جدید ترین اخبار سخت افزار و نرم افزار بازار PC

عکس هایی از کارت گرافیک Titan Ada لیک شده که نشون می ده این کارت 4 اسلاته هست و دو کانکتور 16 پین داره!

NVIDIA-TITAN-Ada-Graphics-Card-_5-1456x819.png NVIDIA-TITAN-Ada-Graphics-Card-_11-1456x819.png NVIDIA-TITAN-Ada-Graphics-Card-_1.png

البته این کارت کنسل شده اما در آینده به عنوان 4090 Ti معرفی می شه.
-----
این میم هایی که از کارت های Nvidia درست می کنن همینجوری ارتفاعش رو زیاد می کنن جدی جدی درسته :D

FgkdT6NWAAMDiuD.jpg

انویدیا واقعا شرکت مسخره ای شده:))

آقای Jayztwocents (قد و بالا رعنا) بررسی جالبی روی 7900 XTX داشته و به نتیجه جالبی رسیده و اون رو که چند نفری به صورت مبهم بهش اشاره کردن، کامل باز کرده.

کارتهای 7900 XTX فرکانس پایه حدود ۲۵۰۰ مگاهرتز دارن. فکر می‌کنید تا چه حد میشه فرکانس GPU رو اورکلاک کرد؟ ۲۵۵۰؟ ۲۶۰۰؟...؟ نبود؟

توی ویدیوش به راحتی و بدون نیتروژن مایع و ... تا ۳۵۰۰ مگاهرتز هم اورکلاک می‌کنه و این فوق العاده است.:> حالا به ازای 40٪ اورکلاک، چه قدر افزایش کارایی دیده میشه؟ تا منفی ۷۰ درصد و این هم فوق‌العاده است:>

ظاهراً طراحی نرم‌افزاری Bios یا شاید سخت افزار نسخه‌های مرجع 7900 XTX به این شکل انجام شده که با افزایش فرکانس GPU‌ از یه جایی به بعد فرکانس حافظه کاهش پیدا می‌کنه و در نتیجه از یه حدی به بعد

افزایش فرکانس به علت کاهش بیش از حد فرکانس حافظه باعث کاهش شدید کارایی میشه.

در نتیجه ایشون توصیه می‌کنه به جای افزایش فرکانس GPU فقط پاور لیمیت رو ببرید بالا.

شاید اگر AMD هم مثل انویدیا یه هیت‌سینک قد رادیاتور کامارو می‌انداخت روی کارت گرافیکش و پاور لیمیت رو می‌ذاشت روی ۶۰۰ وات، می‌تونستیم عملکرد جالبی رو ببینیم. شاید هم به علت طراحی MCM چنین قابلیتی وجود نداشته باشه.

آقای Jayztwocents (قد و بالا رعنا) بررسی جالبی روی 7900 XTX داشته و به نتیجه جالبی رسیده و اون رو که چند نفری به صورت مبهم بهش اشاره کردن، کامل باز کرده.

کارتهای 7900 XTX فرکانس پایه حدود ۲۵۰۰ مگاهرتز دارن. فکر می‌کنید تا چه حد میشه فرکانس GPU رو اورکلاک کرد؟ ۲۵۵۰؟ ۲۶۰۰؟...؟ نبود؟

توی ویدیوش به راحتی و بدون نیتروژن مایع و ... تا ۳۵۰۰ مگاهرتز هم اورکلاک می‌کنه و این فوق العاده است.:> حالا به ازای 40٪ اورکلاک، چه قدر افزایش کارایی دیده میشه؟ تا منفی ۷۰ درصد و این هم فوق‌العاده است:>

ظاهراً طراحی نرم‌افزاری Bios یا شاید سخت افزار نسخه‌های مرجع 7900 XTX به این شکل انجام شده که با افزایش فرکانس GPU‌ از یه جایی به بعد فرکانس حافظه کاهش پیدا می‌کنه و در نتیجه از یه حدی به بعد

در نتیجه ایشون توصیه می‌کنه به جای افزایش فرکانس GPU فقط پاور لیمیت رو ببرید بالا.

شاید اگر AMD هم مثل انویدیا یه هیت‌سینک قد رادیاتور کامارو می‌انداخت روی کارت گرافیکش و پاور لیمیت رو می‌ذاشت روی ۶۰۰ وات، می‌تونستیم عملکرد جالبی رو ببینیم. شاید هم به علت طراحی MCM چنین قابلیتی وجود نداشته باشه.
نه اینطوریا نیست اینا سوییت اسپات دارن همین 4090 از 450 تا 600 وات کلا 3 4 درصد به کاراییش اضافه می شه با 10 درجه افزایش حرارت که اصلا به صرفه نیست
کلا AMD باید یک فکری به حال ری تریسینگش می کرد که نکرد حتی AI UPSCALE هم نذاشت و بازم شکست پذیرفت تازه اگر هم می تونست به جایی برسه قطعا انویدیا حرکاتی می زد که حتی اون کارم نتونست بکنه به نفع ما بشه
این حرکت انویدیا که هیت سینک 206 گذاشت روی گرافیک دوست داشتم چون الان درپیت ترین مدل ها هم زیر 70 درجه دیگه کار می کنن و دیگه خبری از اون کوره های ادم پزی نیست

کلا AMD باید یک فکری به حال ری تریسینگش می کرد که نکرد حتی AI UPSCALE هم نذاشت
AI Upscale در حالتی که سهمت از بازار زیر 10% اه حماقت محضه.
Developer هیج وقت نمیاد روش کار کنه.
اگر Nvidia تکنولوژی های انحصاری معرفی می کنه و Developer ها پیاده سازیش می کنن فقط و فقط به خاطر یوزربیس بزرگیه که داره. وگرنه اون هم نمی تونست از این حرکتا بزنه.
من فکر می کنم FSR 3 از هسته های AI اه سری 7000 استفاده بکنه اما نه به صورت انحصاری. مثل کاری که اینتل با XeSS می کنه AMD هم با FSR می کنه.

• Like
Reactions: jetalpha
AI Upscale در حالتی که سهمت از بازار زیر 10% اه حماقت محضه.
Developer هیج وقت نمیاد روش کار کنه.
اگر Nvidia تکنولوژی های انحصاری معرفی می کنه و Developer ها پیاده سازیش می کنن فقط و فقط به خاطر یوزربیس بزرگیه که داره. وگرنه اون هم نمی تونست از این حرکتا بزنه.
من فکر می کنم FSR 3 از هسته های AI اه سری 7000 استفاده بکنه اما نه به صورت انحصاری. مثل کاری که اینتل با XeSS می کنه AMD هم با FSR می کنه.
نه چه ربطی وقتی فری هست و خیلی راخته همه استفاده می کنن من الان هر چی بازی میاد بازی می کنم DLSS داره
البته FSR هم خوب شده اونم همه گیر شده اما خوب AI خیلی بهتر عمل می کنه بهتر بود که دیگه می ذاشت
کلا AMD جلوی انویدیا پشم هست خیلی ازش عقبه تقریبا هر کاریم که می کنه اسکی انویدیا هست خودش این همه سال حرفی برای گفتن نداشته کاملا بازار دست انویدیا هست همین ماین اگه نبود با کنسول ها کلا بخش گرافیکش تعطیل می شد هزاران بار به لطف اونا زنده موند اگه انویدیا بازار کنسول هم دست بگیره که کارش سخته البته چون سازنده باید بیاد یک پولیم به اینتل بده برای CPU هزینه ش خیلی زیاد می شه اما برای سوییچ چون خودش می زنه دیدیم که نینتندو رفت سمتش دیگه AMD به گل می شینه

حتی FSR نسخه یک اسکی رفت عین DLSS یک اشغال بود بعد 2 ش داد شد DLSS 2 عین اونم خوب شد FSR 3 هم دقیقا کپی پیست DLSS 3 هست. بابا لاقل اسکی می ری شماره اسمش عوض کن بذار FSR 4 یا اصلا یک اسم دیگه بذار خیلی خیلی تابلو هم اسکی می ره
NVIDIA REFLEX بود با خیلی چیزهای دیگه اول انویدیا می ده بعد اون اسکی می ره این که نشد رقابت من از تقلید کردن خیلی بدم میاد یونیک باش حتی اگه عقبی اگه تقلید می کنی پس خیلی بدبختی که بعد برات تیتر بزنن

AMD has announced its DLSS 3 rival, the FSR 3.0 - DSOGaming

لامصب حداقل اسمش 3 نمی ذاشتی

الان مثلا این نسل گرافیک داده 1000 دلار باز ری تریسینگ تعطیل AIUP نداره چیه اخه این خوب انویدیا 4080 فقط 200 تا اف بزنه که کاملا له شدی بعد انویدیا اینقدر توی سوده و محبوبیت داره که هر چقدرم قیمت کم بکنه 4080 به همون میزان می تونه کم بکنه من حداقل انتظارم از اینا این بود که مشابه کاری که با اینتل کرد باعث کاهش قیمت سری 4000 بشه با این گندی که زد باعث افزایشش هم شد همه دیدن امیدی بازم بهش نیست رفتن 4000 خریدن موجودیش کم شد گرون شد

هر چند انویدیا گفته تولیدش رو افزایش می ده تا قیمت MSRP برسه اما 2 سال پیشم اینم گفت بدترم شد تازه MSRP هم بشه بازم خیلی گرونن

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: m.a.t and {ehsan}
نه چه ربطی وقتی فری هست و خیلی راخته همه استفاده می کنن من الان هر چی بازی میاد بازی می کنم DLSS داره
نمی کنن.
Developer که وقتش رو از سر راه نیاورده ببینه چی مفته بزنه توی بازیش.
----
در زمینه فروش من مجددا عرض کنم 7900 XTX همجا Sold Out اه. 4080 هم از در و دیوار می باره من نمی دونم چجوری موجودی سری 4000 کم شده! Nvidia حتی پول داده Newegg ـگ 4080 Gaming PC بزنه اون بالا بلکه گرافیک ها فروش بره.
4090 هم که از اول عین آدم اصلا موجود نشد ولی باز هم به نسبت قبل حداقل جایی که من داشتم کاهش قیمت داشته.

در کل اینی که AMD از Nvidia عقب تره رو بار ها توی همین تاپیک مطرح کردیم ولی خوب اگر همین AMD نباشه همون بلایی سر گرافیک میاد که اینتل داشت سر CPU میاورد و به لطف AMD ترمزش کشیده شد.
همینجوریش Nvidia دهن بازار رو سرویس کرده وای به حال این که AMD هم بخواد از این بازار خارج بشه.
عقب بودن AMD/ATI از Nvidia چیز جدیدی نیست. من از وقتی یادمه همین بوده :)
----
به نظرم 7900 XTX برای کار های Workstation خیلی خوبه.
زمان کنفرانس AMD با یکی صحبت می کردم ویژگی های کارت رو که می گفتن بهش گفتم این کارت رو انگار برای Video Editor ها زدن نه گیمر ها!

نمی کنن.
Developer که وقتش رو از سر راه نیاورده ببینه چی مفته بزنه توی بازیش.
----
در زمینه فروش من مجددا عرض کنم 7900 XTX همجا Sold Out اه. 4080 هم از در و دیوار می باره من نمی دونم چجوری موجودی سری 4000 کم شده! Nvidia حتی پول داده Newegg ـگ 4080 Gaming PC بزنه اون بالا بلکه گرافیک ها فروش بره.
4090 هم که از اول عین آدم اصلا موجود نشد ولی باز هم به نسبت قبل حداقل جایی که من داشتم کاهش قیمت داشته.

در کل اینی که AMD از Nvidia عقب تره رو بار ها توی همین تاپیک مطرح کردیم ولی خوب اگر همین AMD نباشه همون بلایی سر گرافیک میاد که اینتل داشت سر CPU میاورد و به لطف AMD ترمزش کشیده شد.
همینجوریش Nvidia دهن بازار رو سرویس کرده وای به حال این که AMD هم بخواد از این بازار خارج بشه.
عقب بودن AMD/ATI از Nvidia چیز جدیدی نیست. من از وقتی یادمه همین بوده :)
----
به نظرم 7900 XTX برای کار های Workstation خیلی خوبه.
زمان کنفرانس AMD با یکی صحبت می کردم ویژگی های کارت رو که می گفتن بهش گفتم این کارت رو انگار برای Video Editor ها زدن نه گیمر ها!
نمی کنن که همه ی بازی های جدید الان dlss دارن چرا نکنن فری پرفورمنس بوست هست هر چقدر بازی بهینه تر باشه فروشش بیشتره چون روی سیستم های بیشتری می شه بازیش کرد
بله این به شرطی هست که جایی از رقابت رو بگیره نه اینکه این همه عقب باشه
sold out بیخیال شید مهم تعداد فروشه و اوضاع مالی شرکت ها در پایان هر فصل هست
amd بهتره این نسل توی پایین رده ها حواسش باشه بالا رده ها رو بیخیال شه
این همه تعریف می کنی وای به حالت 7900 نخری:D
به به مبارکتون باشه حالا چرا زوتک چینی؟ تاف می خریدید تنها مدلی که توی نقدها یکم دما نویزش بالا بود همین زوتک بود کلا به الماس ایران به طور اجباری و پک زوتک سر بار دادن تا اونم فروش بره یعنی پکیج ایسوس روش زوتک اجباری بود
توی بازار الان گیگا هم موجود شده و به نظر این نسل بد کار نکرده
من به نظرم حتی شرکت پلیت تایوانی با سابقه خیلی طولانی ترش(از ایسوس هم بیشتره) گزینه ی بهتری از زوتک هست

• Like
Reactions: Extreme V5
نمی کنن که همه ی بازی های جدید الان dlss دارن چرا نکنن فری پرفورمنس بوست هست هر چقدر بازی بهینه تر باشه فروشش بیشتره چون روی سیستم های بیشتری می شه بازیش کرد
بله این به شرطی هست که جایی از رقابت رو بگیره نه اینکه این همه عقب باشه
sold out بیخیال شید مهم تعداد فروشه و اوضاع مالی شرکت ها در پایان هر فصل هست
amd بهتره این نسل توی پایین رده ها حواسش باشه بالا رده ها رو بیخیال شه
این همه تعریف می کنی وای به حالت 7900 نخری:D
من خودم 3080 Ti دارم تا سری 5000 اه Nvidia هم نگهش می دارم اون موقع کلا سیستم عوض می کنم.
Developer ها اگر AMD بیاد FSR رو یک چیزی مثل DLSS بکنه پیاده سازیش نمی کنن چون مارکت شیر AMD زیر 10% اه. اگر از DLSS استفاده می کنن به خاطر مارکت شیر نجومی Nvidia اه.
به نظرم AMD میاد FSR 3 رو مثل XeSS می کنه که روی همه کارت ها اجرا می شه اما روی کارت های خود AMD از پردازنده های اختصاصی کارت استفاده می کنه و خروجی بهتری می ده.

• Like
Reactions: m.a.t and jetalpha
من خودم 3080 Ti دارم تا سری 5000 اه Nvidia هم نگهش می دارم اون موقع کلا سیستم عوض می کنم.
Developer ها اگر AMD بیاد FSR رو یک چیزی مثل DLSS بکنه پیاده سازیش نمی کنن چون مارکت شیر AMD زیر 10% اه. اگر از DLSS استفاده می کنن به خاطر مارکت شیر نجومی Nvidia اه.
به نظرم AMD میاد FSR 3 رو مثل XeSS می کنه که روی همه کارت ها اجرا می شه اما روی کارت های خود AMD از پردازنده های اختصاصی کارت استفاده می کنه و خروجی بهتری می ده.
مهم اینکه گذاشتنش کاری نداره جای fsr 2 می ذارنش الان پس چرا اکثر بازی ها Fsr دارن؟ ربطی به مارکت شیر نداره بعدم amd قطعا پول شل می کرد که بذارنش
خوب fsr 3 همون dlss هست که با موشن کار می کنه dlss 3 اصلا نیازی به سخت افزار نسل 4 نداره انویدیا الکی انحصاریش کرده که بفروشه برای amd اما انحصاری نیست و اگه کیفیتش در حد انویدیا بشه تو دهنی خوبی براش می شه لاقل توی این زمینه امیدوارم خوب کار کنه

مهم اینکه گذاشتنش کاری نداره جای fsr 2 می ذارنش الان پس چرا اکثر بازی ها Fsr دارن؟ ربطی به مارکت شیر نداره بعدم amd قطعا پول شل می کرد که بذارنش
خوب fsr 3 همون dlss هست که با موشن کار می کنه dlss 3 اصلا نیازی به سخت افزار نسل 4 نداره انویدیا الکی انحصاریش کرده که بفروشه برای amd اما انحصاری نیست و اگه کیفیتش در حد انویدیا بشه تو دهنی خوبی براش می شه لاقل توی این زمینه امیدوارم خوب کار کنه
دلیل این که اکثر بازی ها FSR دارن:
DLSS مشکلی که داره روی کارت های 20 به بالا فقط کار می کنه.
نظر سنجی استیم رو که ببینی، می بینی که کماکان کارت های 10 شدیدا پر طرفدار ان.
مساله بعدی کنسول ها هم هست. FSR حتی روی سویج هم ساپورت می شه!

FSR برای سازنده برد کامل اه. هم روی کارت های AMD اجرا می شه هم کارت های قدیمی Nvidia هم کارت های جدید Nvidia هم کنسول ها ازش پشتیبانی می کنن.
اینتل XeSS رو فعلا با پول داره زور چپون می کنه.

دلیل این که اکثر بازی ها FSR دارن:
DLSS مشکلی که داره روی کارت های 20 به بالا فقط کار می کنه.
نظر سنجی استیم رو که ببینی، می بینی که کماکان کارت های 10 شدیدا پر طرفدار ان.
مساله بعدی کنسول ها هم هست. FSR حتی روی سویج هم ساپورت می شه!

FSR برای سازنده برد کامل اه. هم روی کارت های AMD اجرا می شه هم کارت های قدیمی Nvidia هم کارت های جدید Nvidia هم کنسول ها ازش پشتیبانی می کنن.
اینتل XeSS رو فعلا با پول داره زور چپون می کنه.
دلیل اصلی شکست amd این نسل پرفورمنس بدش توی ارتی هست که مشابه نسل قبله
اگه پرفورمنس ارتی ش درست بود کارت خوبی می شدن با اون قیمت و مشکل نبود aiup به fsr 2.0 قابل حل بود تا حدود زیادی چون عملکردش انچنان هم بدتر از Dlss نیست
به همین خاطر باید در سری پایین رده خیلی بهتر عمل کنه چون اونجا انچنان ارتی اهمیتی نداره می تونه خودی نشون بده البته ارتی روی 1080 با dlss کاملا قابل استفاده هست اما بازم اهمیتش برای اون رنج قیمت پایین تره

• Like
Reactions: Extreme V5

درباره این ویدیو البته کمی به نظر ایشون تجربه کمتری داشته در overclock کردن گرافیک های AMD داشته.
و خوب فرداش هم آپدیت ویدیو برای نحوه درست overclock رو به اشتراک گذاشت.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

درباره گرافیک 4090 اون عزیز هم به هر شکل مبارکشون باشه، دیگه بعد از تعداد زیاد پست هایی که قرار دادن و اخبار قبلش فکر کنم 70-80 درصد سایت اطلاع داشته باشند که خدا رو شکر گرافیک مورد علاقه خودشون رو خریدن (دوستان Day One گرفتن گرافیک رو کمتر سر صدا کرد از خریدشون.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

درباره فروش 4080 هم که به صورت جزی فروشش بالا رفت، میشه گفت دقیقا فقط یک گروه خاص که تو اون رنج قیمت نظر داشتن خرید کنند، بعد از منتشر شدن نقد های سری 7000 AMD رفتن سمت 4080. ولی کماکان موجودی 4080 تو فروشگاها هست و خرید کار سختی نیست. 7900XTX تقریبا باید در صورت موجود شدن فعلا تو کمتر از 1-2 ساعت موجودیش تمام میشه. من هنوز هم حرفم این هست که هر دو کمپانی قیمت گزاری بدی داشتن جز 4090. 7900XTX و 4080 گرافیک های خوبی هستن، ولی تقریبا 200-300 دلار باید ارزونتر میشدن هر کدوم.
کارت هایی که الان سخت پیدا میشه از سریه 3000 کمپانیه Nvidia بیشتر محدود میشه به 3080 و 3090 و مدل های Ti هر دو، در کنارشون 4090 پیدا کردنش از فروشنده های رسمی نسبتا سخته (حداقل تو کانادا). از طرف دیگه تقریبا تو فروشگاه‌ها 4080 و 3070Ti به راحتی میشه مراجعه کرد و خرید. گرافیک های AMD هم تقریبا از 6800XT به بالا نمیشه کلا پیدا کرد.

کمی خارج از بحث این تاپیک، یک سوال برای خرید سخت افزار داشتم، که البته چند روز پیش هم مطرح کردم تو تاپیک مربوطش ولی فکر کنم با توجه به شرایط حال حاضر کمتر تاپیکش مورد توجه قرار می‌گیره.
برای یک سیستم با مشخصات زیر آیا پاور مناسبه؟ یا باید رفت برای 1200W.
be quiet! PURE POWER 11 FM 1000W US
be quiet! Pure Base 500 FX Mid-Tower ATX Case
be quiet! PURE LOOP 2 FX 360mm AIO Cooling
CORSAIR Vengeance 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz C36 Black 1.25V
Intel Core i7-13700K Desktop Processor
MSI MPG Z690 EDGE WIFI
SAMSUNG 980 Pro 1TB
برای گرافیک هم احتمالا یکی از 4070Ti یا 4080 یا 7900XTX، ولی فعلا براش صبر می‌کنم.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or