فن بیس و فروش.
تو فصل مشترک بازار مایکرو و سونی در نظر بگیریم فقط جیتیای زیر و رو کن حساب میشه.
امثال ماینکرفت و فورتنایت روی هشتصدتا پلتفرمه دیگهم هستن و بازار کنسول خونگیشون بزرگترین بازارشون نیست.
که یعنی کلا فقط یدونه بازی داریم!
من حتی ماینکرفت هم در نظر میگیرم به خاطر کل جریان گیمرهایی که پشتشن
فورتنایت F2P ـه و کلا بحثشون یه چیز دیگس
منتها جفتشون از قاعده "این قدر بزرگن که نمیشه یه جا بندشون کرد" تبعیت می کنن
هر کدوم انحصاری شه حتی برای مدت کوتاه یه جامعه ای به هم می ریزن. (در مورد ماینکرفت این جامعه هیچ حضوری تو این انجمن ندارن، نگردید دنبالشون
)
RDR2 که تازه اندازه GTA الان گنده نیست، دیرتر اومد برای PC دهنشو قبل و موقع و بعد عرضه و حتی موقع عرضه نچندان محشرش رو PC سرویس کردن. سرویس ها!
حرفی که هست اینه که جدا تو اون ابعاد هیچی وجود نداره. حتی از همین دو تا بازی، یکیش رسما دست مایکروسافته و باز رو هر چی بتونه میدتش طبق همون قاعده.
ولی در کل دوستان هستن که اصرار دارن با همین BGS قراره جهان گیم(یا همون فصل مشترک بازار مایکرو و سونی) زیر و رو بشه ایده مال اوناست احتمالا اونا بهتر معنیشو بدونن.
با TES قرار نیست یهو جریان عوض شه. کلا بعیده همون جور که گفتم بازار رو با یه بازی بگیره دستش.
ولی کل هیکل Zenimax دامنه پلیری که دارن واسه خودش رسما یه بخشی از بازار ویدیو گیمه. اینا همینایی اند که Run & Gun های تاریخی Doom و Wolfenstein رو احیا کردن. این خودش الان پلیر بیسه. ترکیب inxile و آبسیدین و BGS دوباره خودش به پلیر بیس ـه. ترکیب Turn 10 و PG یه پلیر بیس ـه. تیم شفر به کل یه پلیر بیس ـه (هر چند Niche). اگه دست بذارن رو بازار Simulator ها به صورت جدی، اونم باز یه پلیر بیس ـه.
این جریان روی همه که بزرگه.
یه تیم EPD که زلدا رو میزنه یا ناتی داگ نیستند که جریان رو عوض می کنن. مجموعه تیم هایی که EPD نینتندو رو تشکیل میدن و ترکیب ناتی داگ با مابقی استدیوهای سونیه که جریان سازن.
چیزی که خرید BGS رو این قدر خفن می کنه، تاثیر عظمیش رو این جریان ـه. اینو نمیشه نفی کرد. مگه این که خروجی شون بد باشه.
شوخی نکن باهامون. از بازی ۹۰+ قبلیشون ده سال میگذره و تو این مدت با ارفاق یه درجا داشتن یه فاجعه. بازارم الان بزرگتر شده. همین روزا بازیای مثل سایبرپانک داره ریلیز میشه اگه خبر نداری.
این ربطی به چیزی که گفتم نداره
تو اون ده سال اینا هیچ TES ـی بیرون ندادن... (به غیر از TES Onilne که کار یه استدیوی دیگس)
TES قبلی هنوزم TES V: Skyrim ـه و هیچ کسی این جا نمیتونه میراث شو زیر سوال ببره.
خوب شد گفتی ولی
شما یادتون نمیاد، ولی گیم اسپات سال 2013 بود یا 2012، یه نظرسنجی گنده چند مرحله ای گذاشت برای بهترین فرنچایز تاریخ ویدیو گیم (تو فاز X vs Y خودمون. خیلی هم تلاقی داشتن یادمه
)
خیلی بزرگ شد نظرسنجی اش. کلی رای خورد و اینا
فینالیست هاش GTA و The Elder Scrolls بودن و من باورم نمی شد وقتی The Elder Scrolls برد.
این اون بحث فن بیس ـه که اون بالا خودت گفتی
مبنای فن بیس رو نمیدونم چی در نظر میگیری، ولی فن بیس TES واقعا گنده است. واقعا ذوق شو دارن و کلا به موقعش خیلی بروز میدن خودشون رو
بازیسنتر که هیچی
حتی محیط عمومی اینترنت هم اکثر اوقات تصویر درستی از عظمت فن بیس بعضی فرنچایزها رو نشون نمیده (بهار امسال اگه سر قضیه لانچ ACNH بهتون این قضیه ثابت نشد، دیگه مثال بهتر ندارم. قبل اون بازی آخرین محصول فرنچایز انیمال کراسینگ، یه بازی پارتی با متای 40 و خورده ای بود و تا 4 سال هیچ کسی صدایی از این فن بیس نمی شنید که بخوان حدس بزنن چقدر بزرگه)
من به شخصه حتی اگه BGS رو بتونم داون پلی کنم که آره اینا خراب شدن و دیگه عمرا بتونن بازی متای +90 بزنن و...
نمیتونم عظمت یه فرنچایز و پلیر بیس مثل چیزی که TES هست و داره رو برحسب آشناییم باهاشون زیر سوال ببرم.
من خودم جزوشون نیستم و این قدر با TES دلبستگی ندارم. ولی کسایی که دلبستگی دارن رو خوب میشناسم. خوب میدونم تو چه دنیایین و اسکایریم واسشون چقدر ارزش داره و بعیده حتی اصن اسم F76 به گوششون خورده باشه و هنوزم TES VI بمب خبریه براشون. عجیب به نظر میرسه. ولی خب گفتم اینترنته که همچین تصویری از گیمرها بهتون میده که از همه چی خبر دارن و همه چی روشون تاثیر میذاره.
اگه BGS واقعا بتونه یه TES در حد چیزی که فرنچایز تا الان بوده، درست، گیم چنجر نیست، ولی خیلی عدد بزرگی تو این معادله است