اخبار مرتبط به PC (سخت افزار و نرم افزار) اینجا قرار گرفته میشه . مباحث متفرقه از جمله vs ، سیاسی و .... ممنوع ـه در صورت تخطی برخورد میشه.
با تشکر
با تشکر
تقریبا نزدیک 200 هزارتا RTX 4090 تا الان تولید شده که در سطح جهانی فروش وحشتناک عالی داشتهNVIDIA has reportedly shipped 200,000+ of its flagship GeForce RTX 4090 graphics cards
نه اینطوریا نیست اینا سوییت اسپات دارن همین 4090 از 450 تا 600 وات کلا 3 4 درصد به کاراییش اضافه می شه با 10 درجه افزایش حرارت که اصلا به صرفه نیستآقای Jayztwocents (قد و بالا رعنا) بررسی جالبی روی 7900 XTX داشته و به نتیجه جالبی رسیده و اون رو که چند نفری به صورت مبهم بهش اشاره کردن، کامل باز کرده.
کارتهای 7900 XTX فرکانس پایه حدود ۲۵۰۰ مگاهرتز دارن. فکر میکنید تا چه حد میشه فرکانس GPU رو اورکلاک کرد؟ ۲۵۵۰؟ ۲۶۰۰؟...؟ نبود؟
توی ویدیوش به راحتی و بدون نیتروژن مایع و ... تا ۳۵۰۰ مگاهرتز هم اورکلاک میکنه و این فوق العاده است. حالا به ازای 40٪ اورکلاک، چه قدر افزایش کارایی دیده میشه؟ تا منفی ۷۰ درصد و این هم فوقالعاده است
ظاهراً طراحی نرمافزاری Bios یا شاید سخت افزار نسخههای مرجع 7900 XTX به این شکل انجام شده که با افزایش فرکانس GPU از یه جایی به بعد فرکانس حافظه کاهش پیدا میکنه و در نتیجه از یه حدی به بعد
افزایش فرکانس به علت کاهش بیش از حد فرکانس حافظه باعث کاهش شدید کارایی میشه.
در نتیجه ایشون توصیه میکنه به جای افزایش فرکانس GPU فقط پاور لیمیت رو ببرید بالا.
شاید اگر AMD هم مثل انویدیا یه هیتسینک قد رادیاتور کامارو میانداخت روی کارت گرافیکش و پاور لیمیت رو میذاشت روی ۶۰۰ وات، میتونستیم عملکرد جالبی رو ببینیم. شاید هم به علت طراحی MCM چنین قابلیتی وجود نداشته باشه.
AI Upscale در حالتی که سهمت از بازار زیر 10% اه حماقت محضه.کلا AMD باید یک فکری به حال ری تریسینگش می کرد که نکرد حتی AI UPSCALE هم نذاشت
نه چه ربطی وقتی فری هست و خیلی راخته همه استفاده می کنن من الان هر چی بازی میاد بازی می کنم DLSS دارهAI Upscale در حالتی که سهمت از بازار زیر 10% اه حماقت محضه.
Developer هیج وقت نمیاد روش کار کنه.
اگر Nvidia تکنولوژی های انحصاری معرفی می کنه و Developer ها پیاده سازیش می کنن فقط و فقط به خاطر یوزربیس بزرگیه که داره. وگرنه اون هم نمی تونست از این حرکتا بزنه.
من فکر می کنم FSR 3 از هسته های AI اه سری 7000 استفاده بکنه اما نه به صورت انحصاری. مثل کاری که اینتل با XeSS می کنه AMD هم با FSR می کنه.
نمی کنن.نه چه ربطی وقتی فری هست و خیلی راخته همه استفاده می کنن من الان هر چی بازی میاد بازی می کنم DLSS داره
نمی کنن که همه ی بازی های جدید الان dlss دارن چرا نکنن فری پرفورمنس بوست هست هر چقدر بازی بهینه تر باشه فروشش بیشتره چون روی سیستم های بیشتری می شه بازیش کردنمی کنن.
Developer که وقتش رو از سر راه نیاورده ببینه چی مفته بزنه توی بازیش.
----
در زمینه فروش من مجددا عرض کنم 7900 XTX همجا Sold Out اه. 4080 هم از در و دیوار می باره من نمی دونم چجوری موجودی سری 4000 کم شده! Nvidia حتی پول داده Newegg ـگ 4080 Gaming PC بزنه اون بالا بلکه گرافیک ها فروش بره.
4090 هم که از اول عین آدم اصلا موجود نشد ولی باز هم به نسبت قبل حداقل جایی که من داشتم کاهش قیمت داشته.
در کل اینی که AMD از Nvidia عقب تره رو بار ها توی همین تاپیک مطرح کردیم ولی خوب اگر همین AMD نباشه همون بلایی سر گرافیک میاد که اینتل داشت سر CPU میاورد و به لطف AMD ترمزش کشیده شد.
همینجوریش Nvidia دهن بازار رو سرویس کرده وای به حال این که AMD هم بخواد از این بازار خارج بشه.
عقب بودن AMD/ATI از Nvidia چیز جدیدی نیست. من از وقتی یادمه همین بوده
----
به نظرم 7900 XTX برای کار های Workstation خیلی خوبه.
زمان کنفرانس AMD با یکی صحبت می کردم ویژگی های کارت رو که می گفتن بهش گفتم این کارت رو انگار برای Video Editor ها زدن نه گیمر ها!
به به مبارکتون باشه حالا چرا زوتک چینی؟ تاف می خریدید تنها مدلی که توی نقدها یکم دما نویزش بالا بود همین زوتک بود کلا به الماس ایران به طور اجباری و پک زوتک سر بار دادن تا اونم فروش بره یعنی پکیج ایسوس روش زوتک اجباری بوداین دیگه چه افتضاحی عه مثل اینکه MCD ها بشدت داغ میکنه تا 110 درجه میرسه
..............................
خوب من دو روزه که RTX4090 خریدم و میتونم بگم در بالاترین تنظیمات تو اکثر بازیها دما بین 65 تا 73 بیشتر نمیشه در idle هم که رسما باقلوا ادیشنه
من خودم 3080 Ti دارم تا سری 5000 اه Nvidia هم نگهش می دارم اون موقع کلا سیستم عوض می کنم.نمی کنن که همه ی بازی های جدید الان dlss دارن چرا نکنن فری پرفورمنس بوست هست هر چقدر بازی بهینه تر باشه فروشش بیشتره چون روی سیستم های بیشتری می شه بازیش کرد
بله این به شرطی هست که جایی از رقابت رو بگیره نه اینکه این همه عقب باشه
sold out بیخیال شید مهم تعداد فروشه و اوضاع مالی شرکت ها در پایان هر فصل هست
amd بهتره این نسل توی پایین رده ها حواسش باشه بالا رده ها رو بیخیال شه
این همه تعریف می کنی وای به حالت 7900 نخری
مهم اینکه گذاشتنش کاری نداره جای fsr 2 می ذارنش الان پس چرا اکثر بازی ها Fsr دارن؟ ربطی به مارکت شیر نداره بعدم amd قطعا پول شل می کرد که بذارنشمن خودم 3080 Ti دارم تا سری 5000 اه Nvidia هم نگهش می دارم اون موقع کلا سیستم عوض می کنم.
Developer ها اگر AMD بیاد FSR رو یک چیزی مثل DLSS بکنه پیاده سازیش نمی کنن چون مارکت شیر AMD زیر 10% اه. اگر از DLSS استفاده می کنن به خاطر مارکت شیر نجومی Nvidia اه.
به نظرم AMD میاد FSR 3 رو مثل XeSS می کنه که روی همه کارت ها اجرا می شه اما روی کارت های خود AMD از پردازنده های اختصاصی کارت استفاده می کنه و خروجی بهتری می ده.
دلیل این که اکثر بازی ها FSR دارن:مهم اینکه گذاشتنش کاری نداره جای fsr 2 می ذارنش الان پس چرا اکثر بازی ها Fsr دارن؟ ربطی به مارکت شیر نداره بعدم amd قطعا پول شل می کرد که بذارنش
خوب fsr 3 همون dlss هست که با موشن کار می کنه dlss 3 اصلا نیازی به سخت افزار نسل 4 نداره انویدیا الکی انحصاریش کرده که بفروشه برای amd اما انحصاری نیست و اگه کیفیتش در حد انویدیا بشه تو دهنی خوبی براش می شه لاقل توی این زمینه امیدوارم خوب کار کنه
دلیل اصلی شکست amd این نسل پرفورمنس بدش توی ارتی هست که مشابه نسل قبلهدلیل این که اکثر بازی ها FSR دارن:
DLSS مشکلی که داره روی کارت های 20 به بالا فقط کار می کنه.
نظر سنجی استیم رو که ببینی، می بینی که کماکان کارت های 10 شدیدا پر طرفدار ان.
مساله بعدی کنسول ها هم هست. FSR حتی روی سویج هم ساپورت می شه!
FSR برای سازنده برد کامل اه. هم روی کارت های AMD اجرا می شه هم کارت های قدیمی Nvidia هم کارت های جدید Nvidia هم کنسول ها ازش پشتیبانی می کنن.
اینتل XeSS رو فعلا با پول داره زور چپون می کنه.
درباره این ویدیو البته کمی به نظر ایشون تجربه کمتری داشته در overclock کردن گرافیک های AMD داشته.آقای Jayztwocents (قد و بالا رعنا) بررسی جالبی روی 7900 XTX داشته و به نتیجه جالبی رسیده و اون رو که چند نفری به صورت مبهم بهش اشاره کردن، کامل باز کرده.
کارتهای 7900 XTX فرکانس پایه حدود ۲۵۰۰ مگاهرتز دارن. فکر میکنید تا چه حد میشه فرکانس GPU رو اورکلاک کرد؟ ۲۵۵۰؟ ۲۶۰۰؟...؟ نبود؟
توی ویدیوش به راحتی و بدون نیتروژن مایع و ... تا ۳۵۰۰ مگاهرتز هم اورکلاک میکنه و این فوق العاده است. حالا به ازای 40٪ اورکلاک، چه قدر افزایش کارایی دیده میشه؟ تا منفی ۷۰ درصد و این هم فوقالعاده است
ظاهراً طراحی نرمافزاری Bios یا شاید سخت افزار نسخههای مرجع 7900 XTX به این شکل انجام شده که با افزایش فرکانس GPU از یه جایی به بعد فرکانس حافظه کاهش پیدا میکنه و در نتیجه از یه حدی به بعد
افزایش فرکانس به علت کاهش بیش از حد فرکانس حافظه باعث کاهش شدید کارایی میشه.
در نتیجه ایشون توصیه میکنه به جای افزایش فرکانس GPU فقط پاور لیمیت رو ببرید بالا.
شاید اگر AMD هم مثل انویدیا یه هیتسینک قد رادیاتور کامارو میانداخت روی کارت گرافیکش و پاور لیمیت رو میذاشت روی ۶۰۰ وات، میتونستیم عملکرد جالبی رو ببینیم. شاید هم به علت طراحی MCM چنین قابلیتی وجود نداشته باشه.