جدید ترین اخبار سخت افزار و نرم افزار بازار PC

View attachment 279395

13900KS در تاریخ 6 JAN سال جدید عرضه می شه حدود 100 تا 200 دلار گرون تره و اولین پردازنده 6 گیگاهرتزی دنیا محسوب می شه
مدل KS بین های گلچین شده توسط اینتل هستش که همه شون بالای +6ghz بوست میشن. بعضی از مدل های K هم اگه bin خوبی باشن، به راحتی تا 6ghz بوست میشن. بورد های گیگابایت و ASUS ویژگی 6ghz برای سری 13 دارن. مدل KS احتمالا ۵-۱۰ درصد بهتره مثل سال قبل. برای خودم 13900K تا بین 6 تا 6.2 گیگاهرتز بوست میشه برای ‌حالت single thread.

55 هست مصرفش اینا عدده یک هسته در یک لحظه محض شوخی هست توی 55 وات اگر داره به 4 گیگا هم برسه برای همه ی هسته ها
سیستم خنک کننده مورد نیاز PC ها (اعم از لپ‌تاپ پ دسکتاپ) در سالیان پیش رو:

1671392614853.jpeg
amd cpu های جدیدشو برا ces 2023 تو ژانویه معرفی کرد و قیمت داد

View attachment 279476
احتمالا خرید 7900 نسبت به 7700X معقول‌تر نیست؟

View attachment 279482

دیگه نمیشه تکنولوژی جدید رو بخوایم ولی افزایش سایز و دما و مصرف نخواییم و بعد ثبات قیمت هم بخوایم، تورم 10 درصدی هم که هست و بعضا یکسری مواد افزایش بیشتر هم داشتن.

View attachment 279482

برا گیم باید همون 7600 3D زد که احتمالا 300 تا 350 تا بیاد البته 13600 هم با 300 دلار عالیه چون کل بکراند اپ ها دست می گیره توی رندر هم خیلی سر تره

• Like
Reactions: m.a.t
دیگه نمیشه تکنولوژی جدید رو بخوایم ولی افزایش سایز و دما و مصرف نخواییم
چرا نباید خواست ولی؟ :D
بعضی وقتا کمی ناامید میشم از تکنولوژی سر همین قضیه، میان میگن امسال ترکوندیم 2x پرفورمنس نسبت به نسل قبلمون تونستیم بگیریم و فلان! حالا سایزشم 2x رفته روش قیمت میانرده نسل جدید شده اندازه پرچم دار نسل قبل، مصرفش قله های جدیدی رو فتح کرده، به شخصه اصلا حس پیشرفت نمیده بهم.
مخصوصا کارت گرافیکا اگه بخوان با همین سرعت به بزرگ شدن ادامه بدن کیسای عادی تا چند سال دیگه به خاطرات میپیونده :D یا هم شروع میکنن ارتفاعشو زیاد میکنن با میخ باید بکوبی که مادربرد بتونه نگهش داره، چه وضعشه :D

بعضی وقتا کمی ناامید میشم از تکنولوژی سر همین قضیه، میان میگن امسال ترکوندیم 2x پرفورمنس نسبت به نسل قبلمون تونستیم بگیریم و فلان! حالا سایزشم 2x رفته روش قیمت میانرده نسل جدید شده اندازه پرچم دار نسل قبل، مصرفش قله های جدیدی رو فتح کرده، به شخصه اصلا حس پیشرفت نمیده بهم.
مخصوصا کارت گرافیکا اگه بخوان با همین سرعت به بزرگ شدن ادامه بدن کیسای عادی تا چند سال دیگه به خاطرات میپیونده :D یا هم شروع میکنن ارتفاعشو زیاد میکنن با میخ باید بکوبی که مادربرد بتونه نگهش داره، چه وضعشه :D
باید طراحی این مادربردهای منسوخ عوض بشه این طراحی ماله 30 ساله پیشه کلا باید شکل پی سی تغییر پیدا کنه
بعدم گرافیک ها خیلی کوچیک هستن برد ایسوس 4090 رسما 12 سانته فقط اما حرارت به شدت بالایی که دارن فقط با 3 کیلوگرم اهن پاره خنک می شه

چون تراشه های سیلیکونی دارن به محدودیتشون نزدیک می شن و راهی جز تا خرخره ازشون کار کشیدن نیست.

باید طراحی این مادربردهای منسوخ عوض بشه این طراحی ماله 30 ساله پیشه کلا باید شکل پی سی تغییر پیدا کنه
بعدم گرافیک ها خیلی کوچیک هستن برد ایسوس 4090 رسما 12 سانته فقط اما حرارت به شدت بالایی که دارن فقط با 3 کیلوگرم اهن پاره خنک می شه
یک بار سعی کردن با BTX عوض کنن با کله خوردن زمین :D
ATX اگر قرار باشه عوض بشه احتمالا زمانیه که x86 هم باهاش به رحمت خدا می ره :D

این ارقام 2x یا مثلا 80 درصد ریتریس بهتر amd با عنوان up to میاد، این واژه تا رو باید مد نظر قرار بدی عزیزم.رو یکسری بازیا به این سطح میرسن.
تکنولوژی هنوزم پیشرفتش زیاده، ولی دلیل این حس بخاطر شیب دو دهه قبله، مثلا ما از 360p به 1080 رسیدیم، تفاوت این از 1080 به 4k برا ما بیشتر بود.
_________
تکنولوژی جدیدم دارهمیاد، کلود. اون نیاز به هیچی هم نداره، یکی دیگه سیستمشو داره، ما باهاش بازی میکنیم. همین هفته تسلا، از استیم رونمایی کردم تو دو تا مدل ماشینش، با موس و کیبوردم میشه بازی کرد ، فکر کنم 16 گیگم رم داره.
نا امید نشو، خواستی و نداشتی، فلاپی و ... دارم، برات بفرستم، بزارش کنار رمهای micro sd ، این جوری دلسرد نمیشی.

این ارقام 2x یا مثلا 80 درصد ریتریس بهتر amd با عنوان up to میاد، این واژه تا رو باید مد نظر قرار بدی عزیزم.رو یکسری بازیا به این سطح میرسن.
تکنولوژی هنوزم پیشرفتش زیاده، ولی دلیل این حس بخاطر شیب دو دهه قبله، مثلا ما از 360p به 1080 رسیدیم، تفاوت این از 1080 به 4k برا ما بیشتر بود.
_________
تکنولوژی جدیدم دارهمیاد، کلود. اون نیاز به هیچی هم نداره، یکی دیگه سیستمشو داره، ما باهاش بازی میکنیم. همین هفته تسلا، از استیم رونمایی کردم تو دو تا مدل ماشینش، با موس و کیبوردم میشه بازی کرد ، فکر کنم 16 گیگم رم داره.
نا امید نشو، خواستی و نداشتی، فلاپی و ... دارم، برات بفرستم، بزارش کنار رمهای micro sd ، این جوری دلسرد نمیشی.
من خودم عاشق تکنولوژیم و نگفتم کلا ناامید شدم :D ناامیدیم واسه زیاد شدن حجمش هست یکم، از بخش تکنیکیه قضیه سر در نمیارم که بخوام معماریشو زیر سوال ببرم اما بنظر من سایز فعلی پی سی باید حفظ بشه حداقل تا روزی که کل دنیا به Cloud دسترسی داشته باشن و نیاز به سخت افزار نباشه.
سایز خیلی مهمه ( :> ) یک زمانی ماشین حساب اندازه اتاق جا میگرفته بعد کامپیوتر خونگی تونست جاشو بگیره الانم یک گوشی چند اینچی در حد یک کامپیوتر قوی 7-8 سال پیش قدرت داره، حالا سایز 4090 ـو نگاه میکنی انگار 2-3 تا کارت چسبوندن بهم اینقد گندس :D پرفورمنسش پشم ریزانه واقعا اما وقتی میبینم اینقد رفته رو سایز و مصرفش اون حس پیشرفتی که تو ذهنمه رو بهم نمیده، شاید یکی دو نسل دیگه که نسبت پرفورمنس به حجم منطقی تر بشه این حسو بده ولی فعلا نه.

در مورد Cloud هم که خوش به حال خارجیا :D قطعا با پیشرفت اینترنت و کم کردن اینپوت لگ هی بیشتر جای سخت افزار رو میگیره اما تو ایران که فعلا همین که نت رو هنوز قطع نکردن باید خداروشکر کرد، Cloud فک نکنم چیزی باشه که به این زودیا بتونیم کوچ کنیم بهش، اینترنتای خونگی که تو 10 سال پیش گیر کرده اینترنتای همراه هم که پر سرعت هست قیمتش به هیچ وجه منطقی نیست بخوای 24 ساعته ازشون برا کلود استفاده کنی رسما کل حقوقتو باید بدی :D

آخرین ویرایش:
بنظر من هرکارت گرافیک جدیدی که میاد برای گیم دیگه اوورکیل هست و فقط بدرد رندر انیمیشن و... میخوره
ینی خداییش چرا همون 3080 نباید بتونه بازی شاخ آنریل 5 رو که درست بهینه شده باشه اجرا کنه.

البته شاید یه بازی هایی تو چند سال دیگه بیاد که نظرم عوض شه. فعلا که چیز فشاری ندیدیم.

• Like
Reactions: m.a.t
من خودم عاشق تکنولوژیم و نگفتم کلا ناامید شدم :D ناامیدیم واسه زیاد شدن حجمش هست یکم، از بخش تکنیکیه قضیه سر در نمیارم که بخوام معماریشو زیر سوال ببرم اما بنظر من سایز فعلی پی سی باید حفظ بشه حداقل تا روزی که کل دنیا به Cloud دسترسی داشته باشن و نیاز به سخت افزار نباشه.
سایز خیلی مهمه ( :> ) یک زمانی ماشین حساب اندازه اتاق جا میگرفته بعد کامپیوتر خونگی تونست جاشو بگیره الانم یک گوشی چند اینچی در حد یک کامپیوتر قوی 7-8 سال پیش قدرت داره، حالا سایز 4090 ـو نگاه میکنی انگار 2-3 تا کارت چسبوندن بهم اینقد گندس :D پرفورمنسش پشم ریزانه واقعا اما وقتی میبینم اینقد رفته رو سایز و مصرفش اون حس پیشرفتی که تو ذهنمه رو بهم نمیده، شاید یکی دو نسل دیگه که نسبت پرفورمنس به حجم منطقی تر بشه این حسو بده ولی فعلا نه.

در مورد Cloud هم که خوش به حال خارجیا :D قطعا با پیشرفت اینترنت و کم کردن اینپوت لگ هی بیشتر جای سخت افزار رو میگیره اما تو ایران که فعلا همین که نت رو هنوز قطع نکردن باید خداروشکر کرد، Cloud فک نکنم چیزی باشه که به این زودیا بتونیم کوچ کنیم بهش، اینترنتای خونگی که تو 10 سال پیش گیر کرده اینترنتای همراه هم که پر سرعت هست قیمتش به هیچ وجه منطقی نیست بخوای 24 ساعته ازشون برا کلود استفاده کنی رسما کل حقوقتو باید بدی :D
صحبت ما جهانیه نه داخلی، اما در مورد اندازه، احتمالا tear down این کارتو دیدی

Disassembled.jpg

این افزایش اندازه، سیستم خنک کننده دلیلشه. وقتی فرکانس میره، قاعدتا نیازه برا خنک کردنش، رفتن سمت یه همچین سیستم کولینگی.

average-fps_3840-2160.png

از این دیدگاه نگاه کنی پیشرفته ولی با چکوندن قدرت تا حدی. از این سمت نگاه کنی، شاید راضیت کنه.

یک بار سعی کردن با BTX عوض کنن با کله خوردن زمین :D
ATX اگر قرار باشه عوض بشه احتمالا زمانیه که x86 هم باهاش به رحمت خدا می ره :D
X86 نمی شه عوض کرد اصلا پلتفرمش قابل تعویض نیست با این حجم از برنامه ساخته شده براش
اما معماری پی سی قابل تعویضه کم کم مادبردها و کیس هاش بیاد تا جا بیافته

• Like
Reactions: Arash-S212
مشکل معماری von neuman هستش که بیش از نیم قرن پیش ارایه شده و PC های امروزی بر اساس این معماری کار می کنن. این bottleneck هایی که بین قطعات مختلف مثل CPU و GPU پیش میاد، بیشتر بخاطر این معماری هستش. برعکس در کنسول ها، این مشکل برطرف شده با طراحی SoC.
مسئله مصرف و دما بیشتر هم اجتناب ناپذیره با تراکم بسیار زیاد ترانزیستور ها، صحبت از 76 میلیارد ترانزیستور برای RTX 4090 هستش. تازه معماری Ada Lovelace میشه گفت efficient هستش و با ۴۵۰ وات کارایی بسیار عالی ارایه میده.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or