جدید ترین اخبار سخت افزار و نرم افزار بازار PC

خوب نقدها هم منتشر شد!
به نظر رقیب خوبی برای 4080 هستن. XTX 7900 درسته هنوز هم تو RT عقب هست، ولی در حد 3090Ti عمل میکنه، 7900XT هم نزدیک به 3090 که بد نیست. (البته بدون در نظر گرفتن upscaling)
صحبتی که هست با اینکه قیمت بهتری داره، آیا مثلا اختلاف 200$ برای 7900 XTX با RTX 4080 کفایت میکنه برای کسی که می‌خواد 1000$ یا 1200$ برای گرافیک خرج کنه؟ یعنی واقعا تو اون رنج قیمت طرف گیر 200$ هست؟ بالاخره تو RT و Upscaling ضعیف تر ظاهر میشه. شاید اگر 100$ ارزونتر بودن هر کدوم انتخاب خیلی راحتتری وجود داشت. در کل 1000$ برای گرافیک کم نیست بازم. جدا از اینا 4080 هم به طور کل قیمت پرتی داره و نشون داده فروش جهانیش برای بازار محصول جذابی نیست و اینکه مثلا این ارزان تر هست خیلی دلیل جالبی نیست بگیم لزوما این خوش قیمته.
ولی از طرف دیگه گرافیک بسیار جذابی هست برای افرادی که بودجه کمتری دارند، 200 دلار براشون عدد معنی داری هست، و مثلا قطعات دیگه رو به I5 13600K یا Ryzen 5 7600X یا Ryzen 7 5800X3D محدود کنند و نهایت بودجه رو روی گرافیک قرار بدن.
پ.ن. برای اون آقایی هم که میاد پرفورمنس Portal RTX رو میزاره (که بازی رسما داره میگه RTX نه RT) بیاد اینجا پرفورمنس Call of Duty MW2 و Warzone رو نگاه کنه که 7900XTX با اختلاف بیش از 15 درصد در 1440P و 5 درصدی در 4K از حتی 4090 عمل میکنه! شما سر جمع چند ساعت قرار یک در واقع Tech Demo رو تجربه کنی، چند ساعت یک بازی آنلاین رو؟ (این پاراگراف درسته قیاس درستی نیست ولی سعی شد در حدی صحبت کنم که آقا وحید تو بحثا از چیزی که فنش هست دفاع میکنه، داستان گودرز و شقایق به هر شکل :D)

7900XTX بسیار کارت امیدوار کننده ایه.
من به نظرم این نسل هم باید از RT چشم پوشی کرد چه توی Nvidia چه AMD. حداقل یک نسل دیگه راه داره که حتی به نظر من راحت دو نسل دیگه می شه رفت سراغ RT.
البته اینی که AMD در RT ضعف داره و باید بهبود پیدا کنه واضحه ولی به نظرم RT فاکتور تعیین کننده نیست.

اما DLSS رو من به عنوان فاکتور خرید همیشه مدنظر می گیرم.

خوب نقدها هم منتشر شد!
به نظر رقیب خوبی برای 4080 هستن. XTX 7900 درسته هنوز هم تو RT عقب هست، ولی در حد 3090Ti عمل میکنه، 7900XT هم نزدیک به 3090 که بد نیست. (البته بدون در نظر گرفتن upscaling)
صحبتی که هست با اینکه قیمت بهتری داره، آیا مثلا اختلاف 200$ برای 7900 XTX با RTX 4080 کفایت میکنه برای کسی که می‌خواد 1000$ یا 1200$ برای گرافیک خرج کنه؟ یعنی واقعا تو اون رنج قیمت طرف گیر 200$ هست؟ بالاخره تو RT و Upscaling ضعیف تر ظاهر میشه. شاید اگر 100$ ارزونتر بودن هر کدوم انتخاب خیلی راحتتری وجود داشت. در کل 1000$ برای گرافیک کم نیست بازم. جدا از اینا 4080 هم به طور کل قیمت پرتی داره و نشون داده فروش جهانیش برای بازار محصول جذابی نیست و اینکه مثلا این ارزان تر هست خیلی دلیل جالبی نیست بگیم لزوما این خوش قیمته.
ولی از طرف دیگه گرافیک بسیار جذابی هست برای افرادی که بودجه کمتری دارند، 200 دلار براشون عدد معنی داری هست، و مثلا قطعات دیگه رو به I5 13600K یا Ryzen 5 7600X یا Ryzen 7 5800X3D محدود کنند و نهایت بودجه رو روی گرافیک قرار بدن.
پ.ن. برای اون آقایی هم که میاد پرفورمنس Portal RTX رو میزاره (که بازی رسما داره میگه RTX نه RT) بیاد اینجا پرفورمنس Call of Duty MW2 و Warzone رو نگاه کنه که 7900XTX با اختلاف بیش از 15 درصد در 1440P و 5 درصدی در 4K از حتی 4090 عمل میکنه! شما سر جمع چند ساعت قرار یک در واقع Tech Demo رو تجربه کنی، چند ساعت یک بازی آنلاین رو؟ (این پاراگراف درسته قیاس درستی نیست ولی سعی شد در حدی صحبت کنم که آقا وحید تو بحثا از چیزی که فنش هست دفاع میکنه، داستان گودرز و شقایق به هر شکل :D)
Portal RTX اصلا ملاک خوبی برای بررسی عملکرد هیچ کارتی نیست. حتی روی خود کارت‌های انویدیا هم نتایج عجیب و غریبی تولید می‌کنه. مثلا تحت یه شرایطی ۳۰۸۰ بهتر از ۳۰۹۰ ti نرخ فریم داشته.
واقع گرایانه است که به Portal RTX به چشم تبلیغ ۴۰۹۰ نگاه کنیم. چون روی هیچ کارتی جز ۴۰۹۰ و ۴۰۹۰ عملکرد قابل قبولی نداره.
من با 3060 لپ‌تاپ و ۳۰۸۰ ti تست کردم و نتایج دلخراش بود. روی ۳۰۶۰ لپ‌تاپ که مرخص کامل. روی ۳۰۸۰ ti‌ هم با DLSS Performance هم به ۶۰ فریم نمی‌رسه. اونم برای بازی‌ای که بدون RTX نرخ فریم بالای ۵۰۰ میده.

پیشرفت Amd در RT فوق العاده هست
الان به نظرم رقیب یک لول پایینتره 900-1000 دلاری انویدیا در rt شاید فقط 5 درصد قویتر باشه ولی بدون RT که رسما نابوده جلوی 7900xtx
در بالا رده ها که اصولا باز انویدیا فروش خوبی میکنه ولی امیدوارم این رقابت نزدیک رو در کارت های پایین رده 7600- 7700 هم ببینیم

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: m.a.t and jetalpha
والا من که انتظارم بیشتر بود از 7900xtx، قرار بود 1.8 برابر یا حدود 80 درصد پرفورمنس بهتر داشته باشیم تو آر تی نسبت به نسل قبل ولی الان در حد همون 50 درصد هست.
ولی باز جای شکرش باقیه تو این نسل هوش مصنوعی سخت افزاری داریم، همون AI Hardware Accelerators برای تکنیک FSR 3.0 که خب هر چی باشه بهتر از نسخه قبلی میتونه با DLSS و XeSS رقابت کنه.
بنظرم اگه اینتل بخواد همین نسل یه کارت 1000 دلاری بده بیرون، تو زمینه ری تریسینگ بهتر از AMD عمل میکنه.
یه نکته جالب هم متوجه شدم کارت 7900xtx یه سنسور داره که دمای هوای ورودی کارت رو نشون میده، آپشن جالبیه که فک کنم کارتای دیگه ندارن.

در کل 7900XTX عملکرد خوبی داره نسبت به RTX 4080 و بسیار نزدیک هستش اگه RT رو فاکتور بگیریم. قیمتش هم ۲۰۰ دلار کمتره. پیشرفتش هم نسبت به RDNA 2 چشم گیر هستش. با آمدن درایور هم عملکرد RDNA 3 قطعا بیشتر از این میشه.
به هر حال باید این رو هم در نظر بگیریم که AMD یک نسل از انویدیا عقب تره از نظر فناوری RT.
در مجموع feature های خوبی هم داره مثل DP2, FSR3 و...
این کارت برای افرادی که بودجه محدودی دارند و ۲۰۰ دلار براشون تعیین کننده هستش، این کارت انتخاب خوبیه.
همچنین یکم هم از AMD نامید شدم که توان رقابت با RTX 4090 رو در حال حاضر نداره و این برای رقابت خوب نیست. اینطوری انویدیا کارتی مثل RTX 4080 رو به قیمت ۱۲۰۰ دلار به گیمر و مصرف کننده ها می فروشه...

ویدیوی دیجیتال فاندری رو دیدم. به این نسل زیاد امیدوار نبود، مخصوصا توی مصرف برق. 7900 XT و RTX 4080 رو اصلا پیشنهاد نمیده و کلا زیاد خوشحال نبود از کارت های AMD. این دومین بار که بود که خامی کردم و با جو یوتیوب برای کارت های AMD هایپ شدم. حیف شد واقعا. تنها خوبیشون اینه که شاید قیمت 4080 خیلی ازش کم بشه. حدود 1000 دلار بشه، شاید ارزش خرید پیدا کنه.

تا amd توی ری تریسینگ حرفی برای گفتن نداشته باشه اوضاعش خوب نمی شه اگه همین کارت ارتیشم در حد 4080 می شد بعد اون وقت رقابت جالبی می شد
اما با این اوضاع قیمت amd باید یکی 200 دلار کم بشه تا شاید بتونه فروش خوبی تجربه کنه
800 دلار با 700 دلار باشه 4080 هم 1000 تا بشه 4070 تی ای 800 تا 4070 هم 700 تا
غیر از این رقم ها باشن فروششون افتضاح خواهد بود کما که 4080 از همون اول فروشی نداشته

https://s2.uupload.ir/files/59tsyp2mkab2whwkxzzwsd-970-80_3b0z.png

https://s2.uupload.ir/files/ajlwejacg6r6vr9ibuzrnd-970-80_5rrj.png

https://s2.uupload.ir/files/26630664radeonrx7900xtx-04-1068x582_ebj9.jpg

https://s2.uupload.ir/files/26630664radeonrx7900xtx-12-1068x582_63e4.jpg

ضعف شدید در RT با این تفاصیر انویدیا همچنان تو همون 82% فروش باقی میمونه
بدون ری تریس 4090 همچنان 40% قویتره

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Persia Tech
200 دلار ارزونتره و 17 درصد تو RT ضعیفتر که به نظرم منطقیه

یک عده انتظار دارند کارتهای AMD قدرتش بیشتر باشه قیمتشم نصف باشه..! چیز دیگه ای نمیخواید؟ دوغ؟ نوشابه؟
چجوری حساب کردین؟ 21 فریم تا 30 فریم 45 درصد می شه یعنی بگیرید 50 درصد منطقیه بازم؟
توی 3dmark هم 50 شده 85 یعنی 70 درصد
17 درصد کجا بود؟
دفاع بی خودی نکنید کسی که هزار دلار می ده دیگه همه چیز از جمله ری از جمله dlss 2.0 3.0 با هم می خواد 200 دیگه هم می ذاره روش
اخه جالبه توی این سایت هم هر کسی از amd دفاع می کنه خودش nvidia داره بعدشم باز می ره nvidia می خره
اون 2 3 نفری هم که amd داشتن خیلی نامحسوس رفتن باز سری 3000 خریدن
تازه انویدیا اینتل توی ایران پول نقده 9900 برای 4 سال پیش الان 11.5 دارن می فروشن معادل amd همون سال 4 تونم نمی خرن
تازه از همه ی اینا گذشته nvidia خیلی کد نویسی بهتری داره و پنلش عالی هست مگه فقط بشه از همون ظاهر کهنه ش ایراد گرفت
کلا ماین همه چیز رو خراب کرد نسل قبل به یک شکل نسل جدید به این شکل اما بازم الان شرایط خوبه چه اصراری به سری 4000 دارید که هیچ چیز جدیدی نداره اگر براتون سنگینه از کارت های مفت دست دوم سری 3000 استفاده کنید اصلا سری جدید بیخیال شید

200 دلار ارزونتره و 17 درصد تو RT ضعیفتر که به نظرم منطقیه

یک عده انتظار دارند کارتهای AMD قدرتش بیشتر باشه قیمتشم نصف باشه..! چیز دیگه ای نمیخواید؟ دوغ؟ نوشابه؟
ندیدم کسی همچین انتظاری رو داشته باشه. کل مطلب اینه که با این شایعه ها و حرف حدیث ها پرفومانس این کارت ها اصلا در حدی نبود که براش تبلیغات کردن. شخصا من خامی کردم و هم سو با یوتیوبر های معظم فکر میکردم الان 7900 xtx با این قیمتش رقیب بسیار جدی برای 4090 میشه و بالطبع 7900 XT هم با این قیمتش کارت خوبی از آب در بیاد. 7900 XT رو پیش خرید هم کرده بودم که همین صبح کنسلش کردم. 6900 XT با این کاهش قیمت آپشن بهتریه.

کارت 7900 XT حدود 1100یورو (به خاطر مالیات اروپا) هست. خب با این وضع فریم و پرفومانس 4080 که حدود 1300 یورو قیمت داره، بهتر نیست؟ کسی که داره همچین پولی میده معطل 200 یورويه؟

به هر شکل من نمی‌دونم بعضی دوستان چطوری انتظار داشتن AMD گرافیک 1000 دلاری بده، خروجی بهتری هم از گرافیک 1600$ محصول Nvidia تحویل مشتری بده.
از ابتدا قرار بوده رقابت 7900XTX با 4080 باشه. در Rasterization خوب نشون داد عملکرد بهتری داره. در مورد RT باز مبنا مقایسه رو 4090 در نظر می‌گیرند! چیزی که الان هست تقریبا 7900XTX تو RT پا به پای 3090Ti داره خروجی میده.
مثلا با رفرنس به چارت های زیر از Hardware Unboxed میشه دید که تو F122 با RT High و بدون Upscaling کارت 7900XTX داره 56 فریم میانگین میده و 4080 خروجی میانگین 64 فریم داره. بسته به اینکه مبنا رو کدوم کارت قرار بدید میشه گفت 4080 نسبت به 7900XTX مثلا 14.2% سریع تر هست یا 7900XTX نسبت به 4080 مقدار 13.5 درصد کندتر.
برای Watchdogs Legion این عدد ها به ترتیب به 22.7% و 18.6% تبدیل میشه. (بسته به اینکه مبنا محاسبه سریعتر و کندتر رو کدوم گرافیک قرار بدید)
بیشترین فاصله رو هم به نظر در حال حاضر Cyberpunk داشته که به 4080 حدود 55% سریعتر از 7900XTX بوده.
برای Control با RT هم میشه چارتی که Gamers Nexus قرار داده رو چک کرد که بازم تقریبا پابه‌پای 3090Ti بوده خروجی و برتری 14.2% برای 4080 رو میشه نسبت به 7900XTX دید.
حرف من هم دیروز همین بود، کسی که داره 1000$ میده مگه واقعا از تمام قسمت های دیگه سیستم زده باشه خیلی شاید براش سخت نباشه که 200$ بیشتر هم بده 4080 رو بگیره که هم Upscaling بهتری داره هم RT بهتر و شاید با کمی قیمت گذاری رقابتی تر میشد انتخاب رو به سمت خودش یک طرفه کنه. ولی خوب در کل گرافیک بدی نبوده! شاید 4 روز دیگه هم مدلی که CPU ها رو ارزونتر کرد گرافیک رو هم یک درصدی کاهش قیمت بده. حالا نامیدی بعضی دوستان به خاطر انتظار رقابت با 4090 فکر کنم میشه ناشی از بالا بردن انتظار خودشون، ولی به هر شکل از قدیم گفتن هر چقدر پول بدی آش میخوری‌، نمیشه انتظار داشد با 60 درصد قیمت بیشتر خروجی یکسان گرفت.

Screenshot (208).png Screenshot (209).png Screenshot (210).png Screenshot (211).png Screenshot (212).png
Screenshot (214).png

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

• تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
    اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
    or