وایمکس و ADSL هر کدام مشتری خاص خود را دارند
وایمکس نیوز - مهران اندیشهفر، مدیرعامل شرکت داتک در گفتوگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه فناوری وایمکس و ADSL دو فناوری متفاوت هستند، گفت: در سرویس ADSL اینترنت بر روی تلفن ثابت داده میشود که از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر است، اما در فناوری وایمکس در کنار ارایه پهنای باند بیشتر وابستگی به تلفن ثابت برای ارایه سرویس برداشته میشود و کاربران میتوانند در محدوده جغرافیایی وسیعتری از سرویس اینترنت خود استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در ارایه سرویس کاربران به دو دسته خانگی و تجاری تقسیم میشوند، گفت: بر همین اساس استفاده از اینترنت و نیاز کاربران به وایمکس متفاوت است، به عنوان مثال اگر کسی در خانه باشد و برای کارهای شخصی خود بخواهد از اینترنت استفاده کند طبیعی است که بهترین کار استفاده از همان ADSL است ولی برای کسانی که کار شرکتی داشته و یا تجارت میکنند استفاده از سرویس وایمکس با توجه به امکاناتی که در اختیار کاربر میگذارد منطقیتر به نظر میرسد.
اندیشه فر بیان کرد: خدمات الکترونیکی به شدت در حال رشد و توسعه است و لازمه توسعه آنها نیز ایجاد زیرساختهای مورد نیاز با استفاده از فناوریهایی جدیدی همچون وایمکس است.
وی ادامه داد: استفاده از یک فناوری برای ارایه خدمات اینترنت موثر نیست چرا که اگر این طور بود ما در همان فناوری دایلآپ باقی میماندیم.
مدیرعامل شرکت داتک گفت: باید به این نکته توجه داشت که روز به روز فناوریها توسعه یافته و باید فرهنگسازی مناسب نیز در این زمینه انجام شود به نحوی که کاربران با امکاناتی که فناوریهای جدید در اختیارشان میگذارد آشنا شوند و این بهترین روش برای جذب آنها است. وی در پاسخ به این سوال که آیا ورود اپراتورهای وایمکس تهدیدی برای سایر ارایه دهندگان سرویس اینترنت به شمار میرود، گفت: سرویس وایمکس و ADSL هر کدام کاربران خاص خود را دارد و برای نیازهای متفاوت تعریف شدهاند و در سرویس وایمکس ارایه سرویس اینترنت پرسرعت یکی از خدماتی است که توسط اپراتورها ارایه میشود.
اندیشه فر گفت: امروزه فناوریهای ارایه شده به سمت افزایش هر چه بیشتر پهنای باند و سهولت در بهرهبرداری برای مشترکان میروند که یکی از جدید ترین فناوریهای ارایه شده که امروزه طرفداران بسیاری در سطح دنیا دارد سرویس وایمکس است که کارایی بالا و سهولت در بهره برداری از مزایای ویژه این فناوری به شمار میرود.
وی افزود: در فناوری وایمکس مودمهایی که به مشتریان ارایه میشود به دو صورت INDOOR یا OUTDOOR است و بسته به نوع آنها شرایط نصب و نگهداری آنها نیز تغییر می کند اما از لحاظ نوع بهرهبرداری فرقی با هم ندارند که از مزیتهای مهم این سرویس می توان به مواردی مانند « نبود نیاز به تجهیزات پیچیده برای نصب، کم حجم و حمل آسان، نصب بسیار ساده و راحت (بدون نیاز به نصب درایور)، بدون نیاز به دید مستقیم به BTS، دسترسی به پهنای باند بیشتر، ناحیه تحت پوشش بالاتر، Noise پذیری کمتر، تاخیر انتشار کمتر، امنیت بالاتر، Mobility با سرعت بیشتر » اشاره کرد.
وی استفاده از Modulation بالاتر و استفاده از AMC برای switch کردن بین انواع Modulationها، استفاده از Smart Antenna که باعث افزایش کیفیت و سرویس میشود و استفاده از HARQ به عنوان فناوری جدید برای تصحیح خطا را از دیگر مزیتها وایمکس عنوان کرد.
اندیشه فر در ادامه با بیان اینکه وایمکس در مقایسه با ADSL نصب آسانتر و سریعتری دارد، گفت: بر خلاف ADSL که محدودیتی از نظر تعداد Port مراکز دارد در وایمکس محدودیتی وجود ندارد و در برخی از مراکز ADSL به دلیل وجود خطوط تلفن به صورت PCM امکان ارایه سرویس ADSL وجود ندارد، که در این مناطق می توان از سرویس وایمکس استفاده کرد.
وی افزود:در سرویس وایمکس امکان انتقال Modem کاربر به نقاط مختلف وجود دارد به عنوان مثال میتوان از یک Modem در منزل و محل کار استفاده کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه سرویس وایمکس دارای Mobility است و کاربر میتواند در حال حرکت از آن استفاده کند گفت: در مکانهایی که امکان کابل کشی و نصب تجهیزات ADSL وجود ندارد می توان از سرویس وایمکس استفاده کرد و ارایه سرویس به کاربران وایمکس در کمتر از 1 ساعت انجام می شود.