اخبار مرتبط به PC (سخت افزار و نرم افزار) اینجا قرار گرفته میشه . مباحث متفرقه از جمله vs ، سیاسی و .... ممنوع ـه در صورت تخطی برخورد میشه.
با تشکر
با تشکر
View attachment 363515
5070 در بهترین حالت در حد 4070TI
5070TI مقداری ضعیف تر / در حد 4080S
همین الان با AFMF داخل درایو می شه FRAME GEN در تمام بازی ها استفاده کرد ( طبیعیه که latency نسبت به FSR3 بیشتر ) / FSR3 FRAME GEN خروجی در حد DLSS 3 FRAME GEN داشت ( به خاطر ضعف اپ اسکیل FSR خروجی نهایی مشکلاتی داشت اما فریم های تولید شده در حد DLSS 3 بود )
ظاهرا مشکلات نسخه های قبلی FSR برطرف شده
I tried FSR 4 on a new AMD Radeon RX 9070 XT graphics card, and it looks great
AMD علاوه بر ارتقا کیفیت تصویر قابلیت Multi Frame Generation مشابه DLSS 4 هم به FSR4 اضافه می کنه ( میزان latency اش داخل بنچمارک ها مشخص می شه )
-------------
اگه این بنچمارک ها درست باشه 9700XT دو برابر بهتر از 7800XT و 10 درصد بهتر از 7900XTX
View attachment 363516View attachment 363517
9700XT در rasterization بین 10 تا 15 درصد بهتر از 5070 / در RT هم عملکرد مشابه خواهد داشت ( البته در بازی های مثل ALAN WAKE 2 که صرفا برای کارت های انویدیا بهینه شدن خروجی پایین تری داره )
اگه شایعات قیمت هم درست باشه ( 480 تا 550 دلار ) برای اولین بار در 10 سال اخیر AMD می تونه یه کارت میان رده که در تمام موارد ( قیمت / rasterization / حتی RT ) نسبت به کارت هم رده انویدیا برتری داره عرضه کنه
نگاه درستی نیست به نظرم.یه نکته اینه که انویدیا 4080 حدود 50 درصد قویتر از 3080 بود ولی این حدود 13-14 درصده تو 4k ولی در مقابل تو نسل قبل از 700 به 1200 رسید کارت و این نسل از 1200 به 900 رسده
پس 50 درصد افزایش قدرت در مقابل 70درصد رشد قیمت بود
و نکته دوم بحث تحقیق و توسعه بالای dlss4 هست و یه نگاهی به amd و کارت 900 دلاری بکنیم هنوز بازم انویدیا از بقیشون بهتره.
قیمت 5080 اشتباه شد، بقیه رو تند کردم اینو حواسم نبود.نگاه درستی نیست به نظرم.
اول اینکه درسته 4080 با قیمت 1200 دلار عرضه شده بوده، ولی کلا اون محصول پرت بود و یک سال بعدش هم با 4080Super جایگزین شد که عملا همون گرافیک و همون خروجی (شاید 1-2 درصد تفاوت) ولی با قیمت اصلاح شده 1000 دلاری عرضه شد.
در ادامه 5080 هم کارت 900 دلاری نیست، 1000 دلاره، حالا فردا هم معلوم میشه آیا واقعا نسخه های 1000 دلاریش موجودی خاصی داره یا نه!
نسل قبل حداقل AIB های مختلف نسخه هایی داشتن که نهایت 5-7 درصد قیمتشون از MSRP بالاتر بود. الان به نظر گیگا و Zotac فعلا یک سری مدل نزدیک به MSRP دارند، MSI و Asus که در بهترین حالت قیمتا رو 20 درصد بالاتر از MSRP قرار دادن.
از نظر دما هم فعلا 5080 FE با اینکه Liquid metal نداره مشکل خاصی نداشته، از نظر صدای تولیدی خیلی بلند نبوده و حداقل نسخه های دست منتقدا Coil whine خاصی نداشته و شک دارم خیلی اهمیت پیدا کنه که حتما یکی سر بهبود این موارد گرافیک مثلا نسخه Astral رو تهیه کنه مگه اینکه واقعا از شکل و شمایلش خوشش بیاد وگرنه مثلا 500-600 دلار بالاتر از MSRP دادن برای این گرافیک رو من نمیدونم چطور میشه توجیه کرد. دیگه کسی که انقدر خرج میکنه شک دارم نشه یک مقدار دیگه بزاره روش بره 5090 به خصوص که 40-70 درصدی هم سریع تر هست....
واقع بین باشیم یکی از ناامید کننده ترین جهش های بین نسلی هست. احتمالا سال دیگه تو مدل های میان نسلی یا قیمت بیاد پایینتر، یا رم رو حداقل بالاتر ببرن که با همین قیمت بخوان بفروشن.
قیمت 5080 اشتباه شد، بقیه رو تند کردم اینو حواسم نبود.
اما بحث، 4080s نسخه اصلاحی اگه بود، پس اینم اصلاحی هست به نوعی و همونطور که مارک سرنی هم گفته دوره رستر خام دیگه تموم شده چون هم بحث هزینه هست هم اندازه و هم دما.
و در کنارش اولا بحث dlss4 رو نمیبینی. همین چند صفحه پیش بود که چندین ابر کامپیوتر 6 سال وقت گذاشتن تا به یه الگوریتمی برسن و بازم شما به هسته های ai توجه نمیکنی که تو نسل 2 و 3 وقتی میرن رو transformer چه افت بالایی تجربه میکنن ولی تو 3 خیلی کمتر و تو 4 نداریم. اینها مواردی هست که نمیبینی.
کوچیک شدن ابعاد کارتها، که یادت باشه عکهایی که برا ترول میزاشتن هست و تمام اینها هزینه داره که دیده نمیشه.هزینه تحقیق و توسعه ای که در تمام اینها بکار رفته کم نیست و اینا به کننار،برمیگردیم
amd به عنوان یه رقیب میاد و 9070xt رو 900 میخواد قیمت بزار، فقس بخاطر اینکه اومده سمت ml برا fsr4 و بهبود ریتریس داده، همین نشون میده انویدیا (همینجا بگم که همه شرکتها دنبال پول و سود حداکثری هستن) بازم نسبت به بقیه از جایگاهش سوء استفاده نمیکنه.
برگردیم انویدیا، پس اولا اگه بخوای کل پیشرفتشو تو رستر ببینی، این اشتباهه و تا الان بازخوردا از dlss4 واقعا خوب بوده و در مقابل ما اینم داریم
View attachment 365490
سری 60 همیشه پهنای باند یکی از معضلاتش بود لی این نسل بنظر وضع بهتری دارن و بنظرم اینا کارت خوب اینسری هستن و یه نگاه ساده بکنیم ps5 pro هم اگه 700 دلاری شده،دلیل اصلیش چییپ گرافیکیش هست و هزینه تحقیق و توسعه اپسکیلر.
________
یکی از مشکلات اینه، فقط صفر و یکی میبینیم و میگیم قدرت رستر کم رشد کرده پس بدرد نمیخوره ولی الان dlss و ریتریس هم، آیتم مهم برای قیاس هستن
AD103 و GB203 هم از نظر بردشون سایز مشابهی دارند، درسته سایز خنک کننده کوچیک تر شده، ولی اونم فقط محدود هست فعلا به مدل FE و خیلی در ادامه نمیشه گفت کوچیک شدن سایز کارت دلیل جهان شمولی برای این نسله. اگر نقد های بعضی رفرنس ها مثل der8auer هم نگاه کنید همین کوچیک شدن مدل های FE به نظر مشکل ساز هم شده، چون بر خلاف AIB ها به نظر برای پورت PCIe gen 5 از یک نیمچه raiser استفاده کردن که باعث میشه وقتی مادربورد روی PCIe Gen 5 باشه برای مدل های FE 5080 عدم پایداری دیده بشه. مدل های AIB با توجه به حرف های der8auer باز این مشکل رو نداشتن. 5090 هم با برد بزرگتری که داشته این مشکل رو نداشته البته.
دوباره یه قسمتی از مطلبو اسکیپ کردی. اینکه 10 درصد بوده که رقم عجیبی نیست. اوکیه.در مورد اینکه 4080Super نسخه اصلاحی بوده، خوب امیدوارم بحث خاصی نباشه، ولی دوباره بعد از یک سال با همون معماری و همون قیمت و افزایش خروجی خیلی جزئی بگی این الان یک نسل جدید از گرافیک هست خیلی جالب نیست، به همین دلیل هم بررسی ها اکثرا به صورت ترول کردن اسمش رو 4080Ti خطاب میکنند.
هسته های AI و RT هم تو سری 40XX و 50XX به نظر تفاوت چندانی ندارند. افزایش پرفورمنس تو RT بیشتر خطی هست با افزایش هسته های مربوطه، وقتی مقایسه CNN با New Transformer مطرح باشه تفاوت خاصی در عمل دیده نمیشه و خروجی یکسان بوده (اتفاقا 40XX به صورت جزئی به نظر بهترم بوده)، درسته که نسبت به سریه 20XX و 30XX ولی تفاوت خروجی کاملا مشهوده (که دوستان چند صفحه قبل تر هم از دیجیتال فاندری رفرنس داده بودن). تنها قابلیت جدید اینجا MFG هست نسبت به FG. درسته که پرفورمنس رو دو برابر میکنه، ولی در واقعیت اینکه حداقل یکی مثل من ازش استفاده کنه محدود میشه به بازی هایی که Path Tracing دارند و نه زمانی که مثلا به طور میانگین دارم بالای 100 فریم به صورت عادی میگیرم. بقیه خوبی های DLSS4 هم برای همه در دسترس هست. (عکس ها رو اینجا نقل قول میکنم که دوباره مشاهده کنید)
والا من الان دارم رو 4 dlss quality بازی میکنم.چیزی که از این DLSS 4 فهمیدم اینه یا اشتباه میکنم بگید
DLSS 4 Quality +%5fps >= DLAA
DLSS 4 Performance + 5% MoreFPS more + improve image quality >= DLSS 3.8 Quality
اگه اینطوری باشه واقعا عالیه