دقیقا...همه ی اینها رو هم به سرعت اینترنت اضافه کنین مشخص میشه فعلا (این فعلا هم یه فعلا چند ساله اس) نیازی به تی وی 4K توی ایران نیست...همون FHD درست حسابی خروجی داشته باشیم خیلی بهتره تا خودمون رو درگیر جنگ اعداد کنیم!
البته باز یه عده که کم هم نیستن میگن 4k یه چیز دیگه اس ولی خب...
همین حالاشم که سال هاست Full HD تو بازار جا افتاده جمع کردن هرتز خوب(120 و بیشتر) و input lag مناسب (زیر 40 میلی ثانیه) مخصوصا در بازار ایران سخت هستش، مثلا فعلا فقط تقریبا دو گزینه ی سونی w800 و سامسونگ f6400 داریم که بین رفرش ریت و input lag توازن برقراره.
در رابطه با 4k کار سخت تر هم میشه چون پردازش 8 میلیون پیکسل سنگینتره از طرفی بحث HDR هم هست که بنظر من خرید تلویزیون 4k بدون HDR کار عاقلانه ای نیست چون احتمال میدم که ظرف چند سال آینده همه گیرتر بشه و تلویزیون Full HD بهمراه HDR از یک تلویزیون 4K بدون HDR کیفیت تصویر بهتری داره.
بنابراین اگر براتون توازن بین هرتز و input lag مهم نیست و صرفا به 8 میلیون پیکسل 4k عشق می ورزید 4k بگیرید.
شخصا برای خودم رفرش ریت و input lag خیلی مهمه چون تاثیر هردوشونو با مقایسه از نزدیک لمس کردم، مثلا در رابطه با رفریش ریت تلویزیون سامسونگ f6800 بازی های سی فریمی مثل GTA V رو چنان نرم و روان میکرد که احساس میشد بازی 60 فریم هست اما خب input lag حدود 50 الی 100 میلی ثانیه بود و مخصوصا در بازی های شوتر این تاخیر حس میشد و مجبور به بازی با حالت game mode بودید و تمام افکت ها و motion plus رو خاموش میکرد و رسما کیفیت تلویزیون رو با یک تلویزیون پایین رده ی ارزان برابر میکرد.
از طرفی رفریش ریت واقعی کیفیت تصویر رو هم موقع بازی افزایش میده، بنابراین خیلی اهمیت داره.
بنابراین ایده آل این هست که یک تلویزیون 4k با HDR و حداقل 120 هرتز با اینپوت لگ حدود 40 (خارج از game mode) تهیه کنید که من اطلاعی از مدلی با این ویژگیا تو بازار ایران ندارم(شاید باشه اگر هست به منم بگین).
در غیر این صورت اگر قصد تهیه Full HD داشته باشید فقط چند انتخاب از مدلای سونی می مونه چون اینپوت لگ پایینتری دارند از بقیه برندها، مثل w800c.
*اینو هم اضافه کنم که پلی استیشن نئو در تلویزیون های Full HD هم قابل استفاده اس با گرافیک و جلوه های گرافیکی بیشتر از PS4 و فریم ریت بهتر و با ثبات تر.