خبر رسمی مایکروسافت شرکت اکتیویژن را به مبلغ ۶۸ میلیارد دلار خرید | آپدیت : اکتیویژن بیلیزارد به صورت رسمی به خانواده Xbox ملحق شد

• Thread starter Thread starter Z-fan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Z-fan

▲‌ Triforce of Wisdom ▲
ناظم انجمن
1642512253475.png
به گزارش منابع داخلی وال استریت ژورنال، گویا مایکروسافت توانسته به عقد قرارداد برای خرید اکتیویژن نزدیک شود.
اطلاعات بیشتری فعلا در دسترس نیست و علی رغم منبع معتبر، هنوز نمی توان صحت کامل این قرارداد را تایید کرد

به گفته Dina Bass خبرنگار وبگاه بلومبرگ، ارزش این قرارداد قریب به هفتاد میلیارد دلار تخمین زده شده

ادیت: رسمی شد. مایکروسافت، شرکت اکتیویژن بیلزارد +کینگ رو به زیر مجموعه های خودش اضافه کرد

1642512789894.png

اطلاعات تکمیلی

طبق گفته فیل اسپنسر، از زمان عقد رسمی قرارداد، مدیران اکتیویژن مستقیم گزارشات شون رو به فیل اسپنسر باید ارائه بدن
و این جور که مشخصه حداقل تا زمان عقد رسمی قرارداد، بابی کاتیک کماکان رییس اکتیویژن بلیزارد باقی خواهد ماند

به گفته بابی کاتیک، تاریخ عقد رسمی این قرارداد تو سال مالی 2023 (از جولای 2022 تا ژوئن 2023) تخمین زده میشه
تا اون زمان، اکتیویژن کماکان به فعالیت مستقل خودش زیر نظر بابی کاتیک ادامه میده

آپدیت [20 بهمن]: طبق بیانیه مایکروسافت، کمپانی نه تنها به قراردادهای قبلی پیرامون عرضه فرنچایز Call of Duty روی کنسول های پلی استیشن وفادار میمونه، بلکه بعد از اتمام این قراردادها به عرضه عناوین COD و دیگر بازی های محبوب اکتیویژن روی پلی استیشن ادامه داده و علاقمنده که این رویه رو برای کنسول های نینتندو هم پیش بگیره

بالاخره نبردهای حقوقی مایکروسافت با آمریکا و FTC به انتهای خود رسید

بعد از یک سال و هفت ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس، با مجموعه اکتیویژن بلیزارد و گرفتن تاییدیه های متعدد از کشورهای مختلف و علی رغم مخالفت بریتانیا
نهایتا بعد از یک نبرد حقوقی طولانی با کمیسیون تجارت آمریکا (FTC) بر سر قانونی بودن و عادلانه بودن این ادغام، در تاریخ 11 جولای 2023، با رای مثبت قاضی دادگاه به نفع مایکروسافت، بالاخره این قرارداد یک قدم دیگر به عملی شدن نزدیک تر شد.
حال تنها مانع بین مایکروسافت و این قرارداد، مخالفت CMA و بریتانیا است که گویا قرار است دوباره به مرحله مذاکره کشیده شود.

در نهایت در تاریخ اکتبر 2023 اکتیویژن بلیزارد به ایکس باکس ملحق شد

بعد از یک سال و ده ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس با مجموعه اکتیویژن بلیزارد تنها مانعی که بر سر راه هر دو کمپانی بود، تاییدیه CMA بریتانیا بود.
این امر نیز بعد از تعهد مایکروسافت در زمینه بخش کلاود و انعقاد قرارداد و دادن حق امتیاز به یوبیسافت برای انتشار بازی های کلاود در اروپا، در نهایت مایکروسافت موفق شد تاییدیه بریتانیا را نیز از آن خود کند
و بالاخره با دادن تریلری از طرفی مایکروسافت خبر ملحق شدن اکتیویژن به مایکروسافت به صورت رسمی تایید شد.

آخرین ویرایش:
اما وقتی بازار به این سمت کشیده شده (که خودتونم اشاره کردید سونی انحصار رو خیلی گسترده تر از بقیه شرکتا پیش برده) طبعا ماکروسافت هم مقابله میکنه با این مورد

حالا من این وسط چکار میکنم؟ برای منافع پلتفرم مورد علاقم هورا میکشم (و از دوپامین ناشی از این اتفاق لذت میبرم :D) و جواب هیتر ها رو هم میدم (که از دوپامین ناشی از هیت کردنمون لذت نبرن :D)
تا حالا شاید سونی انحصار میکرد ولی بعد از این معاملات مایکرو جا پاش خواهد گذاشت و این انحصار بسیار شدید و گسترده رو صرفا به خاطر پول زیادش انجام میده

و مطمین باش شما شاید اوایل به خاطر اینکه هزینه هات کمتر شده خوشحالتر باشی ولی بتدریج با حذف بازیهای تاپ رقبا و کنار رفتنشون و احتمالا ضعیف تر و یکنواخت شدن بازیهایی که مایکرو از مولتی بودن خارج کرده متضرر خواهی شد.(تو اینجور معاملات متاسفانه منافع کوتاه مدت و میان مدت برای مصرف کننده اهمیت بیشتری پیدا میکنه تا منافع مستحکم بلند مدت)

این خرید مثه این میمونه که ۵ تا سوپرمارکت کنار هم کار کنن بعد یکیشون بره با افق کوروش قرار ببنده و بشه نمایندگی افق کوروش.
مصرف کننده شاید اولش خوشش بیاد که یه فروشگاه جامع و بزرگ اومده محلشون ولی بعد اینکه اون ۴ تا سوپر مارکت دیگه ورشکست شدن و محصولات خاصشون رو کسی نخرید و همه مجبور به خرید محصولات ثابت افق کوروش شدن یاد روزای قبل رو گرامی خواهند داشت(چه مثالی زدم:D)

.

تا حالا شاید سونی انحصار میکرد ولی بعد از این معاملات مایکرو جا پاش خواهد گذاشت و این انحصار بسیار شدید و گسترده رو صرفا به خاطر پول زیادش انجام میده

و مطمین باش شما شاید اوایل به خاطر اینکه هزینه هات کمتر شده خوشحالتر باشی ولی بتدریج با حذف بازیهای تاپ رقبا و کنار رفتنشون و احتمالا ضعیف تر و یکنواخت شدن بازیهایی که مایکرو از مولتی بودن خارج کرده متضرر خواهی شد.(تو اینجور معاملات متاسفانه منافع کوتاه مدت و میان مدت برای مصرف کننده اهمیت بیشتری پیدا میکنه تا منافع مستحکم بلند مدت)

این خرید مثه این میمونه که ۵ تا سوپرمارکت کنار هم کار کنن بعد یکیشون بره با افق کوروش قرار ببنده و بشه نمایندگی افق کوروش.
مصرف کننده شاید اولش خوشش بیاد که یه فروشگاه جامع و بزرگ اومده محلشون ولی بعد اینکه اون ۴ تا سوپر مارکت دیگه ورشکست شدن و محصولات خاصشون رو کسی نخرید و همه مجبور به خرید محصولات ثابت افق کوروش شدن یاد روزای قبل رو گرامی خواهند داشت(چه مثالی زدم:D)

.
من هر نسل پلی استیشن رو صرفا برای انحصاری هایی که دوستشون دارم خریدم، اکتی خریده بشه انحصاری بشه یا نه چه تاثیری رو منی که فن اسپایدرمنم و قطعا اسپایدرمن 2 رو روز اول تجربه می کنم داره؟ چرا این ای پی ضعیف بشه؟
این سرویس ها و ای پی ها مولتی هیچ زمانی ملاک فن بیس ی پلتفرم نیستن بازی های انحصاریه که می تونه گیمر رو روی یک پلتفرم نگه داره
الان روی اکوسیستم مایکرو کدوم بازی با tlou قابل مقایسه اس؟ کدوم با گاد قابل مقایسه اس؟ ی جوری شرایط رو میبینی که انگار کاد نباشه سونی نابود میشه دیگه و هیچی نداره :دی خود سونی ای پی های شوترش رو کنار گذاشته، ای پی هایی که خیلی هم فن بیس قوی داشتن درسته قطعا که کاد نمی رسن ولی خیلی از شوتربازهای پلتفرم خودش رو می تونن نگهدارن

انتخاب اولم همیشه استیمه چون سالهاس مشتریشم و رفقام همه اینجان ی بازی اگه نصف قیمت هم روی ps بیاد من استیم رو انتخاب می کنم که کنار رفقام باشم

• Like
Reactions: king of north
من هر نسل پلی استیشن رو صرفا برای انحصاری هایی که دوستشون دارم خریدم، اکتی خریده بشه انحصاری بشه یا نه چه تاثیری رو منی که فن اسپایدرمنم و قطعا اسپایدرمن 2 رو روز اول تجربه می کنم داره؟ چرا این ای پی ضعیف بشه؟
این سرویس ها و ای پی ها مولتی هیچ زمانی ملاک فن بیس ی پلتفرم نیستن بازی های انحصاریه که می تونه گیمر رو روی یک پلتفرم نگه داره
الان روی اکوسیستم مایکرو کدوم بازی با tlou قابل مقایسه اس؟ کدوم با گاد قابل مقایسه اس؟ ی جوری شرایط رو میبینی که انگار کاد نباشه سونی نابود میشه دیگه و هیچی نداره :D خود سونی ای پی های شوترش رو کنار گذاشته، ای پی هایی که خیلی هم فن بیس قوی داشتن درسته قطعا که کاد نمی رسن ولی خیلی از شوتربازهای پلتفرم خودش رو می تونن نگهدارن

انتخاب اولم همیشه استیمه چون سالهاس مشتریشم و رفقام همه اینجان ی بازی اگه نصف قیمت هم روی ps بیاد من استیم رو انتخاب می کنم که کنار رفقام باشم
طبیعت خرید هر کنسولی همینه که انحصاری ها رو میسنجیم و بعد خرید میکنیم چون به مابقی موارد (دیزاین کنترلر و ui و فروشگاه و ...) به سادگی میشه عادت کرد
موضوع اصلی اینه که یه بخش زیادی از گیمرا بازیای ناتی داگ یا اینسومنیاک رو دوست دارن ولی بازی اصلیشون کال آف دیوتی یا فیفاست و خب یه کنسول میخرن که جفتشو داشته باشن
ولی اگه اولویت کالاف باشه خیلیاشون قید انحصاری های ۴ رو میزنن

.
اجازه بده این صحبتها رو از شما نپذیرم.
نینتندو و کنسولهاش کاملا حرف شما رو رد میکنن.
هیچ جوره امکان نداره با انحصاری شدن چنتا بازی مولتی پلتفرم بقیه رقبا به خاک سیاه بشینن

تو مثالت واسه سوپر مارکت هم همچین نتیجه ای بعیده رخ بده

.
شاید عجیب بنظر بیاد ولی محله ما 3 تا سوپر مارکت داشت و داره ، همچنین چند سالی هست که افق کوروش هم تو همین محله نمایندگی زده ولی نتیجه اینکه همشون در کنار هم همزیستی دارن .
چون بخش بازارشون باهم فرق داره ، مشتریها معمولا برای صرفا یه سطل ماست نمیرن افق کوروش ، زمانی میرن که تعداد اقلامی که میخوان زیاد باشه ، برای تعداد محدود، از همون سوپر مارکت تهییه میکنن.

گیمپس هم برای بخش دیگری از بازار طراحی شد. مصرفکننده هایی که به هر دلیل براشون ارزنده نبود 60 دلار پول برای هر بازی بدن ولی میخواستن روز عرضه بازی aaa بازی کنن ، اونهایی که پایرت میکردن.
هرچند احتمالا بر بقیه بخشهای بازار هم تاثیر گذار هست

• Like
Reactions: m.a.t and ravi
الان روی اکوسیستم مایکرو کدوم بازی با tlou قابل مقایسه اس؟ کدوم با گاد قابل مقایسه اس؟ ی جوری شرایط رو میبینی که انگار کاد نباشه سونی نابود میشه دیگه و هیچی نداره :D خود سونی ای پی های شوترش رو کنار گذاشته، ای پی هایی که خیلی هم فن بیس قوی داشتن درسته قطعا که کاد نمی رسن ولی خیلی از شوتربازهای پلتفرم خودش رو می تونن نگهدارن

موضوع اصلا سلیقه تو بازی ها نیست...
سونی حدودا 45 میلیون کاربر پلاس داره
ماکروسافت حدودا 30 میلیون کاربر گیم پس داره
اکتیویژن بلیزارد بالای 350 میلیون کاربر داره!

اگه به تعریف مونوپولی نگاه بندازیم و فقط به اعداد بالا هم توجهی داشته باشیم. موضوع نگران کننده ای که در جریانه مشخص میشه

موضوع اصلا سلیقه تو بازی ها نیست...
سونی حدودا 45 میلیون کاربر پلاس داره
ماکروسافت حدودا 30 میلیون کاربر گیم پس داره
اکتیویژن بلیزارد بالای 350 میلیون کاربر داره!

اگه به تعریف مونوپولی نگاه بندازیم و فقط به اعداد بالا هم توجهی داشته باشیم. موضوع نگران کننده ای که در جریانه مشخص میشه
اگه بخوایم صرفا از این زوایه تعداد پلیر به موضوع نگاه کنیم پس همین الان اکتی باید می تونسته مایکرو و سونی رو ی جا نابود کنه :دی
اکثر پلیرهای اکتی موبایل پلیرن، درآمد سونی از پلی استیشن توی 2022 حدود 30 میلیارد دلار بوده درامد اکتی 7 میلیارد
درامد مایکرو و اکتی روی هم بازم 10 میلیارد کمتر از سونیه

اگه بخوایم صرفا از این زوایه تعداد پلیر به موضوع نگاه کنیم پس همین الان اکتی باید می تونسته مایکرو و سونی رو ی جا نابود کنه :D
اکثر پلیرهای اکتی موبایل پلیرن، درآمد سونی از پلی استیشن توی 2022 حدود 30 میلیارد دلار بوده درامد اکتی 7 میلیارد
درامد مایکرو و اکتی روی هم بازم 10 میلیارد کمتر از سونیه
کاربرای بلیزارد معمولا برای بازی کردن باید اشتراک ماهانه بتل نت بخرن، کاربرای اکتیویژن باید بازی رو بخرند، کاربرای کینگ هم احتمالا بیشتر مایکرو ترنس اکشن باید باشن ( زیاد اطلاعی از فعالیت کینگ ندارم ). خدماتی که این ناشرها به کاربراشون ارائه میدن رو اگه با گیم پس ادغام کنیم میدونید چی میشه؟ یعنی هم بتل نت، هم بازی های اکس باکس و پی سی، هم کلود، کال آو دیتوی و و و... همه و همه یکجا تو یه اشتراک ارائه میشن.

واسه ما خیلی وسوسه بر انگیزه شنیدنش واقعا، اما قوانینی که هست برای شرایط رقابت بین کمپانی های هم صنف، جلوی این مونوپولی رو میگیرند تا کمپانی ها بیشتر از طریق اورگانیک رشد کنن و جلو بزنن، نه صرفا با صرف هزینه راهی که بقیه طی ده ها سال رفتن رو یک شبه برن.

نظر شخصی من اینجوریه که هر دو حالتشو میپذیرم. اگه این خرید تکمیل نشه که رقابت برای اول بودن به محتوایی که سونی و ماکروسافت تولید میکنن برمیگرده، اگه خرید تکمیل شه هم، سونی مجبور میشه چیزایی ارائه کنه که ثابت که کجای داستانه. دقیقا مثل زمان پی اس 3 که جوری خودشو برگردوند به بازی که همه انگشت به دهن موندن. بازم باید صبر کرد دید چه اتفاقاتی قراره بیوفته.

کاربرای بلیزارد معمولا برای بازی کردن باید اشتراک ماهانه بتل نت بخرن، کاربرای اکتیویژن باید بازی رو بخرند، کاربرای کینگ هم احتمالا بیشتر مایکرو ترنس اکشن باید باشن ( زیاد اطلاعی از فعالیت کینگ ندارم ). خدماتی که این ناشرها به کاربراشون ارائه میدن رو اگه با گیم پس ادغام کنیم میدونید چی میشه؟ یعنی هم بتل نت، هم بازی های اکس باکس و پی سی، هم کلود، کال آو دیتوی و و و... همه و همه یکجا تو یه اشتراک ارائه میشن.

واسه ما خیلی وسوسه بر انگیزه شنیدنش واقعا، اما قوانینی که هست برای شرایط رقابت بین کمپانی های هم صنف، جلوی این مونوپولی رو میگیرند تا کمپانی ها بیشتر از طریق اورگانیک رشد کنن و جلو بزنن، نه صرفا با صرف هزینه راهی که بقیه طی ده ها سال رفتن رو یک شبه برن.

نظر شخصی من اینجوریه که هر دو حالتشو میپذیرم. اگه این خرید تکمیل نشه که رقابت برای اول بودن به محتوایی که سونی و ماکروسافت تولید میکنن برمیگرده، اگه خرید تکمیل شه هم، سونی مجبور میشه چیزایی ارائه کنه که ثابت که کجای داستانه. دقیقا مثل زمان پی اس 3 که جوری خودشو برگردوند به بازی که همه انگشت به دهن موندن. بازم باید صبر کرد دید چه اتفاقاتی قراره بیوفته.
همه اینارو منم بهشون فکر کردم ولی با همه این مواردی که اشاره کردی بازم درامدشون فقط 7 میلیارد دلار از 350 میلیون مشترکه، ادغامشون با مایکرو هم جایگاه مایکرو رو تغییر نمیده
فن های سونی دقیقا به خاطر انحصاری های با کیفیتی که طی این چند نسل داشتن فن سونی هستن، شما تصور کن کاد کلا فری تو پلی بشه چه تاثیری روی فن بیس گاد و tlou و آنچارتد و ... داره؟ یعنی این فن ها به خاطر اینکه می تونن اونور کاد با قیمت پایین بازی کنن قید این همه ای پی رو می زنن؟ بعید می دونم
به نظر من سونی بیشتر نگران کلاود گیمینگه که مایکرو می تونه درش تکه تاز بازار بشه با زیرساخت ها و پولی که داره، چون مقایسه هم بین ای پی ها انجام بدیم حتی با خرید اکتی ای پی های به قول معروف بلک باستر سونی همچنان خیلی بیشتر از مایکروعه

من دوست دارم این خرید انجام بشه به 1 دلیل اونم اینه که رقابت گرم تر بشه و در نهایت به نفع منه گیمره
مونوپولی همیشه به ضرر مشتریه، تغییرات سرویس پلاس هم دقیقا به خاطر همین گرم شدن رقابت با گیمپس بوده وگرنه اگر گیمپسی نبود سونی هم نیازی نداشت به خودش زحمت بده

• Like
Reactions: dark souls
همه اینارو منم بهشون فکر کردم ولی با همه این مواردی که اشاره کردی بازم درامدشون فقط 7 میلیارد دلار از 350 میلیون مشترکه، ادغامشون با مایکرو هم جایگاه مایکرو رو تغییر نمیده
فن های سونی دقیقا به خاطر انحصاری های با کیفیتی که طی این چند نسل داشتن فن سونی هستن، شما تصور کن کاد کلا فری تو پلی بشه چه تاثیری روی فن بیس گاد و tlou و آنچارتد و ... داره؟ یعنی این فن ها به خاطر اینکه می تونن اونور کاد با قیمت پایین بازی کنن قید این همه ای پی رو می زنن؟ بعید می دونم
به نظر من سونی بیشتر نگران کلاود گیمینگه که مایکرو می تونه درش تکه تاز بازار بشه با زیرساخت ها و پولی که داره، چون مقایسه هم بین ای پی ها انجام بدیم حتی با خرید اکتی ای پی های به قول معروف بلک باستر سونی همچنان خیلی بیشتر از مایکروعه

من دوست دارم این خرید انجام بشه به 1 دلیل اونم اینه که رقابت گرم تر بشه و در نهایت به نفع منه گیمره
مونوپولی همیشه به ضرر مشتریه، تغییرات سرویس پلاس هم دقیقا به خاطر همین گرم شدن رقابت با گیمپس بوده وگرنه اگر گیمپسی نبود سونی هم نیازی نداشت به خودش زحمت بده
؟
1.
درامد سونی 24.4 میلیارد دلار بوده
حدود 8 میلیارد برای تولید / عرضه ps5 هزینه کرده
12 میلیارد دلار هم درامد فروش ثردپارتی psn و ps+
درامد بازی های فرست پارتی ps زیر 3 میلیارد دلار

2.
در همه کسب و کار از بقالی تا ابر شرکت ها درامد مهم نیست، تنها چیزی که اهمیت داره سود
سال مالی 2021
سود بخش ps حدود 2.4 میلیارد دلار
سود اکتی حدود 2.1 میلیارد دلار

3.
کاری که مایکروسافت انجام میده رقابت نیست، تلاش برای نابودی رقباست

حدود 3 میلیارد دلار درامد و حداقل 800 میلیون دلار از سود ps وابسته به اکتی
1.3 میلیارد فروش مستقیم + باندل ها + حداقل 10 میلیون از کاربر های ps+

4.
کل فروش سری انچارتد+ تلو + gow + اسپایدرمن به اندازه نصف cod نیست

درامد gowr پر فروش ترین بازی تاریخ سونی در 3 ماه حدود 700 میلیون دلار
mw2 در 3 روز 1 میلیارد دلار

5.
هزار بار گفتم مایکروسافت بنگاه خیریه نیست
بعد از عرضه cod گیم پس به 25 دلار در ماه و 300 دلار در سال می رسه

آخرین ویرایش:
دوستان هیچ وقت، هیچ وقت موافق انحصار نباشید. امیدوارم خرید اکتیویژن بلیزارد هم به هر کجا که رسید سرانجامش انحصار نباشه. مشابه خرید بانجی باشه، مدیر بانجی حرف خوبی زد، بعد پیوستن به سونی گفت ما اونجایی هستیم که فن هامون هستن. این به نظر من باید اصل باشه، و همه چیز برای همه فن ها همیشه در دسترس باشه و مجبور نباشیم برای بازی کردن 5 6 تا بازی ترد پارتی، ان مدل کنسول و اشتراک بگیریم.

آرزو بزرگ من اینه که یه مردی بیاد انحصار زمانی رو هم غیر قانونی اعلام کنه و بگه اساسا هیچ خری حق نداره پول بده یه محصولی دیر در دست یه سری آدم دیگه قرار بگیره. سونی، مایکرو، نینتندو، کلا هر خری که خواست این کارو بکنه جلوش رو بگیرن. فرقی هم نداره FF باشه یا یه بازی کوچک تر مثل high on Life مثلا. شرکت هارو به شکل قانونی مجبور کنن زحمت بکشن، خودشون استدیو تاسیس کنن و IP بسازن تا فن ها بیان سمتشون، نه اینکه هرکی پول داره بیاد با محدود کردن گیمرها خودش رو بزرگ کنه. من حقیقتا منزجرم از این چیزها.

بازم میگم، انحصار اساسا چیز خوبی نیست، مخصوصا به این شکلی که الان مد شده و کمپانی های بزرگ با قراردادهای گرون قیمت میان تا جایی که زورشون میرسه محتوایی رو که تا چند وقت پیش برای عموم در دسترس بوده رو به تملکت خودشون در میارن، این یعنی محدودیت برای ما مصرف کننده ها. اصلا موافقش نباشید. سعی کنید ورای دریچه تعصبات فردی نگاه کنید. چون به عنوان مثال انحصاری شدن زمانی یا همیشگی یه بازی مثل FF یا CoD، در عمل یعنی اجازه ندادن به بخشی از فن ها و گیمرهایی از جمله خودمون که آزادانه و رو پلتفرم دلخواهشون از بازی مورد علاقه شون لذت ببرن. این کثافت محضه.

انحصار در کل چیز بدی نیست. به عنوان مثال سرمایه گذاری نتفلیکس، هولو، دیزنی، اپل و ... روی محتوای انحصاری شون، باعث شده صنعت جدیدی شکل بگیره که کلی کانتنت جذاب داره.
خیلی از بازی های انحصاری پلی استیشن باعث شدن ماکروسافت بیاد هزینه کنه روی فرست پارتی خودش و تلاش کنه که بازی های بهتر عرضه کنه.
اون چیزی که این وسط به شدت مضر هست، اصرار پلتفورم هلدر ها به سخت افزار و کنسول ها هست، چون از سود تردپارتی نمی تونند گذر کنند.
همه این حرفا شاید تا اخر این نسل و حتی اواسط نسل بعد معنی داشته باشه، ولی کسی که با یه سیستم مثل GeForce now کار کرده باشه، می دونه دیر یا زود قضیه انحصار سخت افزاری باید جای خودش رو به انحصار در اکوسیستم (پلاس، گیم پس و ...) بده.
که اتفاقا چیز بسیار خوبیه. اگر همه این اتفاق ها باعث بشه سونی/نینتندو/ماکروسافت یه سرویس استریم درست حسابی بزنند، من یکی بدم نمیاد ماهانه یه پولی بدم بازی های انحصاری شون رو بازی کنم.
شاید حتی بخوام با دوستم یه اکانت مشترک بگیرم و نهایتا قیمت تمام شده کمتری پرداخت کنم. تازه اگر از pc بازار فوق العاده بزرگش، چشم پوشی کنیم، که دیر یا زود باید منتظر ps پلاس روی پی سی بود، وگرنه عرضه این هم بازی بک کاتالوگ روی پی سی معنی دیگه ای می تونه داشته باشه؟

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or