به گزارش منابع داخلی وال استریت ژورنال، گویا مایکروسافت توانسته به عقد قرارداد برای خرید اکتیویژن نزدیک شود.
اطلاعات بیشتری فعلا در دسترس نیست و علی رغم منبع معتبر، هنوز نمی توان صحت کامل این قرارداد را تایید کرد
به گفته Dina Bass خبرنگار وبگاه بلومبرگ، ارزش این قرارداد قریب به هفتاد میلیارد دلار تخمین زده شده
ادیت: رسمی شد. مایکروسافت، شرکت اکتیویژن بیلزارد +کینگ رو به زیر مجموعه های خودش اضافه کرد
اطلاعات تکمیلی
طبق گفته فیل اسپنسر، از زمان عقد رسمی قرارداد، مدیران اکتیویژن مستقیم گزارشات شون رو به فیل اسپنسر باید ارائه بدن
و این جور که مشخصه حداقل تا زمان عقد رسمی قرارداد، بابی کاتیک کماکان رییس اکتیویژن بلیزارد باقی خواهد ماند
به گفته بابی کاتیک، تاریخ عقد رسمی این قرارداد تو سال مالی 2023 (از جولای 2022 تا ژوئن 2023) تخمین زده میشه
تا اون زمان، اکتیویژن کماکان به فعالیت مستقل خودش زیر نظر بابی کاتیک ادامه میده
آپدیت [20 بهمن]: طبق بیانیه مایکروسافت، کمپانی نه تنها به قراردادهای قبلی پیرامون عرضه فرنچایز Call of Duty روی کنسول های پلی استیشن وفادار میمونه، بلکه بعد از اتمام این قراردادها به عرضه عناوین COD و دیگر بازی های محبوب اکتیویژن روی پلی استیشن ادامه داده و علاقمنده که این رویه رو برای کنسول های نینتندو هم پیش بگیره
بالاخره نبردهای حقوقی مایکروسافت با آمریکا و FTC به انتهای خود رسید
بعد از یک سال و هفت ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس، با مجموعه اکتیویژن بلیزارد و گرفتن تاییدیه های متعدد از کشورهای مختلف و علی رغم مخالفت بریتانیا
نهایتا بعد از یک نبرد حقوقی طولانی با کمیسیون تجارت آمریکا (FTC) بر سر قانونی بودن و عادلانه بودن این ادغام، در تاریخ 11 جولای 2023، با رای مثبت قاضی دادگاه به نفع مایکروسافت، بالاخره این قرارداد یک قدم دیگر به عملی شدن نزدیک تر شد.
حال تنها مانع بین مایکروسافت و این قرارداد، مخالفت CMA و بریتانیا است که گویا قرار است دوباره به مرحله مذاکره کشیده شود.
در نهایت در تاریخ اکتبر 2023 اکتیویژن بلیزارد به ایکس باکس ملحق شد
بعد از یک سال و ده ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس با مجموعه اکتیویژن بلیزارد تنها مانعی که بر سر راه هر دو کمپانی بود، تاییدیه CMA بریتانیا بود.
این امر نیز بعد از تعهد مایکروسافت در زمینه بخش کلاود و انعقاد قرارداد و دادن حق امتیاز به یوبیسافت برای انتشار بازی های کلاود در اروپا، در نهایت مایکروسافت موفق شد تاییدیه بریتانیا را نیز از آن خود کند
و بالاخره با دادن تریلری از طرفی مایکروسافت خبر ملحق شدن اکتیویژن به مایکروسافت به صورت رسمی تایید شد.
من به شخصه اگرسيوتر رو متوجه نميشم
منتهي ميدونم تو پان ماكروسافت قطعا يه پلن بي هم وجود داره كه در صورت خريد ناموفق به دنبال گزينه هاي ديگه ميره
ممكنه يك خريد بزرگ باشه مثله تيك تو
ممكنه چندتا خريد باشه مثله EA و سگا يا كپكام
توهم خرید t2 رو دسته کم فعلا از سرتون بیرون کنید
این که مایکرو بره بخرتش همونقدر متوهمانس که کوروش میاد میگه سونی آمادس و اراده کنه t2 رو مال خودش میکنه
این ea یا سگا یا کپکام اصلا حاضر به فروش خودشون هستند یا عزیزان همینطوری برای خودشون لیست درست کردند؟
70 میلیارد رو معلوم نیست اگه اکتی رو نخره میتونه ازش استفاده کنه یا نه . بالاخره سر سهام دارها رو که نمیشه مدام با وعده فردا کلاه گذاشت
خرید از نظر من احتمالا تایید میشه.ولی این توهمات دوستان(چه سونی فن چه مایکرو فن) رو گاها نمیشه هیچ رقمه هضمش کرد
یک نکته ای که من اینجا نمی دونم گفتم یا نه اما یکی از عجایب این خریده اینه که مایکروسافت سر گزارش هایی که از Moon Studios اومد همکاری با این استادیو رو قطع کرد بعد می خواد بره ABK رو با این وضع و اوضاع بخره!
همکاری نکرد چون گفت نمیتونم بهش رسیدگی کنم، اکتی و میگه درستش میکنم، عجیب نیست این بخشش
کوتیک تو پرونده 2009 محکوم شد، نمیدونم خوندی یا نه، نخوندی بخونش.ولی قدرت داره، تو اون پرونده تهدید به قتل کرد
آدم درستی نیست از نظر اخلاقی اصلا ولی مایه داره و موفق.
همون پرونده مدویگ رو بخونی، میفهمی چجور آدمیه، از آدم کشی هم ابایی نداره
Moon Studios دقیقا کجاش سودی برای مایکروسافت نداشت؟
Ori با این استادیو خلق شد و دو نسخه شاهکار و موفق ازش اومد بیرون.
الانم شایعات هست که نسخه سوم رو می خوان بدن یک استادیو دیگه بسازه.
نتیجه گیری از اینی که یه استادیو عنوانی رو خلق کرده و دو نسخه موفق ازش داده بیرون و مایکروسافت هم تمایل به ادامش داره این می شه که اون استادیو سودی برای مایکروسافت نداشته؟!
منطقی نیست یکم، از اوری اول هشت سال گذشته و آپدیت منطقی نیست زیاد، یا یکی دیگه بازی رو گرفته دستش.
یا خود مون هنوز روش کار میکنه، داره برای private division بازی میسازه و این احتمالا تو گزینه خرید بودن تاثیر میزاره.
_________
در مورد اینکه کی، کی رو میخره کاری ندارم ولی اینکه x میتونه y رو بخره یا نه، هر خریدی تو سهامی عام ممکنه. شرکتی که تو بورسه، در موردش یک نفر تصمیم نمیگیره، یک بورده که تصمیم میگیره و بعد تصمیم بورد، سهامدار رای میده.
پس قابل خرید یا نبودن، یک شرکت بورسی ممکنه و شما نه از جلسه بورد خبر دارید و نظر افراد در بورد، یک قیمت مناسب برای هر سهم، همونطور که اکتی رو وارد بازر فروش کرد، میتونه هر شرکتی رو وارد مقوله فروش کنه.
پس نه ممکنی وجود دارد و نه غیر ممکنی، مقوله های بعدیش که رگولاتوریها و ... و اینکه که کمپانی حاضر به خریده یا نه و شرایط خرید و فروش، چیز دیگر هست.
ولی در مورد یک شرکت بورسی، هر چیزی ممکنه
برخی از دوستان دیگه واقعا شورش رو در میارن.منبع هم که نشون یه عده از عزیزان میدید بازم با مسخرگی جواب میدن
توهم خرید t2 رو دسته کم فعلا از سرتون بیرون کنید
این که مایکرو بره بخرتش همونقدر متوهمانس که کوروش میاد میگه سونی آمادس و اراده کنه t2 رو مال خودش میکنه
این ea یا سگا یا کپکام اصلا حاضر به فروش خودشون هستند یا عزیزان همینطوری برای خودشون لیست درست کردند؟
70 میلیارد رو معلوم نیست اگه اکتی رو نخره میتونه ازش استفاده کنه یا نه . بالاخره سر سهام دارها رو که نمیشه مدام با وعده فردا کلاه گذاشت
خرید از نظر من احتمالا تایید میشه.ولی این توهمات دوستان(چه سونی فن چه مایکرو فن) رو گاها نمیشه هیچ رقمه هضمش کرد
توهم شايد براي سوني باشه
اما يه نگاه به ماركت كپ تيك تو و اكتي
و درامد پارسال اكتي حدود ٥ ميلبارد دلار و از تيك تو بيشتر نشون ميده اصلا رويايي نيست
خريد EA بخاطر فيفا سخت تر از تيك تو
توهم شايد براي سوني باشه
و درامد پارسال اكتي حدود ٥ ميلبارد دلار و از تيك تو بيشتر نشون ميده اصلا رويايي نيست
دوستان منو اصلاح کنن اگه اشتباه میکنم ولی راک استار برخلاف ea بازی موبایل آنچنانی نداره (البته اخیرا یک کمپانی رو خرده) که آنچنان پر فروش باشه و بعید میدونم تجربه چندانی هم داشته باشه.اینو از این جهت میگم که یکی از هدف های اسپنسر از خریداش بازار موبال گیمینگ هست
سر خرید احتمالی هر دوتاشون هم به مشکل بر میخوره(منظورم خرید همزمان دو کمپانی نیست).برای ea با فیفا(یا الان هرچی که اسمش قراره باشه) و برای اون یکی سر gta باز ب همین مشکلات خواهد خورد(احتمالا)
GTA V که الان فروش 180 میلیونی رو هم رد کرده و در آستانه معرفی نسخه شیشم بازیشه و هممون میدونیم بعد از هر خبری که از این بازی بیاد سهام تیک تو پرواز میکنه. GTA VI هم وقتی منتشر بشه تک تک رکوردها رو میشکونه و سهام و ارزش تیک تو رو میبینید که چطور اوج میگیره! هیچ احمقی نمیاد سهامشو بفروشه تو این شرایط که میدونه قراره داراییش چند برابر بشه!
دوستان منو اصلاح کنن اگه اشتباه میکنم ولی راک استار برخلاف ea بازی موبایل آنچنانی نداره (البته اخیرا یک کمپانی رو خرده) که آنچنان پر فروش باشه و بعید میدونم تجربه چندانی هم داشته باشه.اینو از این جهت میگم که یکی از هدف های اسپنسر از خریداش بازار موبال گیمینگ هست
سر خرید احتمالی هر دوتاشون هم به مشکل بر میخوره(منظورم خرید همزمان دو کمپانی نیست).برای ea با فیفا(یا الان هرچی که اسمش قراره باشه) و برای اون یکی سر gta باز ب همین مشکلات خواهد خورد(احتمالا)
توهم شايد براي سوني باشه
داستان acti جدای بقیه ناشرهاست
اکتی با این قیمت بزخری حساب میشه و همه موبایل و کنسول و کلاد رو یه تنه تامین میکنه.
اگه معامله اوکی نشه بعید میدونم ماکروسافت واسه ناشر دیگه ای اقدام کنه.
احتمالا میره واسه خریدن استودیو یا ip مثل ماینکرفت که رو کنسول و کلاد و pc موبایل پلیر داره و خوراک اکوسیستم اکس باکسه.
دوست عزیز قبلا تو چندتا پست دیگه هم دیدم که شما شدیدا طرفدار بازار به اصلاح ((آزاد)) هستید(چیزی که در واقعیت در هیچ کجا وجود نداره) و اصرار دارید که این چپ ها هستند که مشکل دارن با این خرید و نمیخوان که صنعت رشد کنه و اینکه دشمن سونی هستند و از این حرفا...!
چون شما گرایش سیاسیتون رو مشخص کردید خوب منم لازمه که بگم به قول شما و دوستان ((بازار آزادی)) یک چپول هستم!!! ولی ببین مسئله الزام چپ و راست به این شدت که شما میفرمایید نیست.دوستان فقط یک طرف قضیه رو میبینند و چشم رو روی بقیه کاستی ها میبندند
بین تمام کسانی که اینجا نظر دادند من باید بگم که یکی از دقیق ترین هاشون همون کوروش هستش که اینجا گله ای ترولش میکنید.(البته اونم یه جاهایی اشتباه و اغراق میکنه به نظرم و با 100 درصد حرفاش موافق نیستم).خیالت هم راحت من اکانت دوم کوروش یا کس دیگه ای هم نیستم.اکثر فقط دنبال این هستش که خرید تایید بشه و برن و به اصطلاح مفتی cod بازی کنن.(بله بله میدونم که همچین مفتی هم نیست و باید گیم پس داشت و صد البته این حق شماست که همچین چیزی رو بخواید)
تو همون بازار آزاد هم که شما تقدیسش میکنی نهادهای نظارتی هست و نمیزارن یکی که بیشتر داره هرجور دلش خواست خرید کنه و بازار رو جارو کنه.از همون آمریکا بگیر تا اتحادیه اروپا و استرالیا نهاد های نظارتی هستند تا جلوی ولع کمپانی ها رو بگیرن و نظارن بازار تک قطبی بشه. کاری که مایکروسافت داره میکنه عملا بزرگ ترین مونوپولی تاریخ ویدئو گیم(و حتی فراتر از اون)هست! شما فقط همون مفتی بازی کردن(اغلب هم فارغ از کیفیت) براتون مهمه وگر تا دیروز خیلی هاتون اسم cod میومد کهیر میزدید (البته شما فرمودید cod بازی نمیکنید پس الزاما منظورم شما نیستید). ببین من فن سونی نیستم(فن هیچ کدومشون نیستم) ولی ندیدن جنبه های منفی اینقضیه اصلا جالب نیست
بازار هم اونجوری که شنا میفرمایید آزاد آزاد نیست.آزادی مطلق در بازار یک افسانس.این نهاد ها مگه کارشون نظارت نیست؟ اگه آره خوب باید پرسید نظارت از کی؟ از مشتری؟ اگه آره نظارت از حقوق مشتری در برابر کی؟ در برابر چپ ها؟یا در برابر زیاده خواهی و مونوپولی شرکت ها؟ مثلا فشار ها یا بهتره بگم خط و نشون های اتحادیه اروپا در برابر اپل بخاطر جلوگیری از نفوذ چپول هاست؟ والا من نمیفهم شما چطور از خرید اکتیویژن رسیدید به تنفر چپ ها از گسترش این صنعت و بعد لینک کردش به ال جی. بی تی ! واقعا در حیرتم! خرید هم به احتمال زیاد تایید میشه.ما هم بخیل نیستیم.امیدوارم این خرید یک تکونی به ایکس باکس بده
از آمریکا و کانادا بگیر تا اروپا و استرالیا دولت در بازار دخالت میکنه
همون خدماتی که مثلا آلمان میده به نوعی همون سوسیالیم هستش هرچند که بیس اصلیش سرما داری هستش
هرچند که آف تاپیکش هستش ولی گفتنش به نظرم لازم بود
الکی هم مخالفان رو به چپ بودن متهم نکن دوست عزیز، خیلی از کسانی که مخالف هستند از هم تباران ((راست)) خودتون هستند نه از ما چپ ها
ممنون بابت بازخوردتان من به چند نکته اشاره میکنم
1. من انقدر راست هستم که فریدمن را هم رد کرده ام تقریبا به مکتب فکری امثال من میگویند لیبرترین نه نئولیبرال و....
2. بیاییم بحث را اینجوری مرتب کنیم که در ساحت ها و حتی پارادایم ها بحث کنیم شاید بتواینم همدیگر را درک کنیم
در ساحت گیمری به این نکته توجه کنیم من خودم تا زمانی که یک ناشر شایستگی خودش را نشان نداده من دوست ندارم یک ناشر دیگر اضافه کند در همین بحث ردفال مایکروسافت نشان داد توان مدیریت چند دویژین جدا را ندارد و باید تصمیم جدیدی گرفته شود و پس از ردفال حقیقتا من خودم مخالف (در ساحت گیمری) خرید بودم اما پس از شوکیس دوباره دیدم مثبت شد ولی هنوز ان اثر منفی پاک نشده و تا زمانی که استارفیلد نتواند بالای 94 بگیرد من دلخوری ام برطرف نشده
و نمیشود یک ناشر نباید ایده اش این باشد که چگونه متواند چند ناشر دیگر را بخرد و دپو کند این ایده بازدهی را به شدت کاهش میدهد حالا نگرانی هایم را بیشتر در این بخش نوشتم
من برای استدیو ها نگرانی ها و امید هایم را می نویسم
1. 343i: این استدیو نشان داده توانایی ساخت یک بازی خوب را دارد و یک کمپین راضی کننده به مخاطب ارائه میدهد این چیزی هست که از این استدیو تا امروز دیدیم ولی خب مشخصه این استدیو نتوانسته شاهکار هایی مانند بانجی ارائه دهد
یکی از دلایلش از نظر من که این است که این بازی ها لور قدرت مندی ندارد یعنی یک لور دارد که میتواند یک قسمت را پوشش دهد ولی دیگر ظرفیت پوشش یک سه گانه و اسپین اف و.... را ندارد
مشکل دیگر این استدیو دستکم در این بازی این بوده که بازی روز عرضه تمام ویژگی های مورد انتظار مخاطب را نداشت ان لاینش به مرور تکمیل شد که خب همین به تجربه ی مخاطب اسیب زد البته این مشکل مربوط به مدیریت داخلی استدیو نیست مربوط به یک سطح بالاتر هست که انتظاری که از COD با ده هزار توسعه دهنده را از یک استدیو نهایت 500 نفره دارند
با این وجود این استدیو توانایی ساخت یک شاهکار را دارد اما همه چیز به مدیریت xbox بستگی دارد به نظرم تا اخر نسل به این بازی استراحت بدهند تا بتوانند روی یک لور قدرت مند و برطرف کردن سایر مشکلات زمان عرضه ی بازی کار کنند و با یک ایده ی قدرت مند وارد شوند
2. کوالیشین: یکی از دوستان در تاپیک شوکیس مفصل توضیح داد چرا باید به این بازی استراحت داده شود حالا اگر حوصله داشتم میرم پیدا میکنم و اینجا نقل قول میکنم
پس از نیم ساعت پیداش کردم
3. rare: این بی انصافی هست اگر معیار را خوب بودن یک بازی را تعداد پلیرش در نظر بگیریم این استدیو را شکست خورده بدانیم (جمله سخت شد متوجه هستم ) ببیند به هرحال بازی پیلر داره و روی بازی خرج هم میکنند و این را هم در نظر بگیرد بازی F2P نیست.
راستی اش من خودم از این بازی منتفر هستم دلم میخواهد یک اتفاق غیرمترقبه رخ بده این بازی نابود شود چون این بازی با توجه به لانج بدش الان یک بازی خوب هست نمیشه یک استدیو را بابت یک بازی خوب مجازات کرد ولی خب این بازی اش تایپ من و احتمالا شما نیست
4. ترن 10: حقیقتا به این استدیو امیدوارم هستم و مطمئن هستم تا بازی خوب مانند GT هست این استدیو مجبور است خوب باشد ورگنه GT از رویش با قدرت عبور میکند پس اینده ی شبیه ساز رسینگ چه برای سونی چه برای ایکس باکس تضمین شده هست
5. پلی گراند:
1.5. فورزا هورایزون حقیقتا با توجه به دی ال سی اخرش ناامید شدم امیدوارم کروموتوفست بازی خوبی شود تا اینا فکر نکنند جایشون تا ابد دست نخورده میماند
2.5. فیبل: حقیقتا شوکه شدم اگر محصول نهایی همین کفیفت را داشته و در ضمن بتواند به نسخه های اولیه وفادار بماند عالی هست
6. نینجا تئوری: من اصلا درک نمیکنم چطور استدیویی که 6 سال در حال ساخت یک بازی بوده هنوز یک گیم پلی از این بازی نشان نداده جدا تعجب برانگیز هست و احتمال خوبی من نمیدهم 7.موجانگ: از موجانگ هم اصلا راضی نیستم
8. برای بقیه هم حسش نیست بیشتر بنوسیم صرفا میخواستم با ایده های من در مورد اینکه در مورد استدیو ها چه فکر میکنم اشنا شوید من این از وضع داخلی استدیو ها یک سرهم بریم سر مدیریت 1. مهمترین انتقاد من به مدیریت ایکس باکس متوجه جناب اسپنسر نیست متوجه مت بوتی هست ایشان توان مدیریت و نظارت استدیو های داخلی ایکس باکس ندارد و دستکم تا الان نداشته به هر دلیلی بازی هلبلید دو موفق نشد باید این بشر اخراج شود
2.انتقاد دیگر من متوجه فیل اسپنسر هست ببیند من یک زمانی میگفتم ایراد نداره مایکروسافت چند دیویژن داشته باشد اما با گند ردفال مشخص شد نه نمیشه
باید تحت هر شرایط برند bethesda softworks اثری ازش نباشد و همه ی استدیو ها زیرمجموعه xbox game studios شود اینجوری اکوسیستم قوی تر خواهد شد این جدا بودن نظارت را سخت کرده نمیدونم مسئول bethesda softworks کیه اونم باید پس از گند ردفال اخراج میشد اصلا توجیهی نداره یک زباله تمام عیار تحویل مخاطب دادن. یکی باید برای این شکست فاجعه بار اخراج مشد منتشر شدن چنین بازی ای توهین به مخاطب بود امیدوارم دیگر شاهدش نباشیم
با همین تفسیر هیچ نامی هم از اکتیویژن نباید بماند. اکتیویژن استدیوهای زیادی دارد باید این ها هم به زیرمجوعه ی xGS اضافه شوند
مدیریت استدیوها علاوه بر اینکه بتواینم مشکلات داخلی هر استدیو را بررسی کند ارتباط بین استدیو ها هم تقویت کند این الان نیست مایکروسافت قدم نسختش پس از نهایی شدن این خرید باید مرتب کردن و به روزسانی چارت استدیو هایش باشد اینجوری نباید فکر کند خوب فلان ناشر را میخریم میرازم بازی اش را انحصاری میکنیم و ... این اصلا قابل قبول نیست من که طرفدار مایکروسافت هستم در قدم نخست میخواهم اگر ماکروسافت توسعه دهنده ای را به خدمت گرفت ان را تقویت کند دقیقا کاری با بستدا کرد همه از تاخیر بستدا راضی بودند این بعنی موفقیت
مایکروسافت یک شکل مشخص از ساختار استدیو هاش ارائه دهد با خرید هر استدیو و ناشر کارش سخت تر میشود و خودم نیز مخالف خواهم بود نه اینکه مونوپولی میشه اینا نه
مسئله این است وقتی مدیر نتوانسته x تا استدیو را مدیریت کند یا دستکم یک ساختار مناسبی تدارک ببیند قطعا هر استدیویی جدیدی بار اضافه خواهد شد
3. مشکل بعدی من اینه که کاریزما در کل مدیریت ایکس باکس وجود ندارد در هیمن ویدئوی که در تاپیک سونی فن ها گذاشتم این بود که جیم رایان از برخورد با مدیر ژآپنی عرق کرده بود یا کورلی بارلوگ از بررسی بازی یوشیدا نگران بود کورلی بارلوگی که با چنان شجاعتی امد و فرمول موفق گاد او وار را تغییر داد در ایکس باکس این کاریزما نیست مدیر ننیجا تئوری هر روز سفره باید یک کشیده بخوره تو گوشش تا بیاد این بازی را بده بیرون دیگه گندش دراومد دیگه
اما امید من گجاست؟
امید من به شخص اسپنسر هست
اسپنسر دستکم به خوبی نشان داده انتقاد پذیر و مسولیت پذیر هست حتی اگر چیزی برگردنش نباشد پاسخگو خواهد بود. به حرف مخاطب اهمیت میده من این را می پسندم و همینم باعث شده که شاهد تغییرات مثبتی در استیدو های ایکس باکس باشم لاین اپ ایکس باکس به شدت غنی از تمام ژانرهای مختلف هست و بدون اکتیویژن در سال 4 تا AAA محقق شده این خودش نکته فوق العاده ای هست و طبق نمایش ها این بازی ها بازی های خوبی بودند حالا تا ببیاند ببینم چی خواهد شد
من در نتیجه به شما خواهم گفت من نمیتوانم به شما بگوییم ایا مایکروسافت در مسیر پیشرفت هست یا هنوز کار داره
چون نشانه های خوبی از پیشرفت در کارشان مشخص هست نشانه هایی هم هست که باید نگران بود
نگاه خود من اینه باید زمان داد ببینم چی میشود تو این بازه دستکم چندین بازی با کیفیفت داریم میتوان به شما توصیه کنم انان را تجربه کنی مسئله ی من و شما چندتا بازی نیست درونمایی کلی هست
من به نظرم اسپنسر تا اخر نسل فرصت دارد تا کفیفت و تنوع اپی پی های مایکروسافت را به جایگاه اصلی خود برساند
اما گیم پس
خیلی کوتاه میگم
من فقط یک پرسش از شما ایا شما به خاطر گیم پس در سال 2022 حاضر بودند کنسول xbox بخرید از این جهت گفتم 2022 چون کویر بود مسئله را امیدوارم متوجه شده باشی نگرانی ات در مورد گیم پس بلا موضوع هست کنسول 12 ترافلاپسی گیم پس اپشن برای گیمر هستن زمانی ارزشمند هستند که گیمی وجود داشته باشد
امیدوارم راضی کننده باشد
چون مهرداد پستتان را لایک کرد بود گفتم ایشان @SiminSecret هم تگ کنم
در ساحت فکری که شامل زمینه های حقوقی اقتصادی و سیاسی میشود
نگاه باید خارج از علایق ما باشد حالا در پارادایم مسلط که امروز برما حاکم است عزیزانی در این تاپیک استدلالت برای تایید یا رد این خرید اورده اند مثل این عزیزان @prop و @rahyarpaul و @hamdi113540 و @jijabig23 می توانی در داخل همین وضع موجود استدلالت این عزیزان پیگری کنی من اینجا چیزی از خودم ندارم بگوییم
اما در پارادایمی که بهش باور دارم و ان را اخلاقی تر از وضع میدانم این است که ازادی یک ارزش هست و دولت ها باید با این سنجیده شوند نه با رفاه چون این رفاه از ازادی به دست امده ازادی باید در اولیت کنشگری ما باشد و این هم با توجه به شرایط ایران الزامش دستکم برای من روشن هست
دوست عزیز به این نکته دقت کنید که این دوستان در این تاپیک بارها مطرح کردند که (XBOX+ABK)<PS (رابطه ی یک) هست پس هیچ جوره نمیتواند مونوپولی باشد
بحث داغ الان هم در رگولاتوری ها هم سر کنسول تئوری نیست
حالا فرض بگیرم که چنین شد (XBOX+ABK)>>PS (رابطه ی دو) یعنی بحث در این تایپ براین محور بود که ثابت کنند که رابطه ای یک برقرار است پس این معامله باید تایید شود اما تلاش من چیزی دیگری هست من میگویم حتی اگر رابطه ی دو برقرار باشد بازهم نباید جلویش گرفته شود چرا؟
پس از این پاسخ این پرسش را بدهم به دوتا مطلب اشاره کنم که موضع من شفاف تر شود
من گفتم من موافق خرید arm توسط nvidia بودم و هچنین مخالف صد در صدی دخالت اتحادیه ی اروپا در اکوسیستم اپل
اگر مصرف کننده ی ایفون با پورت لایتینگ مشکل دارد نخرد لازم نیست دولت به عنوان قیم برای مردم خیر و صلاحشان را تجویز کند
اگر به تمام پست های من که در ان به بازار ازاد اشاره کنم یک بار دیگر با دقت بخوانی متوجه میشی که این ایده که رگولاتوری بابت سود احتمالی یک خرید جلویش را بگیرند ولی بابت زیان احتمالی ان خرید پاسخگو نباشند منصفانه نیست
ایا لزوما با هر خرید ارزش افزوده ایجاد میشود و کمپانی خریدار سود میکند؟ خیر مثالش شرکت هواپیمایی سوئیس
In the 1990s Swissair initiated the disastrous “Hunter Strategy”, a major expansion programme devised by the consulting firm McKinsey & Co. Using this strategy, Swissair aimed to grow its market share through the acquisition of small airlines rather than entering into alliance agreements.
این شرکت به کلی ورشکسته شد نه مستقیما به علت این استراتژی بلکه این ورشکستی از تبعات غیر مستقیم این استراتژی بود هرنوع سرمایه گذاری این چنینی تبعاتی دارد که در نظر نمیگرید
این کار رگواتوری ها مثل این میماند که دولت بخواهد از سود سهام شما مالیات بگیرد
دلیل دیگری که من حتی در دنیای فرضی از مونوپولی نخواهم ترسید چون این صنعت پویا هست کلا تکنولوژی پویا هست زمانی اپل وارد صنعت موبالی شد سهمش در این بازار صفر بود با یک معرفی و یک محصول جذاب توانست انقلابی در بازار تلفن های همراه ایجاد کند
پس حتی از نظر من اگر کلناشران دست یک کمپانی فرقی نمیکند کی باشد سونی تیک تو ea ,... این صنعت نه تک قطبی نخواهد شد از چنین صحفه ی قبل بروید بخوانید ببیند دوستان چه استدلالتی اوردند حجم مطالب جدا بالاست من نمیتوانم همه را بگذارم
مثل تغییر بازار از سرویس محور به داستان محور تک نفره یاموقفیت بازی که تنها سه نفر در ساختش نقش داشتند
در مورد بقیه مطالب هم توضیحی نمیدنم چونبه بحث ربطی نداره صرفا من این را میگوییم اگر بازار ازاد برای شما ارزشی ندارد تمام انچه امروز ما خودمان را با ان سرگرم میکنیم به مرور از دست میرود
مثالش هم چندبار گفتم که این صنعت ویدئو گیم در دو کشوری به اعتلای خود رسید که ازادترین بازار را داشتند(ژاپن و امریکا) این صنعت در اروپا اصلا در حد و اندازه های ژاپن هم نیست و در خود اروپا وضعیت بریتانیا از فرانسه بهتر است فرانسه از المان و المان از اسپانیا و البته فراموش شود لهستان یکی از ازادترین بازارهای جهان را داردکه CDPR انجا تاسیس شد
اتفاقا حال میده که pi را بدن به FTC، مایکروسافت بیخیال نشه حتی دادگاه اصلی هم ببازه بره تجدید نظر اونجا هم ببازه بعد بره دادگاه عالی عجب چیزی شود
توی انگلیس هم یک رای دو پهلو بده برگرده CMA ان جا هم برود فاز دو و.....
اگه این ادغام انجام بشه چی میشه؟
رشد فوق العاده گیم پس و افزایش درآمد اکس باکس، فشار خیلی کمتر به xgs و بتزدا بابت توسعه عناوین gaas و مولتی پلیر (به شخصه این مورد واسه من مهم ترین دلیل علاقه به سرانجام رسیدن این خرید هست)
بعد از این هم مایکروسافت همچنان به خرید ناشر/استودیو که از لحاظ درآمد/محتوا به دردش بخوره ادامه میده (احتمالا یک ناشر ژاپنی نه ناشر های بزرگ آمریکایی)
اگه این ادغام انجام نشه چی میشه؟
اکس باکس همچنان به راه خودش ادامه میده ولی ۳ میلیارد دلار غرامت ممکنه توی چند سال یه سری تاثیرات منفی بذاره رو کل برند
به شخصه فکر نمیکنم مایکروسافت علاقه ای به تغییر سیاست های اصلیش داشته باشه و بخواد بره بازی ترد پارتی انحصاری کنه و نمیدونم GTA انحصاری کنه و فلان و این حرفا
حتی ممکنه بابی کوتیک بعد این همه جنگ و جدل باز بره سراغ ps واسه مارکتینگ cod
احتمال اینکه مایکروسافت بره سراغ یه ناشر بزرگ دیگه هم خیلی بالاست