فریم ریت بیشتر یا رزولوشن بالاتر؟ مدیر ایکس باکس یکی را ترجیح می‌دهد

کدامیک برای شما مهم‌تر است؟ فریم ریت بیشتر یا رزولوشن بالاتر؟

• فریم ریت

• رزولوشن

Results are only viewable after voting.

Jill-Valentine

By hiding you show your true nature coward
Loyal Member
1154858325.jpg.0.jpg
چند سال اخیر بحث بین فریم ریت یا رزولوشن حسابی داغ شده و کاربران راجع به اینکه کدامیک اولویت بالاتری دارد مرتبا بحث و جدل دارند. در این میان، مدیر برند ایکس باکس، فیل اسپنسر در آخرین مصاحبه‌اش، علاقه‌ای که به فریم ریت بالاتر دارد را دوباره بعد از چند سال مطرح کرد.

در مصاحبه با Stevior، اسپنسر گفت:

حس بازی‌ها چیزی است که قطعا ما می‌خواستیم تمرکز بیشتری رویشان داشته باشیم، نه اینکه فقط چند پیکسل اضافه روی صفحه بریزیم.

او سال‌ها پیش و زمان عرضه بازی دستینی هم به ماجرای اولویت فریم ریت بالاتر اشاره کرده و به وبسایت TechRadar گفته بود: «فریم ریت برای من به شکل قابل ملاحظه‌ای مهمتر از رزولوشن برای گیم‌پلی است و ترکیب این دو با هم است که سبک هنری درست و آزادی به همراه می‌آورد.»

فریم ریت را براساس هر فریم تصویر که در ثانیه روی نمایشگر می‌بینید اندازه‌گیری می‌کنند. توسعه‌دهندگان حداقل ۳۰ فریم در هر ثانیه را به عنوان کمترین حالت ممکن و شکل استاندارد در نظر می‌گیرند. کمتر از ۳۰ فریم در هر ثانیه منجر به تاخیر نمایش یا لگ شده و در مجموع تصویر درستی از بازی ارائه نمی‌دهد؛ به خصوص در بازی‌هایی که نیازمند واکنش سریع است.

رزولوشن اما از سوی دیگر به معنای ابعاد یک تصویر است. هر چه یک تصویر رزولوشن بالاتری داشته باشد، جزئیات بیشتری از آن را می‌توان دید.

در همه نسل‌های کنسول‌ها، سخت افزار عامل محدودکننده فریم ریت و رزولوشن بوده. بنابراین هر توسعه‌دهنده‌ای مجبور است بین یکی از این دو انتخابی داشته باشد. شما کدام را ترجیح می‌دهید؟ می‌خواهید یک بازی با جزئیات زیاد ولی فریم پایین‌تر را تجربه کنید یا سرعت بازی برایتان از جزئیات گرافیکی کمتر است؟

همه ی این ها بازی ها گیم پلی بسیار قوی و متنوع و خلاقانه داشتن که هنوز بعد از 2 تا 3 دهه دارن همون رو کالکشن می کنن یا بازسازی می کنن.
نسل بعدم قطعا همینه به مراتب بدتر از نسلی که گذشت. خیلی هوشمندانه پای قدرت سخت افزاری رو وسط میکشن که دوست دارید چقدر باشه و کنسول ما خفن ترینه و... و یک کلام درمورد انحصاریها و بازیهاش نمیگن طبیعیه دوباره بیان بازیهای این نسل و نسل هفت رو با برچسب Remastered in 4K + 60 fps عرضه کنن. طبیعتا خود مایکروسافت و سونی هم وقتی شل میگیرن از امثال EA آبی گرم نمیشه بیاد بازی درست و حسابی بده.
امیدوارم هر چه زودتر از بازیهایی که در دست ساخت دارن رونمایی کنن ببینیم نسل بعد چه کار میخوان کنند. برای خیلیها گرافیک تو اولویت نیست و اینم که فریم مهمتره یا رزولوشن اصلا باید سوال بازیساز باشه با توجه به بازی که میخواد بسازه خودش تصمیم بگیره. کل کنسول گیمینگ رو میخوان کنن فریم و رزولوشن دیگه کسی یادش نباشه بازیم باید وجود داشته باشه این وسط. و بازم نسل بعد ریمستر بدن راحت.
کنسول گیریم قوی ترین چیز ممکن باشه خیلیم عالی. برای بازیهاش چه برنامه ای دارن؟ IP AAA جدید ایشالا نمیخوان بسازن؟
اصلا تا نسل هفت شروع نسل تمام نمایش بازیها بود که کرک و پر ملت میریخت عجب بازیهایی قراره بیان نه اینکه مدام بگن سخت افزار چیه، میگفتن ولی 50% ش نشون دادن کلی بازی خفن بود. کسی که 100% براش سخت افزار مهم باشه همون PC میبنده دیگه چه کاریه. کلا یادشون رفته فلسفه کنسول چیه. بابا بیاید تو دو تا از ژانرهای پرطرفدار یه بازی از خودتون لاقل معرفی کنید.
یاد همین نسل هفت و یا نسل شش بخیر داشت شروع میشد سیل آسا بازی همینطور آنونس میشد.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: vivanred
قطعا فریم مهمتره
نه فریم خالی فریمی که سینک بشه با تصویر
من چند مدت پیش سیستم برای کسی بستم با کارت 2080ti که طرف بتونه 1080p رو با یک مانتیور خفن 240 فریم استفاده کنه!

این بدبختی ها که همش چسبیدیم به اعداد و ارقام یکی از دلایل اعظمش کسی نیست جز:

Digital foundry

به نکته ی خوبی اشاره کردی اکثر ادما دوست ندارن با واقعیت رو به رو بشن سعی می کنن در دنیای فانتزی خودشون غرق بشن. فقط برای گیم نگفتم.
قطعا فریم مهمتره
نه فریم خالی فریمی که سینک بشه با تصویر
من چند مدت پیش سیستم برای کسی بستم با کارت 2080ti که طرف بتونه 1080p رو با یک مانتیور خفن 240 فریم استفاده کنه!
جفتشون از gsync با فری سینک پشتیبانی می کنن ضمن اینکه نباشه هم vsync در فریم های متغیر هم خوب کار می کنه مشابه gow ps4 البته بعد از اپدیت فقط اینپوت لگ رو بیشتر می کنه که بازم فرقی یا ربطی به فریم ثابت یا غیره نداره.
به نظرم دیگه بالاتر از 144 هزتز هم سر کاری محصضه حتی بین 60 فریم تا 120 فریم هم اونقدرا اختلاف نیست من بیشتر به خاطر اینپوت لگی که نصف می شه و موشن تصویر که عالی می شه برام مهمه و الا میزان نرمی بازی همون 60 فریم هم کافیه پرفکت هم بخواد ادم باشه 144 تا بالاتر مسخره بازیه دیگه
تازه همون 2080ti هم دارم خیلی از بازی ها 120 ثابت هم نمی دن 1080 حالا 240 پیش کش مگه باهاش کانتر یا فورنایت بزنه:D
تازه انویدیا داره 360hz هم میاره

قطعا دیگه 30 فریم فول منسوخ هست و کنسول ها کلا باید بیخیال 30 فریم بشن حتی شده بین 45 تا 60 باشه خیلی قابل تحمل تره فقط کافیه 1 بار توی pc از 60 یا هر فریمی دیگه با half vsync یا فریم لیمت 30 فریمش بکنید تا به عمق فاجعه پی ببرید توی تلویزیون من که اینقدر بازی کند می شه اینقدر تصویر کش میاد و بد می شه که تحمل کردنشم کار سختیه چه برسه به بازی کردن البته توی کنسول ها با ترفندهایی خیلی بهترش می کنن و قابل بازی می شه اما بازم در اصل ماجرا فرقی نمی کنه. بگذریم با افت فریم خیلی از بازی ها از 30 فریم به پایین بازی دچار لگ شدید می شه و گند می زنه به گیم پلی بازی

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: SHAYAN1999
یه زمانی از اینکه به جای تمرکز روی گرافیک بالاتر میرن سراغ رزولوشن و فریم بیشتر، ناراضی بودم ولی الان راضیم چون کارت گرافیک های رده بالا باید اینقدر قدرتمند بشن که بتونن به جای 1080 و 60 فریم روی 4k و 120 فریم اجرا کنن در نتیجه افرادی مثل من که به نهایت همون 1080 و 60 فریم قانع هستند با یه کارت گرافیک میان رده هم میتونن با بالاترین تنظیمات گرافیک رو همون 1080 و 60 فریم بازی کنن و به دلمون هم نمیمونه که بازی رو با نهایت گرافیکش بازی نکردیم :D

• Like
Reactions: s.1 and XsmokeX
گرافیک بالاتر که جدا برام اهمیتش کمه. بالاتر از ردد؟ اصلا میخوایم چیکار خب؟ بحث گرافیک مثل پرچمدار های چند سال اخیر سامسونگ و اپل شده. هر دفعه بهبود های زیادی میدن ولی تغییرات انتقلابی که کلا حس تغییر نسل بده رو نمیبینیم. انگار به لبه فناوری رسیدیم تو این زمینه(در حال حاضر حداقل). گرافیک هم همینه. از پیشرفتش مسلما استقبال میکنم ولی همه بازی ها در حد رد دد باشن هم فوق العاده است و ضعف حساب نمیشه هیچ جوره.
رزولوشن هم اهمیتش بالا نیست برا من.
ولی فریم ریت تاثیر مستقیم تو گیم پلی میزاره دیگه. من الان هنوز به فریم ریت 30 عادت دارم و مشکلی ندارم باهاش اصلا ولی خب اگه استاندارد کنسولی نسل بعد بشه 60 که همینم میشه، آپگرید خیلی بزرگیه.

جدا از این بحث ها، یه سری تکنیک هایی اضافه میشن مثل ری تریسینگ یا ... که خیلی موثرن.
تو دو سه تا گروه گیمینگ تلگرام که هستم راجب مهم ترین و کم اهمیت ترین مورد نسل بعد بین سه گزینه (فریم ریت پایه 60، رزولوشن پایه 1080 و بهبود گرافیکی) نظر سنچی گزاشتم که ننایج نشون داد اکثرا همون بهبود گرافیکی براشون مهم ترین نکته است. 75 درصد. کم اهمیت ترینم رزولوشن

به نکته ی خوبی اشاره کردی اکثر ادما دوست ندارن با واقعیت رو به رو بشن سعی می کنن در دنیای فانتزی خودشون غرق بشن. فقط برای گیم نگفتم.

جفتشون از gsync با فری سینک پشتیبانی می کنن ضمن اینکه نباشه هم vsync در فریم های متغیر هم خوب کار می کنه مشابه gow ps4 البته بعد از اپدیت فقط اینپوت لگ رو بیشتر می کنه که بازم فرقی یا ربطی به فریم ثابت یا غیره نداره.
به نظرم دیگه بالاتر از 144 هزتز هم سر کاری محصضه حتی بین 60 فریم تا 120 فریم هم اونقدرا اختلاف نیست من بیشتر به خاطر اینپوت لگی که نصف می شه و موشن تصویر که عالی می شه برام مهمه و الا میزان نرمی بازی همون 60 فریم هم کافیه پرفکت هم بخواد ادم باشه 144 تا بالاتر مسخره بازیه دیگه
تازه همون 2080ti هم دارم خیلی از بازی ها 120 ثابت هم نمی دن 1080 حالا 240 پیش کش مگه باهاش کانتر یا فورنایت بزنه:D
تازه انویدیا داره 360hz هم میاره

قطعا دیگه 30 فریم فول منسوخ هست و کنسول ها کلا باید بیخیال 30 فریم بشن حتی شده بین 45 تا 60 باشه خیلی قابل تحمل تره فقط کافیه 1 بار توی pc از 60 یا هر فریمی دیگه با half vsync یا فریم لیمت 30 فریمش بکنید تا به عمق فاجعه پی ببرید توی تلویزیون من که اینقدر بازی کند می شه اینقدر تصویر کش میاد و بد می شه که تحمل کردنشم کار سختیه چه برسه به بازی کردن البته توی کنسول ها با ترفندهایی خیلی بهترش می کنن و قابل بازی می شه اما بازم در اصل ماجرا فرقی نمی کنه. بگذریم با افت فریم خیلی از بازی ها از 30 فریم به پایین بازی دچار لگ شدید می شه و گند می زنه به گیم پلی بازی
esport

گرافیک بالاتر که جدا برام اهمیتش کمه. بالاتر از ردد؟ اصلا میخوایم چیکار خب؟ بحث گرافیک مثل پرچمدار های چند سال اخیر سامسونگ و اپل شده. هر دفعه بهبود های زیادی میدن ولی تغییرات انتقلابی که کلا حس تغییر نسل بده رو نمیبینیم. انگار به لبه فناوری رسیدیم تو این زمینه(در حال حاضر حداقل). گرافیک هم همینه. از پیشرفتش مسلما استقبال میکنم ولی همه بازی ها در حد رد دد باشن هم فوق العاده است و ضعف حساب نمیشه هیچ جوره.
رزولوشن هم اهمیتش بالا نیست برا من.
ولی فریم ریت تاثیر مستقیم تو گیم پلی میزاره دیگه. من الان هنوز به فریم ریت 30 عادت دارم و مشکلی ندارم باهاش اصلا ولی خب اگه استاندارد کنسولی نسل بعد بشه 60 که همینم میشه، آپگرید خیلی بزرگیه.

جدا از این بحث ها، یه سری تکنیک هایی اضافه میشن مثل ری تریسینگ یا ... که خیلی موثرن.
تو دو سه تا گروه گیمینگ تلگرام که هستم راجب مهم ترین و کم اهمیت ترین مورد نسل بعد بین سه گزینه (فریم ریت پایه 60، رزولوشن پایه 1080 و بهبود گرافیکی) نظر سنچی گزاشتم که ننایج نشون داد اکثرا همون بهبود گرافیکی براشون مهم ترین نکته است. 75 درصد. کم اهمیت ترینم رزولوشن

یعنی چی بهبود گرافیکی براشون مهمترین نکته است و کم اهمیت ترین رزولیشن ؟

الان تو تصویر زیر افکت های گرافیکی هر دو یکی هستند، ولی یکی رزولیشن 4K هست و یکی دیگه 720! رزولوشن خودش بخش مهمی از گرافیکه دیگه !!!

photo_۲۰۲۰-۰۲-۰۳_۱۱-۴۷-۲۰.jpg

الان تو تصویر زیر افکت های گرافیکی هر دو یکی هستند، ولی یکی رزولیشن 4K هست و یکی دیگه 720! رزولوشن خودش بخش مهمی از گرافیکه دیگه !!!

View attachment 128514
میدونم شاید این ۲ تارو تو گزینه های جدا اوردن درست نباشه خیلی ولی خب بهبود گرافیکی وسیع تر از صرف رزولوشن هستش. حتی اگه رزولوشن هم موثر باشه تو این موضوع.

View attachment 128514
خدایی 720 و 4کا؟
چیزی در عکس مشخصه فقط بهبود رز نیست و AA و چند فیلتر دیگههم تقویت شده اند!

• Like
Reactions: soltanmasoud

View attachment 128514

اینا عکس گرفته شدش ضمن اینکه مکس رز تلویزیون با DPI ش هم اهمیت زیادی داره من XBOX360 دارم روی TV 4K با اپ اسکیل اصلا اینقدرا بد نیست درسته که یکم ماته و لبه ها هم توی ذوق می زنه اما اصلا به این بدی ها نیست(قطعا اپ اسکیل های سخت افزاری جدیدم درش بی تاثیر نیست.) ضمن اینکه تفاوت بین 1080P با 4K خیلی خیلی کمتر از این حرفاس
می گم بهترینش حق انتخاب دادنه

60 ~ 120 قطعا ... حاظر نیستم دیگه FPS رو 30 بازی کنم ... لذا دارم پولامو برای بستن یه سیستم مناسب جمع میکنم...
حتما این کارو بکن
30 فریم یعنی سردرد سرگیجه احساس میکنی بزور داری از کنسول کار میکشی
البته من خودم بشخصه زیر 50 فریم برام سخته حاضرم یا بازیو پاک کنم یا سخت افزارمو آپگرید کنم
البته اونایی که از اول 30 فریم رو تجربه کردن شاید براشون مهم نباشه اما واقعا از 60 فریم به 30 فریم اومدن برای کسایی که 60 فریم رو تو خیلی بازیها تجربه کردن خیلی عذاب آوره

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or