اخبار مرتبط به PC (سخت افزار و نرم افزار) اینجا قرار گرفته میشه . مباحث متفرقه از جمله vs ، سیاسی و .... ممنوع ـه در صورت تخطی برخورد میشه.
با تشکر
با تشکر
یه مشکل مسخرهای توی مادربردهای ایسوس هست اونم این که flashback فقط توی سری ROG هست که قیمتش تخیلیه. در صورتی که اکثر برندها توی مادربردهای با قیمت معقولشون هم flashback رو دارن. البته احتمال استفاده از flashback برای اکثر افراد نزدیک به صفره اما در هر صورت نبودنش مسخره است.یکسری قطعات هم مشابه مادبرد فقط باید ایسوس خرید دفعه ی پیش msi خریدم با اینکه عالی بود اما ابدا ایسوس نمی شد
اره قبول دارم به هر حال باید یک کارهایی بکنه که استریکس هم بخری ایده ایسوس اینکه کسی که استریکس نمی خره اورکلاک خیلی سنگینم قرار نیست بکنه که بایوس بپره با این حال گاهی مادبرد چت می زنه نیاز بهش هست البته جامپرش داره یا اینکه باتری بردارید سری پرایم a هم دکمه ش داره اما روی برد هست پشتش نیستیه مشکل مسخرهای توی مادربردهای ایسوس هست اونم این که flashback فقط توی سری ROG هست که قیمتش تخیلیه. در صورتی که اکثر برندها توی مادربردهای با قیمت معقولشون هم flashback رو دارن. البته احتمال استفاده از flashback برای اکثر افراد نزدیک به صفره اما در هر صورت نبودنش مسخره است.
کلا 4080 با 7900xt بخر نداره 7900 که همون قیمت اصلی 900 دلاریشه همه جا هم دارنکلا گیگابایت خیلی stock داره نسبت به برند های دیگه. الان تو اروپا فراوان 4090 و 4080 از برند گیگابایت پیدا میشه.
یکی از فروشگاه های معروف PC در هلند.
View attachment 279878
View attachment 279877
بیش از ۱۰۰ تا 4080 دارند ولی هیچکس نمی خره!
---------------
@ArefTheGreat
پاور پیشنهادیت خوبه ولی به نظرم صبر کن و پاور ATX 3 بخر.
ضمنا اگر می خوای ۱۰۰۰ دلار هزینه کنی، همون 4080 بخری بهتره تا 7900XTX.
با در نظر گرفتن DLSS 3 و کارایی خوب RT.
فعلا خبری نیست قرار بود نسل بعد 3 نانو بشه که tsmc گفت مشکل خورده 4 نانو می شه البته چند روز پیش گفت 3 نانوش هم مشکل حل شده و استارتش خورده و طبق برنامه سفارش مشتری هاش اماده می کنهبر طبق شایعات اینتل Meteor Lake رو بر روی Desktop عرضه نمی کنه و به جای اون Raptor Lake Refresh با سازگاری با سوکت فعلی اینتل عرضه می شن.
سوکت نسل بعدی اینتل هم از سه نسل Arrow Lake, Arrow Lake Refresh و Panther Lake پشتیبانی می کنه.
قبلا شایعات زیادی بود که اینتل مجددا از برنامه تولید تراشش عقب افتاده و تولید Meteor Lake دچار مشکل شده و حتی اینتل تولید این پردازنده توسط TSMC هم مد نظر گرفته.
نسل قبل هم 3090 ها به برخی مدل ها به 110 می رسیدن یا نزدیکش اما هیچ کدوم اسیب ندیدن بالای 110 که بشه سرعت مموری کاهش پیدا می کنه 120 هم کارت شات دون می شهAMD Declines Radeon RX 7900 XTX RMA For Hitting 110C Junction Temps, Says "Temperatures Are Normal"
گویا مشکل بشدت جدیست دمای 110 درجه 7900XTX
ای ام دی در پاسخ به کاربری که 7900XTX خریده گفته این دما طبیعیست LOL
110 درجه واقعا وحشتناکه . 4090 من در بدترین حالت ممکن نهایت 70 درجه برسه ..
حالا خوبه 7900XTX رقیب 4090 نیست . میخواست کارتی بسازه که 4090 شکست بده یحتمل دما به 200 درجه هم میرسد
نسل قبل از GDDR6X شرکت Micron استفاده کرده بودن که به علت سرعت زیادش داغ می کرد و همچنین کارت های AIB اکثرا از VRAM cooling خوبی برخوردار نبودن. من خودم با عوض کردن thermal pad های کارت RTX 3080 قبلیم تونستم که دمای VRAM رو از ۱۰۰ به ۸۰ درجه کاهش بدم.نسل قبل هم 3090 ها به برخی مدل ها به 110 می رسیدن یا نزدیکش اما هیچ کدوم اسیب ندیدن بالای 110 که بشه سرعت مموری کاهش پیدا می کنه 120 هم کارت شات دون می شه
مموری جانکشن در حقیقت 15 درجه از دمای اصلی بیشتره یعنی 110 می شه 95 دمای کیس مموری
4090 هم تا بالای 80 می ره اما برای برخی بازی های 4k یا تست های خاص کلا 4090 طوری انویدیا طراحیش کرد که حیال همه راحت بشه
کلا نسل قبل خیلی از کارت های مخصوصا 3090 در دمای 110 درجه فیکس با فن 90 یا 100 درصد ماین می شدن که برای همینم باید برای خرید همچین کارت هایی پرهیز کارتی که ماین نشده باشه مخصوصا 3090 حکم طلا داره شاید 110 برای گیم خیلی مهم نباشه اما برای فشارهای 24 ساعته قطعا خطرناکه
نسل قبلی به خاطر ماین و سرعت فروش هر چی دم دست بود استفاده می کردن هر چند 3080 تاف با 3080 تی ای استریکس من دمای مکس مموریش 80 بود اما 3090 به خاطر چینش رم پشتش دمای بالاتر بود کلا هر چند 3090 هم خرابی شایع رم نداشتن یعنی بعد از 2 سال که کلیم باهاشون ماین شد حتی مدل درپیتی هاشم گزارش شایع رم نداشتن پس اینکه AMD گفته جای نگرانی نیست خیلی هم بی راه نبودهنسل قبل از GDDR6X شرکت Micron استفاده کرده بودن که به علت سرعت زیادش داغ می کرد و همچنین کارت های AIB اکثرا از VRAM cooling خوبی برخوردار نبودن. من خودم با عوض کردن thermal pad های کارت RTX 3080 قبلیم تونستم که دمای VRAM رو از ۱۰۰ به ۸۰ درجه کاهش بدم.
ولی حافظه های GDDR6X در سال ۲۰۲۲ بهبود یافته بطوریکه روی RTX 3090 Ti و الخصوص RTX 4090 دمای VRAM خیلی بهتر شده. همچنین VRAM cooling هم در سری RTX 40 به لطف کولر های َعظیم خیلی بهتره شده.
AVX 512 دیگه باید اضافه کنهبر طبق اسناد منتشر شده پردازنده های Meteor Lake از Encode و Decode اه کدک AV1 پشتیبانی می کنند.
اسناد منتشر شده مربوط به نسخه لپ تاپ این پردازنده ها هست.
این پردازنده ها در CES 2023 معرفی می شن و از گرافیک داخلی Xe-LPG بهره می برن.