ( گیمینگ و کارهای گرافیکی و تدوین ویدیو البته نه خیلی حرفه ای ) کفایت بکنه از خرید کولینگ جدا منصرف می‌شوم اگر هم افت استوک کیفیت لازم را ندارد یه کولینگ داخل لیست نوشتم. من اقا فرشید را تگ می‌کنم بقیه دوستان هم اگر نظری دارند بنده حقیر را بی بهره نگذارند از نظرات خودشون.
@Farshidstar2012

Asus PRIME X570-PRO AM4
AMD Ryzen™ 5 3600XT
Gskill Ripjaws V DDR4 16GB ( 8GB x 2 ) 3200 MHz CL16
Asus ROG-STRIX-GTX1660S-O6G-GAMING
Green WDS240G2G0B
این سیستم به خودی خودش مشکلی نداره ولی، مادربورد خیلی گرونه :-" مخصوصا برای cpu هایی مثل 3600-3700، بهتره یه مادربورد b550 یا حتی b450 بگیرید که ارزونتره و بجاش پول اضافی رو بزارید برای قطعات بهرت (گرافیک، cpu یا ssd بهتر و با ظرفیت بالاتر انتخاب کنید.
cpu هم مدل های xt تفاوتشون به نسبت مدل های معمولی 3600 و 3600x خیلی جزئی هست و ارزش خرید ندارن. یه مدل معمولی 3600 بگیرید بهتره.

آخرین ویرایش:
سلام خدمت همه دوستان من می‌خوام سیستم زیر را بگیرم. اگر نکته یا موردی هست لطفاً بیان کنید. در مورد کولینگ هم اگر فن استوک خود سی پی یو برای کار من ( گیمینگ و کارهای گرافیکی و تدوین ویدیو البته نه خیلی حرفه ای ) کفایت بکنه از خرید کولینگ جدا منصرف می‌شوم اگر هم افت استوک کیفیت لازم را ندارد یه کولینگ داخل لیست نوشتم. من اقا فرشید را تگ می‌کنم بقیه دوستان هم اگر نظری دارند بنده حقیر را بی بهره نگذارند از نظرات خودشون.
@Farshidstar2012

Asus PRIME X570-PRO AM4
AMD Ryzen™ 5 3600XT
Thermalright TRUE Spirit 120M BW Rev.A Air Cooling System
Green WDS240G2G0B
GREEN GP650A-UK Plus Gaming PSU
Green Z4 Astiak Computer Case
به H.D.D هم فعلا نیاز ندارم پس از لیست خط می‌خوره.

@Farshidstar2012

Asus PRIME X570-PRO AM4
AMD Ryzen™ 5 3600XT
Green WDS240G2G0B
به H.D.D هم فعلا نیاز ندارم پس از لیست خط می‌خوره.
کیس رو کولر مستر mb511 rgb بردارید
m2 هم sx8200 pro بردارید

• Like
Reactions: saeed_sg and digdig
خوب به توصیه دوستان کمی تغییرات در قطعات اعمال کردم تا اینجا
ASUS PRIME X570-P AM4
AMD Ryzen™ 5 3600
Green WDS240G2G0B
خوب حالا چندتا سوال :
آیا ابعاد کولر True Spirit با این مدل کیس هماهنگی داره؟
آیا داخل جعبه کولر True Spirit براکت سوکت AM4 وجود داره ؟
ایا چسب حرارتی داخل خود کولر True spirit جودو داره؟ اگر نه از چه برند و چه مدلی باید بخرم که مناسب این پردازنده و کولر باشه؟ ( اخرین تجربه تعویض چسب حرارتی سی پی یو من بر میگرده به سال ۱۳۸۷ )
ایا برای کیس باید فن بخرم یا روی خود کیس وجود داره؟ اگر نیست چه مدلی مارکی بخرم؟
ایا پاور توان کافی برای سخت افزار بالا را داره ؟ تعداد فن های کیس را هم حساب کنید.
با تشکر از. همگی

Core i5 4690
ASUS GeForceR GTX 770 DirectCU II
Corsair CX750M
Asus H97 Plus
Corsair XMS 2*4GB DDR3
Green X4
WD Green 1 TB

این سیستم رو قیمت گذاری کنید اگه ممکنه.

این مانیتور هم قیمت بدید ممنون میشم.
ASUS VX248H
ققط اینکه ماینتور یک بار پیکسل سوزوند بردم نمایندگی پنل رو کامل عوض کرد ولی دکمه‌های مانیتور به کل از کار افتادن دیگه نبردم برای تعمیر.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or