نوشته شده توسط Restricted Area:
نه این چیزهایی رو که گفتی اصلا قبول ندارمو
1) خب من یه جورایی بهتر از بقیه میشناسمت و با سلیقه ات آشنایی دارم و اصلا بدون هیچ گونه توجهی به این حرفهایی که در این تاپیک زده شده یا هر تاپیک مشابهی این طور به نظرم رسیده که بعد از نینتندو از سونی هم چندان بدت نمیاد
قبول کن دیگه! (بگو قبوله ضایعم نکن دیگه:cheesygri )
بازم داری اشتباه میکنی چون اگه سونی شکست بخوره من از همه بیشتر خوشحال میشم :cheesygri (هر چی نباشه این سونی بود که نینتندو رو به زیر کشید :cheesygri )
در ضمن اگه بچه هایی مثل حسین خدامی و یا آرش حسن زادگان الان اینجا بودند حتما میتونستند شهادت بدن که من چقدر با طرفدارهای سونی مشکل داشتم و بحث میکردم و سعی میکردم حقایق رو بهشون نشون بدم (بعضی از این بحث ها به حول و حوش 4 سال پیش بر میگرده یعنی همون موقعی که تو طرفدار سونی و پلی استیشن بودی :cheesygri )
2) یک مشکل دیگه هم این وسط هست اونم اینه که شما فکر میکنی سونی شکست ناپذیره در حالی که واقعا هنوز اصلا نمیدونیم این ps3 رویایی چی چی هست! یه روزی خیلی ها سگا رو شکست ناپذیر فرض میکردند ولی دیدیم که سونی با یک حمله انتحاری نامی از سگا در عرصه طراحی کنسول باقی نگذاشت! و اون روز بود که خیلی ها فهمیدند صنعت بازی خیلی بی رحمه و سیاست اون اصلا شریک و سابقه و ... نمی شناسه. به هر حال من سونی رو شست ناپذیر نمیبینم و معتقدم حتی در این نسل هم نینتندو یا مایکروسافت شانسی برای Market Leader بودن دارند. ولی شما سونی رو از همین حالا برنده بی چون و چرا میدونی. چرا؟ چون به نظرت اسم Playstation میتونه موفقیتش رو تضمین کنه. چون به نظرت تاریخ باید دوباره تکرار بشه. ولی خب من این نظرو ندارم یعنی حداقل سعی میکنم تا موقعی که مثلا یک شرکت تقریبا بی طرف مثل UBI یا EA نیومده رسما به طور مستقیم یا غیر مستقیم اعلام کنه که آره تمرکز اصلی ما بر روی ps3 هست شانسی هم برای دو شرکت دیگه قائل باشم. این که Edge یکی دو ماه پیش اومده با مسئول یک شرکت که اصلا معلوم نیست چه شرکتی بوده مصاحبه کرده و گفته :50% برای ps3 و 30% برای XBOX360 و 20% برای Revo (البته بگذریم که اضافه کرده بود سهم REVO بستگی به موفقیت اون و وضعیتش در آینده داره) نمیتونه دلیل بشه که این موضوع عمومیت داشته باشه! مثلا اگر با مسئول Namco این مصاحبه انجام شده باشه واقعا توقعی غیر از این جواب داشتید یا مثلا اگر با مسئول Bioware چنین مصاحبه ای میشد به نظرت اصلا این اعداد و ارقام کوچکترین شباهتی با مقدار اعلام شده میداشت؟
هیچ وقت هیچ شرکت یا محصولی شکست ناپذیر نیست ، FACT
اما مقایسه کردن سگا با سونی دیگه یکمی چه عرض کنم
(تازه اینم بگم که سگا هیچ وقت Market Leader نبوده)
در مورد نینتندو هم بهتره چند تا چیز رو بگم:
1. کنسولهای نینتندو بطور مداوم در حال افت بودن از نظر فروش (پیروزی سونی و ضعف نینتندو یک شبه شکل نگرفت ، چیزی که حرف اصلی منه) بهتره یک نگاهی بندازیم به فروش کنسولهای نینتندو تا این موضوع روشنتر بشه:
NES ~ 62 million units
SNES ~ 49 million units
N64 ~ 33 million units
GC ~ 21 million units
یک ضرب المثلی وجود داره توی بازی شطرنج که میگن هیچ وقت با یک اشتباه بازی رو نخواهی باخت (البته نه اینکه اشتباه معمولی رو با فاجعه یکی بدونیا :cheesygri )
سونی تا اینجا حتی یک اشتباه هم نداشته و وضعیتش هم بر عکس نینتندو رو به بهبودی بوده (PS2 فروشش توی بازه زمانی مشابه از PS خیلی بالاتر بوده پس هنوز هیچگونه افتی توی اعتبار و محبوبیت سونی و نام Playstation بوجود نیومده)
مقایسه کردن نینتندو با سونی اصلا درست نیست (از نظر marketing ، روابط با شرکتهای بازیسازی ، تصور و ذهنیت عامه مردم ، پشتوانه مالی و .... دو تا شرکت نینتندو و سونی با هم قابل مقایسه نیستند) و تازه از همه اینها مهمتر اینکه اگه نینتندو خودش اون اشتباه وحشتناک رو انجام نمیداد و کنسولش رو با کارتریج عرضه نمیکرد شاید حتی باز هم شکست نمیخورد (حتی با وجود اون اشتباه و با وجود اینکه کنسولش رو توی سال 96 عرضه کرد و تا سال 98 - 99 که دریم کست بعنوان یک کنسول نسل جدید به بازار اومد ، 2 سال و خورده ای فرصت داشت ، تونست از همون market leader بودن توی نسل قبلش استفاده کنه و 33 میلیون دستگاه فروش کنه در حالیکه گیم کیوب با اینکه خیلی از اون اشتباهات رو نداشت و سطح حمایت بازیسازها ازش بسیار بیشتر بود تازه بعد از 4 سال تونسته 21 میلیون فروش کنه چون دیگه اون پشتوانه نسل قبل رو بهمراه نداشت)
3) من اتفاقا از خود تو یاد گرفتم!! که زیاد با مسائل تعصبی برخورد نکنم و حقایق رو ببینم و اتفاقا از اون موقع خودم احساس میکنم که این مسئله خیلی بهم کمک کرده تا بهتر بتونم مسائل رو تجزیه تحلیل کنم و همه چیز رو از یک دید نبینم. خب من خیلی وقت هست که تو رو به عنوان الگوی خودم در زمینه تحقیق در زمینه بازیهای رایانه ای انتخاب کردم یعنی سعی کردم خیلی چیزها ازت یاد بگیرم و یاد هم گرفتم! بزرگترین کمکت هم به من GA بود
که باعث شد با عقاید خیلی از گیمرهای حرفه ای آشنا بشم (بگذریم که جو اونجا هم طرف سونی هستا!). در کل عمرا دیگه نمیتونید لقب تعصبی و غیرواقع بین و ... رو به من بدین
چون دیگه تصمیم گرفتم واقعیت رو هر چند بهش علاقه نداشته باشم قبول کنم ولی خب هیچ وقت نمیتونم یک چیز مثل شکست ناپذیری سونی رو قبول کنم.
مشکل اینجاست که جو اونجا طرف سونی نیست بلکه جو همه جا طرف سونی هستش (البته غیر از جاهایی مثل Team Xbox :cheesygri )
شکست ناپذیری یک مسئله هستش و شکست خوردن توی یک شب یک چیز دیگه. موضوع اینه که توی نسل بعد مایکروسافت شانس اینکه 60 - 70 میلیونی که توی نسل حاضر عقب هستش رو جبران کنه نداره ، FACT
مثال توی این زمینه فراوون میشه زود که من دیگه الان حس و حالش رو ندارم اما اگه خواستی بگو تا برات مثال هم بزنم.
اینو از طرف کسی که حداقل 4-5 سال هستش این صنعت رو از همه زوایا زیر ذره بین گرفته و به قول معروف اونو خورده (من مدتهای زیادیه که دیگه وقت بازی کردن ندارم و کارم شده بحث کردن در مورد مسائل مختلف این صنعت) و روی جنبه های مالی و فروش بازیها و کنسولها تمرکز بسیار زیادی داشته ، قبول کن.
4) علاقه یک چیز هست و تعصب یک چیز دیگر من در درجه اول به مایکروسافت علاقه دارم (نه تنها فقط به کنسولش بلکه این موضوغع در مورد بازیهاش هم صادقه) و در درجه دوم به نینتندو به سونی هم چندان علاقه ای ندارم کلا نه با آدم دروغ گو و خالی بند حال میکنم نه با شرکت دروغ گو! اابته مثلا 4و5 سال پیش تنها چیزی که از دنیای کنسول قبول داشتم فقط سونی بود ولی حالا همه چیز عوض شده حتی سلیقه ام!
پس تازه شدی عین من :cheesygri
من همیشه گفتم بازم میگم که از نینتندو برای این خوشم میاد که هیچ وقت اهل بزرگنمایی های وحشتناک و دروغهای آنچنانی نبوده ، کاری که سونی استادشه و اصلا یکی از دلایل اصلی نظر من همین هستش که سونی خیلی خوب بلده با وعده و وعید دادن های شاخدار و بزرگ کردن محصولاتش نظر مردم رو به خودش جلب کنه. اونهایی که قدیمیتر هستند حتما قضیه توی استوری رو میدونند و جوون تر ها هم در مورد کیل زون حتما چیزهایی شنیدند. اصطلاحا میگن سونی مردم رو شستشوی مغزی (brainwash) میده. این شرکت اونقدر تاکتیکهای پیشرفته ای توی این زمینه ها داره که جرف زدن دز موردشون اعصاب من رو خورد میکنه پس بیخیالش میشم. اینم یکی دیگه از دلایلی که میگم نباید سونی رو با نینتندو مقایسه کرد.
5) من هی نمیخواستم پای Blue Dragon رو وسط بکشم ولی نذاشتی :cheesygri بذار Blue Dragon بیاد اون موقع اگه وضع تغییر نکرد من دیگه حرفی برای گفتن ندارم! ساکاگوچی محبوبترین بازیساز ژاپنی است (طبق آمارگیری) که عقیده من این هست که تغییر شگرفی در وضعیت X360 در ژاپن با بازیهاش و مخصوصا Blue Dragon که انتشارش نزدیکتر هست میتونه ایجاد کنه! حالا شاید بیای بگی: نه و .... ولی بذار پیش بینی نکنیم و عملا ببینیم چه اتفاقی میفته وضعیت X360 تو ژاپن تا چند وقت دیگه کاملا مشخص میشه. اون موقع اگه حرف شما درست از آب دراومد بقیش هم میتونه به واقعیت بپیونده.
1. آمار گیری های فامیتسو به هیچ عنوان نمیتونه ملاک خوبی باشه. فکر کنم همه اون لیست 100 تا بازی محبوب تاریخ در ژاپن رو دیدند که طبق آمارگیری فامیتسو به دست اومده بود. جالب اینجاست که توی 50 تای اول اصلا خبری از Pokemon نیست ، FF ها در اکثر موارد بالاتر از DQ هستند ، پنجمین بازی یک بازی سگا ساترن هستش !!!! و ....
2. اومدن بازیهایی مثل BD چقدر میخواد کمک کنه؟ فروش Xbox که تا اینجای کار خیلی بیشتر از 360 بوده هنوز به 500 هزار دستگاه نرسیده توی ژاپن ، حالا فکر میکنی همه اون بازیها (BD , LO , N3 و ...) چقدر میتونن به مایکروسافت کمک کنن توی ژاپن؟؟؟؟ فروشش رو 2 برابر کنند؟ 3 برابر؟ یا نهایتا 4 برابر؟ فکر نمیکنم 2 میلیون (یعنی همون 4 برابر) در مقابل تعدادی که PS3 توی ژاپن فروش میکنه مقدار قابل توجهی باشه.
6) خب اینکه خود Namco طرحهای احمقانه میریزه نتیجه اش به بقیه چه مربوطه؟ آخه من نمیدونم واقعا تا PGR3 و NFS: MW هستن هدف از عرضه RR6 باسه Launch چی هست. شکست RR6 از همون موقع که معلوم شد جزو Launch Title ها هست کاملا مشخص بود.
این موضوع در مورد بقیه شرکتها هم صادقه همیشه که عیب مثلا از کنسول نیست بعضی وقتها هم برنامه ریزی ها خیلی عجیب غریبه!
:laughing:
ما داشتیم راجع به شرکتهای ژاپنی و فروش بازیها توی ژاپن و تاثیر اون توی تصمیم گیریهای آتی این شرکتها بحث میکردیم. فکر نمیکنم بازیهایی مثل PGR3 و NFS: MW توی ژاپن محبوبیتی داشته باشند
برای مقایسه بد نیست بگم که RR 5 که بازی لانچ PS2 بود توی ژاپن 750 هزار نسخه فروش کرد و در مقابل RR 6 که بازی لانچ Xbox360 بود (و هزینه های ساختش بسیار بیشتر بوده) در حدود 40 هزار نسخه و این قثط یک معنی میتونه داشته باشه :cheesygri
زیاد به اونها توجهی نکن چون همین 1up بودش که شباهتهای زیاد Xbox360 رو با Dreamcast عنوان کرده بود (و در واقع با این کار همون سرنوشت دریمکست رو براش پیش بینی کرده بود و می خواست به خواننده هم این موضوع رو القا کنه) :cheesygri
حرف آخر اینه که من همیشه گفتم حتی اگه فقط به واسطه ژاپن باشه (یعنی توی آمریکا و اروپا مایکروسافت بتونه به اندازه سونی کنسول بفروشه که البته آمریکاش احتمال نسبتا خوبی داره اما اروپا احتمالش بسیار پایینه) مایکروسافت نمیتونه سونی رو توی این نسل شکست بده. در آینده همه این موارد مشخص خواهد شد.